Friday, 17 May 2019 17:38

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ

Written by

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωση η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ στην Κεντρική Πλατεία της Δράμας.

Αρχικά, στο βήμα ανέβηκε ο Διονύσης Κλάδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αισιόδοξα, με ενθουσιασμό και μαχητικότητα, χωρίς να χάνουμε ούτε μέρα, μπορούμε να διευκολύνουμε τη συμπόρευση με το Κόμμα μας, το 100χρονο ΚΚΕ, ενός κόσμου που πια έχει πλούσια πείρα και μπορεί να βγάλει ορισμένα συμπεράσματα κάτω και από τη δική μας παρέμβαση. Για παράδειγμα, οι εργάτες στα μάρμαρα που βλέπουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών να αυξάνονται την ίδια ώρα που οι ίδιοι σακατεύονται, δουλεύουν 6ήμερο με πλήρη εντατικοποίηση, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Σήμερα, λοιπόν, χρειάζεται να κάνουμε τη ζωή μας κριτήριο ψήφου και όχι να τσιμπήσουμε στα ψεύτικα διλλήματα που προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν για ακόμα μια φορά.

 Μήτρου

Για αυτό και πρέπει να κάνουν οι εργάτες, ο λαός, το ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό παντού. Έχει σταθερή πυξίδα, δεν ταλαντεύεται, είναι σταθερά και μαχητικά υπέρ των συμφερόντων των εργαζόμενων, του λαού. Ξέρεις ότι ψηφίζοντας ΚΚΕ σήμερα θα το βρεις και αύριο στην ίδια θέση, ταγμένο να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, να αποκαλύπτει, να ενημερώνει, να βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίγει δρόμο και να δίνει ελπίδα σε όσους παλεύουν σε Ελλάδα, Ευρώπη και όλο τον κόσμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, για το σοσιαλιστικό μέλλον».

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Δημήτρης Παπατολίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Γιώργος Μήτρου, υποψήφιος δήμαρχος Δράμας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι οποίοι κάλεσαν τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής να στηρίξουν και με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τη μόνη δύναμη που την επόμενη μέρα θα σταθεί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική οποιασδήποτε κυβέρνησης, είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ, και των στηριγμάτων τους στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής.

 Καπέτη

Αναφερόμενη στους αποπροσανατολιστικούς καβγάδες που στήνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ για να κρύψουν την ταύτισή τους στο βασικό, που είναι η πολιτική στήριξης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σημείωσε: «Αφού συμφωνούν με τη συνέχιση των μνημονίων, αφού συμφωνούν ότι πρέπει να φορτώνεται διαρκώς ο λαός με νέα βάρη και να απαλλάσσονται από βάρη οι λίγοι, το ρίχνουν στο ποιος είναι πιο βουτηγμένος στα δίχτυα αυτού του διεφθαρμένου συστήματος που υπηρετούν, στο ποιος και σε ποιανού μεγαλοεπιχειρηματία κότερο κάνει καλύτερες διακοπές! Στην πραγματικότητα όμως και οι δυο βρίσκονται στο ίδιο κότερο της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι απ’ τη μεριά αυτών των λίγων.

Από κοινού ψήφισαν τα νομοσχέδια στη Βουλή. Από το 3ο μνημόνιο μέχρι την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου Βρούτση (πλέον Αχτσιόγλου), για τον κατώτατο μισθό, και από την επιδότηση των φαρμακοβιομήχανων μέχρι τους νόμους για την παράδοση των αιγιαλών στα επιχειρηματικά συμφέροντα, για την εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών και για τη μείωση των φόρων στα επιχειρηματικά κέρδη. Γι’ αυτό στελέχη της ΝΔ λένε με στόμφο ότι καλωσορίζουν το ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική τους. Και τώρα στήσανε σκυλοκαβγά για την 7ήμερη εργασία όταν από κοινού έχουν καταργήσει τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας σε μια σειρά χώρους, στο εμπόριο, στον τουρισμό, στους νοσοκομειακούς γιατρούς που μπορεί να δουλεύουν και 11 μέρες συνεχόμενα.

Ας τους χαλάσουμε, λοιπόν, τα σχέδια. Με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ! Αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, μπροστά σε όλα όσα ετοιμάζονται, και το τι αντιπολίτευση ψηφίζει ο καθένας. Ποιο κόμμα μπορεί να πιέζει. Να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα. Να ενημερώνει και να ξεσηκώνει τον λαό και τη νεολαία».

Όσον αφορά το δήθεν «προοδευτικό μέτωπο» που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Η νέα συμμαχία του κ. Τσίπρα είναι τόσο «προοδευτική» που τους πιάνει όλους: Από κυβερνητικά στελέχη των ακροδεξιών εθνικιστών ΑΝΕΛ που δεν ακολούθησαν τον Καμένο για να μείνουν καθισμένοι στις υπουργικές τους καρέκλες, και καπιταλιστές τύπου Κόκκαλη, μέχρι τα απομεινάρια των κυβερνήσεων του βαθέως ΠΑΣΟΚ και τους διάφορους γυρολόγους της πολιτικής, της παρακμής, της διαφθοράς και των σκανδάλων και της μεγάλης ιδέας «κάπου να βολευτούμε», για να ρουφάνε τον ιδρώτα του λαού μας.

Και εμείς ρωτάμε όλους όσοι νιώθουν προοδευτικοί, αριστεροί: Είναι πρόοδος ο λαός να είναι δεμένος χειροπόδαρα με ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος; Ένα χρέος που φόρτωσε στο λαό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που διαπραγματεύτηκε την αποπληρωμή του, μέχρι τον “αιώνα τον άπαντα”; Είναι πρόοδος τα μνημόνια; Που ψήφισε και υλοποίησε, όχι μόνο η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και κανείς δεν μιλάει για την κατάργησή τους πλέον; Είναι πρόοδος, ο μισθός του εργάτη να καθορίζεται με υπουργική απόφαση και όχι με συλλογική διαπραγμάτευση γιατί αυτό λέει ο νόμος της ΝΔ που τώρα έγινε νόμος του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι πρόοδος, η συνταξιοδότηση στα 65 και στα 67; Και μάλιστα με μικρότερη σύνταξη, την οποία ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν πρόλαβε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Είναι πρόοδος η ευελιξία στην αγορά εργασίας, η απλήρωτη μαθητεία, ο υποκατώτατος μισθός, με βάση την εμπειρία που προωθεί η ΕΕ την οποία δεν αμφισβητούν καθόλου, ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι πρόοδος να γεμίσει προκάτ ακόμα και σε αυλές γυμνασίων και λυκείων για να στεγαστούν τα νήπια – που προβλέπει το επαίσχυντο νομοσχέδιο που ψήφισε με κλειστά τα σχολεία- και να διαφημίζει ότι υλοποίησε την υποχρεωτική προσχολική αγωγή;

 Κλάδης

Είναι πρόοδος, οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ; Ακόμα και αυτή για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα που υπέγραψε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, την οποία υπογραφή θα ήθελε να είχε βάλει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του; Είναι πρόοδος, η μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο; Όπως έχει συμφωνήσει και υλοποιεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα ήθελε κι αυτό επίσης, να το υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ;

Και για να τελειώνουμε με τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ και όλων όσοι στριμώχνονται για να χωρέσουν στο κάδρο της δήθεν προόδου, ο λαός μας ξέρει και μπορεί να καταλάβει, πως πρόοδος, δεν είναι η νομιμοφροσύνη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν είναι η υλοποίηση των μνημονίων. Δεν είναι το τσάκισμα των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο κάδρο της συντήρησης. Γιατί σήμερα, το σύγχρονο και προοδευτικό, είναι η πάλη για τις σύγχρονες εργατικές λαϊκές ανάγκες. Είναι η πάλη για το ξήλωμα των μνημονιακών αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων. Για την ανάκτηση των απωλειών μας. Είναι η εναντίωση στα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή. Είναι η πάλη που έχει ως προοπτική μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας. Με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Αυτή είναι η δέσμευσή μας. Να κάνουμε τα πάντα για να καταφέρει ο λαός να βγει στο προσκήνιο, να καθορίσει ο ίδιος τις εξελίξεις. Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ».

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην όξυνση των ανταγωνισμών στην Ανατολική Μεσόγειο και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον λαό μας η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σημείωσε: «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει το ΝΑΤΟ, τους σχεδιασμούς του και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό.

Το ΝΑΤΟ δεν εξασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα στη χώρα μας, αλλά τα παραδίδει ένα ένα, ενορχηστρώνοντας σχέδια για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία. Δεν είναι παράγοντας σταθερότητας, αλλά δυναμίτης εντάσεων, πολεμικών συγκρούσεων. Στην κόντρα με τη Ρωσία έχει γεμίσει με πυρηνικά όλη την περιοχή. Επιδιώκει να βάλει και στη χώρα μας. Διαμορφώνει νέες στρατιωτικές δομές, έτοιμες να δράσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε όλο τον κόσμο, με σκοπό την υπεράσπιση των αμερικανικών συμφερόντων, αλλά και την υπεράσπιση της αστικής εξουσίας σε κάθε χώρα.

Δείτε το ανατολίτικο παζάρι που στήνουν αυτές τις μέρες γύρω από την Κύπρο. Μπορεί να εγγυηθεί η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι πως θα σταματήσει η τουρκική επιθετικότητα και οι απειλές για Κύπρο και Αιγαίο, όταν μάλιστα είναι σαφής η στήριξή της λόγω της κρισιμότητας της θέσης της δίπλα στα πετρέλαια; Τόσα χρόνια με τις ευλογίες τους δεν είναι στην τουρκική κατοχή το 40% της Κύπρου. Με τις ευλογίες τους δεν γίνονται οι χιλιάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο και αμφισβητούνται τα σύνορα;

Η ΕΕ αναβαθμίζεται και ως πολεμική μηχανή υπεράσπισης και προώθησης των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Είτε μόνη της, είτε από κοινού με τους φονιάδες του ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιό της προετοιμάζονται και σχολές πρακτόρων. Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έτρεξε να ζητήσει να φιλοξενηθεί μία τέτοια σχολή στη χώρα μας! Ποιος ξέρει; Μπορεί να υπολογίζονται και τα πρακτορεία αυτά στο προοδευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ...

Καθένας που καταλαβαίνει πως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν έχει ευθύνη μπροστά στις εκλογές να εκφράσει την αντίθεσή του. Για να ενισχυθεί η μόνη δύναμη που τους αποκαλύπτει, τους εμποδίζει, τους παλεύει στα ίσα. Κι αυτή η δύναμη είναι το ΚΚΕ».

Κλείνοντας την ομιλία της ανέφερε: «Να αφήσουμε πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων. Να αφήσουμε πίσω το «μικρότερο κακό» που πάντα καταλήγει στο «χείριστο». Γιατί όταν ζυγίζεις το κακό σημαίνει ότι έχεις παραιτηθεί από το να ελπίζεις σε κάτι καλό. Η λογική του «μικρότερου κακού» είναι συνεχές πισωπάτημα, αμυντική στάση, που σίγουρα οδηγεί σε νέα δεινά, διαχείριση της μίζερης πραγματικότητας. Να σκεφτούμε τι πρότυπα δημιουργούμε έτσι στα παιδιά μας, τι παράδειγμα τους δίνουμε μ’ αυτήν την πολιτική στάση;

Μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτήν την κίνηση, να βηματίσουμε μπροστά, με όλους όσοι αρνούνται να συνεχίσουν τις εκπτώσεις. Με ισχυρό ΚΚΕ, στην κάλπη και στο δρόμο, μπορούμε να σηκώσουμε το ανάστημα, ώστε να απειλήσουμε με το μπόι μας.

Στις ευρωεκλογές στέλνουμε μήνυμα και μέσα εδώ και έξω στην ΕΕ, γιατί το δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ. Γιατί ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού. Γιατί με δυνατό ΚΚΕ το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελος του τις αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ.

Γιατί οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ήταν και θα είναι ξανά «τα μάτια» και η «φωνή» σας στην Ευρωβουλή. Γιατί ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας, μαχητικότητας και αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Γιατί το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και για το αύριο, φωτίζει με το ανατρεπτικό του πρόγραμμα το δρόμο, για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Με τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας στο επίκεντρο και όχι τα κέρδη των λίγων. Γιατί το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο γεννιέται πάντα μέσα από την αμφισβήτηση, την ταξική σύγκρουση».

 Παπατολίδης

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr