Wednesday, 11 November 2020 21:06

7μέρες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 11-11-2020

Written by

Δυο απορίες!!!

Νοσοκομείο Δράμας σε θέση μάχης... απέναντι σε πολλά;

Μήπως μπορούμε καλύτερα;

 

Επαναλαμβάνουμε το ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΝΘΗΡΑ παίρνουμε βαθιές αναπνοές, εκπνέουμε με ρυθμό και ξεκινάμε την ημέρα ...με αναρτήσεις στο μέσον (φέϊς μπουκ )που σε εποχή covid-19 μας φέρνει πιο κοντά, αλλά έχει διαμορφώσει και έναν άλλο τρόπο ζωής σε προηγούμενες εποχές .

Αυτό το μέσον, που αν και το χρησιμοποιούσαμε κατά κόρον σε εποχές παχιών αγελάδων, το λιθοβολούσαμε ταυτόχρονα, σήμερα παίζει σημαντικό ρόλο, στο να μας φέρνει κοντά αλλά ταυτόχρονα και να μας ενημερώνει άλλοτε αντικειμενικά και άλλες φορές υποκειμενικά για ότι γίνεται η ακόμη και δεν γίνεται ...

Η ΥΓΕΙΑ ,σε πρώτο πλάνο ειδησεογραφίας το τελευταίο 12μηνο, λόγω της παρουσίας της πανδημίας στην ζωή του πλανήτη και έτσι φυσικά και στο μικροσκόπιο όλων μας , οι υγειονομικές τακτικές – εφαρμογές από πλευράς κυβερνήσεων .

Ελλάδα , σε χρόνους εφαρμογής ενός δεύτερου λοκ ντάουν.

Δράμα , σε χρόνο αύξησης υπερβολικού αριθμού κρουσμάτων covid-19 , (σε σχέση με την θέση της Περιφερειακής μας Ενότητας γεωγραφικά αλλά και πληθυσμιακά).

Νοσοκομείο Δράμας σε θέση μάχης... απέναντι σε πολλά.

Αναρτήσεις που πραγματικά μας κάνουν να νοιώθουμε ασφαλείς μέχρι ...που κάποιες όχι και τόσο ευχάριστες επισημάνσεις για λειτουργία – υπολειτουργία μονάδων ,παραλείψεις αλλά και ενέργειες, μας δίνουν μια άλλη εικόνα από αυτήν, που έχουμε σχηματίσει σε σχέση με την εύρυθμη λειτουργία, ενός νοσοκομείου του μόνου νοσοκομείου σε επίπεδο ΑΝΜΑΚΘΡ που όπως γνωρίσαμε πρόσφατα δεν χρηματοδοτείται .

Κλινικές που λόγω covid-19 έχουν ενσωματωθεί με άλλες (καρδιολογική με ουρολογική μπορεί και με οφθαλμολογική ίσως και με ΟΡΛ μπορεί και με Παθολογική κλπ ) ασανσέρ που υπολειτουργούν και ίσως έτσι, από απουσία και συγκεκριμένου - απομονωμένου για τον covid-19 χώρου, διάχυση του covid-19 σε όλο τον νοσοκομειακό χώρο.

Η ελλιπής στελέχωση από ιατρικό , νοσηλευτικό και κάθε άλλης ειδικότητας προσωπικό, είναι περισσότερο έντονα αντιληπτή από ποτέ, με αποτέλεσμα την κόπωση (σωματική και δη ψυχολογική ) των ανθρώπων , που πραγματικά δίνουν όλη τους την ενέργεια, προκειμένου να σταθούν στο ύψος των καθηκόντων τους, υπερβαίνοντας ενίοτε εαυτόν.

Συμπολίτες μας, διαμαρτύρονται για την μεταφορά στο απώτερο μέλλον, χειρουργείων χαρακτηρισμένων ως μη έκτακτων ,που κανείς δεν εγγυάται την μη μετατροπή τους σε έκτακτα, μπορεί και άκρως επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα τους .

Η παρουσία του covid-19, σίγουρα δεν μπορεί να είναι αδιάφορη για το όλο σύστημα υγείας, αλλά καλό θα είναι να μην μετατρέπονται τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ σε νοσοκομεία μιας και μόνο νόσου.

Είναι άκρως σημαντικό, να υπάρχει άμεση προτεραιότητα αντιμετώπισης, όλων των παθήσεων.

Είναι μήπως καλό να υπάρξει μέριμνα από μέρους της Διοίκησης, προσωρινής απόσπασης των Αγροτικών Γιατρών της Π.Ε. Δράμας στο Νοσοκομείο της Δράμας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται, άμεσα αρκετά περιστατικά και να διευκολύνεται, τόσο η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες όσο και αποφυγή υπερκόπωσης του επιστημονικού δυναμικού;

Οι Δήμοι της Π.Ε. μπορούν μήπως, να συμβάλουν με τις Κοινωνικές τους υπηρεσίες, π.χ. το Βοήθεια στο Σπίτι στην συνταγογράφηση και όποιας άλλης πρώτης ανάγκης βοήθειας ώστε να μην υπάρξουν κενά;

Το κτιριακό συγκρότημα του Νοσοκομείου Δράμας, πέραν των κεντρικών του εγκαταστάσεων,(παλαιό και νέο κτίριο) διαθέτει και σειρά οικίσκων ,που αν μη τι άλλο θα μπορούσαν (και ποτέ δεν είναι αργά ) να διαμορφωθούν και να λειτουργήσουν ανεξάρτητα και έτσι, πιο ασφαλή, ως χώρος αποκλειστικής λειτουργίας περιστατικών covid-19, με αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος

Απλές σκέψεις που αυθόρμητα έρχονται στο μυαλό μας όταν εκτιμούμε κάθε δωρεά , όταν σεβόμαστε κάθε ενός προσπάθεια και φυσικά, όταν θέλουμε με την συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στον ΄πόλεμο ΄απέναντι σε αυτό που μπήκε τόσο επιθετικά στην ζωή μας .

Κική Χεριστανίδου

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr