7μερες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 17-4-2019

Written by

Από το μυρίζουν εκλογές το μυρίζουν τσουρέκια ποιό επιλέγετε;

Μια απλή ερώτηση έκανα στην παρέα μου και άμεσα, οι όποιες κουβέντες περί αποχής αδιαφορίας και ωχ βρε όποιος και να βγει, τον εαυτό του βολεύει κόπηκαν μαχαίρι .....
‘Ένοιωσα νικητής της στιγμής !!
Όλοι, μα όλοι ψήφισαν τσουρέκια Κικής !!!
Τι χειροκρότημα, τι χαμόγελα, σέλφι,και ταρατατζούμ δεν λέγεται.
Το ενθουσιώδες κοινό μου ,άνδρες και γυναίκες των οποίων το έτερο ήμισυ συμμετέχει στις εκλογές που έρχονται και όπως ξέρουμε, δεν είναι και λίγες, εξ ου και το μέγα πλήθος των υποψηφίων και υποψηφίων!!
Άνθρωποι που έν μια νυκτί μετατράπηκαν σε εν δυνάμει πολιτικούς και άφησαν πίσω τους αυτό, που ως ρουτίνα είχε ισοπεδώσει την ζωή τους και πλέον έχουν κάτι άλλο να φτιάξουν .
Το πρόγραμμα της παράταξης και την επόμενη μέρα της ανάπαυσης !!!
Και εγώ η κακιασμένη τους ρίχνω χολή.
Και εγώ η ακόμη πιο κακιασμένη, τους κάνω και ανταγωνισμό με μια συνταγή για τσουρέκια ....
Άκου κει συνταγή για τσουρέκια η γυναικούλα ...
Ο κόσμος καίγεται και μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά( και φυσικά θα αναφερθώ και στο πιο χοτ θέμα που αν δεν το αναφέρουμε, σαν να νοιώθουμε πως δεν εκφράζουμε το πολιτιστικό μας επίπεδο, την καταστροφή δηλαδή της μοναδικής εκκλησίας των Παρισίων αλλά και του κόσμου)και χωρίς η συγκεκριμένη αναφορά να διεκδικούμε να μας κατατάξει στην αφρόκρεμα της πολιτιστικής κουλτούρας μιας και πρέπει να παραδεχθούμε πως η συγκεκριμένη εκκλησία ήταν και ευελπιστούμε φυσικά να παραμείνει ένα σημείο αναφοράς όλων των ομάδων ανθρώπων, που ήξεραν, ξέρουν, περνούσαν και σταματούσαν γιατί κάτι η κάποιοι τους πήγαιναν και τους σταματούσαν , ή διεκδικούν να γνωρίσουν αυτό το κάτι που κάνει το κάθε δημιούργημα του ανθρώπου ξεχωριστό και η ΄΄Φ΄΄ συνταγές για τσουρέκια μοστράρει ... η μυρωδιά των οποίων πρέπει να το παραδεχθούμε άλλωστε δεν μένει εντός των τοίχων της ανακαινισμένης προσφάτως κουζίνας μας .
Γιατί ω ναι, να το κρύψωμεν άλλωστε!!
Έχουμε και ανακαινισμένη κουζίνα , μάλιστα όχι μακέτα, όχι βιτρίνας αλλά πρακτικής λειτουργίας ...
Πρακτικής λειτουργίας είπαμε και αμέσως κλικ στις συνταγές για την πόλη, την περιφέρεια κλπ, που πέφτουν βροχή σαν τα λεφτά για τα έργα, που ναι μεν ξεπερνούν τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης της κουζίνας μου, αλλά δεν ανακουφίζουν και δεν αποδίδουν, όπως η δική μου κουζίνα. Που και μαγειρεύει αλλά και χορταίνει, τόσο την φαμίλια αλλά και άλλο τόσο, τους κατά λάθος παρασυρμένους από τις μυρωδιές της ...
Τουλάχιστον ετούτοι αν και παρασυρόμενοι και παρασυρμένοι , έχουν και ένα ανταποδοτικό ...γεύονται όπως συνηθίζεται να λέγεται, και χορταίνουν, παραδοσιακά εδέσματα, με άριστες πρώτες ύλες αλλά και εκπαιδευμένα ακροδάκτυλα!
Καλέ φτου και ξανά φτου μου, μην με ματιάξω πρωινιάτικα.
Κύριε εισαγγελεύ, κύριοι ένορκοι αξιότιμο ακροατήριο, ακούγεται η σεντόρια φωνή της Υπεράσπισης της ΄΄Φ΄΄
......δεν είναι για τόση χλεύη η τοποθέτηση της κατηγορούμενης. Την πίσσα και τα πούπουλα για άλλους. Εδώ η αυτοθαυμαζόμενη νοικοκυρούλα τι παραπάνω έκανε από όσα λίγο παραπάνω είπε !!Ακόμη πιο ωραία, νόστιμα και εξαφανισμένα σε χρόνο ντε τε τσουρέκια !!
Δεν έταξε γέφυρες, που δεν βλέπετε .
Τσουρέκια που χωνεύετε παρά το πρώιμο του χρόνου( εδώ ναι εγκλημάτησε) έφτιαξε !!!
Εδώ όμως που τα λέμε, η κατηγορούμενη μοστράρει κάτι, που το φτιάχνει με επιτυχία ....όχι δηθενιές όπως πολλοί σχολιαστές, κριτικοί της επικρατούσας πολιτικοκοινωνικής κατάστασης, σε κείνο το φέις, που στόμα έχει και γλώσσα δεν λέει να βάλει μέσα, αλλά και καναπέ να αλλάξει, που όλο βουλιάζει κι όλο βουλιάζει ...και στο τέλος εντελώς τους αγκαλιάζει!!

Τι είπε και τι έκανε δηλαδή η ΄Φ΄
Να πλέξει και να κάνει τσουρέκια, δεν είπε να πλέξει πουλόβερ, όπως οι ψυχοτέτοιοι, που μας χαλαρώνει και μπορεί εύκολα έτσι, να κοιμηθούμε και να μην αντιληφθούμε τι γίνεται γύρω μας .
Να φτιάξει τσουρέκια σήκωσε η ΄΄Φ΄΄ τα μανίκια και όχι έργα διαχρονικά .
Να φτιάξει κάτι, που και ξέρει και το μπορεί και το βλέπετε άμεσα υλοποιημένο μπροστά σας και το καταπίνετε όχι σαφώς αμάσητο αλλά όχι και ατελείωτο.
Γιατί η φιλοσοφία του απλοϊκού δημιουργού και η διαφορά του φυσικά από του ειδικού στο πλέξιμο είναι το άμεσο και όχι το σχεδιαζόμενο στο διηνεκές .
Πλέκουμε πλεξούδες, ψήνουμε πλεξούδες, καταπίνουμε πλεξούδες!!!
Μπερδεύουμε υλικά ,ζυμώνουμε φουσκώνουμε ψήνουμε και βουαλά .
Δεν λέμε , δεν τάζουμε, δεν υποσχόμαστε, δεν αερολογούμε απλά δρομολογούμε και πραγματοποιούμε .
Άλλο πολίτικη κουζίνα δηλαδή και άλλο πολιτικά μαγειρέματα !!!
ΆΣΕ ΤΟ μπαρδόν, άσχετο ήθελα να γράψω αλλά μπερδεύτηκαν τα δάχτυλά μου, σαν του Αλέξη την γλώσσα, που άλλα σκέφτεται το μυαλό του, ή αυτά τα άλλα, θέλει να μην σκέφτεται και αυτά, που σκέφτεται και δεν θέλει να δείξει πως τα σκέφτεται, τα λέει ...
Κάτι σαν εκείνο, που ο σοφός πριν χρόνια και καιρούς λαός μας δίδασκε ΄΄Λανθάνουσα γλώσσα την αλήθεια λέει ΄΄
Και μετά την παρένθεση, που πλέον έχει χάσει όπως και τα εισαγωγικά την έννοια της το άσχετο
Οι Υψηλές Θέσεις Είναι Όπως Οι Πυραμίδες. Δύο Ειδών Ζώα Μπορούν Να Ανέβουν Στην Κορυφή, Ερπετά Και Αετοί.~ Αλβέρτος Αϊνστάιν | (Φυσικός ) | 1879-1955
Και τώρα μετά την ερώτηση του τι μυρίζει γύρω μας τσουρέκια ή εκλογές και την απάντηση και τα δυο, ερχόμαστε ως υπεύθυνη στήλη, να σας καταθέσουμε και πολίτικη συνταγή τσουρεκιών και πολιτικούς ορισμούς ώστε να επιλέξετε πως θα κατακτήσουμε όλοι μαζί και όχι εις βάρος μας κάποιοι, τις κορυφές.
Είτε τις γαστρονομίας για την οποία μπορώ να ομιλώ, είτε της πολιτικής για όσους ακόμη είναι εν δυνάμει εκκολαπτόμενοι πολιτικοί .
Ας προσέξουν σε τι φωλιές επωάζονται .
ΠΛΑΤΩΝ: «Αυτή και μόνο είναι η ρίζα από όπου ξεπετιέται ένας τύραννος: όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά είναι ο προστάτης».

ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ: «Μην ξεχνάτε ότι όλα όσα έκανε ο Χίτλερ στη Γερμανία ήταν σύμφωνα με τον νόμο».

Φαγούρα
ΥΛΙΚΑ
240 gr. ζάχαρη
160 gr. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
200 gr. γάλα
70 gr. μαγιά
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά
600 gr. αλεύρι
3 κουτ. γλυκού μαχλέπι
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 κουβερτούρα
1/3 πακέτο μαργαρίνη
5 κουταλιές σούπας γάλα
1 κρόκος αυγού
Λεπτομέρειες παρασκευής δεν δίνουμε γιατί πολύ απλά πρέπει λίγο να το ψάξετε και εσείς . Ξέρετε πόση ώρα μου πήρε να κατανοήσω τι ακριβώς μου λέει ο Πλάτωνας , μιας και τον Μάρτιν τον έπιασα πιο γρήγορα;

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

sxoli odigon georgiadis

parxarides triantafillos banner

koutsiana banner

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr