rena

rena

62599074 2351552138504435 4983420647691517952 o

Τα θέματα καλή γειτονίας και εθνικής ασφάλειας της χώρας μας εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας μετά και τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας.

Στο θέμα αυτό, αλλά και στη στάση που η Νέα Δημοκρατία θα κρατήσει αμέσως μετά την ισχυρή εντολή που θα της δώσει ο λαός στις 7 Ιουλίου, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυριανός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκπομπή του Γ. Αυτιά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης σκιαγραφώντας την προσέγγισή του αναφορικά με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να ζήσουν μαζί σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας συνεννόησης, σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και σεβασμού των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας.

«Έχουμε ισχυρούς συμμάχους. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους στην Ευρώπη και όχι μόνο. Και με σύμμαχο το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο είναι με το μέρος μας, θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία με καλή διάθεση, αλλά και με αυτοπεποίθηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας:

«Η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθηση που της αναλογεί. Αυτό αφορά και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αφορά το ευρύτερο ρόλο μας σε μία περιοχή εξαιρετικά ασταθή. Η Ελλάδα σήμερα είναι ένας πόλος σταθερότητας και ειρήνης. Αφορά τις σχέσεις μας με τους βόρειους γείτονες μας, τη σχέση μας με την Αλβανία¨

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε για άλλη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας δεν θα έχει κανένα μέλλον εάν η Αλβανία δεν σεβαστεί έμπρακτα τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Αναφορικά δε με τον έτερο βόρειο γείτονά μας, επισήμανε εκ νέου ότι η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίξει έμπρακτα τις Ελληνικές Μακεδονικές επιχειρήσεις οι οποίες σήμερα είναι παντελώς απροστάτευτες.

Σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη πριν από δύο μέρες ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε μια μεγάλη εκστρατεία προβολής, σε διεθνές επίπεδο, της αληθινής Μακεδονίας, με αφορμή μια σειρά από εμβληματικά γεγονότα τα οποία θα λάβουν χώρα τον επόμενο χρόνο, με σημαντικότερο τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Βεργίνας.

Η Εξωτερική Πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι πέρα από ρεαλιστική, εμπνέει αυτοπεποίθηση τέτοια που ταιριάζει σε μία χώρα, η οποία είναι και πρέπει να είναι, πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή μας.

«Πληροφορηθήκαμε μέσω διαδικτύου την απόλυση από την εργασία της, μητέρας υποψηφίου της δημοτικής παράταξης Project 2020 και εκλεγμένου πλέον δημοτικού συμβούλου.
Ο λόγος της απόλυσης σύμφωνα με πληροφορίες είναι η κάθοδος του στις εκλογές με την συγκεκριμένη παράταξη.
Εάν ισχύει το γεγονός είναι απόλυτα καταδικαστέο από την παράταξη της Αυτοδιοίκησης Πολιτών.
Καλούμε όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση,να καταδικάσουν το γεγονός όπως και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της 7ημερης εργασίας,της κακοπληρωμένης εργασίας,της εργασίας που θεωρεί ανάλωσιμο τον εργαζόμενο που τον θεωρεί “ανθρώπινο σκουπίδι”.
Καλούμε τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες να προχωρήσουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης και να προστατεύσουν την εργαζόμενη».

508 ώρες εθελοντικής εργασίας σε 35 παιδιά με 15 εθελοντές καθηγητές

Με πεντακόσιες οχτώ ώρες εθελοντικής εργασίας ολοκληρώθηκε και φέτος η δράση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο για το σχολικό έτος 2018-2019 λειτούργησε για τρίτη συνεχή χρονιά υποστηρίζοντας τριάντα πέντε (35) μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η δράση για μία ακόμη χρονιά υποστηρίχθηκε από τους εθελοντές της Ένωσης Κυριών Δράμας, οι οποίοι με πολλή θέληση και μεράκι προσέφεραν ανιδιοτελώς τις γνώσεις τους, για την μάθηση των μικρών μας φίλων. Οι δεκαπέντε (15) εθελοντές εκπαιδευτικοί πραγματοποιούσαν μαθήματα κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, τις καθημερινές και τα Σάββατα. Ο στόχος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι διπλός, αφενός η φροντιστηριακή μάθηση των παιδιών μέσω των μαθημάτων και αφετέρου η ψυχοκοινωνική τους αναπτέρωση μέσω των δράσεων δημιουργικής απασχόλησης. Με σύνθημα μας «Γνώση για όλους», το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα υλοποιηθεί και την επόμενη σχολική χρονιά δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να παρακολουθήσουν μαθήματα αλλά και το έναυσμα σε νέους επιστήμονες να προσφέρουν και να γίνουν εθελοντές στην μεγάλη οικογένεια της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Μακριά από τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και τις ύβρεις που υπήρξαν κατά την διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του εκλογικού αγώνα, η Αυτοδιοίκηση Πολιτών συνεχίζει την πορεία της στην διοίκηση του Δήμου Δράμας.
Χθες επισκεφθήκαμε τον Δήμαρχο Δράμας και τονίσαμε πως πρέπει να υπάρξει έργο μέχρι την ανάληψη της διοίκησης από το νέο δημοτικό συμβούλιο.
Παρουσιάσαμε την πρόσκληση ποσού 300.000€ που έχει ανακοινωθεί από τον «Φιλόδημο» για την δημιουργία καταφυγίου ζώων και ζητήσαμε την άμεση λειτουργία του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Με αυτό τον τρόπο θα πορευτεί η παράταξη μας και στην νέα δημοτική περίοδο..
Δημιουργικά, συνθετικά προς όφελος των πολιτών της Δράμας...
Ταυτόχρονα ο έλεγχος μας σε κάθε αυθαιρεσία ή ολιγωρία της δημοτικής αρχής θα είναι ιδιαίτερα σκληρός..
Περιμένουμε άμεσα τις ενέργειες του Δημάρχου και θα επανέλθουμε σύντομα με άλλα θέματα που απασχολούν την δραμινή κοινωνία.

Το Επιμελητήριο Δράμας σε συνεργασία με την εταιρία Συμβούλων UPGRADE και με την χορηγία των επιχειρήσεων του Ομίλου ΓΚΑΓΚΑΝΗ σας προσκαλούν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «DIGITAL MARKETING» την Τετάρτη 19 Ιουνίου 17:00 - 21:00 (ώρα προσέλευσης 16:30) στις Εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Δράμας (Λ. Λαμπριανίδη 40, Δράμα)
Είσοδος Ελεύθερη
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τον νέο ψηφιακό κόσμο και τους τρόπους επικοινωνίας απαντώντας τα παρακάτω ερωτήματα:
• Γιατί πρέπει να είμαστε online;
• Πού πρέπει να έχουμε παρουσία;
• Τι είδους εργαλεία χρειαζόμαστε για μια αποτελεσματική παρουσία στο Διαδίκτυο;

Εισηγητής: Ιωάννης Τζαβλόπουλος, BA, MBA, PhD
Εισηγητής σε Πανεπιστήμια, Κολέγια, σεμινάρια επιχειρήσεων, συνέδρια και ομιλητής στο TEDx. Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων, ενώ έχει διατελέσει διευθυντής μάρκετινγκ και πωλήσεων σε πολυεθνικές εταιρίες. Βραβευμένος από την ακαδημία μάρκετινγκ και από την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων και 3 φορές υπότροφος για την ακαδημαϊκή του επίδοση. Συγγραφέας του best seller «ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ! ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ!», ενώ έχει εκδώσει και 4 εκπαιδευτικούς οδηγούς. Τα άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά καθώς και πρακτικά συνεδρίων. Από το 2015 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής:

Σηκωτίδου Τάνια
Τηλέφωνο: 25210 22750 email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ο «φυσικός» χώρος της ταινίας μικρού μήκους και αποδέκτης της συνολικής ετήσιας ελληνικής παραγωγής, ετοιμάζεται πυρετωδώς για την 42η διοργάνωσή του.

240 αιτήσεις συμμετοχής

Στις 31 Μαΐου ολοκληρώθηκε η υποβολή ταινιών για το 42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Κατατέθηκαν 240 ελληνικές ταινίες -ένας αριθμός, νέο ρεκόρ για το φεστιβάλ, που καταδεικνύει την σταθερά ανοδική πορεία παραγωγής της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους και φανερώνει την αποφασιστικότητα των νέων σκηνοθετών να κάνουν σινεμά εδώ και τώρα.

Και κάποια στατιστικά στοιχεία…

Από τις 240 αιτήσεις συμμετοχής, 190 είναι ταινίες μυθοπλασίας, 30 ντοκιμαντέρ, 16 πειραματικές και 4 κινούμενα σχέδια. Οι 72 ταινίες είναι σπουδαστικές ενώ από τους 267 σκηνοθέτες που υπέβαλαν συμμετοχή, 41 γύρισαν την ταινία τους στο εξωτερικό (Έλληνες του Κόσμου). Από αυτούς οι 164 είναι άντρες και 103 είναι γυναίκες.
Η μέση ηλικία των σκηνοθετών είναι τα 35,2 έτη, με μικρότερη ηλικία σκηνοθέτη τα 21 χρόνια και μεγαλύτερη τα 74.
Το Φεστιβάλ Δράμας, είναι εδώ για να αναδείξει τα νέα κινηματογραφικά ταλέντα εν τη γενέσει τους αλλά και να ενθαρρύνει την δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους ως αυτόνομη κατηγορία που αφορα δημιουργούς κάθε ηλικίας, και θα βρίσκεται πάντα αρωγός και υποστηρικτής της.
Συνημμένη θα βρείτε την φετινή αφίσα, η οποία, με μια ρετρό διάθεση, κλείνει το μάτι στις γυναίκες κινηματογραφίστριες. To δημιουργικό υπογράφει η εικαστικός, Σοφία Παρασκευοπούλου.
Τα αποτελέσματα της διαδικασίας πρόκρισης θα ανακοινωθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφεία Αθήνας: 2103300309
Γραφεία Δράμας: 25210 47575

Την Πέμπτη 13-6 υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον ανάδοχο η σύμβαση για το έργο που αφορά στη βελτίωση δρόμων πρόσβασης σε γεωκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Συγκεκριμένα πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες εκσκαφών, σκυροδέτησης, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης σε αγροτικούς δρόμους στους οικισμούς της Χωριστής, του Μυλοποτάμου, του Καλού Αγρού, του Μαυροβάτου και του Ξηροποτάμου. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στο ποσό των 500.000 Ευρώ και θα αντιμετωπιστεί από πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του αναφέρει: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τις κοινότητες μας. Αναβαθμίζουμε τους δρόμους γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και στηρίζουμε την γεωργία και την κτηνοτροφία του τόπου μας. Η δημοτική μας αρχή έχει στοχευμένα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους της Δράμας. Εξάλλου προσπαθούμε ασταμάτητα και με επιτυχία να εντάξουμε, να χρηματοδοτήσουμε και να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα που στηρίζουν την οικονομία μας. Συνεχίζουμε το έργο που αρχίσαμε την προηγούμενη 5 ετία και να είναι σίγουροι οι συμπολίτες μας ότι τα 4 χρόνια που έρχονται θα είναι παραγωγικά με πολλά έργα και εντάξεις που έχουμε ήδη δρομολογήσει».

Ο κος Βαρουφάκης και το κόμμα του, όχι μόνο δεν εκπροσωπεί το νέο και το ριζοσπαστικό, όπως αυτοπροβάλλεται, αλλά έχει δοκιμαστεί ο ίδιος για τις υπηρεσίες του στο παλιό της αντιλαϊκής διαχείρισης, ως υπουργός που προετοίμασε το 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015.
Ακόμη και στην προσπάθεια να συγκροτήσει πανελλαδικά ψηφοδέλτια του κόμματος του, αποδεικνύει περίτρανα πόσο “παλιοί” είναι οι τρόποι του και δανεισμένοι από το σύστημα που υπηρετεί.
Αυτό αποδεικνύει με τις συνεχόμενες τηλεφωνικές ενοχλήσεις μελών του κόμματός του από την Αθήνα σε φίλο του ΚΚΕ, γνωστό και δραστήριο κομμουνιστή στο νομό της Ροδόπης, για να κατέλθει βουλευτής με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη.
Ενώ οι συνεργάτες του κ. Βαρουφάκη πήρανε καθαρή απάντηση από τον Β.Κ, φίλο του ΚΚΕ, «πως είναι κομμουνιστής και ψηφίζει το ΚΚΕ, καθώς και συμπορεύεται μόνο με το ΚΚΕ» αυτοί συνέχισαν το ίδιο τροπάριο.
Αυτό θα πει μεγαλειώδης τυχοδιωκτισμός: Ενώ σου λέει ο άλλος: “διαφωνώ μαζί σου”, εσύ να επιμένεις να κατέβει βουλευτής μαζί σου! Αν αυτό δεν είναι απόδειξη πως ο τυχοδιώκτης κ. Βαρουφάκης, όπως αποδείχτηκε άλλωστε και με τη στάση του να ψηφίσει ενδιάμεσα μνημόνια, να δεσμεύσει το λαό μας με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης το 2015 το Φλεβάρη και να το παίζει και αντιμνημονιακός, δεν έχει τις στοιχειώδεις αρχές να συγκροτεί ψηφοδέλτια με αυτούς που συμφωνούν με το κόμμα του και προσπαθεί να ψαρέψει αλλού.
Μόνο που οι Κομμουνιστές και οι αγωνιστές που συσπειρώνονται μαζί τους έχουν και αρχές και σταθερές στην υπεράσπιση του λαού και δεν είναι τυχοδιώκτες για να κοστολογούν την άρνηση των αρχών τους και την αγωνιστική τους πορεία σε μια θεσούλα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του κ. Βαρουφάκη.
Ο κ. Βαρουφάκης πριν λίγες μέρες κατήγγειλε το ΚΚΕ για “μαξιμαλισμό”, αλλά αυτό που αποδεικνύεται είναι ο δικός του “μινιμαλισμός” σε όλα και κυρίως σε αρχές και αξίες.

Ο Δήμαρχος Δράμας, Καλεί τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων που συμμετέχουν στις Βουλευτικές Εκλογές που θα λάβουν χώρα την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, σε κοινή σύσκεψη την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 και ώρα 12.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας. Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι που θα συμμετέχουν στη σύσκεψη να είναι εγγράφως διαπιστευμένοι από το πολιτικό κόμμα ή τη πολιτική συμπαράταξη που εκπροσωπούν.

Μοναδικό θέμα της σύσκεψης θα είναι η επίτευξη συμφωνίας για την κατανομή των χώρων προβολής, καθώς και ο καθορισμός του τρόπου χρήσης αυτών κατά την προεκλογική περίοδο. Την Τετάρτη 19/6/2019 και ώρα 14.30 θα συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα: “Καθορισμός των χώρων προβολής του Δήμου Δράμας καθώς και του τρόπου χρήσης αυτών, οι οποίοι θα διατεθούν κατά την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, στα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν σ’αυτές.»

Η παρούσα πρόσκληση να γνωστοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποδεικτικό παράδοσης προς όλα τα μέχρι στιγμής γνωστά πολιτικά κόμματα, καθώς και στις συμπαρατάξεις που συμμετέχουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ν’ αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Δράμας, να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του κεντρικού Δημαρχείου και ταυτόχρονα να δημοσιοποιηθεί και μέσω δελτίου τύπου στο σύνολο των ηλεκτρονικών και εντύπων ΜΜΕ του Δήμου Δράμας προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.

Page 1 of 178
ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

sxoli odigon georgiadis

georgiadis banner

revoil banner

dunamis asfalistiki

olive n flower banner

vasilis anthopoulos banner

parxarides triantafillos banner

koutsiana banner

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr