Saturday, 07 November 2020 18:16

Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, Διοικήτρια Νοσοκομείου Δράμας: «Μαχόμαστε για να νικήσουμε!»

Written by

Σε ανάρτησή της στο fb η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας αναφέρει:
«Στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας καταφέραμε συντομότατα, έγκαιρα και με ασφάλεια:
• να θωρακίσουμε το νοσοκομείο σε Μέσα Ατομικής Προστασίας
• να ελέγξουμε τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού με εκατοντάδες rapid tests στο προσωπικό και σε ασθενείς
• να δημιουργήσουμε 36 κλίνες covid 19 για ύποπτα περιστατικά και 27 κλίνες για επιβεβαιωμένα θετικά νοσηλευόμενα
• μερικές μόνο μέρες αργότερα και λόγω ραγδαία αυξανόμενων θετικών κρουσμάτων, να αυξήσουμε σε 56 τις κλίνες νοσηλείας covid 19 (ενηλίκων, παιδιών, εγκύων και λεχωίδων) και έτσι να νοσηλεύονται με ασφάλεια οι συμπολίτες μας
• να αναπτύξουμε τις κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από 7 που ήταν σε 12
• να διαχειριστούμε την μαζική προσέλευση εκατοντάδων υπόπτων κρουσμάτων και θετικών επιβεβαιωμένων από ελέγχους εκτός νοσοκομείου, στην Κεντρική Είσοδο και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών
• να διατηρήσουμε παράλληλα σε πολύ μεγάλο ποσοστό τη δυναμικότητα του νοσοκομείου σε όλες τις κλινικές και τα τμήματα
και όλα αυτά με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού και την καθοριστική υπερπροσπάθεια του Παθολογικού Τομέα.
Δυστυχώς χρειάστηκε να γίνουν όλα αυτά.
Δράσαμε όμως συλλογικά και με τάξη για την προστασία των συμπολιτών μας.
Ευχαριστούμε τους εργαζομένους όλων των τμημάτων (Ιατρικό, Παραϊατρικό, Νοσηλευτικό, Τεχνικό και Διοικητικό) για τις ταχύτατες αποφάσεις, ενέργειες και παρεμβάσεις τους καθώς και τους Διευθυντές Κλινικών για τη συναίνεση και συνεργασία τους στις συμπτύξεις κλινικών, για την -αντίστοιχη-ανάπτυξηη άλλων κρισιμότερων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
Ευχαριστούμε το Υπουργείο Υγείας, τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη Δημήτρη, την Υπεύθυνη ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδας κα Λεπτοκαρίδου-Λακασά Τζίνα για την ενίσχυση του νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό, την ενίσχυση του εξοπλισμού και τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα».

123958775 1512975149090431 1374242641532552979 o

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ!!!
Ευχαριστούμε θερμά για την κοινωνική της ευαισθησία και προσφορά, την εταιρία ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ που δώρισε πέντε υπερσύγχρονες κλίνες με τους αναπνευστήρες τους για την μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) αξίας 250.000 €.
Ήρθαν και εγκαταστάθηκαν, εκπαιδεύτηκαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές της ΜΕΘ και πήραμε την εντολή από την 4ηΥΠΕ για την ανάπτυξή τους ώστε οι 7 κλίνες που υπήρχαν, να γίνουν 12.
Το Υπουργείο Υγείας μας έστειλε 5 monitors με την κονσόλα παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και τάχιστα (σε μόλις 2 μέρες) έγινε η πλήρης εγκατάσταση όλου του συγκροτήματος. Ταυτόχρονα έγινε και η εκπαίδευση του προσωπικού.
Έτσι από σήμερα 12 κλίνες ΜΕΘ είναι στην υπηρεσία των Δραμινών.
Με αυτή την αύξηση (+71%) έχουμε τώρα το Ευρωπαϊκό στάνταρτ που είναι 12 κλίνες ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους.
Επίσης ευχαριστούμε το Υπουργείο Υγείας, τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη Δημήτριο, την υπεύθυνη του ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδας κα Τζίνα Λεπτοκαρίδου -Λακασά, τον άοκνο συμπαραστάτη μας και αρωγό του νοσοκομείου Δράμας κ. Μπλούχο Κωνσταντίνο, τους γιατρούς και νοσηλευτές της ΜΕΘ, τους υπεύθυνους γιατρούς και νοσηλευτές του αναισθησιολογικού τμήματος και των χειρουργείων για την παραχώρηση του χώρου ανάνηψης όπου αναπτύχθηκαν οι νέες κλίνες και την μετακόμισή τμημάτων σε άλλους χώρους, την Τεχνική Υπηρεσία, και τα Τμήματα Βιοϊατρικής, Πληροφορικής, Προμηθειών και Ιματισμού-Καθαριότητας για τις άμεσες και συγκροτημένες ενέργειές τους.
Τα θεαματικά αποτελέσματα καθορίζουν την αξία της ομαδικής εργασίας!

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr