Sunday, 03 March 2019 20:25

Κυριάκος Χαρακίδης: Στις Δημοτικές Εκλογές ψηφίζουμε για το καλό της Δράμας. Σύνθημα μας είναι Όχι άλλα πειράματα.

Written by

Πρώτη πολιτική εκδήλωση και παρουσίαση υποψηφίων της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη + Ζωή», από τον υποψήφιο Δήμαρχο Κυριάκο Χαρακίδη.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Δραμινών Πολιτών» της ΠΕ Δράμας, παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του ψηφοδελτίου του, αλλά και μέρος του προγράμματος του.
Τον υποψήφιο Δήμαρχο προλόγισε ο στενός συνεργάτης του Μιχάλης Μλεκάνης ο οποίος και έπλεξε το εγκώμιο του, υποστηρίζοντας πως έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός πραγματικού ηγέτη.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κυριάκος Χαρακίδης, ο οποίος απολογήθηκε για την αποχώρησή του το 2014 μετά την ήττα της παράταξης του, αναλαμβάνοντας αποκλειστικά την ευθύνη, αναφέροντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους τελικά αποδέχθηκε την πίεση που του ασκήθηκε από στελέχη της παράταξης του, για την επάνοδο του στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019.
«Η Δράμα δεν μου χρωστά εγώ της χρωστάω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακίδης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους Δραμινούς που από το 2004 τον ψήφισαν επανειλημμένα σε κάθε του εκλογική αναμέτρηση από το Επιμελητήριο, το Δήμο έως και τη βουλή.

 5
Ο κύριος Χαρακίδης έστειλε μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο, πως η ομάδα του έχει τη μέγιστη δυνατή συνοχή την οποία δεν μπορεί κανείς να διασπάσει όσο κι αν κάποιοι το επιχειρούν. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα, αποτελούμενο από νέους, άφθαρτους ανθρώπους, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η Δράμα.
Ο κ. Χαρακίδης απάντησε και στις τελευταίες φημολογίες περί πολιτικής στήριξης της παράταξης του ξεκαθαρίζοντας ότι, ποτέ δεν ζήτησε ή παρακάλεσε για κανένα χρίσμα. Τη μόνη στήριξη που ζητά, είναι αυτή του κόσμου προς το πρόσωπό του και τους υποψηφίους του, για να πάνε τη Δράμα μπροστά, να την βγάλουν από το τέλμα που την έφερε η νυν Δημοτική Αρχή.
Επί του θέματος αυτού ανέφερε ότι, μια σειρά έργων και μελετών χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, που κληρονόμησε μετά την ήττα του, στην επόμενη Δημοτική Αρχή, χάθηκα, απεντάχθηκαν, λόγω της ανικανότητας της.
«Ο Δήμος το μόνο που κάνει σήμερα είναι να βλέπει τις ευκαιρίες να περνούν από μπροστά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακίδης φρεσκάροντας παράλληλα τη μνήμη των Δραμινών αναφορικά με τα έργα που υλοποιήθηκαν κατά την περίοδο της δικής του θητείας στο Δημαρχιακό θώκο.
Έργα όπως το ΚΗΦΗ, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, η ανακαίνιση του παλαιού Δημαρχείου, το φουσκωτό προπονητήριο στου Κραχτίδη, οι αναπλάσεις στην οδό Φιλίππου και Πάρκου Κυπρίων Αγωνιστών, το μνημείο της Νίκης απέναντι από το Δημαρχείο, η αντικατάσταση φωτιστικών με λετ, η ανάπλαση όλων των Αθλητικών χώρων και των πάρκων σε κάθε γειτονιά, η σύνδεση με τον Βιολογικό καθαρισμό όλων των χωριών, πλην Μυλοποτάμου, Προαστίου και Χωριστής.

 2
Αναφέρθηκε επίσης ο κ. Χαρακίδης στα έργα αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης, στα οποία ακόμη η νυν Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να τοποθετήσει υδρόμετρα και να συνδέσει τα σπίτια. Αναφερόμενος στην ανάπλαση της 19ης Μαΐου ο κ Χαρακίδης είπε πως πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε η δική του παράταξη και χάθηκε λόγω ολιγωρίας της Δημοτικής Αρχής, η οποία στη συνέχεια το ενέταξε στα ΠΕΠ, για να μπορέσει να το κάνει . Για το κολυμβητήριο ο κ. Χαρακίφης ανέφερε ότι επί θητείας του συνδέθηκε με το φυσικό αέριο μειώνοντας το κόστος λειτουργίας του. Για τη Δημιουργία του Κέντρου Ανακυκλώσιμων Υλικών είπε ότι βρίσκεται στο έλεος, η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ απεντάχθηκε και πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στο ΕΣΠΑ.
Σ’ ότι αφορά τις δράσεις της δικής του θητείας ο κ. Χαρακίδης ανέφερε ότι δαπανήθηκαν 600 χιλ ευρώ. Ο Δήμος χρηματοδοτούσε με 150 χιλ ευρώ το κοινωνικό Παντοπωλείο. Επίσης αναφέρθηκε στη μείωση των Δημοτικών Τελών, όταν στο φυλλάδιο που τότε εξέδωσαν έλεγαν για μηδενική αύξηση. Έκανε λόγο και για την αύξηση φόρου κατά 52% αναφορικά με τα απορρίμματα, κι αυτό γιατί «η νυν Δημοτική Αρχή αποφάσισε να ακολουθήσει δικό τους σύστημα, κι όχι αυτό που δεν χρέωνε τίποτα».
Αναφορά έκανε και για τη σίτιση του Μουσικού Σχολείου, τη μη πληρωμή επαγγελματιών που συνεργάστηκαν με το Φεστιβάλ την περίοδο 2001-2010. Άφησε υπονοούμενα για κάποιον Ρώσο που «κατασκήνωσε» σ το γραφείο του Δημάρχου, θέλοντας δήθεν να επενδύσει στον Μαυρόβατο και τελικά τα χωράφια που του δόθηκαν ήταν για να παίρνει επιδοτήσεις, απ’ αυτές που παίρνουν οι αγρότες…
Ο Κ. Χαρακίδης κατηγόρησε τη νυν Δημοτική Αρχή ότι έκανε φωτογραφικό διαγωνισμό για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Μονάδων, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο διαγωνισμός, ενώ αναφορά έκανε και για το Σκοπευτήριο που δεν υλοποιήθηκε, αλλά και για τις κερκίδες του Εθνικού, για την μελέτη και γκρέμισμα των οποίων υπάρχουν 20χιλ ευρώ και παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή δεν έπραξε τίποτα. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα γίνει άμεσα το έργο και μάλιστα υποσχέθηκε ότι κάτω από τις κερκίδες θα γίνει και προπονητήριο.

 3
«Βάλαμε στοίχημα ότι δεν θα τους μοιάσουμε σε τίποτα, θα κάνουμε ότι κάναμε και επιπλέον θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Είμαστε άλλη πάστα ανθρώπων», τόνισε ο κ. Χαρακίδης δεσμευόμενος για Βιώσιμες Καινοτόμες πρακτικές με στόχο τον άνθρωπο, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την καθημερινότητα των πολιτών.
Όπως είπε υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι, που θα τρέξουν καινοτόμες ιδέες, «για να δημιουργήσουμε τη νέα ταυτότητα της πόλης, για να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα, να δημιουργήσουμε νέες δουλειές στο τόπο μας».
Επίσης δεσμεύτηκε για την υλοποίηση της 2ης φάσης Μελέτης Βιοκλιματικής Ανάπτυξης , την σύνδεση του Δήμου και άλλων φορέων με το φυσικό αέριο, την μετατροπή του παλιού Δημαρχείου σε Κέντρο Πολιτισμού, αλλά και μια σειρά άλλων έργων για τα απορρίμματα, αλλά και την ανάδειξη Θρησκευτικών και Ιστορικών μνημείων της πόλης.
Ο κ. Χαρακίδης δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει το υγρό στοιχείο της πόλης και θα προχωρήσει στη μελέτη ανάπλασης του χειμάρρου Καλλιφύτου προς δυσμάς. Στόχος της παράταξης είναι να προχωρήσει σε λειτουργική πεζοδρόμηση, στο κέντρο της πόλης , με παράλληλη εξυπηρέτηση των αυτοκινήτων «Το επεξεργαζόμαστε με μια ομάδα ειδικών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά.
Σ’ ότι αφορά τις Κοινότητες ο κ. Χαρακίδης δήλωσε ότι έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον κατά την περίοδο της θητείας τους και σκοπεύει να κάνει το ίδιο και ακόμη περισσότερο στην πορεία. Προς την κατεύθυνση αυτή ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει την πάγια προκαταβολή προς τους προέδρους, «για να μπορούν να λύνονται άμεσα μικρά προβλήματα στα χωριά τους».

 4
«Η Παράταξη Πόλη + Ζωή είναι έτοιμη να ξανά διοικήσει το Δήμο Δράμας, δώστε την ευκαιρία εσείς και εμείς θα το κάνουμε. Δεν μας αρέσει να ακούμε ότι ο δήμος μας είναι λίγος. Πρέπει να πάμε μπροστά. Πρέπει και οφείλουμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των Δημοτών μας. Στις Δημοτικές Εκλογές ψηφίζουμε για το καλό της Δράμας. Σύνθημα μας είναι Όχι άλλα πειράματα. Εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να πάμε την πόλη μπροστά», ανέφερε ο κ. Χαρακίδης κλείνοντας την ομιλία του και καλώντας τον κ. Μαμσάκο σε τηλεμαχία για να «πούμε τι κάναμε και τι μπορούμε να κάνουμε»
Τέλος ο υποψήφιος Δήμαρχος Κυριάκος Χαρακίδης παρουσίασε τριάντα έξι υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του στο κεντρικό ψηφοδέλτιο, δέκα της Τοπικής Κοινότητας και δύο της Κοινότητας Σιδηρονέρου.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr