Wednesday, 24 June 2020 21:12

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 24-6-2020

Written by

Ας είμαστε ρεαλισταί και στην Ελλάδα δεν πλήττουμε ποτέεεε
Κάτι άλλο , πιο μεγάλο, όλοι περιμένουνε, κι από χείλη σ' άλλα χείλη, όλοι μας πηγαίνουμε.
Κάτι άλλο πιο μεγάλο, όλοι περιμένουνε, που δεν έρχεται ποτέ.
Ας είμαστε ρεαλισταί , σαν άνθρωποι της εποχής, απλώς περνάμε άσκοπα βρε ....τον καιρό μας!!!

Ο Ζοζέ Σαραμάγκου(ποιος είναι αυτός;)
στην ομιλία του για την απονομή του βραβείου Νόμπελ λογοτεχνίας το 1998 θα πει: «με το Περί τυφλότητας ήθελα να θυμίσω σε όσους μπορεί να το διαβάσουν ότι διαστρέφουμε την ίδια την έννοια του ορθού λόγου όταν εξευτελίζουμε την ανθρώπινη ζωή, ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια προσβάλλεται κάθε μέρα από τους ισχυρούς αυτού του κόσμου, ότι το παγκόσμιο ψέμα έχει αντικαταστήσει τις περισσότερες (και διαφορετικές) αλήθειες (που βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινή τους ζωή), ότι ο άνθρωπος σταματάει να σέβεται τον ίδιο του τον εαυτό, όταν χάνει το σεβασμό των συνανθρώπων του.
Κι εγώ , ο απλός, μη αναγνωρίσιμος άνθρωπος .....που στεναχωριόμουν, που δεν είχα λεφτά να πηγαίνω για μπύρα κάθε μέρα , που να ΄΄κολυμπήσω ΄΄, σε τούτα τα νοήματα –διαστρέφουμε , εξευτελίζουμε , προσβάλλουμε αντικαθιστούμε διαφορετικό , αλήθεια, σεβασμός, άνθρωπος- απέδειξα πως ναι, είμαι ρεαλίστρια / ης. Και που ζούμε ή που δε ζούμε, όπου και όπως αν νομίζουμε πως ζούμε, για ένα πράγμα ανησυχούμε.
Μην απεγκλωβιστούμε, από τον τεχνητό κόσμο των ψεύτικων και αναλώσιμων ιδανικών, της λάμψης, του ατομικού κέρδους και της ασφάλειας των βεβαιοτήτων!
Και έχεις και εκείνον, τον αφορισμένο τον Καζαντζάκη, να σου απαντά ...
΄΄Αν ήταν να με ρωτούσαν ποιος δρόμος πάει στον ουρανό, θ' απαντούσα: ο πιο δύσκολος.΄΄

Κάλλιο αργά παρά ποτέ ...
υποστηρίζει ο σοφός λαός και φυσικά για μια ακόμη φορά, η μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, παράδοση του κτιριακού συγκροτήματος του Σωφρονιστικού καταστήματος (φυλακές) Νικηφόρου, από τον ένα υπουργείο στο άλλο, του βγάζει(του λαού) από το μυαλό ερωτήματα, τύπου όπως π.χ. του φυσικού Βέρνερ Χάιζενμπεργκ που έχει πει το εξής: «Όταν συναντήσω τον Θεό, θα του θέσω δύο ερωτήματα: Γατί σχετικότητα και γιατί στροβιλισμός; Πιστεύω ότι θα έχει μια απάντηση για το πρώτο».
Γιατί εδώ που τα λέμε, πολλοί κοντέψαμε να συναντηθούμε με τον Θεό ....και να έχουμε απαντήσεις μέχρι και στις περί Σχετικότητας, Αρμονικότητας άντε και Στροβιλισμού Θεωρίες, (σαν κομμάτι λίγο, να τάχω μπερδέψει αφού, τιραμισού πάω να κάνω φασολάδα μου βγαίνει ) και τις Φυλακές να λειτουργούν φοβάμαι δεν θα δούμε .
Φυσικά, το γιατί χρειάστηκαν 17 συναπτά και σίγουρα και κάτι ακόμη έτη,( φωτός να ήτανε, θα φτάναμε σε άλλους γαλαξίες στο τσαφ ) ώστε αυτές να λειτουργήσουν, φοβάμαι πως ούτε ο ίδιος ο Θεός, δεν θα μπορεί να μας απαντήσει η και αν μπορεί, εμείς δεν θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε.
Πιο εύκολα, θα ΄΄πιάσουμε΄΄ ανάλυση της Θεωρίας της Σχετικότητας, παρά την επεξήγηση – ανάλυση της προτροπής ΄΄υπομονή και αγώνα ΄΄, του κ. Τσίπρα, για κάτι, που όταν ξεκίνησε και μετά, δεν χρειαζόταν κάτι άλλο από λεφτά .

Ο χρόνος μάς γελοιοποιεί όλους....
Και νυν και πρώην και όλους εμάς, που ανεχόμαστε την κατάντια μας και πιστέψαμε.....μέχρι και πως στις 21 Ιουνίου, θα καταστραφεί ο κόσμος.
Αφήνω ασχολίαστο το τι και πόσα άλλα, σε βάθος χρόνου, πιστέψαμε και εκλέξαμε ....
Η μόνη μου παρηγοριά είναι, πως ποτέ δεν μπορεί να ξέρει κανείς εκ των προτέρων για τι είναι ικανοί οι άνθρωποι... ότι πιο μεγάλοι θα έλθουν μετά από εμάς!!

Άσχετο Υ.Γ. Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ και όχι πολύπλοκη......;

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

koutsiana banner

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr