Wednesday, 15 May 2019 23:34

ΣΥΡΙΖΑ ένας άλλος κόσμος που αυτοϊκανοποιείται, αναφέροντας ότι αποτελεί το ιδεολογικό διέξοδο της κοινωνίας.

Written by

Στην πραγματικότητα όμως στα 4 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας κατέστησε την μεσαία τάξη φτωχή. Και τη φτωχή ζήτουλα-επαίτη, με απλωμένο χέρι να εκλιπαρεί για ένα επίδομα, για ένα συσσίτιο, για ένα κουπόνι. “Κατασκευάζει” έτσι ένα σύστημα ολοκληρωτικού καθεστώτος. Μία κοινωνία παράκλητη, αδύναμη και ανήμπορη να αντισταθεί στη νομενκλατούρα του συστήματος που με πρώτο τον “ηγέτη” της βρίσκει “καταφύγιο” στα Σαλέ και στις Θαλαμηγούς των επάρατων ελίτ που ενίσχυσε με κάθε τρόπο.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΖ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Δ΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΚΒ΄
Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Αθήνα, σήμερα στις 14 Μαΐου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.11΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Δ΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξη της
[…..]
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Τον λόγο έχει ο κ. Κυριαζίδης από τη Νέα Δημοκρατία.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα προχωρήσω σ’ έναν μερικό απολογισμό.
Το 2014 οι συμπολίτες μας όφειλαν στο δημόσιο 85 δισεκατομμύρια. Σήμερα, ύστερα από τέσσερα χρόνια, οφείλουν 140 δισεκατομμύρια, 36 δισεκατομμύρια οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και πάνω από 104 δισεκατομμύρια χρωστούν στην εφορία. Κάθε μήνας της διακυβέρνησής σας επιβάρυνε το δημόσιο κατά 1 δισεκατομμύριο περίπου με ληξιπρόθεσμα που συνολικά ανήλθαν στα 55 δισεκατομμύρια. Εσείς δε ως Κυβέρνηση οφείλετε προς τους συμπολίτες μας πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια και πάνω από 250.000 συνταξιούχοι περιμένουν πάνω από τρία χρόνια τη σύνταξή τους. Ρωτήσατε πώς επιβιώνουν όλοι αυτοί;
Εσείς, όμως, κύριε Υπουργέ, κύριε Πετρόπουλε, έξι φορές δημόσια δεσμευτήκατε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ότι δεν θα υπάρχουν εφεξής εκκρεμείς συντάξεις και βεβαίως όχι μόνο δεν το κάνατε αυτό, εμπαίζοντας τους συνταξιούχους, αλλά αλλοιώσατε ακόμη και το μητρώο εκκρεμών συντάξεων. Επίσης, πετσοκόψατε 1 δισεκατομμύριο ευρώ από το ΕΚΑΣ που αφορούσε τους χαμηλοσυνταξιούχους. Επιβάλατε επίσης στις κύριες συντάξεις εισφορά υπέρ της υγείας 2% και στις επικουρικές 6%, δηλαδή ετήσια «αφαίμαξη» 750 εκατομμύρια και έρχεστε τώρα στις 23 Μαΐου, προ της κάλπης, να χορηγήσετε στους «ιθαγενείς» κατ’ εσάς ένα «καθρεφτάκι» για εξαγορά της ψήφου τους, δηλαδή συνολικό ποσό όσο και η «αφαίμαξη» που προανέφερα.
Υπάρχει μια παροιμία για τον Χότζα που έβαζε αναγκαστικά στον στάβλο ζώα και αφαιρούσε ορισμένα, προκειμένου να υπάρχει μια ικανοποίηση από το υπερφόρτωμα εντός του στάβλου.

Αλλά υπάρχει και μια ποντιακή παροιμία που λέει το εξής: «Το βράδυ πηγαίνατε με τον λύκο και τρώγατε τα πρόβατα και το πρωί πηγαίνατε με τον τσοπάνο και κλαίγατε». Ακριβώς αυτό συνέβη με εσάς.
Και επειδή είναι ο χρόνος τέτοιος που αφορά τον ποντιακό ελληνισμό, περιμέναμε από πλευράς σας, τουλάχιστον για τα εκατό χρόνια της γενοκτονίας να υπάρχει στη Βουλή ένα τριήμερο, προκειμένου όλα αυτά εδώ να αναφερθούν, να κληθούν και οι πρέσβεις των χωρών, έτσι ώστε να δοθεί μια άλλη διάσταση. Περιορίζεστε μόνο στην επόμενη Δευτέρα -φοβούμαι ότι θα έχετε και κανένα νομοσχέδιο- έτσι ώστε να αλλοιώσετε –αν θέλετε- και το πνεύμα αυτής της μεγάλης -για εμάς- επετείου.
Εσείς τι κάνατε τα δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από πλευράς μας; Δημιουργήσατε το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και αναρτήσατε παντού: «Δεν πληρώνουμε τίποτα μέχρι να καταρρεύσουν. Θα νικήσουμε». Είναι δικό σας αυτό, του ΣΥΡΙΖΑ. Θα σας το καταθέσω να το δείτε.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Κυριαζίδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Τι λέγατε, λοιπόν, προς τους συμπολίτες μας; «Μην πληρώνετε», «θα σας χαρίσουμε τα δάνεια», με την περίφημη εκείνη σεισάχθεια. Με έναν νόμο και ένα άρθρο θα καταργούσατε ό,τι από πλευράς μας νομοθετήθηκε και στα αυτιά μου ηχούν ακόμα οι ύβρεις και οι απειλές σας.
Το 2014 στη χώρα υπήρξε μια ισορροπία σε επίπεδο λειτουργίας, πέραν του οικονομικού. Εσείς, κλέβοντας την ελπίδα, στη δική μας πλάτη στηριζόμενοι, αντί να καταργήσετε όλα όσα ανάλγητα –κατ’ εσάς- είχαν ψηφιστεί, βασιστήκατε σε όλα αυτά και για να κρατηθείτε στην εξουσία, συμμαχήσατε με τους διαβόλους που λέγατε. Προχωρήσατε στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και σε εξοντωτικές εισφορές, με είκοσι επτά νέους νόμους και δεκαεπτά μειώσεις και αυξήσεις εισφορών στο ασφαλιστικό σύστημα. Έτσι, τη μεσαία τάξη την καταστήσετε φτωχή, ζήτουλα και επαίτη, με απλωμένο χέρι να εκλιπαρεί για ένα επίδομα, για ένα συσσίτιο, για ένα κουπόνι, δηλαδή ένα σύστημα ολοκληρωτικού καθεστώτος, μια κοινωνία παράκλητη, αδύναμη και ανήμπορη να αντισταθεί στην νομενκλατούρα του συστήματος που ο ηγέτης της βρίσκει καταφύγιο σε σαλέ και θαλαμηγούς των επάρατων ελίτ.
Δεσμεύσατε τη χώρα βάζοντας ενέχυρο τη δημόσια περιουσία για ενενήντα εννιά χρόνια, δεσμεύοντας μάλιστα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τα βάλετε ενέχυρο σε ειδικό λογαριασμό των ανάλγητων δανειστών, υποθηκεύοντας κατά αυτόν τον τρόπο και δυσκολεύοντας, όπως κάνετε και σε πολλά άλλα ζητήματα, την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Βεβαίως, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από το οδυνηρό πέρασμά σας; Χτίσατε ένα ιδιωτικοκρατικίστικο σύστημα, δηλαδή μια επιχείρηση να βγάζει 100 ευρώ και να της αφαιρείτε τα 80 ευρώ. Εσείς, κύριε Πετρούπολε, περνούσατε έξω από τους καταστηματάρχες και τις επιχειρήσεις και ακούγατε να σας λένε: «Βάλτε κι άλλους φόρους». Είπε προηγουμένως η κυρία Φωτίου κάτι ανάλογο.
Σε ό,τι αφορά αυτό που φέρνετε σήμερα ως εκατόν είκοσι δόσεις, εσείς δεν ψηφίσατε αυτό που φέραμε το 2013. Το 2015 φέρατε τις εκατό δόσεις με τέσσερις τροποποιήσεις. Δυστυχώς, δεν είχατε κάποιο αποτέλεσμα. Από τους 1,4 εκατομμύρια οφειλέτες μόλις 8.000 μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε αυτήν τη ρύθμιση. Έρχονται τώρα οι εκατόν είκοσι δόσεις και από τον εισηγητή μας ερωτάστε: «Θα υπάρχει και άλλη»; Διότι, όσο αυτή δρομολογείται, δυστυχώς, τα αποτελέσματα πάλι θα είναι τα ίδια.
Σε ό,τι αφορά δε τη μείωση του ΦΠΑ και αυτά είχαν καταψηφιστεί από πλευράς σας. Μάλιστα έρχεται από εσάς τώρα κουτσουρεμένο, κολοβό. Γι’ αυτό από πλευράς μας έρχεται αυτή η τροπολογία και περιμένουμε να την ψηφίσετε.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Σε σχέση με το αφορολόγητο, ο κ. Τσακαλώτος έλεγε: «Θα το πάω στο 12%». Βεβαίως, το είχατε καταψηφίσει όταν είχαμε πει για τα 9.000 ευρώ και τώρα το πήγατε στα 6.000 ευρώ, δηλαδή στο ήμισυ και είστε και ευχαριστημένοι. Χαίρομαι, κύριε Μπάρκα, για τα αποτελέσματα σας.
Προσπαθήσατε επίσης να ελέγξετε τα μέσα ενημέρωσης και τη δικαιοσύνη. Είδαμε και την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, την κυρία Δημητρίου, που αντί να ενισχύσει το φρόνημα των δικαστών με αυτές τις αποφάσεις, τουναντίον έρχεστε και κατά κάποιο τρόπο δημιουργείτε ζήτημα.
Προσπαθήσατε, λοιπόν, με κάθε τρόπο να ικανοποιήσετε κάθε συνιστώσα σας, να βγάλετε κάθε απωθημένο και να νομοθετήσετε ακόμη κάθε ιδεοληψία και δοξασία σας. Δημιουργήσατε ένα κλίμα ανασφάλειας σε όλη χώρα, δίδοντας άσυλο στην παρανομία και με τον νόμο Παρασκευόπουλου προχωρήσετε και στην ατιμωρησία. Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.
Η μόνη προσφορά σας στην ελληνική κοινωνία αυτά τα τέσσερα και πλέον χρόνια είναι να γνωρίσουμε τι σημαίνει Αριστερά. Και αυτό δεν το ξεχνάει ο κόσμος, όπως λέγαμε παλιά κάτι άλλο.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
[…..]

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr