Wednesday, 27 July 2022 18:14

Χαρά Κεφαλίδου: «Καμμιά απάντηση: Το Υπουργείο Υποδομών περιμένει την Περιφέρεια ΑΜΘ. Η Περιφέρεια ΑΜΘ ψάχνεται. Αλλά οι πολίτες αξιολογούν και κρίνουν.»

Written by

Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου, συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Δράμας και Υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, σχετικά με την αδιαφορία του Υπουργείου και την παραπομπή στις καλένδες του έργου της ανέγερσης του 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου, στο ξεχασμένο από την κυβέρνηση Κάτω Νευροκόπι Νομού Δράμας.

Η Χαρά Κεφαλίδου αρχικά αναφέρθηκε στις Ερωτήσεις και τις Αναφορές που έχει καταθέσει την τριετία διακυβέρνησης της ΝΔ, ζητώντας ουσιαστική λύση στην πολυετή καθυστέρηση που έγινε αδιαφορία και τελικά πρόβλημα.
Η Βουλευτής έθεσε καίριες ερωτήσεις προκειμένου να ληφθούν οι αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις επιτάχυνσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, για να απεμπλακεί το έργο και να προχωρήσει χωρίς να κινδυνεύσει η χρηματοδότησή του και η απένταξή του από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια. Χωρίς να χρειαστεί άλλη μια δεκαετία.
Αφού τόνισε ότι η αρμόδια ΚτΥπ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) είναι εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Υποδομών και επομένως η επίκληση δικαιολογιών που οδήγησαν στην εγκατάλειψη ενός τόσο σημαντικού «εθνικού έργου», δείχνουν ανετοιμότητα, αδιαφορία και εμπαιγμό από πλευράς ηγεσίας του Υπουργείου.
Επισήμανε το κρίσιμο εθνικό μας θέμα, το Δημογραφικό, αναφέροντας ότι ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου το 2011 είχε 7.860 και το 2021 μόλις 5.323 κατοίκους!
Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι οχτώ (8) χρόνια τώρα το Δημοτικό Σχολείο Κ. Νευροκοπίου λειτουργεί ουσιαστικά δίπλα σε ένα εγκαταλειμμένο εργοτάξιο, μια τεράστια λακκούβα που αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους μαθητές του δημοτικού που προαυλίζονται εκεί.
Ο Υφυπουργός κ. Καραγιάννης έριξε τις ευθύνες της τριετούς καθυστέρησης, στο νομοθετικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, που η Κυβέρνηση άλλαξε για να απεγκλωβίσει τους δημόσιους διαγωνισμούς. Τόνισε το ενδιαφέρον του ιδίου και του Υπουργού για την Βόρεια Ελλάδα και δεσμεύτηκε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι το έργο θα γίνει και μάλιστα θα το εγκαινιάσουν μαζί με την ερωτώσα Βουλευτή.
Κλείνοντας την ομιλία της η Χαρά Κεφαλίδου έκανε αναφορά στον τρόπο που λειτούργησε το Υπουργείο Υποδομών στην περίοδο της Πανδημίας, όπου με fast track (ταχείες) διαδικασίες, σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ Α.Ε. και με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων, το Υπουργείο υπέγραψε σύμβαση κατασκευής νέας πτέρυγας 50 κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» και σε 2,5 μήνες το έργο παραδόθηκε και εγκαινιάστηκε. Τότε ο κ. Υπουργός είχε τονίσει ότι το έργο «αυτό πραγματοποιήθηκε σε χρόνους ρεκόρ και με απόλυτη διαφάνεια εν μέσω πανδημίας». Ζήτησε να υιοθετηθεί από το Υπουργείο η ίδια ταχεία διαδικασία και να υπάρξει η ίδια ζέση και για το έργο του νέου δημοτικού σχολείου Κ. Νευροκοπίου.
Κάνεις δεν πείθει με υποσχέσεις μια τοπική κοινωνία απογοητευμένη, στερημένη από τις βασικές παροχές της Πολιτείας, σχολίασε η Βουλευτής. Φτάνουν πια οι προφάσεις, φτάνουν οι δικαιολογίες, φτάνει η χρονοκαθυστέρηση! Πολιτική βούληση χρειάζεται, που έως σήμερα δεν υπήρξε. Οι πολίτες της Δράμας περιμένουν να δουν τη διαφορά μεταξύ λόγων και έργων.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr