Tuesday, 19 May 2020 17:10

7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 19-5-2020

Written by

Γράφει η Κική Χεριστανίδου

 

Διαπίστωση :
Είμαι αριθμός δηλ. νούμερο!
Είμαστε αριθμοί , δηλ. νούμερα!

Άλλη διαπίστωση :
Κάθε χρόνο στην Ελλάδα πνίγονται 400 άνθρωποι όλων των ηλικιών....
Επαναλάβατε παρακαλώ!!!
Κάθε χρόνο, στην Ελλάδα, πνίγονται 400 άνθρωποι, όλων των ηλικιών είπαμεεεε !!!

Μια ακόμη άλλη διαπίστωση :
Κάθε χρόνο στην Ελλάδα, περίπου 1000 άνθρωποι, κυρίως μεταξύ 15-29 χρονών σκοτώνονται από τροχαία δυστυχήματα.
Δηλαδή μιλάμε για αριθμούς - ανθρώπους οι οποίοι δεν πρόλαβαν να κάνουν παιδιά.
Εδώ μιλάμε για καθαρή γενοκτονία, σε εποχές ειρήνης ......έναν αιώνα και, μετά από μια άλλη καθαρή Γενοκτονία μας, της οποίας όμως ξεκάθαρα μέχρι σήμερα απλώς αναγιγνώσκουμε ετησίως αριθμούς δηλ. νούμερα
Και μέχρις εκεί...
Ααα και λέμε και κάποιες αράδες, γραμμένες, άλλες τουλάχιστον σωστά αλλά και κάποιες ....
Φυσικά αυτός ο σύγχρονος ΄΄πόλεμος ΄΄ δεν έχει μόνο νεκρούς, έχει και περισσότερους από 800 βαριά τραυματίες και 10.000 ελαφρότερα τραυματίες και φυσικά ανυπολόγιστες παράπλευρες απώλειες για τις οποίες ποτέ δεν γίνεται καν αναφορά (οικογένεια)
Στην Ελλάδα του 2020 λοιπόν, τα στοιχεία-νούμερα, δεν σημαίνουν κανενός είδους συναγερμό, δεν ομιλούμε καν, για πρόβλημα δημόσιας υγείας, και δεν ορίσαμε κανέναν ΄΄Χαρδαλιά΄΄ να μας μαζώξει .....
Ααααα και δεν βγαίνουν οι αναγνωρίσιμοι- επώνυμοι να μας πουν αν και κάτω από ποιες συνθήκες οδηγούν ( ξεχάσαμε τις σκηνές –αφιερώματα, πριν κάποια λίγα χρόνια σε έναν από αυτούς και πιο σίγουρα, τις συνθήκες που οδήγησαν στο μοιραίο )

Δεν είναι κάτι καινούργιο, μας συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, δεν υπάρχουν σοβαρές τιμωρίες στους υπαίτιους...(όπως τώρα π.χ. που θα πέφτουν ΄΄καμπάνες΄΄ γιατί σε ένα τραπέζι θα κάθονται δυο παραπάνω)
Ναι. Όχι αυτούς, σίγουρα της κακιάς στιγμής αλλά αυτών, της υπό επήρεια μέθης οδήγησης , ομιλίας – χρήσης του κινητού....
Και δυστυχώς, ούτε και κάποιος δημόσιος λειτουργός, να αγορεύσει από βήματος, υπέρ των θυμάτων, να ταυτιστεί με τους γονείς να ομολογήσει το τραγικόν να ακουμπήσει το θυμικό να να να !!!
Το συνηθίσαμε...
και πάντοτε υποστηρίζουμε ως ΄΄Φ΄΄, πως η συνήθεια είναι δύσκολο να βρει εχθρούς ...
Επιταγή (όχι ακάλυπτη, ούτε δίγραμμη ούτε μεταχρονολογημένη ) αλλά λευκή επιταγή ανάγκης!!!
Ας ξεκινήσουμε κάποιοι, να ΜΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ -τρομάξουμε επιτέλους !!!
Ας δείξουμε και σε αυτό το πρόβλημα μια κάποια έστω υπερβολή....ευαισθητοποίησης του συνόλου
Όπως και στα άλλα στοιχεία της προ αιώνος Γενοκτονίας ,που δεν σήμαναν έως σήμερα κανενός είδους συ- στράτευση προσπάθειας Αναγνώρισης....
Και εδώ απαιτείται, να μην παραμένουμε απλά, με την ανάγκη ετήσιων μνημόσυνων – αναφορών, αλλά να απαιτήσουμε δικαίωση χωρίς υπερβολές.
Σε εποχές, που δυστυχώς κάθε είδους υπερβολές μόνον γίνονται αποδεκτές....

Η ενέργεια του υπερβάλλω
Η υπέρβαση του μέτρου σήμερα, VS του ΄΄παν μέτρον άριστον ....των προγόνων.
Η υπερβολή, μας πληροφορούν οι επιστήμονες, στο φαγητό και το πιοτό, μπορεί να αποδειχτεί επιζήμια για την υγεία.......
και νάταν μόνο σε αυτό, άντε πάει και έρχεται, γιατί αφορά κακή συμπεριφορά του ατόμου, στον ίδιο του τον εαυτό κυρίως , η συγκεκριμένη υπερβολή!!
Οι υπερβολές όμως, γενική των υπερβολών, αιτιατική τις υπερβολές κλητική ω υπερβολές (μην γίνει κάτι σαν το πανό των εκπαιδευτικών σχετικά με τους χρόνους) στην καθημερινότητα μας, μάλλον τελικά, επιζήμιες αποδεικνύονται στο σύνολο η μέρος του συνόλου (αν ή και όταν ή και εφ΄ όσον).

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ Θέλουν να μας βγάλουν από την ζωή μας...
Ποιοίοιοιοι;
Αυτοί που θέλουν να μας πουλήσουν, πιο εξελιγμένα κινητά (εμείς όμως τα καλο- αγοράζουμε, καλο-προπληρώνουμε ) για να μας παρακολουθούν, αυτοί που εκπαιδεύονται στην τηλεϊατρική, αυτοί που μιλούν για περισσότερη τηλεκπαίδευση, όλοι αυτοί και ακόμη περισσότεροι που....μια Ραχήλ τότε, όταν ανέβαινε στα κάγκελα, μας έδειχνε με το δάχτυλο ποιοι είναι.
Αλλά εμείς, αγρόν αγοράζαμε με σανό τρεφόμασταν και έτσι τα βρίσκουμε μπροστά μας τώρα
Από την επικοινωνία γύρω από τον ιό, στην προσπάθεια ανάκτησης δημοσιότητας, μέσω της επιπολαιότητας των παροτρύνσεων και της δημόσιας ομολογίας προσωπικών κινήσεων- επιλογών.... από το τι και πως άσκησαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, στο πως πέρασαν την καραντίνα και αυτήν καθ΄ αυτήν την νόσο, στην υπερβολή των συνομωσιών, καταχρηστικών συμπεριφορών, καταπάτησης των ελευθεριών, επιπόλαιων επιδρομών, διχογνωμιών, στρατοπέδων ιδεών, εγκληματικών αποφάσεων – ενεργειών... δημόσιας δράσης καθαριότητας δημόσιων χώρων αιρετών και εθελοντών (καλό όμως, αν και σε υπερβολή και αυτό, τόσες πολλές φωτό ) και τελευταία και αφορισμών !!!
Όπου δεν υπάρχει έλεγχος μέτρου, χάνεται και η έννοια του περιεχομένου, του δικαίου , της αντίδρασης, αγανάκτησης, θυμού, πόνου, αδικίας, διεκδίκησης, του μεγέθους κλπ όπως οι υπερβολές της εισαγγελέως, που χαϊδεύοντας την κοινή γνώμη, μάλλον έδωσαν ευκαιρία και στις άλλες μεταφράσεις, τις πιο εξιδεικευμένες και πιο συγκεκριμένες, για το τι και πως πρέπει να είναι η Απόδοση Δικαιοσύνης.
Πυλώνας της Δημοκρατίας είναι η απόδοση δικαιοσύνης με την ψύχραιμη ερμηνεία του νόμου και τον σεβασμό του.
Δεν κατέχω την νομικήν επιστήμη και η σχέση μου με τις δικαστικές αίθουσες αφορούν σε εμπειρίες κινηματογραφικής –τηλεοπτικής παρακολούθησης ταινιών ....αλλά στην υπόθεση Τοπαλούδη νομίζω πως μου γεννήθηκε μια απορία .
Υπήρχε λόγος, να εμπλακούν πολιτικοί χώροι ή καλύτερα κομμάτι του στενού πολιτικού χώρου (κόμματα – κυβέρνηση;)
Από όσο μου κόβει, η υπόθεση αφορούσε σε ειδεχθές έγκλημα, που το μικτό ορκωτό κακουργιοδικείο είχε από την αρχή μέχρι και το τέλος την ΕΥΘΥΝΗ της διεκπαιρέωσης της δίκης.
Αυτά!!!

Μέχρι η αλήθεια να φορέσει τα βρακιά της και να βγει στο δρόμο, το ψέμα και η απάτη έκαναν τον γύρο του κόσμου, συνήθιζε να λέει ο Τσόρτσιλ και δεν είχε καθόλου άδικο, αφού με το που σκάσαμε μύτη, έστω και κάτω από μάσκα τρέντυ η μη, ακούσαμε τόσα πολλά, όσα δεν προκάναμε να εμπεδώσουμε εντός των δυο μηνών καραντίνας, μέσω σελίδων, στο φέϊς και γενικώς στο διαδίκτυο, πλέον τα σιγουρέψαμε, αφού τα ακούσαμε και στο ταξί , στην λαϊκή, αλλά και στις υπαίθριες πάνω των δέκα ατόμων συναθροίσεις.
Δηλαδή , ότι έχει να κάνει, με την διαμάχη ανάμεσα στο νέο και το παλαιό και εμπεδώσαμε, πως εξελίσσεται σε μοιραία, επιβεβαιωθήκαμε ( τόχαμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας)για την εφαρμογή του νοητικού ελέγχου των μαζών, μέσω του διαδικτύου(άλλο αν κοντέψαμε να το ρίξουμε το διαδίκτυο μέσα στην πρώτη βδομάδα εγκλεισμού) και τον πλήρη έλεγχο των κινήσεών μας από κέντρα αποφάσεων π.χ. Λέσχη ονομαστή, τράπεζα συγκεκριμένη, κατευθυνόμενη δημιουργία επιδημιών (όπως αυτή που βιώνουμε) και φυσικά το τελικό, που αφορά στον Μπίλυ τον Γκέϊτς και στα υπό παραγωγή τσιπάκια εμβολίου του.

Τι σου κάνουν τα εμβόλια ....
Πλουτίζουν (ρε)τις φαρμακευτικές εταιρείες!!!
Αλλά αμελητέο μεν, όμως απαραίτητο δε να το αναφέρουμε ,πως ο εμβολιασμός είναι μια από τις σημαντικότερες πράξεις που πραγματοποιούνται για το συμφέρον των ανθρώπων, προκειμένου να προστατευτούν από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα.
Ο εμβολιασμός προλαμβάνει 2-3 εκ. θανάτους κάθε χρόνο και αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες και αποδοτικές από άποψη κόστους παρεμβάσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας.
Τα εμβόλια μπορεί να είναι ευεργετικά για ανθρώπους όλων των ηλικιών, προστατεύουν από ασθένειες και σώζουν ζωές.

Υ.Γ. Σύγχρονες ρήσεις π.χ. "θα ξαναέλθουμε και θα είναι αλλιώς", ας προσέχουμε μην τις ξεστομίζουμε στο όποιο πλήθος, που δεν ξέρουμε από ποιους αποτελείται, αφού κυκλοφορούν πολλοί και ποικίλοι.
Όπως άλλωστε και τα πλακάτ, που έχουν πάντοτε ποικιλία συνθημάτων σε δημόσια θέα και για δημόσια ΄΄κατανάλωση΄΄.
Από το «αίτημα» προς τον Ιησού να σώσει (ειδικά) την Ελλάδα, «Jesus please Save Greece», μέχρι το «Μην παραχαράσσετε την Ιστορία, Ψωμία-Παιδεία-Ελευθερία ΚΑΙ Θεία Κοινωνία», το «Ο Θεός να μας φυλάει από τους επιστήμονες» μέχρι το «Ξυπνάτε» αλλά και το "Απέσυρε Τώρα το Νομοσχέδιο Ντροπολογία", γιατί κάποιοι από μας, μπορεί ίσως και αναπόφευκτα, να παρασύρονται και, σε αναγκαστικούς συνειρμούς με το "Θα ξαναέλθουμε και η γη θα τρέμει", του Γκέμπελς.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr