Wednesday, 01 February 2023 22:17

Εβδομαδιαία Δραστηριότητα Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 23 Ιανουαρίου έως και 29 Ιανουαρίου).

Written by

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 23 Ιανουαρίου έως και Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:
 Δευτέρα 23 Ιανουαρίου: Συμμετείχε ως μέλος στην 1η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Α.Μ.Θ.
- Είχε συνάντηση εργασίας, με τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη, ιδρυτή της Εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι», σχετικά με οργανωτικά θέματα της επικείμενης 23ης Γιορτής Σπόρων του Πελίτι, που θα γίνει στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας.
 Τρίτη 24 Ιανουαρίου: Απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση του 17ου Νηπιαγωγείου Δράμας για την υποδοχή Ευρωπαϊκών Εταιρικών Σχολείων: «Το ERASMUS, μια συνάντηση πολιτισμών» στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Πρόκειται για την 2η Διακρατική Συνάντηση –Transnational Project Meeting - του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σύμπραξης Σχολείων Erasmus+ “Let it Grow” στην οποία συμμετέχουν σχολεία από Βουλγαρία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Πολωνία και Ρουμανία. Η συνάντηση των Ευρωπαίων εταίρων στόχο έχει την ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων εκπαιδευτικών επάνω σε διδακτικές προσεγγίσεις με θέμα την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία. Ο Αντιπεριφερειάρχης στην τοποθέτησή του καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους και προχώρησε σε μία περιγραφή των αξιοθέατων και των τοποθεσιών της Δράμας που αξίζει να επισκεφτούνε. Υπογράμμισε δε την σημασία των εκπαιδευτικών διαπολιτιστικών ανταλλαγών στο πλαίσιο της αλληλοκατανόησης και της ειρηνικής συνύπαρξής των διαφορετικών λαών.
- Απηύθυνε χαιρετισμό στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας.
 Τετάρτη 25 Ιανουαρίου: Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γρηγόριου του Θεολόγου, δέχτηκε ευχές στο γραφείο του στο Διοικητήριο Δράμας για την ονομαστική του εορτή από πολίτες και εκπροσώπους φορέων.
 Πέμπτη 26 Ιανουαρίου: Συμμετείχε ως μέλος, με τηλεδιάσκεψη, στην 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος της Π.Α.Μ.Θ.
- Είχε συνάντηση εργασίας, στο Γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον Διοικητή του 779ου Λόχου Εφοδιασμού Μεταφορών Ταγματάρχη Ιωσήφ Κάζο.
- Είχε συνάντηση εργασίας, στο Γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Δράμας κ. Δημήτριο Μόσχο.
- Ως Αντιπεριφερειάρχης και αρμόδιος της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και ενόψει ακραίων καιρικών φαινομένων- χιονόπτωσης και παγετού, συντόνισε το προσωπικό και τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Δράμας ( 6 αλατιέρες και 2 γκρέιντερ) που έδωσαν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Δράμας, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου και στις περιοχές του Λειβαδερού, του Σιδηρονέρου και της Σκαλωτής.

 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου: Είχε προπαρασκευαστική συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Οινοπαραγωγών Δράμας κ. Ιωάννη Καλαιτζίδη και την αρμόδια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Δράμας κ. Ελισάβετ Θεοδωρίδου, σχετικά με τη διοργάνωση της «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ 2023» τον ερχόμενο Μάιο.
-Συμμετείχε ως μέλος στην 2η και 3η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, στην Αίθουσα Γιώργος Παυλίδης της Π.Α.Μ.Θ., στην Κομοτηνή.
 Σάββατο 28 Ιανουαρίου: Παρευρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου Κωφών Δράμας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου, στο κτίριο του πρώην Τελωνείου, παρουσία του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Δωροθέου.
- Απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε βραβεία σε αριστούχους μαθητές-μέλη στον ετήσιο χορό της Θρακικής Εστίας Δράμας, σε γνωστό κέντρο εστίασης, με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «Θρακόμελο».
 Κυριακή 29 Ιανουαρίου: Παρευρέθηκε σε μουσική εκδήλωση και στις λοιπές δραστηριότητες, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, οι οποίες διοργανώθηκαν με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Δράμας. Όπως υπολογίστηκε το Χιονοδρομικό του Φαλακρού γέμισε την ημέρα αυτή με περισσότερους από 3.000 επισκέπτες, κάθε ηλικίας και από άλλες περιοχές και Νομούς, οι οποίοι απόλαυσαν το χιόνι. Φέτος, με την παραχώρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ., έγινε επιτέλους η αρχή για μία σταθερή και ποιοτική ανάπτυξή του στο μέλλον, με γνώμονα τη νομιμότητα και την ασφάλεια.
- Παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Δράμας προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών με σχετική ομιλία, βράβευση των αριστούχων μαθητών, παραδοσιακά τραγούδια και απόδοση ύμνων από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας (Πλησίον του Επισκοπείου). Η εορταστική ομιλία έγινε από τον κ. Σπυρίδων Κιουλάνη, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας με θέμα : «Οι παιδαγωγικοί και ανθρωπολογικοί προσανατολισμοί των Τριών Ιεραρχών στην προοπτική της σύγχρονης εκπαιδευτικής πραγματικότητας». Η βράβευση των αριστούχων μαθητών έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Δωρόθεο, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη.
- Παρευρέθηκε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της μοναδικής Εκκλησίας στο Νομό Δράμας στα Πηγάδια Δήμου Δοξάτου, που τιμάται στην μνήμη των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων.
- Παρευρέθηκε στην κοπή της ετήσιας Βασιλόπιτας της Λέσχης Εκτροφέων Καναρινιών & Αγριοπουλιών Νομού Δράμας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας.
- Απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας (Drama Runners), στην μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.
- Απηύθυνε χαιρετισμό στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Φαρασιωτών Καππαδοκίας Χωριστής Δράμας, σε γνωστό κέντρο εστίασης.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr