Saturday, 02 April 2022 00:10

Χ. Μαμσάκος: Ελάτε να συμμετέχετε στον πολιτικό απολογισμό της ονειρούπολης και το μέλλον της εκδήλωσης

Written by

Μετά την δυσάρεστη στάση και αποχώρηση από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κυρίως της ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ,κίνηση ανεύθυνη και με καθαρά επικοινωνιακή σκοπιμότητα.
Η Δημοτική μας αρχή δηλώνει ότι δεν πτοείται από τέτοιες συμπεριφορές.
Είμαστε υπέρ της διαφάνειας και της καλόπιστης κριτικής.
Η ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ είναι για όλη την δραμινή κοινωνία και την δημοτική μας αρχή, η κορυφαία εκδήλωση προβολής του τόπου.
Ο άκρατος λαϊκισμός δεν μας εκφράζει.
«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».
Μετά την ανάρρωσή μου σεβόμενος αρχικά τους συμπολίτες μου και τον σημαντικό θεσμό που εκπροσωπώ, θα προτείνω σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα ( Πολιτικός Απολογισμός και το μέλλον του θεσμού),σε νέο Δημοτικό Συμβούλιο για να σταματήσει το Θέατρο του παραλόγου.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ,ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.
Η Ονειρούπολη ΕΝΩΝΕΙ …


Το…Δράμα του κυρίου Μαμσάκου: μιζέρια, ανικανότητα και αδιαφάνεια


Με αφορμή το δελτίο τύπου της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» με την δήλωση του κυρίου Μαμσάκου, σε σχέση με τον απολογισμό της Ονειρούπολης και όσα έγιναν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, έχουμε, ως «Project για τη Δράμα» να δηλώσουμε τα παρακάτω:
1) Ο κύριος Μαμσάκος σύρθηκε στην απόφαση να ζητήσει την διεξαγωγή μιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που είχαμε ήδη προαναγγείλει οι αντιπολιτεύσεις.
2) Με την κίνησή του αυτή, ο δήμαρχος εξέθεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που επέμενε στη συζήτηση μόνο του οικονομικού απολογισμού της Ονειρούπολης, ενώ όλες οι αντιπολιτεύσεις, αλλά και μέλη της δημοτικής αρχής συμφωνούσαν καταρχήν ότι οικονομικός απολογισμός δίχως πολιτικό απολογισμό είναι ανούσιος. Το να βαφτίζει ο κύριος Μαμσάκος το θέμα ως «πολιτικό απολογισμό» εξυπηρετεί μόνο τις εσωτερικές ισορροπίες στην παράταξή του, αφού ξέρει ότι έχει εκθέσει τόσο τον Πρόεδρο όσο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτισμού.
3) Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να ξέραμε τις κλήσεις και τα μηνύματα που αποστάλθηκαν από τον κύριο δήμαρχο προς τον Πρόεδρο και άλλα μέλη της δημοτικής αρχής την ώρα της συνεδρίασης. Δυστυχώς, δεν θα το μάθουμε ποτέ.
4) Θα είχε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τι πραγματικά ειπώθηκε μεταξύ των κυρίων Τάσσου και Μλεκάνη στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και αν ο αντιδήμαρχος έσπευσε στην ουσία να ωθήσει την μείζονα αντιπολίτευση στο αίτημα για αναβολή του θέματος και τι εξυπηρετούσε αυτό, αν τελικά συνέβη. Ούτε αυτό θα το μάθουμε ποτέ, αφού διαφωνούν οι δυο τους τι πραγματικά ειπώθηκε. Σε κάθε περίπτωση, ένας από τους δύο λέει ψέματα.
5) Ο επικεφαλής του Project και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης δεν είχαν καμία επικοινωνία πριν το δημοτικό συμβούλιο είτε με την πλευρά της δημοτικής αρχής είτε της μείζονος αντιπολίτευσης, που έχει να κάνει με αίτημα αναβολής του θέματος του οικονομικού απολογισμού της Ονειρούπολης. Παρόλα αυτά, ζητήσαμε εξ’ αρχής την αναβολή του θέματος και πιστέψαμε ότι ήταν απολύτως λογικό ότι ένας οικονομικός απολογισμός θα φέρει στη συζήτηση και ζητήματα πολιτικού απολογισμού και άρα, θα έπρεπε να είναι παρών και ο δήμαρχος. Προσπαθήσαμε πολύ να οδηγήσουμε τον Πρόεδρο να πάρει την σωστή απόφαση και μόνο όταν είδαμε ότι είναι άτεγκτος, προφανώς έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο, αποφασίσαμε ότι δεν έχει νόημα να συμμετέχουμε σε μια άχαρη συζήτηση και αποχωρήσαμε. Η αποχώρησή μας δεν είχε επικοινωνιακά στοιχεία, διότι πιστεύουμε ότι καμία αποχώρηση δεν είναι προς την θετική κατεύθυνση, αλλά δεν μας δόθηκε άλλη επιλογή.
6) Θα συμμετάσχουμε, όποτε κι αν γίνει, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό της Ονειρούπολης, ο οποίος δεν μπορεί να είναι ξεχωριστός ούτε με τον οικονομικό απολογισμό, ούτε με τη συζήτηση για το μέλλον της εκδήλωσης.
7) Η Ονειρούπολη έχει πληγωθεί βάναυσα τα τελευταία 10 χρόνια και ακόμη περισσότερο τα τελευταία 3 χρόνια. Δυστυχώς, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, έγινε και σε αυτό, η πρωτεύουσα της μιζέριας, της ανικανότητας και της αδιαφάνειας. Και αυτοί που την έχουν πληγώσει, δεν πρόκειται να την αναστήσουν, όσα πρόσωπα κι αν αλλάξουν στις αρμόδιες θέσεις.


Ανακοίνωση της Παράταξης Ενώνουμε τη Δράμα»

Αυτή είναι η διαφορά μας!
Φέρνουμε στο δημοτικό συμβούλιο τον απολογισμό της περασμένης Ονειρούπολης με πλήρη στοιχεία.
Οι αντιπολιτεύσεις αποχωρούν επειδή ο Δήμαρχος μας δεν είναι ο ίδιος παρών, αφού είναι κλινήρης στο σπίτι του με covid .
Κανένας σεβασμός στις υπηρεσίες και στους συναδέλφους τους. Επικοινωνιακά ανούσια πυροτεχνήματα.
Βγάζουμε ανακοίνωση ξανά για δημόσιο διάλογο.
Πώς απαντάει το project;
Με κουστομπολιο!! ' τι είπε ο Αντιδήμαρχος στο Μλεκάνη στο τηλέφωνο " "Τι μηνύματα έστειλε ο Δήμαρχος στον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου;"
◾ Με κουτσομπολιά δεν διοικούνται οι πόλεις κυρία Κιόρτεβε.
◾ Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι καφενείο κύριε Χαρακιδη για να σηκώνεσαι να φεύγεις οπότε το επιθυμείς.
Ξαναγυρίσετε να μας κάνετε μαθήματα διαφάνειας.
Αρκετά!
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να χαρακτηρίζει την Όνειρουπολη πρωτεύουσα της μιζέριας.
Η Όνειρουπολη είναι Η Δράμα. Και αν για εσάς η Δράμα είναι η Πρωτεύουσα της Μιζέριας, Για εμάς και τους Δραμινους είναι το Σπίτι μας και το αγαπάμε.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ « PROJECT ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ»
Απάντηση στο Δήμαρχο Δράμας

Δεν περιμέναμε τίποτε περισσότερο από έναν απαίδευτο δήμαρχο. Ήμασταν προετοιμασμένοι, στο δρόμο για το 2023, ακόμη και για χτυπήματα κάτω από τη μέση. Ακόμη και για αναφορές που αγγίζουν τον σεξισμό, όπως αυτή που συνδέει το όνομα της μοναδικής γυναίκας υποψηφίου δημάρχου και επιλογή των μελών του Project, της Παρθένας Κιόρτεβε, με το κουτσομπολιό. Απλά δεν τα περιμέναμε τόσο νωρίς από τον κύριο Μαμσάκο, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα την εξαιρετικά δυσχερή θέση που έχει περιέλθει ο δήμαρχος Δράμας, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι το πολιτικό του τέλος πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς. Εμείς, πάλι, θα επιμείνουμε στα ουσιώδη. Αν κύριε Μαμσάκο, όντως εννοούσατε αυτό που ανακοινώσατε χθες, ότι δηλαδή μόλις θα γίνετε καλά θα δρομολογήσετε τον ουσιαστικό απολογισμό της Ονειρούπολης εντός του δημοτικού συμβουλίου, θα είχατε εντάξει το θέμα αυτό στην πρόσκληση που στείλατε μόλις σήμερα για συνεδρίαση του ΔΣ την ερχόμενη Τετάρτη 6 Απριλίου. Εκτός κι αν σε αντίθεση με όσα πρωτόκολλα κυκλοφορούν, 10 μέρες αργότερα από τη νόσησή σας, δεν θα μπορείτε να επιστρέψετε στα καθήκοντά σας. Ή αν για άλλη μια εβδομάδα θα επιλέξετε την πρωτεύουσα και την θέση του προέδρου της ΔΕΠΑΝ από την Δράμα και την θέση του δημάρχου. Η παράταξή μας δεν πρόκειται να σταματήσει να ασκεί κριτική, να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα και να φέρνει στην επιφάνεια την αδιαφορία και την ανικανότητα του κυρίου Μαμσάκου. Άλλωστε, μάς δίνει αφορμή για κάτι τέτοιο σχεδόν σε καθημερινή βάση. Το Project δεν θα πάψει να προτείνει λύσεις, να παρουσιάζει μια εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση του Δήμου Δράμας και να καλεί όλους τους υγιείς συνδημότες μας, όποια ιδεολογική αφετηρία και να έχουν, να συμπορευθούν με την μοναδική αξιόπιστη πρόταση στην Δράμα, προκειμένου να δημιουργήσουμε την μεγάλη πλειοψηφία που θα αλλάξει στον τόπο πορεία. Αφήνουμε τον κύριο Μαμσάκο στην μικροπολιτική που επέλεξε και την τακτική των προσωπικών επιθέσεων που έχει υιοθετήσει εδώ και λίγο καιρό, που τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον ίδιο.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr