Monday, 27 January 2020 18:09

Η Δύση και το κενό της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής

Written by

(Απόσπασμα από το υπό έκδοση βιβλίο του Πανεπιστημιακού Γιώργου Παύλος « Γεωπολιτική της Ρωμανίας και Πολιτειολογία της Ρωμηοσύνης»)

Μετά την προδοσία των Μνημονίων, την προδοτική συνθήκη των Πρεσπών και την αποδοχή μαζικής εισροής μεταναστών, γεγονότα, που όλα τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής, τα προσυπέγραψαν και τα επικύρωσαν, τι απομένει να συμβεί στην μαρτυρική Ελλάδα και στον λαό της;
Προφανώς τα επόμενα βήματα θα είναι το μοίρασμα του Αιγαίου, η αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών και όσα αλλά έχει σχεδιάσει η Δύση εις βάρος της Ελλάδος και του λαού της.
Αυτονομία της Μακεδονίας, της Θράκης, της Κρήτης;
Η Τουρκία βλέποντας αυτό το κενό στρατηγικής και οράματος από πλευράς της Ελλάδος, καλά κάνει για τον εαυτό της, και διεκδικεί τα πάντα, από την Κύπρο μέχρι την Θράκη.
Θάλασσες, νησιά, φυσικό πλούτο, εδάφη κλπ κλπ. Μάλιστα μέσω των μουσουλμάνων εποίκων και εισβολέων που η ίδια επιμελώς στέλνει στην Ελλάδα, θα μπορεί να διεκδικεί σε λίγο και την Αθήνα την ίδια. Καλύτερους συνεργάτες και συμμάχους, από τα ελληνικά κόμματα και τους υποστηρικτές των, η Τουρκία δεν θα μπορούσε να βρεί, για να κυπροποιήσει και να ιμιοποιήσει όλη την Ελλάδα. Δηλαδή να καταστήσει όλη την Ελλάδα Κύπρο και Ίμια.

Όλα αυτά συμβαίνουν διότι.
Πρώτον η Δύση ασκεί, χωρίς ουδεμία αντίσταση, μάλιστα με πλήρη στήριξη από τα ελληνικά κόμματα, αποικιοκρατική πολιτική στην Ελλάδα και στην Ανατολή.
Δεύτερον διότι τα Ελληνικά κόμματα είναι διαβρωμένα, υποτελή και ελεγχόμενα από ξένα κέντρα εξουσίας, κρυφά ή φανερά, χωρίς να ενδιαφέρονται για να υπηρετήσουν εθνική στρατηγική.
Η διάβρωση αυτή βέβαια έχει εισχωρήσει και στον λαό μας, με ευθύνη των πολιτικών ανδρών, ο οποίος έχει εθιστεί πλέον στην κομματοκρατία και στην υποτέλεια.
Στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδος και σε πολλούς άλλους Έλληνες, με βαρύνουσας θέσεις, έχει επιβληθεί πραγματική λοβοτομή, που τους έχει θέσει σε εχθρότητα προς την Ελλάδα, και τους έχει καταστήσει αδιάφορους, πέραν του ατομικού των συμφέροντος, για το μέλλον αυτού του τόπου και αυτού του λαού.
Έτσι, στους Έλληνες ιθύνοντες απουσιάζει κάθε υγειές εθνικό όραμα και εθνική στρατηγική. Θα παπαγαλίζουν σπασμένα, ψεύτικα και υποκριτικά λόγια, εθνικιστικά, χριστιανικά, πατριωτικά, ή σοσιαλιστικά και διεθνιστικά, απλώς και μόνο διαιωνίζοντας το ιδιοτελές και ακόμη χειρότερα την έχθρα των προς ότι Ελληνικό και Ορθόδοξο. Απλώς ζουν για το δικό των συμφέρον, κομματικό ή όποιο άλλο.

Οι Έλληνες πολιτικοί και οι Έλληνες των διαφόρων ιερατείων, που κηδεμονεύουν τον Ελληνικό λαό, ακαδημαϊκοί, εκκλησιαστικοί, δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, σοσιαλιστές, πατριώτες, συνδικαλιστές, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες κλπ, εκτός εξαιρέσεων, αγνοούν τι σημαίνει Ελλάδα, Ρωμανία, Ρωμηοσύνη.
Και ποιά η τεραστίων διαστάσεων σημασία των, για τον παγκόσμιο πολιτισμό και την παγκόσμια ιστορία.
Η Ελλάδα μπορούσε και έπρεπε να έχει καταστεί παγκόσμιο κέντρο παιδείας και πολιτισμού.
Θα μπορούσε να έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς, μέσω της παιδείας, της επιστήμης, του πολιτισμού, και της τεχνολογίας, με όλους τους λαούς, εγγύς ή μακρύτερα, της Ανατολής και της Δύσης. Βαλκάνιους, Ρώσους, Αμερικανούς και Λατινοαμερικάνους, ευρωπαίους, Άραβες, Αφρικανούς, Τούρκους Εβραίους, Πέρσες, Κινέζους, Ινδούς κλπ.

Η Μεγάλη Ιδέα, αλλά εν τοις πράγμασι πολύ μικρή, των Ελλήνων, πέθανε με την Μικρασιατική καταστροφή. Βέβαια αυτή η μεγάλη ιδέα, η πολύ μικρή στην πραγματικότητα, ήταν ένας δυτικού τύπου στείρος ιδεολογικός εθνικισμός και φυλετισμός, που νέκρωσε την όντως Μεγάλη και διαχρονική Ιδέα, Ελληνική και Ορθόδοξη, Κοινοτική, Οικουμενική, Συνοδική και Πολυκεντρική Πολιτειολογική αντίληψη.
Ο δυτικότροπος φυλετικός εθνικισμός, σαφώς δεν ήταν η μεγάλη Ιδέα, όπως αυτή απορρέει από την διαχρονική εμπειρία και το διαχρονικό Ελληνικό και Ορθόδοξο φαινόμενο.
Η αποκοπή της νεοελληνικής πραγματικότητας από τον διαχρονικό Ανατολικό Ορθόδοξο πολιτισμό των Ελλήνων, δημιούργησε το μεγάλο κενό, τόσο στην πολιτειολογία του Ελληνικού κράτους, όσο και στην εξωτερική του πολιτική.
Αν ένας λαός και ένα κράτος δεν έχει πολιτιστικά Μεγάλη Ιδέα, τότε αναγκαστικά θα αφομοιωθεί από την εποχή του και το περιβάλλον του.
Αν δηλαδή περιφρονεί την ιστορία του την γλώσσα του τον πολιτισμό του. Σήμερα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, διότι δεν είχαμε θεωρία δική μας για τα γεγονότα.
Η Λιβύη γεμάτη με Ελληνικά μνημεία έγινε εκ των υστέρων, αντικείμενο της εξωτερικής μας πολιτικής, εξ ανάγκης.
Όταν η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε πολιτικά και διπλωματικά την Λιβύη. Το ίδιο η Αίγυπτος και όλη η Ανατολική Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή, μολονότι ο Ελληνισμός αναπτύχθηκε ιστορικά και, διαμόρφωσε αυτές τις περιοχές.
Το κενό αυτό το συμπληρώνει η Τουρκία ως ο πολιτικός διάδοχος της Ελληνικής Αυτοκρατορικής Ρωμηοσύνης.
Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπως και η Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, έμειναν άγονες περιοχές και άδειασαν από Έλληνες, αντί το Ελληνικό κράτος να προνοήσει και να τα έχει καταστήσει όλα αυτά κέντρα ανάπτυξης.
Ακόμη και τις βραχονησίδες θα έπρεπε να τις έχει κατοικήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά πως αυτό να γίνει όταν Ελλάδα ήταν μόνο το Κολωνάκι!
Όταν δηλαδή τα Ελληνικά κόμματα και οι Ελληνικές κυβερνήσεις είχαν μυωπία και όλο το πολιτικό και εθνικό ενδιαφέρον των, ήταν απλώς η πλατεία Συντάγματος και το Κολωνάκι.
Όταν αγνοούσαν την Ελληνική παραμεθόριο. Ακόμη και σήμερα, όταν η Τουρκία θα πει πως το Καστελόριζο είναι μακριά από την Ελλάδα, το Ελληνικό ΥΠΕΞ και οι ελληνικές Κυβερνήσεις δεν απάντησαν το αυτονόητο.
Ότι το Καστελόριζο δεν είναι μακριά από την Ελλάδα, αλλά είναι η ίδια η Ελλάδα. Διότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Πλατεία Συντάγματος και το Κολωνάκι.
Πως όμως, να σκεφτούν έτσι τα Ελληνικά κόμματα και οι Έλληνες πολιτικοί άνδρες, όταν αγνοούν, Ελληνική Ιστορία, Ελληνικό και Ορθόδοξο Πολιτισμό, Ελληνική Εθνογεωγραφία, αλλά και τόσα άλλα.
Όταν για αυτούς Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και η Πλατεία Συντάγματος. Όταν Ελλάδα είναι μόνο η κομματική παρεούλα τους και το αρχηγικό και φεουδαρχικό κόμμα τους.
Επί είκοσι χρόνια αγωνίστηκα να εμπνεύσω στους Έλληνες πολιτικούς, όλων των κομμάτων, μια προχωρημένη εξωτερική πολιτική μέσω της ελληνικής γλώσσας και της Ελληνικής παιδείας τρέχοντας στα Βαλκάνια, στην Βόρεια Αφρική και στην Μέση Ανατολή, για να ιδρύσουμε κέντρα Ελληνικής γλώσσας και Ελληνικού πολιτισμού.
Το αποτέλεσμα;
Στο τέλος πολεμήθηκα από τον ίδιο τον πολιτικό κόσμο. Έφθασε επώνυμο πολιτικό πρόσωπο να μου πει, πως ότι κάνεις φίλε μου δεν αρέσει. Πολεμιέται από πολύ υψηλά, από υψηλά πολιτικά κέντρα. Σε πολεμούν από πολύ υψηλά!
Η Ελλάδα των πολιτικών κομμάτων και του πολιτικού διπολισμού δεξιάς και αριστεράς, αυτοκτονεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Τώρα ζούμε το αποτέλεσμα αυτής της εσωτερικής προδοσίας.
Ακόμη και σήμερα, ότι γίνεται στην εξωτερική μας πολιτική, αν δεν υπηρετεί την προδοσία της Ελλάδας, όπως τα Μνημόνια και οι Πρέσπες, γίνεται ως σπασμωδική κίνηση και όχι συγκροτημένη Εθνική Στρατηγική.
Η Τουρκία ως αυτοκρατορική χώρα, αφομοίωσε πολύ έξυπνα την θεωρία της ενδιάμεσης περιοχής του Δημήτρη Κιτσίκη, που έπρεπε η Ελλάδα να έχει αφομοιώσει.
Έτσι με τα δικά μας πράγματα, η Τουρκία ως ψευδεπίγραφο Βυζάντιο και ισλαμοποιημένη και γενιτσαρική αντί-Ρωμηοσύνη, κάνει αυτό που η Ελλάδα και η Ρωμηοσύνη, όφειλε να έχει κάνει, όχι στρατιωτικά, αλλά ως παιδεία, διπλωματία, διεθνείς σχέσεις και ως πολιτισμός.
Να έχει ενημερώσει για τα πάντα όλη την ανθρωπότητα και, όλους τους διεθνείς φορείς.
Τώρα θα πάμε στην Χάγη χωρίς να διεκδικούμε τίποτε και, χωρίς να έχουν ενημερώσει την διεθνή κοινή γνώμη για βασικές Ελληνικές Αλήθειες και για βασικά τουρκικά εγκλήματα ή γενοκτονίες.
Διερωτάται έτσι κανείς. Άραγε τα ελληνικά κόμματα και οι κυβερνήσεις των στην Ελλάδα μήπως είναι εγκάθετοι της Τουρκίας και, πολλών άλλων; Μήπως έχουν αναλάβει ως εργολαβία να γκρεμίσουν όλη την Ελλάδα και να εκδιώξουν τους Έλληνες από αυτήν;
Αλήθεια ποιανών συμφέροντα εξυπηρετούν οι Έλληνες πολιτικοί και οι Ελληνικές κυβερνήσεις, δεξιές ή αριστερές;

Ο Γεώργιος Π. Παύλος είναι Καθηγητής Φυσικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Αριστοτέλειου Παν. Θεσ/κης (Α.Π.Θ.). Διδάσκει μαθήματα Φυσικών Επιστημών και Φιλοσοφίας στην Πολυτεχνική και άλλες σχολές του Δ.Π.Θ

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr