Tuesday, 07 June 2022 15:46

Εβδομαδιαία Δραστηριότητα Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 30 Μαΐου έως και 5 Ιουνίου)

Written by

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 έως και Κυριακή 5 Ιουνίου, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

Δευτέρα 30 Μαΐου : Είχε συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιομηχανικών Ειδών και Αντιπρόεδρο της Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών κα. Στεφανία Τζοάνου και την Πρόεδρο των Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Δράμας κα. Βούλα Παπαδοπούλου, για θεσμικά προβλήματα του κλάδου και για το θέμα των λαϊκών αγορών.

- Συμμετείχε σε δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή.

-Τρίτη 31 Μαΐου : Απηύθυνε χαιρετισμό ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμας και προϊστάμενος των υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας σε ενημερωτικό-εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα τον νέο Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Π.Α.Μ.Θ., που παρακολούθησαν οι υπάλληλοι όλων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για ποιοτικές και ασφαλείς συναλλαγές των υπηρεσιών με το κοινό, προς όφελος των πολιτών.

- Παραχώρησε συνέντευξη τύπου για τον Απολογισμό της φετινής Δραμοινογνωσίας. Στη συνέντευξη, ο Αντιπεριφερειάρχης αφού έκανε μία αποτίμηση της επιτυχημένης φετινής διοργάνωσης, τόνισε ότι η ΔραμΟινογνωσία είναι εκδήλωση που έχει ταυτότητα και είναι για τον τόπο μας σημείο αναφοράς. Σκοπός είναι να γίνει μια εκδήλωση 4 εποχών και να έχει μια θεματική αναφορά το Καλοκαίρι, το Φθινόπωρο και το Χειμώνα, με το εμβληματικό δεκαήμερο του Μαΐου, της Άνοιξης, να είναι η κορύφωσή της. Αυτό εμπράκτως αποδεικνύει το ενδιαφέρον μας για το τοπικό προϊόν της Δράμας, το κρασί, το οποίο για εμάς, εκτός από τόνωση της τοπικής οικονομίας, είναι και τόνωση της ψυχολογίας των κατοίκων. Σκοπός μας είναι να αναδειχθεί η Δράμα σε πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα.

- Τετάρτη 1 Ιουνίου : Είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Δοξάτου κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Δράμας Πύραρχο Ιωάννη Αραμπατζή και την Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας κα. Νίκη Κεφαλίδου. Στη συνάντηση συζητήθηκε και δρομολογήθηκε το θέμα του καθαρισμού του ρέματος Καλαμπακίου- Δοξάτου, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

- Πέμπτη 2 Ιουνίου : Είχε συνάντηση γνωριμίας και εργασίας με τον Συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγο Π.Σ. Μάριο Αποστολίδη, όπου συζήτησαν θέματα Πολιτικής Προστασίας, συντονισμού του Πυροσβεστικού Σώματος με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και για την επικείμενη τελετή απονομής εύφημων μνειών στις εθελοντικές ομάδες.

- Αμέσως μετά, ακολούθησε, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, η τελετή απονομής εύφημων μνειών στις Εθελοντικές Οργανώσεις και στα μέλη τους, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα περιφρούρησης περιαστικών δασών έτους 2021, καθώς επίσης και των ατόμων που συμμετείχαν σε άλλες δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων, όπως αναζήτηση αγνοουμένων κτλ της ίδιας περιόδου. Βραβεύτηκαν ο Κυνηγετικός Σύλλογος Προσοτσάνης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας «Άρτεμις», ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών & Φίλων Δράμας, η ΠΡΟ.ΤΕΚ.ΤΑ. ΔΡΑΜΑΣ, η Λέσχη Καταδρομέων Ν. Δράμας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Διασώστες Ν.Δράμας, η Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα (Ε.Δ.Ε.Ο) και η Οικολογική Κίνηση Δράμας. Τέλος, απονεμήθηκε ξεχωριστή εύφημος μνεία στον κ. Κωνσταντίνο Τουμπαλίδη, ως πρόσωπο για την συνολική εθελοντική του προσφορά, καθώς συμμετείχε ταυτόχρονα σε τέσσερις εθελοντικές οργανώσεις.

-Παρασκευή 3 Ιουνίου : Επέβλεψε τις εργασίες ψεκασμού του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στη Νέα Αμισό, μαζί με τον ανάδοχο κ. Ανδρέα Νεάρχου. Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται από τον Απρίλιο έως τον Φθινόπωρο στα στάσιμα νερά στον περιαστικό, αστικό και αγροτικό ιστό. Το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, καθώς τα κουνούπια μεταφέρουν ασθένειες όπως ο Ιός του Δυτικού Νείλου, η Ελονοσία κ.α. και οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Γίνεται μία πολύ σημαντική και συστηματική δουλειά, με την αγαστή συνεργασία της εποπτεύουσας αρχής, του αναδόχου και των πολιτών, ενώ έχει γίνει και μία καμπάνια ενημέρωσης του κοινού με ενημερωτικά φυλλάδια. Από εκεί και πέρα και οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να μεριμνούν να μην αφήνουν στάσιμα νερά και να καθαρίζουν τις υδρορροές.

-Σάββατο 4 Ιουνίου : Παρακολούθησε τον Τελικό Κυπέλου της Ε.Π.Σ. Δράμας μεταξύ Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ – ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ, στο Γήπεδο της Δόξας.

- Κυριακή 5 Ιουνίου: Παρευρέθηκε στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας.

- Απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε μετάλλια στο Παιδικό Τουρνουά Ποδόσφαιρου, που διοργάνωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΠΑΟΠ ΝΕΑΣ ΑΜΙΣΣΟΥ, στο οποίο συμμετείχαν 80 ομάδες και 1.700 παιδιά.

Κατά την εβδομάδα αυτή, με αφορμή την 5η Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, η Αντιπεριφέρεια Δράμας δια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Δράμας, στο Πάρκο Αγαλμάτων του Διοικητηρίου Δράμας, πραγματοποίησε σειρά δράσεων με τίτλο «ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ-Η ΖΩΗ ΜΑΣ 2022», σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δραμας και το Κέντρο Ενημέρωσης Οροσειράς Ροδόπης-Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ροδόπης-Νέστου.

Οι δράσεις με μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού μας περιλάμβαναν εικονική περιήγηση σε περιοχές ιδιαίτερης οικολογικής αξίας-προστατευόμενων περιοχών του Νομού Δράμας, με την χρήση συσκευής-πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας, με την προβολή φωτογραφιών και video, καθώς και με την χρήση γεωγραφικού προγράμματος, υβριδικό κυνήγι θησαυρού, με θέμα οικολογικά στοιχεία της περιοχής μας και δραστηριότητες με την «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΑΛΙΤΣΑ» του Κέντρου Ενημέρωσης Οροσειράς Ροδόπης. Τέλος, διανεμήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη μπλουζάκια με το λογότυπο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και κοινωνικά μηνύματα για το περιβάλλον.

Επίσης, μαζί με τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη, επέβλεψε τις εργασίες καθαρισμού του οδικού δικτύου Δράμας-Σερρών στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Αγγίτη ∙ μία τεχνική παρέμβαση πολύ σημαντική για την οδική ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας παρευρέθηκε την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση της Διοίκησης και των Πρυτανικών Αρχών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, στις Τελετές Ορκωμοσίας των αποφοίτων των Τμημάτων Αγροτικής Βιοτεχνολογίας-Οινολογίας και Δασολογίας-Φυσικού Περιβάλλοντος που εδρεύουν στη Δράμα. Στον χαιρετισμό του, που απηύθυνε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο, τόνισε τη σημασία που έχουν οι δύο αυτές συγκεκριμένες Σχολές για τη Δράμα και την ανάγκη να στηριχθούν και να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο από όλους μας.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr