Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου
Οκτώ μήνες πριν το άνοιγμα της κάλπης και την ανάδειξη του νέου Δημάρχου Δράμας και ήδη οι περισσότεροι εκ των ενδιαφερομένων έχουν εκφράσει δημόσια ή μη, το ενδιαφέρον τους για την διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου, στο Δήμο της Δράμας.
Η αλήθεια είναι ότι τα ονόματα που ακούγονται είναι περισσότερα απ΄ όσα ενδεχομένως θα περιμέναμε. Το αυξημένο αυτό ενδιαφέρον των υποψηφίων δημάρχων οφείλεται όχι απλώς στις φιλοδοξίες των υποψηφίων Δημάρχων, αλλά πρωτίστως στις ευκαιρίες που δίνει ο νέος πλέον εκλογικός νόμος, να συναλλαγούν (;) με τον πρώτο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που θα το δούμε στην πράξη.
Στο δια ταύτα, ας δούμε ποιοι αναμένεται να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι για το Δήμο Δράμας .
1.Χριστόδουλος Μαμσάκος, νυν Δήμαρχος Δράμας ο οποίος κατέβηκε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ως ανεξάρτητος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» . Πάντως σ’ αυτές τις εκλογές, δεν αποκλείεται η ΝΔ να του δώσει στήριξη. Αν και στέλεχος της ΝΔ ο κ. Μαμσάκος στην πολιτική του διαδρομή έδειξε ότι συνεργάζεται με όλους, για το καλό του Δήμου και δεν έχει στείρο πολιτικό λόγο.
2.Μηχάλης Τάσσου, δικηγόρος και επιχειρηματίας, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το Δήμο Δράμας και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αναζητά την στήριξη της ΝΔ, ενώ απ’ ότι φαίνεται την έχει από βουλευτή της ΝΔ στη Δράμα, ο οποίος δεν είναι και τόσο φιλικά κείμενος προς τον κ. Μαμσάκο.
3.Κυριάκος Χαρακίδης, πρώην Δήμαρχος, πρώην βουλευτής, επιχειρηματίας, αφού έκανε μια βόλτα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, προτίθεται να διεκδικήσει, εκ νέου, το Δήμο Δράμας με την παράταξη «Πόλη + Ζωή». Δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα λάβει την στήριξη κάποιου πολιτικού φορέα, αλλά κι αν θα υπάρξει γενναία ανανέωση στην παράταξη, καθώς πολλά στελέχη της έχουν αποστασιοποιηθεί. Σύμφωνα πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες την Πέμπτη θα ανακοινώσει επίσημα την κάθοδο του.
4.Στέργιος Ηλιόπουλος, Δημόσιος Υπάλληλος, επικεφαλής της Παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών», στηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να είναι εκ νέου επικεφαλής διεκδικώντας μερίδιο από την « πίτα».
5.Βασίλης Τσιαμπούσης, πολιτικός Μηχανικός, ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία της Δημοτικής Παράταξης «Project Δράμα 2020», θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει τους νέους στην παράταξη του, εκφράζοντας μια διαφορετική πρόταση σύμφωνα με τις αρχές και το καταστατικό της . Ο κ. Τσιαμπούσης προέρχεται από τους κόλπους της ΝΔ.
6.Γιάννης Στεφανίδης, επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ, στο νυν Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα συνεχίσει ο ίδιος την διεκδίκηση του Δήμου Δράμας ή κάποιο άλλο στέλεχος του ΚΚΕ. Μια εναλλαγή θέσεων που κατ’ επανάληψη γίνεται στο ΚΚΕ της Δράμας, ενδεχομένως λόγω έλλειψης περισσοτέρων στελεχών.
7.Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, Λογιστής, διετέλεσε κατά το παρελθόν δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Θωμά Μαργαρίτη. Μετά την αποχώρησή του από τους ΑΝΕΛ και την περιφέρεια όπου συμμετείχε στις εκλογές με επικεφαλή τον Τέρενς Κουίκ, στρέφει τώρα το ενδιαφέρον του στο Δήμο Δράμας, διεκδικώντας μια θέση στον «ήλιο».
8.Κομάς Κελαϊδόπουλος, επιχειρηματίας, για δεύτερη φορά θα διεκδικήσει το Δήμο Δράμας προερχόμενος από τον χώρο της ΝΔ ενδεχομένως όμως στην τελική ευθεία να ενδώσει σε κάποια συνεργασία.
9.Λευτέρης Καλλινικίδης, Μουσικοδιδάσκαλος, πρώην στέλεχος της διαλυθείσας «Πολιτικής Άνοιξης». Το όνομα του ακούγεται για το δήμο Δράμας αναμένουμε την δική του επιβεβαίωση και φυσικά την ανακοίνωση του κόμματος με το οποίο θα συνεργαστεί.
10.Δημήτρης Κασαπίδης, πρώην καναλάρχης, νυν επιχειρηματίας γνωστός σε όλους ως Μίμης, εξέφρασε κι αυτός την επιθυμία του να κατέβει ως Δήμαρχος Δράμας προσβλέποντας σε κάτι νέο διαφορετικό, και αν κάτσει και η ζαριά, ακόμη καλύτερα.
Πλουραλισμός, στο Δήμο της Δράμας, κοινώς ένας μικρός χαμός. Δέκα μέχρι στιγμής υποψήφιοι Δήμαρχοι, όσο για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους τους, δεν υπάρχει… Κάθε σπίτι θα έχει και έναν υποψήφιο, σωστό πανηγύρι.
Αν τώρα στα παραπάνω προσθέσεις της Περιφερειακές εκλογές, της Ευρωεκλογές, αλλά και τις βουλευτικές, που αν δεν γίνουν το Μάιο, θα γίνουν όπως και να ΄χει μέσα στο 2019, όλα βαίνουν καλώς σ’ αυτόν τον τόπο.
Δουλειά να ‘χουμε… και ο Θεός βοηθός!!