Thursday, 09 September 2021 14:17

ΣΥΡΙΖΑ Δράμας: Για το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας (σε συνέχεια προηγουμένων ΔΤ)

Written by

ΣΥΡΙΖΑ Δράμας: Για το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας (σε συνέχεια προηγουμένων ΔΤ)

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας περιγράφει με λεπτομερή τρόπο την δραματική κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο του Νομού μας. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για οποίο και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αλλά και πολιτικές δυνάμεις, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δράμας, έχουν εδώ και πολύ καιρό μιλήσει και έχουν επισημάνει τους διαφαινόμενους κινδύνους. Χωρίς κανέναν σχεδιασμό, χωρίς καμία κρατική βοήθεια, χωρίς καμία συνδρομή από την 4η ΥΠΕ το νοσοκομείο της Δράμας βιώνει την απαξίωση και την εγκατάλειψη. Και αυτό μάλιστα συμβαίνει, όταν η πανδημία του κορωνοϊού σαρώνει και πάλι τη χώρα και όταν η Δράμα έχει ήδη θρηνήσει εκατοντάδες θύματα. Το Νοσοκομείο μας απαξιώνεται την ώρα που, περισσότερο από ποτέ, έπρεπε να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί.

Είναι όμως πλέον καιρός να αναληφθούν και να αποδοθούν ευθύνες. Ένας ολόκληρος νομός μιας ευρωπαϊκής χώρας δεν έχει καν τα υγειονομικά στάνταρ που έχουν τριτοκοσμικές χώρες. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχοντας αφήσει ρεπό και άδειες πίσω τους παλεύουν μόνοι τους εδώ και ενάμιση χρόνο να κρατήσουν σε ασφαλές επίπεδο τις παρεχόμενες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες.

Η ευθύνη λοιπόν πρέπει να επιμεριστεί σε όλη την διαδρομή διοίκησης ενός τόσο σημαντικού οργανισμού για τον τόπο μας. Η διοίκηση του νοσοκομείου, η 4η ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας και οι ασκούμενες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ έχουν την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτή την καταστροφή. Ποτέ άλλοτε το νοσοκομείο ακόμα και στις πιο δύσκολα οικονομικές συνθήκες για την χώρα δεν είχε φτάσει σε τέτοιο χαμηλό επίπεδο με ορατό τον κίνδυνο κλεισίματος.

Τέλος, για να κατανοήσουμε πόσο σημασία δίνει η κυβέρνηση και το περίφημο επιτελικό κράτος των «Αρίστων» για τις δραματικές καταστάσεις που βιώνει το Νοσοκομείο Δράμας, αρκεί να αναφέρουμε πως κλιμάκιο του κόμματος μαζί με δύο βουλευτές (κκ Μπλούχος, Αναστασιάδης) και τον Οργανωτικό Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ κ. Στεργίου βρήκαν χρόνο να περιδιαβούν όλη τη Δράμα, να δώσουν συνέντευξη τύπου αλλά δεν πρόλαβαν να επισκεφθούν το νοσοκομείο και να μιλήσουν με τους εργαζόμενους και την διοίκηση. Και τι να τους πουν άλλωστε. Όταν οι θέσεις τους για την δημόσια υγεία υλοποιούνται και δείχνουν τα καταστροφικά τους αποτελέσματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΔΡΑΜΑΣ καλεί σε συστράτευση και κοινό αγώνα ΌΛΩΝ των Δραμινών για τη σωτηρία του Νοσοκομείου μας. Δεσμευόμαστε πως από μεριάς μας θα κάνουμε ό,τι μας αναλογεί.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΡΑΜΑΣ

Εδώ μπορείτε να δείτε δημοσιεύματα για την ανακοίνωση των Νοσοκομειακών γιατρών:
https://ergasia-press.gr/giatroi-nosokomeiou-i-katiforiki-poreia-tou-g-n-dramas-echei-ftasei-sto-simeio-miden/?fbclid=IwAR0UrBRRDQH8m1jJaToZdJeTqbZn6WNNBIInbLwcW7Qt_2VBZl5A1Rjgajo
https://xronikadramas.gr/sto-simeio-0-to-nosokomeio-dramas/?fbclid=IwAR2sMpH3sUiLZ1UUmA_udw7X6hKaVwijdX2pJtjk1edwn1yFc0i48fIN3jg

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr