Tuesday, 24 May 2022 19:41

Εβδομαδιαία Δραστηριότητα Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 16 έως και 22 Μαΐου)

Written by

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 έως και Κυριακή 22 Μαΐου, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:
1.Δευτέρα 16 Μαΐου : Συνάντησε, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, τον Πρόδρομο Φωτιάδη, μαθητή της Β’ Τάξης των Λυκειακών Τμημάτων Νικηφόρου και Χρυσό Ολυμπιονίκη της Μαθηματικής Ολυμπιάδας, ο οποίος συνοδευόταν από τους γονείς του. Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τον μαθητή, που, συν τοις άλλοις, συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στους μαθητές και των τριών τάξεων Λυκείου στο Μαθηματικό Διαγωνισμό Βασίλη Ξανθόπουλο , του ευχήθηκε καλή επιτυχία για τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα της χώρας, στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Όσλο.

3. ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 3
2.Τρίτη 17 Μαΐου : Παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, συμμετείχε στις παράλληλες εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στην Κεντρική Πλατεία της Δράμας, όπου και του επιδόθηκε ψήφισμα. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν την αφηγηματική παράσταση «Ταυτότητα», με την Σιδηροπούλου Γεωργία και Έκθεση Φωτογραφίας από τα Ποντιακά Σωματεία.

2. ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 24. ΔΡΑΣΗ ΕΕΕΚ
3.Τετάρτη 18 Μαΐου : Επισκέφθηκε, μαζί με τη Διευθύντρια κα. Σοφία Γκουδεσίδου και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών Α.Μ.Θ. κ. Αριστείδη Μωυσιάδη, την Έκθεση των Προϊόντων Γεωπονίας και Κηροπλατικής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Δράμας, στο πλαίσιο των δράσεων «η Κοινότητα γνωρίζει το σχολείο μας».

5. παγκοσμια ημερα μουσειων

- Απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, κατά την έναρξη της συναυλίας «…..με τη δύναμη της μουσικής στον Οίκο των Μουσών…» , με τον μουσικό Μανώλη Παργεντάκη, ο οποίος παρουσίασε ένα Μουσικό Ταξίδι, έχοντας ως «αφετηρία» τον Ύμνο στη μούσα Καλλιόπη και στον Απόλλωνα, υπό τους ήχους αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων.

6. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ 1

- Πέμπτη 19 Μαΐου : Απηύθυνε χαιρετισμό στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Νικηφόρου Δράμας και συμμετείχε σε δράση ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Protect-Streams-4-Sea-Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΔΙ.ΠΑ.Ε.

7. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ 2 8. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΑΡΒΕΙΩΝ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ 1
- Συμμετείχε στην απονομή των βραβείων - χρηματικών επάθλων, δαπάνη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο «Μαθηματικό Διαγωνισμό Βασίλη Ξανθόπουλου», στην τελετή που έγινε στο Δημαρχείο Δράμας. Πρώτοι σε βαθμολογία ήταν από τους μαθητές της Α’ Λυκείου, ο Φίλιππος Άρμεν, από τους μαθητές της Β’ Λυκείου, ο Πρόδρομος Φωτιάδης και από την Γ΄ Λυκείου, ο Βασίλειος Αναδρανάκης.
- Aπηύθυνε χαιρετισμό στην Ενημερωτική Ημερίδα του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Δράμας, που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δημαρχείου Δράμας, με θέμα «Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων»

9. ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΓΕΛ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ 1

4.Παρασκευή 20 Μαΐου : Υποδέχθηκε, στο Διοικητήριο Δράμας, τις Πρωταθλήτριες μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Προσοτσάνης στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Χάντμπολ Γυναικών, που έγινε στην Αθήνα. Παρόντες στην υποδοχή ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Θωμάς Ματρακούκας και οι προπονητές κ. Πέτρος Δρανόβαλης και κ. Γιώργος Κιάκος. Στη συνάντηση με τις Πρωταθλήτριες, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η επιτυχία τους δεν ήρθε τυχαία αλλά ήταν αποτέλεσμα θυσιών και σκληρής δουλειάς εκ μέρους των κοριτσιών και των γονιών τους. Επίσης, εξήρε τη συμβολή του Διευθυντή και των Καθηγητών του ΓΕ.Λ. Προσοτσάνης στην επιτυχία αυτή. Η Αντιπεριφέρεια Δράμας συγχαίρει και στηρίζει τις σπουδαίες αυτές αθλήτριες.

10. ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΓΕΛ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ 2
5. Σάββατο 21 Μαΐου : Παρακολούθησε την Πυροβασία στα Αναστενάρια Μαυρολεύκης, που αναβίωσαν στο εξωκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κοινότητα Μαυρολεύκης του Δήμου Προσοτσάνης.

11. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

6. Κυριακή 22 Μαΐου : Κατέθεσε στεφάνι κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στο νεόδμητο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Δημοτικό Κήπο Δράμας (επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου). Προηγήθηκε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Κατά την τελετή στο μνημείο, συγκινητική ήταν η απαγγελία ποιήματος από τον ποιητή και στιχουργό Συμεών Αθανασιάδη.
Κατά την εβδομάδα αυτή, ο Αντιπεριφερειάρχης επέβλεψε εργασίες για την αποκατάσταση και βελτίωση αγροτικών δρόμων στην Κοινότητα Καλού Αγρού, για τη διευκόλυνση των αγροτών, εργασίες καθαρισμού της Εθνικής Οδού Δράμας-Θεσσαλονίκης εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, με στόχο την οδική ασφάλεια των οδηγών, καθώς και εργασίες καθαρισμού του οδικού δικτύου από την πυκνή βλάστηση στη διασταύρωση του κόμβου της SOFTEX προς Μυλοπόταμο και Προσοτσάνη, που είχε πολλά χρόνια να καθαριστεί.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr