Saturday, 17 July 2021 00:25

Θέσεις-απόψεις εκλεγμένων και φορέων για τη Σιδηροδρομική Εγνατία

Written by

Κοινό Δελτίο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχων Δράμας για τη Σιδηροδρομική Εγνατία

Την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 οι πέντε Δήμαρχοι του νομού:
• Θεόδωρος Αθανασιάδης
• Θεμιστοκλής Zεκερίδης
• Αναστάσιος Καγιάογλου
• Ιωάννης Κυριακίδης
• Χριστόδουλος Μαμσάκος

Συναντήθηκαν στο δημαρχείο Δράμας όπου αποφασίστηκε η γραμμή που θα ακολουθήσουν στη σύσκεψη της Αθήνας για τη χάραξη της σιδηροδρομικής Εγνατίας που θα συμπεριλαμβάνει σε κάθε σχεδιασμό και τη Δράμα.
Σήμερα, Τετάρτη 14/07/2021, με πρωτοβουλία του βουλευτή Κ. Μπλούχου, με την παρουσία όλων των Δημάρχων και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γ. Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αθήνα παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γ. Καραγιάννη και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστου Βίνη, όπου και ενημερωθήκαμε για τα εξής:
1. Δε θα καταργηθεί η υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης, Σερρών Δράμας, Τοξότες αντιθέτως θα αναβαθμιστεί με ηλεκτροκίνηση, πολλές βελτιώσεις και φυσικά τη δέουσα σηματοδότηση.
2. Δημιουργείται σύνδεση της Δράμας με τη σιδηροδρομική Εγνατία μέσω της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής από τη Νέα Ζίχνη στην Αμφίπολη στα όρια της υφιστάμενης απαλλοτρίωσης και της παλαιάς γραμμής του Ο.Σ.Ε. με ολική αναβάθμιση του άξονα προς εξυπηρέτηση της Δράμας και των Σερρών.
3. Το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας στο νομό μας με το Υπουργείο και ταυτόχρονα ενημέρωση των θεσμικών φορέων.

Όλοι μαζί διεκδικούμε συντονισμένα.
H Δράμα μας ενώνει και δικαιούται τα καλύτερα.

Οι Δήμαρχοι, ο Αντιπεριφερειάρχης:
Θεόδωρος Αθανασιάδης
Θεμιστοκλής Ζεκερίδης
Αναστάσιος Καγιάογλου
Ιωάννης Κυριακίδης
Χριστόδουλος Μαμσάκος
Γεώργιος Παπαδόπουλος

 ΠΟΛΗ ΖΩΗ ΝΕΟ

Πόλη+Ζωή: Να διέρχεται από τη Δράμα η Σιδηροδρομική Εγνατία !
Ο αγώνας κατά της περιθωριοποίησης του τόπου μας συνεχίζεται !!!

Δραμινές και Δραμινοί,
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Για να θυμόμαστε όλοι την αφετηρία μας και να χαράσσουμε σωστά την πορεία μας, ξαναδημοσιεύουμε την πρώτη παράγραφο του προηγούμενου σχετικού Δελτίου Τύπου που εκδώσαμε.
«Ξεκινώντας θετικά και αισιόδοξα, κάτι που δεν πρέπει να μας λείψει ποτέ, όσο μακρύ κι αν χρειαστεί να είναι το ‘ταξίδι’, αισθανόμαστε υπερήφανοι για τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας να απαιτήσει να διέρχεται από τη Δράμα η Σιδηροδρομική Εγνατία και, καταρχήν, να καλέσει τον αρμόδιο Υπουργό να έρθει να μας πει πώς αντιλαμβάνεται τη θέση της Δράμας στα υπάρχοντα και σχεδιαζόμενα σιδηροδρομικά δίκτυα».
Τι διαπιστώνουμε σήμερα.
Ο κ. Μαμσάκος, αφού έμεινε άπραγος για 2 σχεδόν μήνες, έκανε ακριβώς τα αντίθετα και από όσα αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, αλλά ακόμη χειρότερα και από όσα ο ίδιος δεσμεύτηκε να πράξει, σύμφωνα με σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Απέδειξε ότι μόνο η ταυτότητά του γράφει Δραμινός, γιατί οι πράξεις του δεν το δηλώνουν. Καθυστερήσεις, συσκέψεις επί συσκέψεων, επικοινωνιακές κινήσεις, με απώτερο στόχο να απογοητευτούν οι Δραμινοί και να εγκαταλειφθεί η Πανδραμινή προσπάθεια να μην χαθεί και το τρένο από τη Δράμα.
Από την πλευρά μας καλούμε τον κ. Μαμσάκο να απαντήσει άμεσα:
Αν επέδωσε το ψήφισμα στον Πρωθυπουργό και γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε το περιεχόμενό του;
Αν απέστειλε την πρόσκληση προς τον αρμόδιο υπουργό για να έρθει στη Δράμα και ποια ήταν η απάντησή του;
Γιατί έγινε συνάντηση (Τετάρτη 14/7 ή Πέμπτη 15/7 ή πότε άλλοτε) με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου και όχι με τον υπουργό και γιατί εμφανίζεται διαμεσολαβών ο κ. Μπλούχος, δηλωμένος αρνητής και εχθρός της Πανδραμινής διεκδίκησης η Σιδηροδρομική Εγνατία να διέρχεται από τη Δράμα;
Γιατί από τη συνάντηση στο υπουργείο αποκλείστηκαν οι άλλοι Δραμινοί Βουλευτές που έχουν συστρατευθεί στον αγώνα μας η Σιδηροδρομική Εγνατία να διέρχεται από τη Δράμα; Επιλέχτηκαν μόνο ‘βολικοί’ συνομιλητές;
Γιατί οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, μέσω διαρροών ή με μισόλογα, εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την ενημέρωση; Δεν γνωρίζουν ότι από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας ήδη έχει απορριφθεί η εναλλακτική πρόταση που τους παρουσιάστηκε; Λειτουργούν ως λαγοί για να διαμορφώσουν ανάλογο κλίμα ή τους το επέβαλε η κομματική ιεραρχία και πειθαρχία;
Ο αγώνας η Σιδηροδρομική Εγνατία να διέρχεται από τη Δράμα συνεχίζεται και δεν θα εγκαταλειφθεί !
Γιατί είναι δίκαιος !
Δεν θα χάσουμε και το τρένο !
Η παράταξή μας, από κοινού με την παράταξη ‘Αυτοδιοίκηση Πολιτών’ και όποια άλλη παράταξη το επιθυμεί, θα καταθέσει άμεσα αίτημα κατεπείγουσας σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας για να ενημερωθούμε όλοι επίσημα και να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

OEBEE

ΟΕΒΕ Δράμας: «Οι επαγγελματίες ρωτούν. Οι Δήμαρχοι απαντούν;»

Με αφορμή την «προγραμματισμένη» χθεσινή συνάντηση του βουλευτή Δράμας της ΝΔ, του Ατιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Δράμας και των πέντε Δημάρχων του Νομού με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το θέμα της σύνδεσης της Δράμας με τη νέα Σιδηροδρομική Εγνατία έχουμε ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Δράμας να επισημάνουμε τα εξής:
Κατ’ αρχάς ήταν «προγραμματισμένο» ώστε να συναντηθούν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Δράμας, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για να συζητήσουν το θέμα του αποκλεισμού του Νομού από τη νέα σιδηροδρομική Εγνατία και αντί να τους δει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και να συνομιλήσουν, συναντήθηκαν με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου. Κι όπως τελικά – πιθανόν- «δεσμεύτηκε» ο Γεν. Γραμματέας -κατόπιν σχετικής πρότασης – η Δράμα θα συνδεθεί μετά από χρόνια με τη νέα σιδηροδρομική χάραξη μέσω της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Νέας Ζίχνης- Αμφίπολης και αυτό το θεωρούν επιτυχία, ότι δηλαδή λύθηκε το θέμα (αφού το υποσχέθηκε- άλλωστε -και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου).
Δυστυχώς, δεν έθεσαν το ζήτημα να είναι η Δράμα στην κύρια γραμμή της σιδηροδρομικής Εγνατίας.
Οι αιρετοί εκπρόσωποί μας αντί να καταθέσουν την αδιαπραγμάτευτη θέση τους, αυτοί συνθηκολόγησαν. Έβαλαν τα κομματικά τους καθήκοντα πάνω από το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, των πολιτών που τους ψήφισαν για να προωθήσουν τα συμφέροντα του τόπου μας και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ευημερία του. Δυστυχώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας με αυτούς που μας εκπροσωπούν στη διεκδίκηση των σημαντικών ζητημάτων για το Νομό μας.
Οι εξουσίες στην Περιφέρεια υπάρχουν όχι για να συμμαχούν με την κεντρική εξουσία αλλά για να διεκδικούμε. Τότε δικαιώνεται η επιλογή των πολιτών. Αλλιώς κοροϊδεύουν τους πολίτες όσοι δίνουν την αίσθηση της διεκδίκησης ενώ στην ουσία συμβιβάζονται. Δεν μπορεί να χάνονται ευκαιρίες ανάπτυξης και να είμαστε ικανοποιημένοι. Το «Όχι» είναι απαραίτητο όπλο για ένα πολιτικό όταν αδικείται ο τόπος του. Αυτό το «Όχι» ταρακουνάει την κεντρική εξουσία και την οδηγεί στο να αλλάξει δυσμενείς και άδικες αποφάσεις.

 ΤΟΨΙΔΗΣ ΧΡjpg

Σχόλιο του επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» για τη θέση της Δράμας στη σιδηροδρομική Εγνατία

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στις 28/06 η παράταξή μας είχε προκαλέσει συζήτηση για το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της ΠΕ Δράμας και είχε εισπράξει την -γνωστή πλέον σε όλους- χλεύη του Περιφερειάρχη, ο οποίος αντί απάντησης ή σοβαρής τοποθέτησης στην επερώτηση μας, είχε κάνει σχόλια του τύπου «Προβληματίζομαι για το τι συγκρατήσατε από ό,τι είπαμε σε προηγούμενες συνεδριάσεις κύριε Τοψίδη». Δηλαδή κατά την πάγια τακτική του απαξίωσε την διαδικασία.
Παρά ταύτα, η παράταξή μας είχε επιμείνει -και συνεχίζει φυσικά να επιμένει- στην by pass σύνδεση της Δράμας στο δίκτυο της σιδηροδρομικής Εγνατίας μέσω της υφιστάμενης γραμμής από τη Νέα Ζίχνη στην Αμφίπολη (σ.σ. στα όρια της υφιστάμενης απαλλοτρίωσης και της παλαιάς γραμμής του Ο.Σ.Ε. με ολική αναβάθμιση του άξονα προς εξυπηρέτηση της Δράμας και των Σερρών). Πριν από δύο ημέρες, η πρόταση αυτή διατυπώθηκε πλέον ως ενδεδειγμένη λύση, στην σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γ. Καραγιάννη και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστου Βίνη, με τους πέντε Δημάρχους της ΠΕ Δράμας και τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη.
Με λίγα λόγια, η δική μας πρόταση, αυτή που είχε λοιδορήσει ο κος Μέτιος, είναι η πρόταση της ΕΡΓΟΣΕ για την σιδηροδρομική αναβάθμιση της Δράμας. Και την ίδια πρόταση που η διοικούσα παράταξη χλεύαζε, πλέον «διαφημίζει» ως επιτυχία της! Επίσης, από τη σύσκεψη που έγινε με τους ιθύνοντες της ΕΡΓΟΣΕ προέκυψε ότι «δεν θα καταργηθεί η υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης, Σερρών Δράμας, Τοξότες αντιθέτως θα αναβαθμιστεί με ηλεκτροκίνηση, πολλές βελτιώσεις και φυσικά τη δέουσα σηματοδότηση». Και αυτή είναι θέση που είχε εκφραστεί από την Περιφερειακή Σύνθεση σε προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου είχε συζητηθεί το θέμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας και η παράταξή μας είχε τη θέση ότι πέραν της νέας χάραξης πρέπει να διατηρηθεί και η παλιά.
Η Περιφερειακή Σύνθεση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον στόχο της που είναι η εν γένει ανάπτυξη της Περιφέρειας μας. Όμως, δεν επιτρέπουμε στους διοικούντες να μας θεωρούν «αφελείς» και πολύ περισσότερο δεν τους επιτρέπουμε να κοροϊδεύουν τους πολίτες της ΑΜΘ καθώς δεν είναι ικανοί να οργανώσουν μία αναπτυξιακή πρόταση και το μόνο που κάνουν είναι να παίρνουν «μασημένη τροφή» και να την πλασάρουν ως δικό τους έργο.
Η Περιφερειακή Σύνθεση συγχαίρει την ΕΡΓΟΣΕ για τη θετική εξέλιξη στο ζήτημα της σιδηροδρομικής αναβάθμισης της ΠΕ Δράμας και δηλώνουμε την απερίφραστη στήριξή μας στις προσπάθειες της κεντρικής διοίκησης που έχουν αναπτυξιακό πρόσημο για την περιοχή μας.
Την αδράνεια του κου Μέτιου, την έχουμε αναδείξει πολλές φορές και το ίδιο κάνουμε και τώρα, και για άλλη μία φορά την καταδικάζουμε απερίφραστα.

Για την Περιφερειακή Σύνθεση
Ο Επικεφαλής
Χριστόδουλος Τοψίδης

Kyriazidis Banner 2

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr