Wednesday, 16 March 2022 22:20

Εβδομαδιαία Δραστηριότητα Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 8 Μαρτίου έως 13 Μαρτίου)

Written by

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, την εβδομάδα από Τρίτη 8 Μαρτίου έως Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα :

 1. ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

 Τρίτη 8 Μαρτίου : Είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελο Καλλία και το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά την οποία συζητήθηκαν και διερευνήθηκαν τρόποι ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος του Νομού μας και ιδιαίτερα, οι προοπτικές των εναλλακτικών μορφών τουρισμού

2.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΘΛΟΥ

- Παραχώρησε συνέντευξη τύπου, μαζί με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργο Μαυρίδη, τον προπονητή του συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Κασάπη και τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Σ. Δράμας κ. Δημήτριο Κυριαζίδη, για τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Διάθλου στις 12 και 13 Μαρτίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού.

3. ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

- Υποδέχθηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, πρόσφυγες από την εμπόλεμη Ουκρανία, που φιλοξενούνται σε σπίτι που τους παραχωρήθηκε από Δραμινούς συγγενείς τους και συζήτησε μαζί τους σχετικά με την έμπρακτη στήριξη της Αυτοδιοίκησης για την καλύτερη διαβίωσή τους και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κατά τη διαμονή τους στην πόλη της Δράμας. Επίσης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, εντάχθηκαν τα προσφυγόπουλα σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Δράμας.

4. ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΠΕΛΙΤΙ

 Τετάρτη 9 Μαρτίου : Είχε συνάντηση εργασίας με τον ιδρυτή και υπεύθυνο της εναλλακτικής κοινότητας Πελίτη κ. Παναγιώτη Σαϊνατούδη, σχετικά με την οργανωτική υποστήριξη και τη συνδρομή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διά μέσω των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, σε συνεργασία με τον Δήμο Παρανεστίου και άλλους φορείς, στην 22η Γιορτή Σπόρων και την 4η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Απριλίου, στο Μεσοχώρι Παρανεστίου, μετά από δύο χρόνια ακύρωσης λόγω της πανδημίας. Η ετήσια κεντρική εκδήλωση φέτος θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την UNESCO. Μέσα από τη συμμετοχή της UNESCO, αναγνωρίζεται ότι οι σπόροι αποτελούν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι είναι η πρώτη δημόσια γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών που έγινε στη χώρα μας και στην Ευρώπη το 1999 και συνεχίζει ως σήμερα. Έχει εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για αντίστοιχες διοργανώσεις.

5.ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

 Πέμπτη 10 Μαρτίου : Συμμετείχε, ως τακτικό μέλος, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή. Στο περιθώριο της συνεδρίασης, είχε μία γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη, Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη και Ροδόπης κ. Νικόλαο Τσαλικίδη, σχετικά με τους τρόπους βελτίωσης λειτουργίας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και αντιμετώπισης των όποιων τρεχόντων θεσμικών και λειτουργικών προβλημάτων.

6. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 1

 Κυριακή 13 Μαρτίου : Ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Α’ Νηστειών), σε ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 842, εκκλησιάστηκε και έψαλλε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, κατά την Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου.

7. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 2

Οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Διάθλου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού για το Σαββατοκύριακο αναβάλλονται λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή και ιδιαίτερα στο Φαλακρό, ενώ η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr