Friday, 27 March 2020 21:13

Η μη επίσημη ενημέρωση των πολιτών από το Νοσοκομείο Δράμας, για το κρούσμα του κορωνοϊού, εντείνει την ανησυχία του.

Written by

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου
Δύο νέοι θάνατοι ασθενών με κορωναϊό σημειώθηκαν σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 28. Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 966 μετά την επιβεβαίωση 74 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.
Δυστυχώς, παρά τα αυστηρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό μετάδοσής του, ο κορωνοϊός κατάφερε τελικά να εισβάλει και σε μέχρι πρότινος καθαρές περιοχές, όπως αυτή του Νομού Δράμας, αν και δεν υπήρξε μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση, για την περίπτωση μιας 50χρονης αεροσυνοδού, με καταγωγή από τη Χωριστή, κατοίκου Δράμας, που διαγνώστηκε θετική στο τεστ για τον κορωνοϊό.
Επίσης, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αν τελικώς μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη ή αν παραμένει σε απομόνωση στο Νοσοκομείο της Δράμας. Αναφορά ωστόσο γίνεται και για προσβολή από τον ιό και του συζύγου της, απομένει να επιβεβαιωθεί κι αυτό.
Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι μέχρι την επίσημη ανακοίνωση από το Νοσοκομείο ή τον ΕΟΔΥ καλό είναι να μη πανικοβάλλεται ο κόσμος.
Αυτό που οφείλει να κάνει είναι να ακολουθεί τις ανακοινώσεις τις πολιτείας και αν είναι δυνατόν να περιορίσει ακόμη περισσότερο τις μετακινήσεις του, στις άκρως αναγκαίες και να μη κάνει κατάχρηση των δυνατοτήτων μετακίνησης του.
Το «Μένουμε σπίτι», είναι η ασφαλέστερη αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία σε γειτονικές μας χώρες έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και φυσικά δεν θέλουμε να υποστούμε τα ίδια και εδώ στη χώρα μας.
Αυτό που παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες είναι ότι η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας οφείλεται κυρίως από τους εισερχόμενους από το εξωτερικό ανθρώπους.
Έκκληση προς κάθε τέτοιο συμπολίτη μας, να τηρήσει με ευλάβεια την καραντίνα των 14 ημερών που λένε οι ειδικοί.
Ας είμαστε υπεύθυνοι ως άνθρωποι. Το αν δεν ενδιαφερόμαστε για τη δική μας ζωή είναι προσωπική μας υπόθεση, δεν έχουμε όμως δικαίωμα να μεταδώσουμε τον ιό, που ενδεχομένως έχουμε, σε άλλους συμπολίτες μας. Δεν μας φταίνε σε τίποτα.
Και οι δυο πρόσφατες περιπτώσεις, που ταρακούνησαν την κοινωνία της Δράμας, η περίπτωση της 50χρονης αεροσυνοδού της Γερμανικής Lufthansa που είχε αφιχθεί στη Ελλάδα μέσω Αιγύπτου, αλλά και η περίπτωση του δημότη Αλιστράτης, μονίμου κατοίκου Σερρών, ο οποίος βρισκόταν στο εξωτερικό και πριν λίγες μέρες επέστρεψε και μπήκε σε καραντίνα στο σπίτι των γονιών του στην Αλιστράτη, μολύνοντας και τον πατέρα του, καλό είναι λοιπόν και για τις δυο αυτές περιπτώσεις να είμαστε συγκρατημένοι στα όσα λέμε και γράφουμε για να μη σπείρουμε τον πανικό στον κόσμο.
Για την περίπτωση της Δράμας δεν γνωρίζουμε αν η αεροσυνοδός τηρούσε με ευλάβεια την καραντίνα, ωστόσο αυτό που έγινε γνωστό είναι πως προσήλθε για το τεστ δυο φορές, γεγονός που δείχνει μια υπευθυνότητα και ευχόμαστε να ήταν γενικότερη.
Σ’ ότι αφορά την περίπτωση της Αλιστράτης, διαφαίνεται ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος κυκλοφορούσε στην Αλιστράτη, μέχρι που εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα του ιού.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ν. Ζίχνης οι υπηρεσίες του δήμου έκλεισαν για τις απαραίτητες απολυμάνσεις για την προστασία των πολιτών. Θα απολυμανθούν όλα τα δημοτικά κτήρια και δομές του Δήμου Ν. Ζίχνης, Αλιστράτης, Γάζαρου και Δραβήσκου.
Παράλληλα ενημερώθηκαν και τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με το συγκεκριμένο άνθρωπο και τον πατέρα του.
Σήμερα Παρασκευής 27/3 επιβεβαιώθηκε το 8ο κρούσμα κορωναϊού στο Ν. Σερρών. Πρόκειται για 42χρονο ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σερρών και τα αποτελέσματα του τεστ βγήκαν σήμερα.
Το 7ο κρούσμα αφορά Πυροσβέστη στην Ροδόπολη, ο οποίος ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ότι έκανε ιδιωτικά το τεστ και βρέθηκε θετικός.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων είναι:
-2 κρούσματα στην περιοχή Σιντικής (Η ιατρός και ο Πυροσβέστης)
-2 κρούσματα στην περιοχή της Αλιστράτης (Πατέρας και γιός)
-4 κρούσματα στις Σέρρες (42χρονος, 45χρονος, 30χρονος και ο 66χρονος πατέρας του)
Τέλος να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων Δράμας και Σερρών, σε αντίθεση με άλλα Νοσοκομεία (π.χ. Καβάλας, Ξάνθης) με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν φήμες που εντείνουν την ανησυχία των πολιτών!
Καλό είναι να υπάρξει άμεσα κάποια ενημέρωση!

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr