Monday, 07 March 2022 18:46

Εβδομαδιαία Δραστηριότητα Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από 28 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου)

Written by

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, την εβδομάδα από Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 6 Μαρτίου 2022, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

 Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου : Είχε συνάντηση εργασίας, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, με τον Πρόεδρο των Φυσιοθεραπευτών κ. Θεόδωρο Σανίτσα και τον Αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Κεφαλά, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες διοαργάνωσης Ημερίδας για θέματα του κλάδου, για την Κυριακή 17 Απριλίου.

2. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΙΠΗΡΩΤΙΚΗ
- Είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ένωσης Δράμας κ. Παναγιώτη Σταυρίδη, με τον οποίο συζήτησαν πολιτιστικά θέματα και δράσεις.

1. ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 1
-Δέχθηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, ομάδα προσφύγων από την Ουκρανία, που φιλοξενούνται σε φιλικό σπίτι τους, στη Δράμα. Η φιλόξενη προσφυγομάνα Δράμα άνοιξε την αγκαλιά της και υποδέχτηκε τους πρώτους πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία. Η Αντιπεριφέρεια Δράμας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να νιώσουν οι εμπερίστατοι συνάνθρωποί μας όσο καλύτερα γίνεται, ενώ και τα μικρά παιδιά εντάχθηκαν σε σχολικές μονάδες της πόλης ώστε να συνεχίσουν κανονικά την εκπαίδευσή τους.
3. ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΡΔΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑς ΜΑΚΡΥΠΛΑΓΙΟΥ
 Τρίτη 1 Μαρτίου : είχε συνάντηση εργασίας, μαζί με τον Δήμραχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μακρυπλαγίου κ. Νικόλαο Κομμάτογλου, αναφορικά με θέματα τοπικού ενδιαφέροντος

5. ΜΕ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 2
 Τετάρτη 2 Μαρτίου : Παρακολούθησε, μαζί με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστο Μέτιο και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου, την τελετή αναγόρευσης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου σε Επίτιμο Διδάκτωρ του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Ο Αντιπεριφερειάρχης, μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο για μείζονα εθνικά και θρησκευτικά θέματα.

6. ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΕΡΙΦ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤ. ΚΟΥΚΟΥΡΑ
 Παρασκευή 4 Μαρτίου : Είχε συνάντηση εργασίας, με τον Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Αρχιπύραγχο Κωνσταντίνο Κούκουρα, μαζί με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Δράμας Πύραρχο Ιωάννη Αραμπατζή, όπου έγινε μία ανταλλαγή απόψεων και μία εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με τον καλύτερο συντονισμού και τη συνέργεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αντιπεριφέρειας Δράμας για θέματα Πολιτικής Προστασίας και πρόληψης και αντιμετώπισης επικίνδυνων φαινομένων.

7. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
- Παραχώρησε συνέντευξη τύπου, μετά από πρωτοβουλία του, μαζί με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κα. Χριστίνα Βαμβούρη και την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κα. Ευφροσύνη Χαραλαμπίδη, για την 6η Μαρτίου-«Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού».
Στη συνέντευξη υπογραμμίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας και της κοινής γνώμης για το νοσηρό φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Ήδη το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, ενώ σημαντικές είναι και οι πρωτοβουλίες των ίδιων των σχολικών μονάδων. Το μήνυμα που δόθηκε προς όλη τη Δραμινή κοινωνία είναι ο κόσμος να μην κρατάει το στόμα του κλειστό και να μιλήσει σε περιπτώσεις τέτοιων περιστατικών, ώστε οι αρμόδιοι φορείς και οι δομές υποστήριξης να παρεμβαίνουν. Τονίστηκε η σημασία της ανάπτυξης συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και ενσυναίσθησης στους μαθητές, τόσο από την επίσημη εκπαίδευση, όσο και από την ίδια την οικογένεια, έτσι ώστε η βία, μέσα και έξω από τα σχολεία, να μην αποτελεί τρόπο επίλυσης των προβλημάτων και των διαφορών.

- Είχε συνάντηση εργασίας, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δράμας, με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Δράμας και τους αρμόδιους φορείς, στο πλαίσιο της Διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη για το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων. Η διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης αποτελεί οριζόντια δράση με σκοπό την επίτευξη της βέλτιστης χωροθέτησης των σημείων φόρτισης και θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων αφορά σε όλη την επικράτεια του Δήμου Δράμας. Επομένως, είναι χρήσιμη και αναγκαία η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Δράμας και των πολιτών.

8 ΣΤΟΝ ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟ 1
 Κυριακή 6 Μαρτίου : Από τα ξημερώματα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και του Δήμου Κ.Νευροκοπίου και σε συντονισμό με την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, δώσαμε επιτυχώς τη μάχη με τον χιονιά στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου και στην περιοχή από το Λιβαδερό προς το Σιδηρόνερο και τη Σκαλωτή. Και αυτή τη φορά καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Πρωταρχικός μας στόχος η ασφάλεια των συμπολιτών μας.

9 ΣΤΟΝ ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟ 2

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr