Thursday, 04 May 2023 20:52

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την Εγνατία Οδό ΑΕ

Written by

Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατία Οδός ΑΕ κ. Κωνσταντίνο Κουτσούκο στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» κ. Παναγιώτης Κουδουμάκης, ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εγνατίας Οδού κ. Αντώνης Πασχάλης και επιτελικά στελέχη της εταιρείας.

ΕΓΝΑΤΙΑ1
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
1. Η επιτάχυνση της υλοποίησης των δύο κύριων έργων που υλοποιεί η Εγνατία Οδός ΑΕ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:
• η «Παράκαμψη Προβατώνα» του Κάθετου Άξονα «Αρδάνιο – Ορμένιο»
• και το Τμήμα «Κρηνίδες - Σταυρός» του Κάθετου Άξονα «Δράμα – Καβάλα»
2. Η ολοκλήρωση της μελέτης για την αποκατάσταση της γέφυρας μπροστά από το παλαιό νοσοκομείο της Καβάλας
3. Η επιτάχυνση εκπόνησης των μελετών:
• του Τμήματος «Σμίνθη – Εχίνος» του Κάθετου Άξονα Ξάνθη – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα
• και των υπόλοιπων τμημάτων του Άξονα Δράμας – Καβάλας (Δράμα – Αγ. Αθανάσιος και Αγ. Αθανάσιος – Κρηνίδες).
4. Η παραχώρηση από την Εγνατία Οδό στην Περιφέρεια ΑΜΘ της μελέτης της γέφυρας που βρίσκεται στο 8ο χιλιόμετρο του δρόμου Ξάνθης - Εχίνου, ώστε το έργο της αποκατάστασης της γέφυρας να προχωρήσει από την Περιφέρεια ΑΜΘ.
5. Η πρόοδος της μελέτης της Περιμετρικής Οδού της Καβάλας.
6. Η συντήρηση του υπάρχοντος Μεθοριακού Σταθμού στους Κήπους του Έβρου μέχρι την κατασκευή του νέου.
7. Ενημέρωση για τη μελέτη της Ανατολικής παράκαμψης της Ξάνθης.
Συζητήθηκαν επίσης λύσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει τοπικά από το έργο που υλοποιεί η Εγνατία Οδός στην παράκαμψη Δημαρίου.

PERIFEREIAKH SYNUESH

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: «Ντροπή σου, κ. Μέτιο»
Ο Περιφερειάρχης ως επικεφαλής, όχι μίας συνετής διοίκησης αλλά ως επικεφαλής ενός περιοδεύοντος θιάσου, αυτή την φορά συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εγνατία Οδός ΑΕ. Στην συνέχεια, πιστός στις «αρχές» του, εξέδωσε Δελτίο Τύπου με φωτογραφίες για να διαλαλήσει την συνάντηση.
Το τραγικό στην πραγματικότητα όμως είναι ότι ενώ ο κ. Μέτιος φέρεται (σύμφωνα με το δικό του Δελτίο Τύπου) να συζήτησε 10 θέματα, επί αυτών δεν προέκυψε καμία πρόοδος. Αν είχε προκύψει κάποιο στοιχείο προόδου ή έστω κάποια μικρή εξέλιξη, είναι βέβαιο ότι αυτό θα καταγραφόταν στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.
Δηλαδή, έγινε ακόμη μία συνάντηση για το τίποτε και με μηδενικά αποτελέσματα. Ο Περιφερειάρχης πηγαινοέρχεται, συναντάται αλλά ούτε διεκδικεί, ούτε πετυχαίνει το παραμικρό.
Έτσι η συνάντηση του θιάσου του Περιφερειάρχη με την Εγνατία Οδό ΑΕ παρουσιάζεται ότι στέφθηκε με «επιτυχία» αλλά στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμία εξέλιξη!
Ο Περιφερειάρχης υποπτευόμαστε πως ούτε καν θα ενδιαφέρθηκε π.χ. για:
• την αναγκαιότητα κατασκευής κόμβου του Ε61 (Δράμα – καβάλα) στους Αρχαίους Φιλίππους,
• την ανάγκη ενός κόμβου που να εξυπηρετεί την πρόσβαση των προερχομένων από την Θεσσαλονίκη προς την Τούζλα και αντίστροφα,
• την ανάγκη καθορισμού ενός χρονοδιαγράμματος για όλα τα έργα,
• την σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία οδό (Ε61 & Δράμα – Αμφίπολη) και τον χρονικό ορίζοντα της σύνδεσης αυτής.
Όλα αυτά τα έργα που αναφέρει στο Δελτίο Τύπου ότι σήμερα βρίσκονται στην φάση «αναγκαιότητα επιτάχυνσης μελέτης», στο ίδιο ακριβώς στάδιο βρισκόταν και όταν είχε εκλεγεί Περιφερειάρχης ο κ. Μέτιος το μακρινό 2017. Είναι προφανές ότι ακόμη και η έννοια της αναποτελεσματικότητας υποκλίνεται μπροστά στον κορυφαίο εκφραστή της, Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο. Επειδή, όμως τις επιπτώσεις τις βιώνουν οι πολίτες ένα έχουμε να πούμε προς τον ίδιο: «Ντροπή σου, κ. Μέτιο» για την ολιγωρία, την αναποτελεσματικότητα, τις περιττές φωτογραφήσεις και τις ανούσιες συσκέψεις αλλά κυρίως για την αδιαφορία σου για τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr