Tuesday, 07 December 2021 22:20

Ένα μοναδικό βιβλίο, μια εξαιρετική πρόταση για τους φίλους του βιβλίου. «Το τέρας μέσα τους», της Κανή Καραβά.

Written by

5 OOu14y 400x400

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου
«Το τέρας μέσα τους», είναι ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος της Δραμινής καταγωγής συγγραφέως Κανή Καραβά από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.
Ένα βιβλίο γροθιά στο στομάχι, καθώς ο αναγνώστης συμπάσχει με τις απίστευτες ιστορίες που διαδραματίζονται στη σκοτεινή περίοδο της Γερμανίας, λίγο πριν την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.
Ένα έργο ανατρεπτικό, έξυπνο και ευέλικτο, με δεκάδες αναφορές σε ιστορικά γεγονότα της εποχής, που δικαιολογούν τις συμπεριφορές των ηρώων, ξεδιπλώνοντας παράλληλα τις προσωπικότητες τους.
Οι πρωταγωνιστές, άλλοτε σε εξοργίζουν με τις επιλογές τους και άλλοτε συμπάσχεις με τον πόνο τους. Χαραχτήρες τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους κι όμως συνυπάρχουν με μοναδικό τρόπο, κάτω από τη σκιά του πολέμου και των κακουχιών που ακολουθούν.
Κοινό στοιχείων όλων τους ο ελεύθερος ουρανός, αυτός που τους σκεπάζει με την ευχή όπως γαληνέψει τις ψυχές τους. Ένας καθάριος ουρανός που θα τους δώσει λόγο να συνεχίσουν, να ελπίζουν, να ονειρεύονται ένα δίκαιο κόσμο γεμάτο αγάπη και αρμονία.
Πρωταγωνιστής της ιστορίας ένας αξιωματικός της γερμανικής αντικατασκοπίας. Ένας σκληροτράχηλος άνδρας, αποτυχημένος συναισθηματικά, παρά τις όποιες επιτυχίες του στο γυναικείο φύλο. Το όνομά αυτού Βίγκο Μπέργκερ.
Ένας μοναχικός ντεντέκτιβ που ακροβατεί ανάμεσα στο γυναικείο άρωμα και στη βρώμα που αποπνέει το σύστημα που πιστά υπηρετεί ξεπερνώντας πολλές φορές κάθε ηθικό φραγμό.
Μέσα στο χάος που επικρατεί, τόσο στην ψυχή του Βίγκο, όσο και γύρω του, μια Ελληνίδα φοιτήτρια, η Κασάνδρα, μέσα από τα δικά της πάθη καταφέρνει να ξετυλίξει την ευαίσθητη πλευρά του, αυτή που κανείς δεν πίστευε πως είχε, αυτή που τελικά θα τον οδηγήσει στη δική του λύτρωση.
Μια νουάρ ατμόσφαιρα σε μια κοινωνία που μέρα με τη μέρα παρακμάζει οδηγώντας στην εξαθλίωση τους ανθρώπους, οι ήρωες της συγγραφέως αγωνίζονται για την αγάπη και την ελευθερία με τίμημα άλλοτε τη ζωή τους και άλλοτε την ψυχή τους.
Πρόσωπα με υπαρξιακά προβλήματα αναζητούν άλλοτε την εκδίκηση και άλλοτε υποκύπτουν στην προδοσία με αντάλλαγμα την ευτυχία τους…
Οι ζωές των ηρώων εγκυμονούν απρόβλεπτους κινδύνους, χωρίς εύκολα να μπορείς να προδιαγράψεις τη νίκη ή την ήττα τους, την αθωότητα ή την ενοχή τους, τη φρίκη ή την ελπίδα.
Η μοίρα πάντα ξέρει να γράφει τα πιο απρόβλεπτα σενάρια. Και η Κανή Καραβά να τα αποτυπώνει ρεαλιστικά και δεξιοτεχνικά με την πένα της.
Καλοτάξιδο κι αυτό το βιβλίο σου αγαπητή μου φίλη. Είχα τη χαρά να διαβάσω όλα τα βιβλία σου και να παρουσιάσω ένα εξ αυτών. Εύχομαι το ταξίδι τους να είναι μακρύ, διαχρονικό και εσύ να τα καμαρώνεις, γιατί είναι κομμάτια από τη ζωή σου. Είναι καρπός συστηματικής, επίπονης και σοβαρής δουλειάς, που θα τιμηθεί δεόντως από τους λάτρεις των βιβλίων.

Αξίζει κανείς να περιπλανηθεί μέσα στις 362 σελίδες του βιβλίου, να ταξιδέψεις μέσα από τις ζωές των ηρώων σε μια σκοτεινή περίοδο της ανθρωπότητας, με την ευχή να μη τη ζήσει ξανά άνθρωπος…

1935889 10154089373267148 798845008396585362 n

 

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr