Wednesday, 07 July 2021 08:10

Παρουσίαση υποψηφιότητας Περικλή Κωφίδη, για τη ΔΕΕΠ Δράμας

Written by

IMG 20210706 221204

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 6-7-2021 η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του μέλους της Νέας Δημοκρατίας Περικλή Κωφίδη, για τη θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Δράμας (ΔΕΕΠ Δράμας), παρουσία φίλων και υποστηρικτών του.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης, η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας κ. Αλίκη Τσιαμούρα, ο Καρδιολόγος κ. Βαγγέλης Ματζαλάρδας, η Δημοσιογράφος κ. Κική Χεριστανίδου, καθώς και φίλοι - υποστηρικτές της προσπάθειας του Περικλή Κωφίδη.
Τις ευχές τους για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας, αλλά και τη στήριξη τους εξέφρασαν με παρεμβάσεις τους ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Μπλούχος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο πρώην βουλευτής ΝΔ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη + Ζωή» κ. Κυριάκος Χαρακίδης, καθώς και πολλά επώνυμα στελέχη της ΝΔ, αλλά και ανώνυμη ψηφοφόροι του κόμματος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Καφέ «Αρχοντικό» του Γιάννη Τσακίρη στην Πλατεία Ελευθερίας, τον οποίο και ευχαριστεί ο κ. Κωφίδης για την άψογη οργάνωση του χώρου και τα πλούσια και γευστικά εδέσματα που προετοίμασε για την περίσταση.
Ο Περικλής Κωφίδης αφού ευχαρίστησε όλους για την ένθερμη ανταπόκριση τους, αναφέρθηκε στις αρχές, τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του, απέναντι στη βάση του κόμματος, τους απλούς ψηφοφόρους, στους οποίους και απευθύνεται για την εκλογή του.
Η εκδήλωση που διοργανώθηκε σε ζεστό και φιλικό κλίμα, είχε διττό χαρακτήρα. Αφενός για να γίνει επίσημα πλέον γνωστή η πρόθεσή του για τη διεκδίκηση της ΔΕΕΠ Δράμας και αφετέρου για να γίνουν γνωστές οι αρχές και θέσεις του. Το πώς σκέφτεται να διοικήσει μαζί με τους εκλεγμένους συνεργάτες του, το δευτεροβάθμιο κομματικό όργανο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σε επίπεδο Νομού, προκειμένου να αναδειχθεί περαιτέρω το έργο της κυβέρνησης.
Μετά την παρουσίαση έγινε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των παραβρισκόμενων.
Στη συνέχεια σας παραθέτουμε τις θέσεις - απόψεις και δεσμεύσεις του υποψηφίου προέδρου της ΔΕΕΠ Δράμας κ. Περικλή Κωφίδη.

IMG 20210706 221152

ΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΟΥ
Περικλής Κωφίδης, Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΕΕΠ Δράμας

Κυρίες και Κύριοι, αγαπητοί μου φίλοι και συνεργάτες,
Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα μου. Σήμερα 6 Ιουλίου, ανακοινώνω επίσημα, μέσω αυτής της εκδήλωσης την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Δράμας.
Πρόκειται για τις παλιές ΝΟΔΕ οι οποίες μετονομάστηκαν σε ΔΕΕΠ, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν στον κανονισμό Πανελλαδικής οργάνωσης του κόμματος κατά τις εργασίες της Πολιτικής Επιτροπής στις 23/2/20, στο άρθρο 12.
Αγαπητοί μου φίλοι,
Αισθάνομαι την ανάγκη να σας γνωστοποιήσω τις θέσεις και τις απόψεις μου, αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύω να διοικήσω τη ΔΕΕΠ Δράμας, την προεδρία της οποίας θα διεκδικήσω στις εσωκομματικές διεργασίες, σε χρόνο που το κόμμα τις ανακοινώσει.
Ως υπέρμαχος των καθαρών λόγων και έργων κάνω γνωστές τις απόψεις μου, γιατί εκτιμώ πως οι ψηφοφόροι της ΝΔ πρέπει να τις γνωρίζουν, αλλά και όλοι όσοι θα συνταχθούν με την προσπάθεια μου, θα πρέπει να συμμερίζονται και να υπερασπίζονται τις αρχές και θέσεις μου.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΔΡΑΜΑΣ
Ως πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δράμας, θα λειτουργήσω με εξωστρέφεια και ενωτικό πνεύμα, υπερβαίνοντας κάθε αντιπαλότητα, με στόχο την ενότητα του χώρου.
Οι πόρτες της ΔΕΕΠ, θα είναι πάντα ανοιχτές προς σε όλους τους πολίτες, γιατί πιστεύω πως το κόμμα πρέπει και οφείλει να είναι πάντα ανοιχτό στην κοινωνία.
Η ΔΕΕΠ Δράμας, θα λειτουργεί υπό καθεστώς πλήρους οικονομικής διαφάνειας, με λογοδοσία σε τακτά χρονικά διαστήματα, προς τα μέλη της.
Θα μεριμνήσω για την ορθή λειτουργία της ΔΕΕΠ, έχοντας ανοιχτό σε καθημερινή βάση του γραφείου της, θα δημιουργηθεί γραφείο τύπου, το οποίο θα κάνει γνωστές στο ευρύ κοινό της θέσεις του κόμματος σε όλους τους τομείς.
Θα ξαναδημιουργηθεί το τμήμα γυναικών της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα και θα στηριχθεί ποικιλοτρόπως για να αναλάβει δράσεις, προβάλλοντας πέρα από το πολιτικό γίγνεσθαι, το κοινωνικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, ενισχύοντας παράλληλα τη συμμετοχή των γυναικών στον πολιτικό στίβο.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΔΡΑΜΑΣ
Η ΔΕΕΠ Δράμας, οφείλει να παράγει πολιτικό λόγο και να παρεμβαίνει σε καίρια θέματα επικαιρότητας, που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Ο τρόπος παρέμβασης της θα αποφασίζεται ανάλογα με τις περιστάσεις και με συλλογική απόφαση των μελών της.
Η ΔΕΕΠ Δράμας, θα προωθεί στην Κεντρική Διοίκηση κάθε ζήτημα που θέτουν στελέχη, φορείς, κοινωνικοί εταίροι και παραγωγικοί συνεταιρισμοί, συνδράμοντας στην υποστήριξη των ενεργειών και των πρωτοβουλιών τους, που αφορούν τοπικά ζητήματα και τομείς δράσεις τους.
Θα παρεμβαίνει στη κοινωνία διοργανώνοντας εκδηλώσεις (ημερίδες-συζητήσεις- ομιλίες), με θέματα όχι απαραίτητα κομματικά ή πολιτικά, αλλά τοπικού και γενικότερου ενδιαφέροντος, για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.
Θα οργανώνονται δράσεις φιλανθρωπικού χαραχτήρα και αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τις ΔΗΜΤΟ του Νομού.
Ως κομματική οργάνωση, η ΔΕΕΠ Δράμας οφείλει να έχει ευαίσθητα αντανακλαστικά, που θα τη φέρουν εγγύτερα στην κοινωνία και τους πολίτες.

IMG 20210706 223639

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ
Η ΔΕΕΠ Δράμας, θα λειτουργεί σε συνέργεια με τις ΔΗΜΤΟ του νομού. Θα συνεδριάζει στις έδρες των τοπικών ΔΗΜΤΟ, σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή και συνέργεια.
Ο λόγος τους, τα αιτήματα τους, θα ενισχύονται και θα στηρίζονται, προκειμένου να επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Θα αξιοποιηθούν τα περιφερειακά στελέχη, σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, για να έχουν ενεργό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες τους.
Θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας, με θεματικές αρμοδιότητες, που θα επεξεργάζονται τα εκάστοτε θέματα και θα τα παρουσιάζουν στον Πρόεδρο και στα μέλη της ΔΕΕΠ Δράμας.
Θα υπάρξει πλήρης σεβασμός στην λειτουργική αυτοτέλεια της ΟΝΝΕΔ. Ωστόσο, θα επιδιωχθεί συνεργασία μαζί της, αναδεικνύοντας το σημαντικό της ρόλο. Η ΔΕΕΠ Δράμας, θα υποστηρίζει οργανωτικά τις δράσεις της ΟΝΝΕΔ, όπου και όποτε της ζητηθεί.
ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
Ως πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δράμας, θα μεριμνήσω ώστε όλα τα μέλη να εργάζονται συλλογικά, για την ανάδειξη του έργου της Νέας Δημοκρατίας, της επανεκλογή της στις επόμενες εκλογές με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Θα δώσω έντιμα τον αγώνα μου για το κόμμα που υπηρέτησα μια ολόκληρη ζωή, από όποια θέση κι αν μου ζητήθηκε, γιατί κάθε προσπάθεια μου έχει έναν μόνο στόχο: «Ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο και τους νέους μας, χωρίς ιδιοτέλεια και δεύτερες σκέψεις».
Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, αλλά και αποφασιστικότητας, για την υλοποίηση όλων όσων εκτιμώ ότι θα φέρουν ένα καλύτερο μέλλον.
Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι απευθύνομαι στη βάση του κόμματος. Δεν υπήρξα ποτέ συστηματικό στέλεχος, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Θέλω η ΔΕΕΠ Δράμας να αποκτήσει μια ελεύθερη ανεξάρτητη φωνή, που θα στηρίζει το κυβερνητικό έργο, θα προωθεί στην Αθήνα τα αιτήματα των Δραμινών και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός βουλευτή.
Αντίθετα θα στηρίζει το έργο του κάθε εκλεγμένου βουλευτή, ενώ θα δώσει τον αγώνα της ώστε να καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να εκλέξει ξανά, δύο βουλευτές στη Δράμα.
Αγαπητοί μου φίλοι, όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα και περισσότερα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε ρότα, να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να δούμε τον κόσμο στα μάτια.
Με γνωρίζεται όλοι σας, χρόνια τώρα, και ξέρετε πολύ καλά ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους που διστάζουν ή φοβούνται να πουν δημόσια την άποψη τους, ακόμη κι αν αυτή πειράζει πολλούς.
Γνωρίζετε επίσης ότι δεν προδίδω ανθρώπους, αλλά και δεν συμβιβάζομαι με όσους δεν δέχονται την αλήθεια, γιατί η αλήθεια αντέχει στο φως!
Ζητώ τη στήριξη σας, στο νέο αυτό εγχείρημα που κάνω και σας υπόσχομαι ότι δεν θα παρεκκλίνω από τις αρχές και τις αξίες μου.
Σας θέλω δίπλα μου στον αγώνα αυτό και είμαι εδώ για να ακούσω τις δικές σας θέσεις και απόψεις γιατί η ΔΕΕΠ Δράμας δεν επιτρέπεται να είναι υπόθεση ενός ανδρός.
Στον αγώνα αυτό θα πορευτούμε μαζί, όπως μαζί θα είμαστε και στην υλοποίηση των δεσμεύσεων μας. Ο καθένας από το πόστο που θα αναλάβει, τον χώρο ευθύνης του.
Είμαι εδώ για να συνθέσω και όχι να διαιρέσω. Επιθυμώ την ανανέωση της ΔΕΕΠ, χωρίς αυτό να σημαίνει τον αποκλεισμό παλαιών στελεχών που αποδεδειγμένα πρόσφεραν στην τοπική κοινωνία.
Είμαι εδώ για να απλώσω χέρι φιλίας και συνεργασίας σε όποιον το επιθυμεί. Οι προσωπικές φιλοδοξίες, σ’ ένα βαθμό, μπορεί να είναι και θεμιτές. Το κοινό συμφέρον όμως, είναι πάνω από κάθε προσωπική διεκδίκηση. Είναι απαίτηση της κοινωνίας και υποχρέωση όλων μας!
Σας ευχαριστώ πολύ.

Περικλής Κωφίδης
Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΕΕΠ Δράμας

 

IMG 20210706 224350Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1959 στη Νέα Κρώμνη. Δραστηριοποιούμε επαγγελματικά στο χώρο της επεξεργασίας και διανομής των προϊόντων καφέ από το 1980.
Από το 2000 το κατάστημα μου βρίσκεται επί της Ευξ. Πόντου 59, δίπλα στο Πάρκο των Κομνηνών.

Την δεκαετία 1990-1999 διετέλεσα πρόεδρος της Ιστορικής ομάδας Ακρίτας Νέας Κρώμνης.

Το 2003 συμμετείχα ενεργά στην αγαπημένη όλων, τη Δόξα Δράμας, επί προεδρίας Σ. Ορφανίδη, ως αντιπρόεδρος, συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανόδου της ομάδας στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Υπήρξα πάντα ενεργός πολίτης και δίστασα ποτέ να εκτεθώ στην κρίση των Δραμινών πολιτών, με γνώμονα την ανιδιοτελή προσφορά, τόσο στον τόπο μου που αγαπώ όσο και στους συμπολίτες μου.

Συμμετείχα ως υποψήφιος στις Επιμελητηριακές εκλογές με επικεφαλής τον Αθανάσιο Πάππο, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με επικεφαλής τον Θωμά Μαργαρίτη και ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με επικεφαλής τον Αργύρη Πατακάκη.

Στις 13 Μαΐου 2018, συμμετείχα στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, ως υποψήφιο μέλος της ΔΗΜΤΟ Δράμας.

Στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ΔΕΕΠ Δράμας, θέτω εκ νέου τον εαυτό που στη κρίση των Νεοδημοκρατών, διεκδικώντας τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Δράμας.

Ζητώ τη στήριξη σας, στο νέο αυτό εγχείρημα που κάνω και σας υπόσχομαι ότι δεν θα παρεκκλίνω από τις αρχές και τις αξίες μου.

Με εκτίμηση

Περικλής Κωφίδης

Υποψήφιο πρόεδρος ΔΕΕΠ Δράμας

 

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr