Δικαστικό Μέγαρο Δράμας. Ήγγικεν η ώρα της ανακαίνισης

Written by

«Όταν θεμελιώθηκαν τα νέα «Δικαστήρια» της Δράμας, είχαν έρθει στη Δράμα τόσοι πολλοί επίσημοι και εμείς, μικρά παιδιά τότε περιμέναμε στις γωνίες των θεμελίων για να μας πάρει η κάμερα της κρατικής τηλεόρασης.
Το εμβληματικό «Μέλαθρον της Θέμιδος» στη Δράμα ολοκληρώθηκε μετά από λίγα χρόνια. Αναρωτιόμασταν πόσο μεγάλο είναι το κτήριο αυτό για μια υπηρεσία η οποία έμοιαζε εκείνο τον καιρό, πολύ μικρή και το κτήριο άδειο.
Πέρασε ο καιρός. Πολλοί ήταν αυτοί που πάλευαν τότε για τη δημιουργία Εφετείου, ώστε να εκμεταλλευτούμε τις υποδομές του νέου Δικαστικού Μεγάρου.
Πέρασαν κι άλλα χρόνια. Αδιαφορία, έλλειψη συντήρησης, φθορά, απαξίωση. Η εικόνα τα τελευταία χρόνια, δεν τιμούσε κανέναν μας.
Ήγγικεν η ώρα της ανακαίνισης. Με φιλότιμες προσπάθειες και με συζητήσεις σε καλό κλίμα με τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων υπουργείων, διαπιστώσαμε ότι πλέον έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που τείνουν ευήκοον ους.
Προχθές, αποφασίστηκε να διατεθούν 950.000 ευρώ στη Δράμα για την ανακαίνιση του εμβληματικού Δικαστικού Μεγάρου Δράμας.
Οι υπηρέτες της Θέμιδος έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι. Και όλοι οι Δραμινοί υπερήφανοι.
Το ξαναείπαμε… Τα θαύματα στη ζωή, είναι συχνά οι μικρές – μικρές προσπάθειες που σώζουν, που αλλάζουν, που αναγεννούν τον κόσμο μας. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους τους αθόρυβους εργάτες που κρατούν διαρκώς ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας».

Γραφείο Βουλευτή Ν. Δράμας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δ. ΜΠΛΟΥΧΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

sxoli odigon georgiadis

parxarides triantafillos banner

koutsiana banner

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr