Tuesday, 05 February 2019 17:11

Δημόσια ενημέρωση βουλευτή Δ. Κυριαζίδη για Οφθαλμολογική και Ογκολογική Κλινική στη Δράμα: «Ο Πολλάκης εποίησε την νήσσαν»

Written by

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης δεσμεύθηκε δημόσια μέσω και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ότι θα υποχρεώσει τον Αν. Υπουργό κ. Πολάκη, να προσέλθει στη Βουλή, προκειμένου να λάβει θέση για ζητήματα υγείας που αφορούν τη Δραμινή κοινωνία, αλλά και το εργαζόμενο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό.
Τελικά κατά τη χθεσινοβραδινή διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και ύστερα από την παρέλευση τριών (3) μηνών, ο λαλίστατος κατά τα άλλα κος ΠΟΛΑΚΗΣ, υποχρεώθηκε να εμφανισθεί σαν “βρεγμένη γάτα”, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναφερόμενος “περί ανέμων και υδάτων”, αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας για:

α) τις καταγγελίες των συμπολιτών μας αναφορικά με τα όσα τραγικά συναντούν-βιώνουν στο Νοσοκομείο Δράμας (Παθολογική, Οφθαλμολογική κλινική κλπ.)

β) τις καταγγελίες του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού που αδυνατεί να εγγυηθεί την παροχή ασφαλών και ποιοτικών Υπηρεσιών Υγείας, αλλά και την προσωπική του ασφάλεια, ψυχική και σωματική υγεία, καθόσον εργάζονται κάτω από τραγικές και επικίνδυνες συνθήκες και ότι παρά τις εκκλήσεις και φωνές απόγνωσης, το Υπουργείο Υγείας “ποιεί την νήσσαν”, αδιαφορώντας εγκληματικά για τις επιβαλλόμενες προσλήψεις μονίμου ιατρικού προσωπικού για την εφαρμογή του οργανογράμματος και

γ) την υλοποίηση της δέσμευσής του (4/9/2017) ότι μέχρι τέλους του έτους (2017) θα προχωρούσε στη δημιουργία τμημάτων χημειοθεραπείας για τους πάσχοντες καρκινοπαθείς του Νομού μας.
Αντί αυτού, αναγκασθείς να αναφερθεί για το μέγα αυτό “πρόβλημα ζωής” αρκέστηκε να πει κυνικά ότι: “ Το θέμα της Ογκολογικής Κλινικής, με βάση τα στοιχεία της κίνησης που έχουμε γενικώς, δεν μας βγαίνει να το κάνουμε. Εγώ είχα πει ότι θα το εξετάσουμε. Δεν το αποκλείω ακόμα –ειλικρινά σας το λέω- αλλά υπάρχουν και στην Καβάλα και στην Αλεξανδρούπολη. Τώρα, μ’ αυτή τη λογική, έπρεπε σε κάθε νομό να έχουμε και ογκολογικό κέντρο και Ογκολογική Κλινική. Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι δυνατό αυτό το πράγμα, με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια και τα κριτήρια της νοσηρότητας και τα πάντα”.
Με λίγα λόγια ο “Πολύς” ΠΟΛΑΚΗΣ ωμά και Συριζέικα “εξαφάνισε” κάθε ελπίδα αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας των πασχόντων συμπολιτών μας.
“Όποιος αντέξει λοιπόν”

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΖ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Δ΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΗ΄
Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Αθήνα, σήμερα στις 4 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.06΄, συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Α΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΟΥΡΑΚΗ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
[…..]

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Τώρα θα παρακολουθήσουν οι μαθητές τη συζήτηση της πρώτης με αριθμό 3143/281/7-11-2018 εκ των αναφορών ερωτήσεων ερώτησης-αίτησης κατάθεσης εγγράφων του Βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημητρίου Κυριαζίδη προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά «με τη λειτουργία της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας».
Κύριε Κυριαζίδη, έχετε τον λόγο για δύο λεπτά.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Καλώς ήρθατε, κύριε Υπουργέ. Σας περιμέναμε αρκετό καιρό, όπως άκουσα και από άλλους συναδέλφους. Περίμενα τρεις μήνες μια ερώτηση που κατέθεσα γραπτώς προκειμένου να έχω μια απάντησή σας. Δεν εδέησε να απαντήσετε. Προφανώς, είχατε φόρτο εργασίας.
Πιστεύω ότι σήμερα θα έχουμε, ύστερα από τρεις μήνες, έναν δημιουργικό εποικοδομητικό διάλογο, γιατί το θέμα αφορά ένα από τα πολυτιμότερα κοινωνικά αγαθά κάθε ανθρώπου και αυτό είναι η υγεία του και έχετε ευθύνη τουλάχιστον για αυτό στην περιοχή μου.
Όπως και εσείς ενδεχομένως, αλλά και ο ίδιος έλαβα πάρα πολλές καταγγελίες αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία της Οφθαλμολογικής Κλινικής. Πράγματι, υστερεί, έχει αδρανήσει. Υπάρχουν δύο ειδικοί ιατροί, ένας επίκουρος, ο οποίος ήδη βρίσκεται λόγω της πίεσης σε ασθένεια λόγω καρδιολογικών προβλημάτων. Η Οφθαλμολογική Κλινική υπολειτουργεί ή δεν λειτουργεί, σύμφωνα με τις καταγγελίες. Γι’ αυτό σας έθεσα γραπτά, περιμένοντας να πάρω μια απάντησή σας.
Δεν την έχω πάρει και περιμένω, ενδεχομένως σήμερα, να μου απαντήσετε, όπως να μου απαντήσετε και για την Παθολογική Κλινική, γιατί είχατε δεσμευθεί για συγκεκριμένα πράγματα για το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας τον Σεπτέμβριο του 2017. Δυστυχώς, δεν είχαμε καμμία εξέλιξη. Τουναντίον, έχετε πάρει πάμπολλες καταγγελίες από πλευράς και των ιατρών της Παθολογικής και του Ιατρικού Συλλόγου και των ιατρών του Συλλόγου του Νοσοκομείου.
Περιμένουμε από πλευράς σας μια ευαισθητοποίηση, γιατί έχουμε τεράστια ζητήματα. Ως προς αυτό που δεσμευθήκατε και για τους καρκινοπαθείς σε εμένα εδώ, πριν δύο χρόνια, επιτέλους να έχουμε μια θετική απάντησή σας για το ευαίσθητο αυτό ζήτημα που αφορά την υγεία των συνανθρώπων μας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ευχαριστούμε, κύριε Κυριαζίδη.
Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο για τρία λεπτά για να απαντήσετε.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Κύριε Κυριαζίδη, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, μιλάτε για έναν συγκεκριμένο συνάδελφο ο οποίος, από όσο ξέρω και από όσο ενημερώθηκα, από όταν ανέλαβε υπηρεσία μάλλον δεν έχει χειρουργήσει ποτέ. Αυτό που εγώ ξέρω και για το οποίο ενημερώθηκα, για να μιλάμε ειλικρινά -έτσι πρέπει- είναι ότι η Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας μπήκε σε λειτουργία και άρχισαν να χειρουργούνται καταρράκτες και διάφορα άλλα περιστατικά, όταν ανέλαβε υπηρεσία ο επικουρικός που προηγουμένως αναφέρατε. Αυτό έγινε επί αυτής της Κυβέρνησης. Δεν κάνω λάθος σε αυτό. Αυτό έγινε επί αυτής της Κυβέρνησης.
Αυτό που λέτε, ότι ο συνάδελφος είναι ασθενής λόγω καρδιολογικών προβλημάτων, δεν το ξέρω και δεν μας έχει ενημερώσει κανείς για κάποιους για να προχωρήσουμε σε κάποια αντικατάσταση. Εγώ ξέρω ότι η Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας άρχισε να κάνει χειρουργεία και περιστατικά αυτή την περίοδο, μετά το 2016-2017 που ήρθε αυτός ο συνάδελφος. Πριν δεν ξέρω να γίνονταν. Είχατε την ίδια αντίστοιχη ευαισθησία;
Υπάρχει μια σειρά από καταγγελίες από τις οποίες κάποιες είναι από πολίτες -δύο, εκ των οποίων η μία αποσύρθηκε, λέει-, δύο καταγγελίες από κάποιον ιδιώτη γιατρό της πόλης, ο οποίος -αν κατάλαβα καλά από την ενημέρωση που είχα- καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος γιατρός παραπέμπει περιστατικά σε άλλους ιδιώτες. Αυτός το αρνείται. Λέει ότι τα στέλνει σε άλλα νοσοκομεία, αλλά και σε άλλους ιδιώτες κ.λπ. Αυτές οι καταγγελίες εξετάστηκαν από το Πρωτοβάθμιο, έχουν πάει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Υγειονομικής Περιφέρειας και περιμένουμε να βγάλει απόφαση για το τι θα κάνει, αν θα τον τιμωρήσει ή αν θα τον αθωώσει.
Όπως ξέρετε, αυτό είναι μια διαδικασία η οποία θέλει προσοχή, διότι, αν αποδειχθεί αυτό το οποίο καταγγέλλει ο ιδιώτης παιδίατρος, η ποινή είναι μεγάλη. Δεν μπορούμε να σας δώσουμε έγγραφα, αν δεν τελειώσει η διαδικασία. Αυτό με ενημέρωσαν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Περιμένουμε να αποφασίσει. Έχουμε μιλήσει με τον κ. Πλωμαρίτη. Μας είπε ότι θα επιταχύνει την απόδοση της όποιας ευθύνης ή την αθώωση. Δεν παρεμβαίνω σ’ αυτό. Δική τους δουλειά είναι, δηλαδή του Πειθαρχικού, να ελέγξουν με βάση και την ΕΔΕ και αυτά που έχουν γίνει και να αποφασίσουν τι θα κάνουν.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όμως, μη φέρνετε την καταστροφή, λέγοντας «Ξέρετε, πριν από κάποια χρόνια εκεί ήμασταν οφθαλμολογικό κέντρο και τώρα διαλύεται». Μην τρελαθούμε! Διότι η κλινική άρχισε να χειρουργεί έτσι όπως είπατε τώρα. Αυτό με ενημέρωσαν.
Τώρα, για τα υπόλοιπα, αν θέλετε να απαντήσω, τα έχετε γράψει εδώ. Μην τα κολλήσουμε κι αυτά μαζί, διότι όσον αφορά την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Δράμας και σε εξοπλισμούς κ.λπ., έχουν γίνει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια και τα ξέρετε πολύ καλά εσείς και από προγράμματα ΕΣΠΑ και από ΠΔΕ και από δικό μας αποθεματικό, κλπ.
Δεύτερον, έχει ενισχυθεί πάρα πολύ η χρηματοδότησή του. Το θέμα της Ογκολογικής Κλινικής, με βάση τα στοιχεία της κίνησης που έχουμε γενικώς, δεν μας βγαίνει να το κάνουμε. Εγώ είχα πει ότι θα το εξετάσουμε. Δεν το αποκλείω ακόμα –ειλικρινά σας το λέω- αλλά υπάρχουν και στην Καβάλα και στην Αλεξανδρούπολη. Τώρα, μ’ αυτή τη λογική, έπρεπε σε κάθε νομό να έχουμε και ογκολογικό κέντρο και Ογκολογική Κλινική. Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι δυνατό αυτό το πράγμα, με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια και τα κριτήρια της νοσηρότητας και τα πάντα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ.
Κύριε Κυριαζίδη, έχετε τον λόγο για τη δευτερολογία σας για τρία λεπτά.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, ο επικουρικός γιατρός απουσιάζει καιρό. Θα έπρεπε να το γνωρίζετε.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Δεν έχω τέτοια ενημέρωση. Ειλικρινά σας μιλάω.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Μάλιστα.
Λέω, λοιπόν, ότι ο συγκεκριμένος ιατρός απουσιάζει. Ούτε ο ίδιος είπα ότι λειτουργούσε εύρυθμα αυτή η κλινική. Είπατε ότι έχω πει ότι λειτουργούσε άψογα αυτή η κλινική. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Εσείς είπατε. Η προσπάθειά μου ήταν να ενισχυθεί πράγματι η Οφθαλμολογική από έναν πρόσθετο επικουρικό γιατρό, επειδή ήταν και συνάδελφος του γιου μου. Πιέστηκε ο άνθρωπος να έρθει στη Δράμα, προκειμένου να καλύψει αυτήν την ανάγκη και, δυστυχώς, κάτω από τις συνθήκες λειτουργίας που εσείς ως Διοίκηση και Υπουργείο επιβάλατε και παρά τις καταγγελίες, τώρα θυμηθήκατε να ελέγξετε. Μακάρι, έστω και καθυστερημένα να συμβεί αυτό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Τον Ιούλιο έγιναν οι καταγγελίες.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Επειδή είπατε να μην κολλήσουμε και τα άλλα ζητήματα, εδώ έχουμε επικίνδυνες καταστάσεις. Έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια για τη μη ασφαλή λειτουργία και εφημέρευση της Παθολογικής. Αυτά τα καταγγέλλουν οι ιατροί. Έχετε πάρει τις καταγγελίες. Δυστυχώς, με τρεις μόνο ειδικούς παθολόγους μία κλινική των εξήντα κλινών που είναι πλήρης κατά 100%, δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Γι’ αυτό και οι ίδιοι οι γιατροί λένε ότι σηκώνουν ψηλά τα χέρια, καθώς δεν μπορούν να διασφαλίσουν την υγεία των συμπολιτών τους, ακόμη και τη δική τους.
Αυτό «τρέχει» πάνω από χρόνο, κύριε Υπουργέ. Με την έννοια της επικουρικής ενίσχυσης πήγαν δύο προσωρινά κι έφυγαν ξανά. Δυστυχώς, η κατάσταση είναι οδυνηρή. Θα μου πείτε, ποιος τα λέει αυτά; Σας τα καταγγέλλει και ο συνάδελφός σας του ΣΥΡΙΖΑ. Εσάς καταγγέλλει για την αδυναμία σας και το μη ενδιαφέρον σας. Εκτός αν θέλετε να συμβεί αυτό που είπε ο κ. Ρήγας, όταν ήρθε στη Δράμα στο Γενικό Νοσοκομείο, ότι δηλαδή είναι κοντά η Καβάλα. Το είπατε κι εσείς.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Εγώ είπα τέτοιο πράγμα;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: «Ας λειτουργήσει και ως Κέντρο Υγείας», κάπως έτσι το είπατε για το Γενικό Νοσοκομείο. Μιλώ για τον κ. Ρήγα.
Σε ό,τι αφορά τους καρδιοπαθείς, θα πρέπει να σας πω, κύριε Υπουργέ, αφού μεθαύριο είναι και η ημέρα του Αγίου Παρθενίου του προστάτη των καρκινοπαθών και των άλλων ασθενών, ότι θα περίμενα σήμερα, τουλάχιστον για το ζήτημα αυτό, να πράξετε ως είχατε δεσμευτεί στις 4 Σεπτεμβρίου, όχι για παθολογική κλινική, αλλά τουλάχιστον για ένα τμήμα χημειοθεραπείας.
Δεν το κάνατε, κύριε Υπουργέ, εδώ και δύο χρόνια. Και για να σας πω, πέρυσι –θα σας τα καταθέσω και τα χαρτιά από τον Ιατρικό Σύλλογο- αναγκάστηκαν να μετακινηθούν στο Θεαγένειο τεσσερισήμισι χιλιάδες πάσχοντες και επτακόσιοι καρκινοπαθείς στην Αλεξανδρούπολη.

Αν εσείς αυτό δεν το θεωρείτε σοβαρό, τι να πω; Θεωρούσα ότι έχετε μία ευαισθησία, δεν τη βλέπω, βεβαίως, γιατί ούτε ένα τμήμα χημειοθεραπείας δεν κάνατε ούτε είπατε «θα στείλω τουλάχιστον έναν παθολόγο ογκολόγο».
Δεν το κάνατε, κύριε Υπουργέ, και, δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Δυστυχώς, βασανίζονται οι συμπολίτες μας και οι συμπολίτες μου σε ένα βαθμό πάρα πολύ επικίνδυνο, όπως και οι οικείοι τους.
Περίμενα σήμερα, εν πάση περιπτώσει λόγω και της ημέρας, ότι θα έχετε κάτι θετικό να μας πείτε. Δυστυχώς, δεν βλέπω κάτι θετικό και για μια ακόμη φορά το θέμα της υγείας στον τόπο μου φαίνεται ότι θα συνεχίσει να μας βασανίζει.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Κυριαζίδης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ευχαριστούμε, τον κύριο Κυριαζίδη.
Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο για τη δευτερολογία σας.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Πάλι νούμερα, κύριε Κυριαζίδη: Από το 2015 μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο της Δράμας έχουν διοριστεί δεκαπέντε ειδικευμένοι ιατροί ΕΣΥ, δεκαοκτώ επικουρικοί γιατροί, σαράντα τρία άτομα νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό, οκτώ άτομα λοιπό επικουρικό προσωπικό πλην ιατρών, σαράντα άτομα ωφελούμενοι μέσω του ΟΑΕΔ και πενήντα δύο άτομα με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου για καθαριότητα, εστίαση, φύλαξη και σίτιση. Αυτό, κύριε Κυριαζή, σημαίνει επιπλέον εκατόν τριάντα έξι άτομα στο Νοσοκομείο. Ένα το κρατούμενο.
Δεύτερον, το 2015 τα χρήματα που πήρε το Νοσοκομείο σας ήταν 5.675.000.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Αυτό σας καταγγέλλει ο συνάδελφος.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Εγώ απαντάω με νούμερα και δεν με νοιάζει ποιος καταγγέλλει ή δεν καταγγέλλει.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Από νούμερα έχουμε χορτάσει!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Όχι, θα χορτάσετε, όταν ακούσετε το τελευταίο.
Τα συνολικά χρήματα που δόθηκαν το 2015 ήταν 5.675.000 ευρώ. Εσείς ως Κυβέρνηση είχατε προβλέψει να δώσετε 4.900.000. Απλώς το αυξήσαμε με το έκτακτο κονδύλι που δόθηκε τους τελευταίους μήνες.
Το 2018 τα χρήματα τα οποία δόθηκαν ήταν 7,5 εκατομμύρια ευρώ και στις 31.12.2015 τα ληξιπρόθεσμα του Νοσοκομείου σας ήταν 3.924.000 και τα ληξιπρόθεσμα στις 31.12.2018 ήταν 218.000. Μόνο απ’ αυτά τα δύο νούμερα καταλαβαίνει κανείς τι έχει γίνει εδώ.
Υπάρχει και αναλυτικός κατάλογος με το τι έχει αγοραστεί και το τι προβλέπεται να αγοραστεί με διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, είτε από ίδιους πόρους του Νοσοκομείου είτε από άλλα, και όλα αυτά που λέτε…

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Με ανθρώπινο δυναμικό θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Ακούστε, μην επαναλαμβάνετε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Αφού δεν με ακούτε. Με διακόψατε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Κυριαζίδη, αφήστε να ολοκληρώσει ο Υπουργός, παρακαλώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Κύριε Κυριαζίδη, δεν σας διέκοψα. Οι αριθμοί αντανακλούν πραγματικότητες που μεταφράζονται στη ζωή των ανθρώπων. Όταν έχεις συν εκατόν τριάντα άτομα προσωπικό, αυτό σημαίνει άλλη εξυπηρέτηση. Όταν έχεις ένα νοσοκομείο που χρωστούσε 4 εκατομμύρια ευρώ και τώρα χρωστάει 200 χιλιάρικα, αυτό σημαίνει άλλους όρους λειτουργίας. Αν δεν εννοείτε να το καταλάβετε αυτό, γιατί δεν σας ταιριάζει με το γενικότερο αφήγημα της καταστροφής, δυστυχώς, δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ.
[……]
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Με τη συναίνεση του Σώματος και ώρα 19.43΄ λύεται η συνεδρίαση για αύριο, ημέρα Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.00΄, με αντικείμενο εργασιών του Σώματος: νομοθετική εργασία, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που έχει διανεμηθεί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr