Wednesday, 16 March 2022 22:18

Υποψήφια Δήμαρχος Δράμας με το Project η Παρθένα Κιόρτεβε

Written by

Πραγματοποιήθηκε ΤΗΝ Κυριακή 13 Μαρτίου η Γενική Συνέλευση της δημοτικής μας παράταξης, Project για τη Δράμα, με μοναδικό θέμα την ανάδειξη υποψηφίου Δημάρχου Δράμας με την παράταξή μας στις δημοτικές εκλογές του 2023.
Η διαδικασία ήταν υποδειγματική και στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, αφού ψήφισαν 217 Δραμινοί, μέλη και υποστηρικτές του Project. Είναι η τρίτη φορά που διεξάγεται τέτοια διαδικασία, ακριβώς όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας της παράταξης.
Υποψήφια Δήμαρχος με το Project στις δημοτικές εκλογές του 2023 εκλέχθηκε η Παρθένα Κιόρτεβε, η οποία υπερίσχυσε με 170 ψήφους έναντι 45 ψήφων, που έλαβε ο συνυποψήφιός της, Γιάννης Δερμεντζόγλου.
Η Παρθένα Κιόρτεβε είναι γιατρός-νεφρολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Είναι Διευθύντρια ΕΣΥ στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Έχει μεταπτυχιακό από το ΔΠΘ από το τμήμα Αγγειοχειρουργικής στις «Αγγειακές προσπελάσεις των ασθενών υπό χρόνια αιμοκάθαρση». Είναι πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας από το 2019. Είναι δημοτικός σύμβουλος με το Project από το 2019. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Στην Γενική Συνέλευση, που προηγήθηκε της εκλογικής διαδικασίας, τόσο η νέα υποψήφιος Δήμαρχος, όσο και ο επικεφαλής της παράταξης στο δημοτικό σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος με το Project το 2019, Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, διατράνωσαν την σιγουριά τους για την επικράτηση του Project στις δημοτικές εκλογές του 2023. Αυτό προκύπτει άλλωστε από το γεγονός ότι η επιλογή της επόμενης δημοτικής αρχής θα γίνει με γνώμονα ότι δεν μπορεί πρόσωπα που έχουν φέρει τα τελευταία 20 χρόνια την Δράμα σε αυτό το σημείο από τις θέσεις που κατείχαν ως δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές, πρόεδροι Επιμελητηρίων, να είναι τα ίδια που θα μάς σώσουν από την κατάσταση που δημιούργησαν. Η μόνη επιλογή λοιπόν-και αυτό φάνηκε από το 2019 ήδη-είναι το Project.
Ο έτερος συνυποψήφιος της νέας υποψήφιας δημάρχου Δράμας, Γιάννης Δερμεντζόγλου, έσπευσε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τη συνεχάρη, αναφέροντας για άλλη μια φορά ότι δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται δίπλα της μέχρι τον τελικό στόχο, τη νίκη στις εκλογές του 2023.
Η Δράμα έχει μπροστά της μια πολύ μεγάλη ευκαιρία: να τελειώνει με τα πρόσωπα και τις πρακτικές του παρελθόντος, επιλέγοντας για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του δήμου μας μια γυναίκα για Δήμαρχο και μια ομάδα νέων και άφθαρτων ανθρώπων δίπλα της. Είμαστε σίγουροι ότι οι Δραμινοί, αυτήν την φορά, θα κάνουν πράξη την ανάγκη για αλλαγή. Και θα επιλέξουν το Project ως την επόμενη δημοτική αρχή και την Παρθένα Κιόρτεβε ως την επόμενη Δήμαρχο Δράμας.
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και τους υποστηρικτές της παράταξης που συμμετείχαν στην χθεσινή διαδικασία.
Συνεχίζουμε πιο δυνατοί και πιο αποφασιστικοί από ποτέ!
Συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε το 2014 και γιγαντώσαμε το 2019!
Συνεχίζουμε μαζί, για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας!
Συνεχίζουμε για την Δράμα που θέλουμε να βλέπουμε!
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
“PROJECT ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ”

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ: 217
ΕΓΚΥΡΑ: 215
ΛΕΥΚΑ: 2
Έλαβαν:
ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 45 (ποσοστό 21%)
ΚΙΟΡΤΕΒΕ ΠΑΡΘΕΝΑ 170 (ποσοστό 79%)

Δια ζώσης ψηφοφορία:
ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ: 183
ΕΓΚΥΡΑ: 182
ΛΕΥΚΑ: 1
Έλαβαν:
ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 31
ΚΙΟΡΤΕΒΕ ΠΑΡΘΕΝΑ 151

Ηλεκτρονική ψηφοφορία:
ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ: 34
ΕΓΚΥΡΑ: 33
ΛΕΥΚΑ: 1
Έλαβαν:
ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 14
ΚΙΟΡΤΕΒΕ ΠΑΡΘΕΝΑ 19

Η Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής
Κασάπη Βίκυ

 

Η σκόπιμη παραπληροφόρηση, δείγμα πανικού του κυρίου Μαμσάκου
Αναφορικά με το σχόλιο του δημάρχου Δράμας, κυρίου Μαμσάκου σχετικά με την εκλογή της κυρίας Κιόρτεβε ως υποψήφιας δημάρχου Δράμας με την δημοτική μας παράταξη και την σκόπιμη παραπληροφόρηση εκ μέρους του ότι ανέλαβε την θέση της επικεφαλής του Project και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, δηλώνουμε τα ακόλουθα:
Αντιλαμβανόμαστε την σύγχυση, αλλά και τον πανικό του κυρίου Μαμσάκου. Κι επειδή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει (αν όντως δεν καταλαβαίνει, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο), ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
1) Το Project δεν είναι προσωποκεντρική παράταξη, όπως είναι η παράταξη του κυρίου Μαμσάκου, αλλά και η παράταξη του κυρίου Χαρακίδη. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μεγάλη απόφαση, πολλώ δε μάλλον αυτή της επιλογής του υποψηφίου Δημάρχου της παράταξης, λαμβάνεται στο Project από τα μέλη και τους υποστηρικτές της παράταξης και δεν είναι απόφαση ενός προσώπου, όπως γίνεται στην παράταξη του δημάρχου και της μείζονος αντιπολίτευσης.
2) Ως υποψήφιος δήμαρχος με το Project στις δημοτικές εκλογές του 2019, ο κύριος Τσιαμπούσης είναι επικεφαλής της παράταξής μας στο δημοτικό συμβούλιο, όπως ορίζει ο νόμος. Αυτό θα ισχύει έως και τις 31-12-2023, όταν και τελειώνει η παρούσα δημοτική περίοδος και είναι κάτι που έχουν δηλώσει τόσο ο ίδιος όσο και η κυρία Κιόρτεβε, δημόσια. Ως εκ τούτου, αν ο κύριος Μαμσάκος θέλει να συζητήσει τα θέματα που αφορούν τον δήμο Δράμας, θα πρέπει να αποφεύγει την σκόπιμη παραπληροφόρηση και να απευθύνεται στον κύριο Τσιαμπούση. Το τηλέφωνό του, το γνωρίζει.
3) Η κυρία Κιόρτεβε, ως υποψήφια δήμαρχος Δράμας του Project, θα τεθεί αντιμέτωπη με τον κύριο Μαμσάκο στις δημοτικές εκλογές του 2023. Αν βεβαίως ο κύριος Μαμσάκος δεν ντραπεί να ξαναζητήσει την ψήφο των Δραμινών, μετά την απόλυτη ανυπαρξία του εδώ και 8 σχεδόν χρόνια.
4) Ο πανικός είναι κακός οδηγός κύριε δήμαρχε. 20 χρόνια σε θέσεις προέδρου Κοινότητας, αντιδημάρχου, προέδρου Νομικών προσώπων του δήμου και, βεβαίως, δημάρχου, ταλαιπωρήσατε την Δράμα και η ανικανότητά σας έχει χαραχθεί με χρυσά γράμματα στην ζωή των δημοτών. Τώρα, που καταλαβαίνετε ότι έρχεται η ώρα να πηγαίνετε σπίτι σας, κρατήστε τουλάχιστον την ψυχραιμία σας και ζήστε το αναπόφευκτο.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr