Thursday, 08 September 2022 19:36

Επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Δράμας

Written by

Τον Νομό Δράμας επισκέφτηκαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή του νομού Κωνσταντίνο Μπλούχο και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Δράμας Αλέξανδρο Γεωργιάδη.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο Δήμο Προσοτσάνης όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Δήμαρχο Θεόδωρο Αθανασιάδη με τον οποίο συνομίλησαν για τα έργα υποδομής που προχωρούν στο Δήμο μέσω των προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης» και «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας, καθώς και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής εξαιτίας της γεωμορφολογίας της. Ο κ. Αθανασιάδης, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, η πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Προσοτσάνης Βούλα Παπαστεργίου και τα μέλη της ΔΗΜΤΟ ευχαρίστησαν τον Γραμματέα και τα στελέχη του κόμματος για την επίσκεψη, τονίζοντας το γεγονός ότι είναι πολύ σημαντική η επαφή με τους πολίτες.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με στελέχη του κόμματος και πολίτες κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο Δήμο.

Κατόπιν, τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο LAB 40 του επιμελητηρίου Δράμας, ένα ΝΠΔΔ το οποίο στηρίζει μέσω κύκλων επιμόρφωσης και εκπαίδευσης την επιχειρηματικότητα και τις νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω και του Elevate Greece. Ο πρόεδρος Στέφανος Γεωργιάδης και τα μέλη του ΔΣ ανέπτυξαν στα στελέχη της ΝΔ τον τρόπο λειτουργίας του Lab και το πως συμβάλει στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας στην τοπική οικονομία. Το LAB 40 έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΒΕΑ και δημιουργεί συνεχώς νέα εργαλεία με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Γραμματέα της ΠΕ ΝΔ ήταν η Ένωση Κυριών, μια ένωση η οποία δημιουργήθηκε το 1995 και στηρίζει κακοποιημένες γυναίκες. Η πρόεδρος Αλίκη Τζιαμούρα μίλησε στα στελέχη της ΝΔ για το έργο της Ένωσης, τη στήριξη που παρέχουν σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης με νομική, οικονομική, ψυχολογική βοήθεια, τα προγράμματα που «τρέχουν» με στόχο την επιμόρφωση όλων των συνεμπλεκόμενων φορέων σε ζητήματα κακοποίησης, αλλά και για την αρωγή που προσφέρουν σε συμπολίτες μας από την τοπική κοινωνία που έχουν ανάγκη. Η λειτουργία της Ένωσης διακρίνεται για την καινοτομία της αφού έχει βραβευθεί για τις πρακτικές και την προσφορά της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ, είναι από τους πρώτους κοινωνικούς συλλόγους που δημιούργησε ψηφιακή κάρτα για τους ωφελούμενούς του προσωποποιημένη ανάλογα με τις ανάγκες τους. Σε συνεργασία μάλιστα με το Δήμο Δράμας και το LAB 40 έχουν δημιουργήσει έναν εκπαιδευτικό κύκλο για τις ωφελούμενες της Ένωσης προκειμένου να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.

Ο Παύλος Μαρινάκης έδωσε συγχαρητήρια στην πρόεδρο της Ένωσης Κυριών, αλλά και τόνισε την προσφορά όλων των εργαζομένων αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Ένωση Κυριών Δράμας είναι πρότυπο ανθρωπιάς. Η λειτουργία της Ένωσης, όπως μας την περιέγραψε η πρόεδρος και οι εργαζόμενες αποτελεί ένα αληθινό «μοντέλο» που είναι φάρος ελπίδας για την τοπική κοινωνία και όλη την Ελλάδα».

Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας βρέθηκε στον Δήμο Παρανεστίου και συνομίλησε με τον Δήμαρχο Αναστάσιο Καγιάογλου και στελέχη της Δημοτικής Αρχής ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε με ομάδα πατατοπαραγωγών στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στο Κάτω Νευροκόπι, βρέθηκε στην εταιρία υδροπονικής καλλιέργειας ντομάτας «Wonderplant» και επισκέφτηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας συνομιλώντας με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων.

Ο Αν. Υπουργός Στέλιος Πέτσας, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης και ο Οργανωτικός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων ΝΔ Μένιος Κορομηλάς, μαζί με στελέχη του κόμματος συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, με τον οποίο συνομίλησαν για τα έργα υποδομής που προσχωρούν μέσω του «Αντώνης Τρίτσης» στους Δήμους όλου του νομού, την αναβάθμιση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δράμας, ενός θεσμού 45 ετών που είναι γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο, την ενίσχυση των Δήμων σε ενεργειακό επίπεδο και την ανάγκη για επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό στους ΟΤΑ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Δράμας, ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, ο Μιχάλης Τάσσου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ο Αναστάσιος Χατζηγιάννης, Πρόεδρος ΔΕΥΑΔ, ο Αλέξανδρος Ράδος, Σύμβουλος Κοινότητας Δράμας, ο Παντελής Ηλιάδης, Τομεάρχης ΔΕΕΠ Ν. Δράμας και ο Σπύρος Μιχαλόπουλος, Συντονιστής Οργανώσεων ΑΜΘ ΝΔ.

Στη συνέχεια τα στελέχη της Κυβέρνησης και του κόμματος συναντήθηκαν με πολίτες και μέλη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ από τον Νομό, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Δράμας Λευτέρης Σαμαράς, με τους οποίους συνομίλησαν για τα νέα μέτρα στήριξης των πολιτών απέναντι στην ενεργειακή και πληθωριστική κρίση και την επερχόμενη έναρξη της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων Γραφείων της ΔΕΕΠ ΝΔ Ν. Δράμας στα οποία ήταν παρών ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης.

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε δηλώσεις του: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για την θερμότατη υποδοχή, ως απόφοιτος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης εδώ στην Δράμα νοιώθω ακόμα μεγαλύτερη οικειότητα και βρήκα πολλούς και καλούς φίλους. Τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο που συνεχώς μας «βομβαρδίζει» με την θετική έννοια, με πληροφορίες, προβληματισμούς που έχουν ως σκοπό να κάνουν καλύτερο το μέλλον όλων των πολιτών.

Ευχαριστώ πολύ τον Βουλευτή του νομού κ. Μπλούχο που με υποδέχθηκε στην Προσοτσάνη, καθώς και τον Δήμαρχο Θεόδωρο Αθανασιάδη, τους κατοίκους, τους πολίτες όλου του νομού. Έχω την χαρά και την τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, έναν άνθρωπο που πάντα ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα, είτε είναι για ένα κομματικό-κυβερνητικό κλιμάκιο, είτε για ένα αίτημα οποιασδήποτε περιοχής για να κάνει καλύτερη την ζωή των κατοίκων.

Έτσι αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία όλες αυτές τις κομματικές δράσεις, δίπλα σε κάθε πολίτη. Για εμάς δεν είναι ένα απλό σύνθημα, είναι τρόπος σκέψης και δράσης. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ και έρχομαι εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία μαζί με τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη που μαζί γυρίζουμε όλη την Ελλάδα.

Να μιλήσουμε για μια Ελλάδα που παρά τις πολλές και παγκόσμιες μεγάλες κρίσεις που ταλανίζουν και τον τόπο μας, αλλάζει. Η Ελλάδα αλλάζει με έργο και όραμα και όχι με θεωρητικές προσεγγίσεις. Αυτήν τη στιγμή στην χώρα μας έχουμε την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας την τελευταία 15ετία – κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, την μείωση των περισσότερων φόρων – πάνω από 50 φορολογικούς συντελεστές, έχουμε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, μόνο για αυτό το τρίμηνο 7,7%, έχουμε ρεκόρ εξαγωγών, ρεκόρ επενδύσεων, έχουμε ένα νέο κράτος – είτε αναφερόμαστε στην ψηφιακή διακυβέρνηση είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ένα νέο κράτος με λογοδοσία, με απορρόφηση πόρων, συγκεκριμένα έργα, χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Εκεί αναφέρεται η πολιτική μας και το κυριότερο – γιατί πολλοί μιλούσαν για κοινωνική πολιτική τα προηγούμενα χρόνια κάνοντας πορείες και καταλήψεις, έχουμε μια κοινωνική πολιτική που καθιστά την χώρα μας πρώτη συναρτήσει του ΑΕΠ στην στήριξη νοικοκυριών για την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αυτό είναι το καθήκον μας, να είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη, να καταγράφουμε τα προβλήματα, αλλά και να προβάλλουμε το κυβερνητικό έργο. Μπαίνουμε σε μια προεκλογική χρονιά και αυτό που θέλουμε είναι να κριθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία με βάση το έργο τους και την αλήθεια».

Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τόνισε: «Με χαρά επισκέπτομαι σήμερα τη Δράμα, ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου, για τρίτη φορά μέσα σ' έναν χρόνο - τη μία, μάλιστα, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό. Όπως τότε, έτσι και τώρα, διαπιστώνω ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Ό,τι είπαμε, το κάνουμε.

Για τον Νομό Δράμας έχουμε αναδείξει ένα πακέτο αναπτυξιακών έργων που δίνουν προοπτική σε κάθε Δήμο της περιοχής ξεχωριστά. Μόνο από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, υλοποιούνται έργα ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ.

Έργα ύδρευσης, αγροτικής οδοποιίας, αλλά και ψηφιακού μετασχηματισμού και ηλεκτροκίνησης. Και σε αυτά προστίθενται φυσικά έργα πολλών εκατομμυρίων από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά πλέον και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται, δηλαδή, για μία ολιστική αναπτυξιακή πολιτική που δείχνει ότι όταν υπάρχει σχέδιο, σωστή μελέτη και καλή συνεργασία μεταξύ μας, μπορούμε να φέρουμε το αποτέλεσμα που αναμένουν οι πολίτες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Παράλληλα στηρίζουμε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αλλά και τους Δήμους μας, για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί και την πρωτοφανή εξωγενή ενεργειακή κρίση που προκαλεί εισαγόμενο πληθωρισμό. Ήδη έχουμε ξεδιπλώσει ένα πακέτο στήριξης πάνω από 10 δισ. ευρώ, το υψηλότερο μέχρι στιγμής στην Ευρώπη. Και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε για όσο χρειαστεί, χτίζοντας πάνω στην εμπιστοσύνη που αποκαταστήσαμε στα τρία χρόνια διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εμπιστοσύνη που εκτόξευσε στο 7,8% την ανάπτυξη στο πρώτο εξάμηνο του 2022, σπάζοντας κάθε προηγούμενη πρόβλεψη εγχώριων και διεθνών αναλυτών.

Και τελικά, αυτό που εισπράττει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας είναι ότι παρά τις εξωγενείς κρίσεις δουλεύουμε –όλοι μαζί– για μια πιο φωτεινή επόμενη ημέρα. Και σε αυτό, πολίτες, Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση, προχωράμε ενωμένοι, κρίκοι στην ίδια αλυσίδα που πάει την Πατρίδα μπροστά».

Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάννα Καλογήρου δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το συσκευαστήριο της ομάδας παραγωγών πατάτας Νευροκοπίου, όπου συνομιλήσαμε με εργαζόμενους, παραγωγούς και εκπροσώπους φορέων για τις προοπτικές και τις δυνατότητες του δυναμικού αυτού κλάδου.

Επίσης, στην πρωτοποριακή υδροπονική καλλιέργεια τομάτας «Wonderplant», στην Πετρούσα, συζητήσαμε για τις απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις ανάπτυξης του κλάδου, που με καινοτόμες μεθόδους συμβάλλει στην ορθή διαχείριση της ενέργειας και των φυσικών πόρων, δίνοντας απαντήσεις στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής.

Είμαστε πάντα δίπλα στους παραγωγούς μας και συνεργαζόμαστε, σύμφωνα με τις οδηγίες του Πρωθυπουργού μας, ενθαρρύνοντάς τους με κάθε πρωτοβουλία για περαιτέρω ανάδειξη και προώθηση των εξαιρετικών τους προϊόντων».

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr