7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 24-4-2019

Written by

Η επιστήμη μπορεί να βρήκε την εικοσάλεπτη δραστηριότητα που καταπολεμά το στρες και μας προτείνει το αντίδοτο στο άγχος, αλλά σηκώνει τα χέρια ακόμη σε σχέση με το προεδριλίκι για το οποίο είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Αϊζενχάουερ, «υπάρχει ένα πράγμα όταν είσαι πρόεδρος: κανένας δεν μπορεί να σου πει να κάτσεις κάτω».
Μάλλον όχι κάπως, αλλά έτσι ισχύει, αφού και ο δικός μας πρωθυπουργός που είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος ενός κόμματος , κυκλοφορεί ανέτως έχοντας το πάνω χέρι, σε ένα κόμμα που το πήρε και το σήκωσε .....
Θα ήταν υπέροχο, αν υπήρχε ένα μαγικό κουμπί, που θα μπορούσαμε να το πατήσουμε και να μας απαλλάξει από σκέψεις(και μεταξύ μας και από τα κιλά) που μας αγχώνουν και επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία μας, σημειώνουν μεταξύ πολλών άλλων, όλοι όσοι θέλουν να μας σώσουν από τις κακές επιπτώσεις του στρες στην υγεία μας , όπως ακριβώς κάνουν πως θα το πατούν, οι εκάστοτε καθισμένοι στις καρέκλες τους σωτήρες μας .
Φυσικά, καθισμένοι στις θέσεις που τους δώσαμε αφού...πρέπει να το παραδεχθούμε μέχρι να τις καθίσουν και αν δεν έριξαν ποδαρόδρομο....που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους προεκλογικά.
Είναι σπάνιο και πραγματικά ζηλευτό να συναντάς στις ημέρες μας ανθρώπους , που απλά χαλαρά περπατούν αφού οι εννέα στους δέκα τρέχουν να εκλεγούν , αγχώνονται και ζουν με έντονο στρες.
Αλλά είμαστε εδώ εμείς η ΄΄Φ΄΄ της ΄΄Ε΄΄ να σας σώσουμε αγαπητοί και αγαπημένοι (πολλοί από εσάς) εν δυνάμει αλλά και σε πολλές περιπτώσεις άκρως ματαιόδοξοι σωτήρες μας .
Και επειδή δεν προερχόμαστε από παρθενογένεση παραδεχόμαστε πως τολμάμε να αντιγράψουμε πράγματα και προτάσεις που κάποιοι έκαναν για εσάς / εμάς πριν από εμάς.
Δεν είναι κακό να αντιγράφεις, όπως και να λες κάνα ψέμα όταν αυτό έχει αντίκρισμα θετικό στην κοινωνία η μέρος της κοινωνίας, η έστω απλά, στον διπλανό σου
Πάμε λοιπόν στρεσαρισμένα, υποψήφια καρντάσια , που μεταξύ μας, αν είχατε βρει την συνταγή των Αφών Καρντάσιαν, πολύ που θα τρέχατε τώρα, να μαζέψετε σταυρουδάκια για να μας οδηγήσει μετά, ως καλοί ποιμένες και φύλακες σε ασφαλή χορτολίβαδα, όπου με την σειρά μας, θα ξεστρεσαριζόμασταν και πλέον, θα ζητούσαμε και κάτι άλλο, εκτός από χόρτο για μάσημα .
Ξέρουμε όλοι, ΑΦΟΥ, πως η ασφάλεια δίνει δύναμη για άλλα κόλπα (πάλι ξανά αφού,) ποιός μπορεί να αρνηθεί το ότι όταν νοιώθει ασφαλής, ξεκινά να σκέφτεται εν πολλοίς !!!
Άντε πάλι πάμε παρακάτω .. στα επιστημονικά!!!
Έχουμε και (λέμε) μεταφέρουμε λοιπόν.
Η σωματική χαλάρωση, η απόσπαση της προσοχής και ο έλεγχος των σκέψεων, αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχημένης διαχείρισης του στρες ,που προτείνουν οι ειδικοί.
Σύμφωνα ωστόσο με τα ευρήματα νέας αμερικανικής μελέτης, η μεγαλύτερη μείωση των επιπέδων της ορμόνης του στρες, που είναι η κορτιζόλη, εμφανίστηκε όταν οι εθελοντές κάθονταν ή περπατούσαν μέσα στο πράσινο επί 20-30 λεπτά.
Μια βόλτα στη φύση διάρκειας 20 λεπτών αποδεικνύεται άκρως ευεργετική στην ανάκτηση της ψυχικής υγείας μας, σημειώνουν οι επιστήμονες.
«Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι η φύση μειώνει το στρες, ωστόσο μέχρι σήμερα ήταν ασαφές πόσο χρόνο χρειάζεται να περνάμε στη φύση καθώς και ποιο είδος επαφής με τη φύση έχει οφέλη» ανέφερε η δρ Μέρι Κάρολ Χάντερ, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.
Η δρ Μέρι Κάρολ Χάντερ τόνισε, ότι χρειάζεται να περνάμε 20 ως 30 λεπτά – είτε καθιστοί είτε περπατώντας – σε ένα μέρος που μας δίνει την αίσθηση ότι ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση.
Τέλος η έρευνα έδειξε, ότι όσοι έχουν υψηλότερα επίπεδα έκθεσης στο πράσινο, είναι πιθανότερο να έχουν καλή γενική υγεία.
Άλλη όμως έρευνα ( η δική μας )έδειξε, πως τίποτα δεν αλλάζει σε αυτόν τον τόπο, όσο και αν το κλίμα ως πρότινος εύκρατο, τουλάχιστον, προσπάθαγε να κάνει τις όποιες αλλαγές
Όντως ο τραγουδοποιός δικαιώνεται που υποστηρίζει πως ΄΄όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν ΄΄ αφού από το ΄74 και μετά όλα αλλάξανε και μέχρι και πρώτη φορά αριστερά και πάλι από όλα έχουμε
Μίζες, ΝΑΙ, φακελάκια, ΝΑΙ, αρπαχτές, ΝΑΙ, διορισμούς ΝΑΙ, λούφες, ΝΑΙ, δούλεμα, ΝΑΙ, εκλογές ΝΑΙ...και πόσα άλλα ΝΑΙ από έναν λαό, που όταν λέει ΟΧΙ το εννοεί τόσο, που ναι και σήμερα αυτό, ευσταθεί όσο ποτέ τόσο πολύ
Το ΟΧΙ του ΄40 ενάντια στον φασισμό έγραψε ιστορία... αλλά το σίγουρο ΟΧΙ εδώ και δεκαετίες στην ΠΡΟΟΔΟ διαγράφει δυστυχώς, ένδοξη πορεία
Τέτοια η αντίσταση στην πρόοδο, που δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με αυτήν της Κατοχής.
Εκεί παλεύαμε να μην επικρατήσει ο φασισμός.
Εδώ και χρόνια όμως, κρατάμε γερά να μην μας προκύψει κάποιος διαφορετικός, έως και αναμάρτητος , πλέον καθαρός, απλά να επικρατεί εσαεί ένας εσμός.
Αχ τι ωραία! τίποτα δεν αλλάζει σ΄αυτόν τον έρμο τόπο και έτσι και εγώ, μπορώ εύκολα να δικαιολογηθώ για κάθε τι, που ναι δεν καταφέρνω , δεν μπορώ αφού με όλους τους άλλους, εσάς /εμάς κάνω τον συνειρμό, πως ίδια η σχεδόν ίδια περπατώ .

Δράμα και εκλογές
Μέρες τώρα με/μου, τρώει το Μονμάρτη της Παπακώστα για τα Εξάρχεια και σπάω το μυαλό μου να βρω, τι θα μπορούσε να γίνει η Δράμα
Σκέφθηκα Άμστερνταμ οέοο,αφού νωρίτερα απέκλεισα την Βενετία, για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο . Απλά έτσι.
Δεν πήγα, αλλά όσοι πήγαν μου είπαν, πως έχει ρυάκια, καναλάκια , βαρκάκια, μπαράκια, δρομάκια.
Θα μου πείτε ναι, ακριβώς όπως τα Εξάρχεια έχουν διανοούμενους έτσι και η Δράμα έχει όλα τα παραπάνω.
Και εγώ όμως θα σας πω, πως σήμερα είναι πιο εύκολο να φτιάξεις τα παραπάνω, από το να βρείς διανοούμενους αφού, εδώ και καιρό, σαν να σιωπούν ή πολλοί από εμάς, έστω και αν αυτοί κάνουν πως κάπως ομιλούν ,κωφεύουμε και κάνουμε πως δεν τους ακούμε και ούτε καν φανούς Διογένη δεν χρησιμοποιούμε, μην μπας κατά λάθος αν υπάρχουν και τους βρούμε ....

Άσχετο Υ.Γ.
Όσκαρ Ουάιλντ: «Κάποιες φορές το χειρότερο δεν είναι να μην αποκτήσεις όσα επιδιώκεις, αλλά να τα αποκτήσεις».
Μην όντως παιδιά, που περιμένετε στην ουρά και χειροκροτήστε δυνατά, βρεθείτε μετά τις 2 Ιουνίου απέναντι σε πάρα πολλά και κυρίως αντιμέτωποι, με όσα τώρα λιθοβολάτε και αναγκαστείτε να σιωπάτε , απλά γιατί όσο πιο κοντά στο κέντρο της οπής στο ύδωρ βρίσκεστε, τόσο πιο πολύ κινδυνεύετε να σας ρουφήξει .
Πάρτε μια πετρούλα και πάτε στην λιμνούλα κάντε το πείραμα και αποφασίστε πως θα στοιχηθείτε , αφού δυστυχώς κυκλοφορεί κάτι σχετικό με την επικρατούσα σιωπή όχι των αμνών αλλά των διεκδικητών ως δημιουργών ωραίων ιδεών
Όσοι “ιδεολόγοι” τ’αρπάζουν σιωπούν…

Καλή αντάμωση μέρες που είναι, με ότι μεγαλώνει όχι τον ίσκιο μας αλλά την ψυχή μας!!!
Κική Χεριστανίδου

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

sxoli odigon georgiadis

parxarides triantafillos banner

koutsiana banner

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr