rena

rena

Το έπος του '40 απέδειξε πως οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες και οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.
Το ΟΧΙ των Ελλήνων απέναντι στο φασισμό ,εδραίωσε για μια ακόμη φορά την πίστη και προσήλωση των Ελλήνων στα δημοκρατικά ιδεώδη.
Ενώ άφωνος ο κόσμος παρακολουθούσε την αντίσταση των Ελλήνων.
Έχουμε υποχρέωση πάντοτε να τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτοθυσία και υπεράσπιση της εθνικής και εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδος μας.
Η Ελευθερία και η διατήρηση της απαιτούν διαρκείς αγώνες και ομοψυχία.
Μπροστά στο αγαθό της Ελευθερίας υποκλίνονται οι πάντες.
Οι σκοπιμότητες παραμερίζονται και αναδύεται το μέγιστο πνεύμα των Ελλήνων.
Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.
Αυτά κατευθύνουν διαχρονικά τους αγώνες των Ελλήνων.
Ας τα διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.
ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Μαργαρίτης Τζίμας
Πρώην υπουργός

Συνελήφθη χθες (28-10-2020) το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, χθες το βράδυ στη Δράμα, ο δράστης ευρισκόμενος στην οικία όπου διέμενε με την ηλικιωμένη μητέρα του, προκάλεσε το θάνατό της δι' ασφυξίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στoν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνυπέγραψε με άλλους 63 βουλευτές, ερώτηση προς την κυβέρνηση, με την οποία ζητείται η μη επιστρεπτέα προκαταβολή που θα χορηγηθεί από τις Περιφέρειες να είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και να μην συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή/

Όπως αναφέρεται την ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλ. Χαρίτση, οι αιρετές Περιφέρειες εξέδωσαν προσκλήσεις για την ενίσχυση των Μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την παναδημία, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας προκαταβολής για την κάλυψη λειτουργικών εσόδων.

Την ίδια στιγμή, η επιστρεπτέα προκαταβολή, όπως θεσπίσθηκε για τις επιχειρήσεις από την κυβέρνηση, είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Επειδή λοιπόν υπάρχει ο κίνδυνος, η μη επιστρεπτέα προκαταβολή, που καλύπτει άμεσες ανάγκες των επιχειρήσεων να μην εισπραχθεί τελικά από τις επιχειρήσεις λόγω π.χ χρεών προς το Δημόσιο, οι βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι προτίθενται να κάνουν ώστε παραμείνει η μη επιστρεπτέα προκαταβολή ακατάσχετη, αφορολόγητη και να μην συμψηφίζεται με άλλη οφειλή.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ.
Υπουργό Οικονομικών
Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: «Να γίνει ακατάσχετη η ενίσχυση των επιχειρήσεων από τις Περιφέρειες λόγω Covid-19»

Oι Αιρετές Περιφέρειες της χώρας, κάνοντας χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτουν, υλοποιούν αυτή τη περίοδο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορονοϊό, καθώς τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν μέχρι σήμερα ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση, δεν έχουν βοηθήσει στην αναστροφή του δυσμενούς οικονομικού κλίματος των τελευταίων 7 μηνών.
Οι Περιφέρειες έχουν προχωρήσει σε έκδοση προσκλήσεων με τίτλο την «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19» και οι εν λόγω δράσεις σχεδιάστηκαν ώστε να ενισχύσουν οικονομικά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία, με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 148/3-7-20 (Φ.Ε.Κ. Β’ 2729/3-7-20), θεσπίστηκε καθεστώς ενίσχυσης με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής από το κεντρικό κράτος, για ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορονοϊού COVID-19 (COVID-19) για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο το 2020. Η επιστρεπτέα αυτή προκαταβολή σύμφωνα με το Άρθρο 1 της ανωτέρω Κ.Υ.Α., είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.
Επειδή η ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων, θα καλύψει πραγματικές τρέχουσες ανάγκες τους, αφού δεν έχουν άλλα έσοδα για μεγάλο διάστημα
Επειδή υπάρχει κίνδυνος η ενίσχυση των Περιφερειών να μην εισπραχτεί αμιγώς από τις επιχειρήσεις, όπως με την επιστρεπτέα προκαταβολή του κεντρικού κράτους λόγω χρεών στο Δημόσιο
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
Τι προτίθεστε να κάνετε, ώστε η μη επιστρεπτέα προκαταβολή που θα χορηγηθεί από τις Περιφέρειες να είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και να μην συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή;

Με νέα Αναφορά της προς τον Υπουργό Υγείας η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας επανέρχεται για ακόμη μια φορά στα πάγια και άλυτα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, τα οποία έχουν οξυνθεί ακόμη περισσότερο λόγω της πανδημίας του COVID-19. Τα ζητήματα εστιάζονται, κυρίως, στην τροποποίηση του Οργανογράμματος του Νοσοκομείου με την προσθήκη δύο θέσεων παθολόγων – ογκολόγων και πέντε νοσηλευτριών/ών για τη δημιουργία σχετικού Τμήματος. Ο Ιατρικός Σύλλογος αλλά και σύσσωμη η δραμινή κοινωνία επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για ενίσχυση του Γ.Ν. Δράμας και επίλυσης των προβλημάτων, τα οποία δημιουργούν προσκόμματα στην παροχή Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στον Νομό.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Βασ. Κικίλια

Θέμα: «Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας εν μέσω πανδημίας»

Για πολλοστή φορά αναγκάζομαι να επανέλθω στα πάγια προβλήματα και τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, τα οποία έχουν οξυνθεί ακόμη περισσότερο λόγω της πανδημίας του COVID-19. Τα ζητήματα παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια, δημιουργώντας προσκόμματα στην παροχή Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στην Π.Ε. Δράμας, αναγκάζοντας και τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας να επανέλθει με νέες επιστολές τόσο προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας επανέρχεται και ζητά την τροποποίηση του Οργανογράμματός με την προσθήκη δυο θέσεων παθολόγων – ογκολόγων και πέντε νοσηλευτριών/-τών για τη δημιουργία Ογκολογικού - Χημειοθεραπευτικού Τμήματος.
Επίσης, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ζητά:
1. Να καταρτιστεί επιτέλους ο Υγειονομικός Χάρτης της χώρας, θέμα που χρονίζει επί τριακονταετίας
2. Να υπάρξει συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία με παράλληλη λειτουργία τους και ρυθμιστικό ρόλο του κράτους. Οι εξετάσεις να έχουν την ίδια τιμή και αξία τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα
3. Να λυθεί το πρόβλημα της ενιαίας παθολογικής κλινικής του Γ.Ν. Δράμας, με την προκήρυξη έξι θέσεων ειδικών παθολόγων, διότι προβλέπονται 11 θέσεις στο Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου
4. Επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά το πάγιο αίτημα για τη δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος-Χημειοθεραπευτικού Τμήματος στο Γ. Ν. Δράμας.

Σας επισυνάπτω τα σχετικά έγγραφα και τις επιστολές και ζητώ να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής
Χαρά Κεφαλίδου

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων Covid -19 στον Νομό Δράμας η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«H Δράμα ανέβηκε επίπεδο συναγερμού και πέρασε από το επίπεδο 1, 'πράσινο - σε ετοιμότητα', στο επίπεδο 2, 'κίτρινο - σε επιτήρηση'.
Τώρα είναι η στιγμή εθνικής ανάγκης. Δεν υπάρχει χρόνος, ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Η καθολική χρήση μάσκας και η αποχή από συναθροίσεις όσο δυσάρεστη κι αν είναι, αποτελεί την ελάχιστη ηθική υποχρέωση προς τον εαυτό μας, τους οικείους μας, τον διπλανό μας, τους συμπολίτες μας».

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων του covid-19στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας μας αναγκάζει στην επανάληψη αυστηρών συστάσεων προς όλους του δημότες του Δήμου μας στην τήρηση των μέτρων υγιεινής σε όλους του δημόσιους χώρους Έτσι σε ότι αφορά στην λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης επισημαίνει, πως θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ με την εφαρμογή αυστηρής τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων . Μικροπωλητές , εκθέτες , παραγωγοί και καταναλωτές, υποχρεωτικά μόνο με χρήση μάσκας θα μπορούν να βρίσκονται στον χώρο λειτουργίας, ενώ οι πάγκοι των προϊόντων θα απέχουν το απαραίτητο διάστημα των τριών (3) μέτρων μεταξύ τους

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης μετά από την ενημέρωση που είχε σε σχέση με τα κρούσματα του covid-19 από τους υπεύθυνους φορείς παρακαλεί και προτρέπει τους δημότες του Δ. Προσοτσάνης να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στις υπηρεσίες του Δήμου και για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν να επικοινωνούν πρώτα τηλεφωνικά με τα παρακάτω τηλέφωνα στις ανάλογες Υπηρεσίες : 1. Δημοτολόγιο : 2522350143, 2522350243
2. Ληξιαρχείο: 2522350141, 2522350241
3. Εμπορικές Δραστηριότητες, Λαϊκές:2522021010
4. Ταμείο Δήμου : 2522350122
5. Έσοδα :2522350163
6. Κοινωνική Μέριμνα :2522021156
7. Βοήθεια στο σπίτι : 2522021153
8. Καθαριότητα- Ογκώδη αντικείμενα – Ηλεκτροφωτισμός-Πράσινο :2522022849
9. ΚΕΠ Προσοτσάνης: 2522021010
10. ΚΕΠ Φωτολίβους: 2521093003, 2521093802
11. ΚΕΠ Σιταγρών:2521074543, 2521074550
12. Για κάθε άλλη πληροφορία :2522350103
Επίσης, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τη διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Υπενθύμιση τήρησης μέτρων ενάντια στην εξάπλωση τουcovid-19

Με ιδιαίτερη ευθύνη και μέσα από την αγωνία υπεράσπισης της υγείας των συνδημοτών μας ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης, προτρέπουμε τους συνδημότες μας στην όσο πιο ευλαβικά γίνεται, χρήση της προστατευτικής μάσκας, σε όλους τους δημόσιους χώρους του Δήμου Προσοτσάνης και όπου αλλού. Η αυστηρή εφαρμογή, των προτεινόμενων από την Πολιτεία μέτρων υγιεινής, από τον κάθε έναν μας ξεχωριστά, σηματοδοτεί την υπευθυνότητα όλων μας, απέναντι στην οικογένεια μας αλλά και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο, όπως όμως και στην Εθνική Προσπάθεια αποφυγής αυστηρότερων μέτρων, τα οποία θα έχουν ταυτόχρονα πολλές επιπτώσεις, τόσο στην εθνική , τοπική οικονομία όσο όμως και στην ψυχική και σωματική ακεραιότητα όλων μας. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΔΙΑΦΥΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΌΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Ύστερα από την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τις κρίσιμες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού στην Περιφερειακή ενότητα Δράμας , με αίσθημα ευθύνης και με κύριο μέλημα την ασφάλεια των θεατών , αποφασίσαμε την αναβολή των προβολών των βραβευμένων ταινιών του 43ου Φεστιβάλ με φυσική παρουσία που είχε προγραμματιστεί για τις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερωθείτε για την δυνατότητα διαδικτυακής προβολής των ταινιών μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ. (undefined)
Ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Μένουμε ασφαλής , βάζουμε τοίχος στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του ΠΟΦΤΜΜΔ
Γεώργιος Δεμερτζής

Ο πρόεδρος του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ -
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ, κ. Γιώργος Δεμερτζής με επιστολή του προς τους καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, με αίσθημα ευθύνης λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν λόγω covid-19, προτείνει όπως η διδασκαλία των μαθημάτων και οι εξετάσεις γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Συγκεκριμένα ο κ. Δερμερτζής αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αγαπητοί καθηγητές και σπουδαστές του δημοτικού ωδείου Δράμας,
μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 και στο πλαίσιο προστασίας του συνόλου των ανθρώπων που επισκέπτονται, εργάζονται ή σπουδάζουν στο ωδείο αλλά και των συνδημοτών μας γενικότερα, ενημερώνουμε ότι:
- Δεν εγκρίνουμε τη μετακίνηση καθηγητών ή σπουδαστών από περιφερειακές ενότητες της χώρας που έχουν αυξημένο επίπεδο κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού.
- Προτείνουμε τα μαθήματα και οι εξετάσεις να υλοποιηθούν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα που όπως γνωρίζεται είναι στη διάθεση σας και σας ενημερώσαμε για τη διαδικασία με προηγούμενο mail.
- Πέραν των παραπάνω παρακαλούμε όλους τους καθηγητές να έρθουν σε επικοινωνία με τους μαθητές ή τους γονείς τους και προτείνουν να συνεχιστεί η διδασκαλία διαδικτυακά εάν και αυτοί το επιθυμούν.
- Η υγειονομική κατάσταση της χώρας είναι σε κρίσιμο σημείο. Το δημοτικό ωδείο λαμβάνει εξ αρχής όλα τα απαραίτητα μέτρα και τηρεί με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει ορίσει η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.
- Επειδή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο τρόπος που θα λειτουργούμε πιθανόν να αλλάξει με αυστηρότερα μέτρα και απαγορεύσεις, παρακαλώ όλους σας να προετοιμαστείτε κατάλληλα και να ενημερώσετε τους σπουδαστές σας.
Προέχει η ασφάλεια όλων μας».

Με την ευκαιρία του εορτασμού της «Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940» θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης/Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και συγκεκριμένα, στην πόλη της Δράμας, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ήλιου της 28ης Οκτωβρίου

-Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου

 

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.

 

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

7:30 Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα ηχήσουν χαρμόσυνα.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δράμας, κ.κ. Παύλου, μαζί με τον Ιερό Kλήρο της πόλης.
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα.Χρυσάνθη-Χριστίνα Βαμβούρη, Φιλόλογο-Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Δράμας

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, εντός του Ιερού Ναού κατά την Δοξολογία θα παραστούν από την πλευρά του πρωτοκόλλου μόνο οι εξής επίσημοι προσκεκλημένοι: ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, o Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., οι Βουλευτές Ν.Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Δράμας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Δράμας, εκπρόσωπος Αποστράτων Αξιωματικών, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών, εκπρόσωπος των Αντιστασιακών Οργανώσεων, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας.

 

11:30 Μετάβαση επισήμων στο άγαλμα της Ελευθερίας.

- Έναρξη τελετής

- Επιμνημόσυνη Δέηση

- Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., τους Βουλευτές Ν. Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, την Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Δράμας, εκπροσώπους φορέων και κομμάτων, εκπροσώπους Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας.

Καλούνται επίσης τα σχολεία της πόλης να συμμετέχουν στην τελετή κατάθεσης στεφάνων με εκπρόσωπους-σημαιοφόρους μαθητές, έναν από την Πρωτοβάθμια και έναν από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

- Τήρηση σιγής ενός λεπτού

- Εθνικός Ύμνος

- Λήξη Τελετής

 

19:00 Τελετή απονομής του «Μακεδονικού Βραβείου» έτους 2020 στο Μουσικό Σχολείο Δράμας. Τιμώμενη προσωπικότητα, για την εξέχουσα προσφορά του στην καρδιολογία και την ιατρική καινοτομία, ο Δραμινής καταγωγής Δρ. Κωνσταντίνος Αθ. Γκατζούλης.

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.
Τα σχετικά με την φωταγώγηση, το σημαιοστολισμό και τη διάθεση της Φιλαρμονικής ο Δήμος Δράμας.
Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης γενικώς η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.
Τελετάρχη ορίζουμε τον κ.Μιχαήλ Ελευθεριάδη, υπάλληλο του Δήμου Δράμας.
Οι φετινές εκδηλώσεις (τέλεση δοξολογίας, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων) θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν έως το μεσημέρι της Τρίτης 27/10 με το Γραφείο Δημάρχου Δράμας στo τηλέφωνο 2521350701.

 

Page 1 of 343
ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

parxarides triantafillos banner

koutsiana banner

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr