Tuesday, 22 March 2022 18:34

Εβδομαδιαία Δραστηριότητα Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 14 Μαρτίου έως 20 Μαρτίου)

Written by

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, την εβδομάδα από Δευτέρα 14 Μαρτίου έως Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα :

1. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 Τρίτη 15 Μαρτίου : Συμμετείχε στη συνεδρίαση της διευρυμένης Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, για οργανωτικά θέματα και για θέματα έργων τουρισμού του Προγράμματος Leader.

2. ΜΕ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

 Τετάρτη 16 Μαρτίου : Είχε συνάντηση με την Πρόεδρο κα. Άννα Ντινάκη- Κονδυλάκη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, για πολιτιστικά θέματα και δράσεις.

3. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΡΘ.ΚΙΟΡΤΕΒΕ

 Είχε συνάντηση γνωριμίας με την υποψήφια Δήμαρχο Δράμας κα. Παρθένα Κιόρτεβε και μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Project Δράμα 2020», όπου συζήτησαν για τα μείζονα τοπικά θέματα.

4. ΣΤΕΓΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ

 Επισκέφθηκε τις τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Σάββα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας τους. Ένα έργο κοινωνικής πρόνοιας που υλοποίησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με τις Στέγες, από τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους, γίνεται μία εξαιρετική προσπάθεια αποϊδρυματοποίησης για τα άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, πολλαπλές αναπηρίες, άνω των 18 ετών. Οι 16 ένοικοι των Σ.Υ.Δ. Δράμας παρακολουθούν εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης, συμμετέχουν σε δραστηριότητες της καθημερινής ζωής και σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Στόχος όλων μας είναι να ζήσουν όσο πιο όμορφα και φυσιολογικά γίνεται.

5. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 Πέμπτη 17 Μαρτίου : Συμμετείχε, με τηλεδιάσκεψη, στην 1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.
- Παρακολούθησε και απηύθυνε χαιρετισμό στην Επιστημονική Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το Τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας του Πανεπιστημίου της Ελλάδας και το Europe Direct Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, με θέμα την αξιοποίηση των υποπροϊόντων του αγροτοβιομηχανικού τομέα και τις δυνατότητες χρηματοδοτήσεων των επιχειρήσεων του κλάδου. Στη συνεδρίαση παρουσίασαν επιστημονική εισήγηση ο κ. Ιωάννης Γούναρης, Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας, Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και ο κ. Γεώργιος Μαθιουδάκης, Συντονιστής Πολιτικής Αγροτικής Ανάπτυξης, Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Ε.).

6. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 1

 

8.ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 1

 Παρασκευή 18 Μαρτίου : Πραγματοποίησε, μαζί με τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη, επίβλεψη στα σημεία των εργασιών του τεχνικού έργου της διαπλάτυνσης του δρόμου στην είσοδο της Δράμας από Θεσσαλονίκη, που εκτελεί η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., σε συνεργασία με τον Δήμο Προσοτσάνης

9.ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 2

- Είχε συνάντηση με τον Διοικητή του 779 Λόχου Εφοδιασμού-Μεταφορών Δράμας Ταγματάρχη Ιωσήφ Κάζο, στον χώρο του στρατοπέδου.
- Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρ.Παπαεμμανουήλ και στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού SARS-COV-2 και προστασίας της δημόσιας υγείας, έγινε απολύμανση όλων των χώρων όλων των υπηρεσιών που στεγάζονται στο Διοικητήριο Δράμας, όλων των χώρων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών -ΚΤΕΟ στον Μυλοπόταμο Δράμας, όλων των Κτηνιατρείων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, καθώς και του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Δράμας στα Αμπελάκια.

10. ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ ΣΤΟ ΦΑΛΑΚΡΟ

 Σάββατο 19 Μαρτίου - Κυριακή 20 Μαρτίου : Παρακολούθησε τη διεθνή δράση του Ορειβατικού Σκι "Snow Leopard Day" στο Βώλακα, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε άλλες διαδρομές από τις αρχικά σχεδιαζόμενες, πέριξ του χωριού και του Φαλακρού Όρους, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων χιονιού και των δυνατών ανέμων στην περιοχή. Στη διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 200 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr