Monday, 18 April 2022 16:59

Γίνε πιο πειστικός σε 3 δευτερόλεπτα!

Written by

Όλοι θέλουμε να επικοινωνούμε καλύτερα. Να μας καταλαβαίνουν και να καταλαβαίνουμε τους άλλους. Θέλουμε να μπορούμε πείσουμε τους άλλους με τα επιχειρήματά μας και να τους μεταδώσουμε τις απόψεις μας.
Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να αυξήσουμε τις πιθανότητες να το πετύχουμε αυτό μέσα σε 3”.

Φανταζόμαστε ότι…
Όλοι μας διαπραγματευόμαστε όλη την ώρα. Από το τι θα φάμε, που θα πάμε, τι είναι καλύτερο για το παιδί, ποια κίνηση επιχειρηματικά βγάζει νόημα να κάνουμε για την εταιρεία, να πείσουμε τον υφιστάμενο ή τον προϊστάμενο για την άποψή μας, να κάνουμε το παιδί μας να μας ακούσει για το τι να φορέσει στο σχολείο και να συζητήσουμε με τον σύντροφό μας για το τι κουρτίνες να βάλουμε στο μπάνιο.
Ουσιαστικά, διαπραγματευόμαστε όλη την ώρα.
Συχνά θέλουμε να «κερδίσουμε» τη λογομαχία ή το επιχείρημα. Δυστυχώς.
Συνεπώς, όταν θέλουμε να πείσουμε κάποιον για κάτι νομίζουμε πως θέλουμε να έχουμε μια πολύ σίγουρη στάση, να δείχνουμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη σε όσα λέμε, ίσως να μπλοφάρουμε καμιά φορά. Ακόμα και να φωνάξουμε λίγο παραπάνω αν χρειαστεί.
Αυτό φανταζόμαστε.

Μια άλλη οπτική
Αυτό που δε φανταζόμαστε είναι ότι αντί να είμαστε επιθετικοί, ετοιμοπόλεμοι και ετοιμόλογοι, ίσως αυτό που θα βοηθούσε τη συζήτηση είναι το να είμαστε σιωπηλοί.
Και σύμφωνα με νέα ευρήματα της ψυχολογίας, σε καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε ένα δύσκολο θέμα προς επίλυση, αυτό ακριβώς θα έπρεπε να κάνουμε.
Σύμφωνα με μια έρευνα1 που δημοσιεύθηκε στο Journal of Applied Psychology το να κάθεσαι σιωπηλός για τουλάχιστον τρία δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης στιγμής σε μια συζήτηση, κάνει και τα δυο μέλη πιο συνδιαλλακτικά και οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, «μια παρατεταμένη σιωπή δημιουργεί αξία στη συζήτηση, καθώς διακόπτει το σταθερό και συνήθη τρόπο σκέψης μας». Βγαίνουμε από τα κουτάκια μας. «Το να δίνουμε οδηγίες σε διαπραγματευτές να χρησιμοποιούν τη σιωπή αντί να βρίσκουν λύση στο πρόβλημα είναι πιο αποτελεσματικό για τη δημιουργία αξίας».
Δηλαδή, και οι δυο συζητητές βρήκαν τη συζήτηση ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική.

Δοκιμάστε το στο σπίτι (και εκτός)
Κάποιες φορές το να μη μιλάμε νομίζουμε ότι θα εκληφθεί εκφοβιστικά. Ότι προσπαθούμε να επιβληθούμε στον άλλον με τη σιωπή μας. Αντίθετα με αυτό, οι άνθρωποι νομίζουμε ότι σκεφτόμαστε. Ότι αναστοχαζόμαστε σε όσα συζητούνται.
Δεν αντιδράμε απλώς. Δεν προσπαθούμε να περάσουμε το δικό μας. Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο που να δουλεύει ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ.
Δοκίμασέ το κι εσύ. Την επόμενη φορά που θα διαπραγματευτείς κάτι, ή που θα συζητήσεις κάτι και θέλεις να πείσεις κάποιον, δες τη σιωπή σαν φίλη σου. Όσο πιο γρήγορα απαντάς τόσο λιγότερο συνδιαλλακτικός φαίνεσαι. Τόσο λιγότερο κατανοητικός και συμπονετικές θα φανείς. Τόσο περισσότερο αμετακίνητος και αδιάλλακτος.
Το ελάχιστο που επιτυγχάνει μια παύση είναι να δείξει στον άλλον ότι τον ακούς. Ότι προσπαθείς να καταλάβεις τις ανάγκες του και την άποψή του.
Δεν ακούς μόνο για να του απαντήσεις. Ακούς για να τον καταλάβεις.
Και όπως περιγράφω λεπτομερώς στο Κεφάλαιο Αποτελεσματική Συναισθηματική Επικοινωνία στο νέο μου βιβλίο, η απαραίτητη προϋπόθεση για να σε ακούσει κάποιος είναι να νιώσει ότι τον καταλαβαίνεις.

Συμπέρασμα
Η αποτελεσματική επικοινωνία δεν είναι μια διαδικασία που κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Είναι μια διαδικασία που και οι δυο άνθρωποι νιώθουν ότι κάτι παίρνουν, ότι εξελίσσονται μέσα από αυτή, ότι νιώθουν ότι τους καταλαβαίνουν.
Το ζητούμενο δεν είναι να νιώσεις ότι συμφώνησες σε κάτι επειδή κάποιος σε έσπρωξε προς τα εκεί ή επειδή δεν μπορούσες να αντικρούσεις τα επιχειρήματα και αναγκάστηκες να συμφωνήσεις.
Το ζητούμενο είναι να καταφέρουν οι δυο άνθρωποι να νιώσουν πως δημιουργήθηκε μια κοινή πορεία, την οποία από κοινού συμφώνησαν. Ότι συνεννοήθηκαν και έγιναν αντιληπτοί.
Πάρε το χρόνο σου, λοιπόν.
Αυτά τα τρία δευτερόλεπτα σιωπής, μπορούν να κάνουν τη διαφορά!
1. Curhan, J.R., et al (2021) Silence is Golden: Extended Silence Deliberative Mindset and Value Creation in Negotiation, Journal pf Applied Psychology, No5671-18

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr