Wednesday, 10 June 2020 19:59

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 10-6-2020

Written by

Ρεκόρ Γκίνες και Δράμα ...
μιας και υπάρχουν σκέψεις- προτάσεις, μερικών ώστε να προτείνουμε έναν άνθρωπο του ευρύτερου χώρου του ποδοσφαίρου, για μια θέση στο βιβλίο Γκίνες ως τον μεγαλύτερο σε ηλικία ποδοσφαιριστή, του  74χρονου από τη Δράμα, για να προβάλλουν την περιοχή η να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας στην Δράμα, αλλά κυρίως και να δικαιώσουν την προσπάθεια του , προς όφελος όλων ημών και υμών ξεκάθαρα,
όταν μια άλλη σκέψη- πρόταση είναι, να μην την λέμε πια Δράμα, αλλά να την ξανά-βαφτίσουμε με κάποιο,  πιο θετικής αύρας όνομα ( σαν ΄΄κομμάτι΄΄ δύσκολο ίσως μόνο , για λόγους συνωστισμού δυστυχώς, λόγω κορονοϊού σε σχέση με τα ΄΄βαφτίσια΄΄  ) η ΄΄Φ΄΄σκέφθηκε ως κάτοχος υψηλού ΙQ, να προτείνουμε και άλλα πράματα γιατί έχουμε αρκετά που σπάνε ρεκόρ και ως τα τώρα δεν έγιναν γνωστά αφού μάλλον τα βροντοφωνάζουμε εδώ στην Δράμα και τα κάνουμε γαργάρα έξω από τα όρια της. ...
Π.χ. σύνδεση Δράμας – Αμφίπολης ...μη πείτε κιχ, σπάει και τι δεν σπάει ....σε χρόνους αναμονής , Χιονοδρομικό Φαλακρού (μαλλιά είχαμε –μαλλιά δεν έχουμε) εύκρατο κλίμα είχαμε μουσώνες θα έχουμε , εμ εκείνες οι φυλακές , κλειστός αυτοκινητόδρομος Δράμα – Καβάλα, ένας Ε61 κάπου ΄΄χαμένος΄΄ σέρνεται ,γέφυρα Ζώνκε, Καπναποθήκη οδού Περδίκα, Καπνολογικό Ινστιτούτο κλπ και όλα όσα κατά καιρούς, όλοι εμείς και εμείς αναρτούμε – δημοσιοποιούμε, καυτηριάζουμε, λοιδορούμε, γκρινιάζουμε, προτείνουμε και προσπερνούμε και ταυτόχρονα συμβάλλουμε στο να διαιωνίζονται ..... αχ αυτές οι παράνομες χωματερές(και νάταν μόνο αυτές) στην Δράμα.
Αμάν πια..... πόσα Γκίνες εμείς οι Δραμινοί!!! Θα πιστέψουνε κάποιοι, πως κλείσαμε τις ομπρέλες .....
Μην ξεχάσουμε και τα στήθη που προβάλλαμε για εκείνη την εστιάμαξα του Όριεντ.
Πολλά αντιστασιακά ήταν για το ρεκόρ πάντα η αναφορά.
Μέχρι και ρεκόρ Γκίνες για τα Γκίνες βλέπω να μας έρχεται.
Αυτά.!!  Έμεινα με ανοιχτό το στόμα....
Ήταν να μην το ξεκινήσουμε, το προχωράμε με ρυθμούς και αυτό Γκίνες !!
Ποιο θα μου πείτε .
Το επιδαπέδιο ρολόι  στην Ανάπλαση...
Που για να το ξεκινήσουμε μπορεί να πέρασαν χρόνοι και καιροί (και δεν λέω αλλά  αναρωτιέμαι ο μηχανισμός, σε τι κατάσταση θα βρίσκεται) αλλά με το που το ξεκινήσαμε το προχωράμε.
Γιγάντιο το κόβω κομμάτι από την έκταση των ανασκαφών .
Λέτε και εδώ να διεκδικούμε λόγω μεγέθους (με το μπαρδόν)να σπάσουμε ρεκόρ;
 Ένα το Σινικό και μετά το ρολόϊ της Δράμας ορατά και από το διάστημα
Προσμένω, πως με την λειτουργία του, ίσως αλλάξουμε και τους ρυθμούς μας αφού πια, το κύλισμα του χρόνου, θα είναι σε όλους  πιο αντιληπτό.  

Σύσταση
Όλοι εσείς που κάνετε υπερ-Εγνατιακά ταξίδια, μην προβάλλετε εικόνες σαν καρτ- ποσταλ από άλλες πόλεις.
Παρασύρουν πολλούς από εμάς, να κάνουμε συγκρίσεις  να αναρωτιόμαστε στον  δημόσιο βήμα του φέϊς γιατί εκείνοι μπορούν και δεν μπορούμε εμείς και μετά αφού επιτελέσαμε το καθήκον μέσω διαπίστωσης – απορίας γυρίζουμε πλευρό ....γιατί πιαστήκαμε να είμαστε από την μια πλευρά και γυρνάμε από την άλλη .
'Οπως τα νομίσματα, έχουμε δυο πλευρές και όπως όμως τα νομίσματα, είναι ακριβώς από το ίδιο υλικό....  έτσι και εμείς, είμαστε φτιαγμένοι με το ίδιο σκεπτικό.
 Είτε στο Αριστερό,  είτε στο Δεξιό πλευρό....στο ανάσκελο  γυρνάμε στο λεπτό !!


Νίκος Καζαντζάκης
 «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».....
πόσο πιο σύγχρονος πια!!!
 '' Άτιμος είναι ο κόσμος τούτος Αγά μου, άδικος τιποτένιος.
 Οι πιο καλοί πεινούν κι αδικιούνται, οι πιο κακοί τρων και πίνουν και κυβερνούν, χωρίς πίστη, χωρίς ντροπή, χωρίς αγάπη.
Δεν μπορεί πια το άδικο να βαστάξει!
Θα βγω στους γύρω δρόμους, θα σταθώ στις πλατείες, θα ανέβω στις στέγες και θα φωνάξω: Ελάτε όλοι οι πεινασμένοι κι οι αδικημένοι κι οι τίμιοι να σμίξουμε, να βάλουμε φωτιά, να καθαρίσει η γης από δεσποτάδες κι αφεντάδες κι αγάδες.
...Θα θελα Αγά μου, νάχα τη δύναμη να σηκωθώ , να κηρύξω σε όλο τον κόσμο επανάσταση.
Να ξεσηκώσω όλους τους ανθρώπους, άσπρους, μαύρους, κίτρινους, να γίνουμε ένας στρατός της πείνας παντοδύναμος και να μπούμε στις μεγάλες σαπισμένες πολιτείες και στα άτιμα παλάτια και στα ξετσίπωτα σεράγια της Πόλης και να βάλουμε φωτιά!''

Υ.Γ. Αχ αυτοί οι μικροί –μεγάλοι άνθρωποι, που κάνουν την διαφορά στην καθημερινότητα  τους.
Μπορεί να μην τους γράφει η Ιστορία, αλλά γράφουν την δική τους ιστορία όχι με τα μεγαλεπήβολα αλλά τα απτά, τα ανθρώπινα και τα αναγκαία, .....υποστηρίζοντας με σεβασμό μέχρι και τα ΄΄μυρμηγκάκια΄΄
Αυτά τα μικρά και κατά πολλούς ασήμαντα μυρμηγκάκια, που μπορούν να κάνουν το θα να...
όλοι οι πεινασμένοι κι οι αδικημένοι κι οι τίμιοι να σμίξουμε, να βάλουμε φωτιά, να καθαρίσει η γης από δεσποτάδες κι αφεντάδες κι αγάδες.   

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr