Tuesday, 05 March 2019 14:25

Τάσος Καγιάογλου, υποψήφιος Δήμαρχος Παρανεστίου: Σύνθημα μας «ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ»

Written by

Μια ζεστή και αληθινή πρόταση
για το Δήμο Παρανεστίου

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Ο Τάσος Καγιάογλου ζει και κατοικεί στο Δήμο Παρανεστίου, σε πείσμα των καιρών.
Η αγάπη του για τον τόπο που γεννήθηκε, σε συνδυασμό τη γνώση και την ικανότητα του διαθέτει, για την επίλυση των προβλημάτων των συνδημοτών του, αλλά και η ανάδειξη των μοναδικών ιδιαιτεροτήτων της πανέμορφης Παρανέστιας γης, τον ώθησαν να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, θέτοντας τον εαυτό του στην κρίση των συμπολιτών του.
Ο Τάσος Καγιάογλου, χαρακτηρίζει τον τόπο του ως ένα ακατέργαστο διαμάντι, που χρειάζεται σωστούς χειρισμούς, από ανθρώπους με γνώσεις και μεράκι, για την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας που θα καταστήσει τον Δήμο Παρανεστίου, πόλο έλξης.
Η επιστροφή των νέων στην περιοχή, αλλά και η στήριξη όλων των κατοίκων της ακριτικής αυτής γης, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας που θα φέρει το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, αποτελούν για τον Τάσο Καγιάογλου, υπόσχεση τιμής.
Σύνθημά του, «ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ». Ένα σύνθημα, μια ζεστή και αληθινή πρόταση, για το Δήμο Παρανεστίου από έναν άνθρωπο που δηλώνει έτοιμος όσο ποτέ άλλοτε να διαχειριστεί και να μοιραστεί την ευθύνη διοίκησης του Δημάρχου Παρανεστίου με τους συνεργάτες του.

Κύριε Καγιάογλου, τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά διεκδικώντας το Δήμο Παρανεστίου;
Ζω και δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στην Πλατανιά, στον ΤΟΠΟ μας. Βιώνω την καθημερινότητα και τα προβλήματα των συμπολιτών μου, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους μου
Η γνώση κάθε σπιθαμής και κάθε προβλήματος του ΤΟΠΟΥ μας, αλλά και η πεποίθηση μου ότι μπορώ να βοηθήσω τα μέγιστα στην επίλυσή τους, με ώθησαν στο να λάβω την απόφαση να διεκδικήσω τον Δήμο Παρανεστίου.
Γνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν στον τόπο μου, τα οποία με ώθησαν στην απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά.
Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοί μου μπορούμε να βοηθήσουμε τον ΤΟΠΟ μας και να κρατήσουμε ζωντανό το Δήμο μας.

Η εμπειρία που αποκτήσατε μέσω της επαγγελματικής σας δραστηριότητας, εκτιμάτε ότι θα σας βοηθήσει στην ορθή διοίκηση του Δήμου;
Είναι γεγονός ότι όταν έχεις τακτοποιημένα τα του «οίκου» σου, μπορείς την εμπειρία αυτή να την μεταφέρεις και να εφαρμόσεις τους κανόνες που διέπουν την δουλειά σου και στο επίπεδο του Δήμου, που είναι και αυτός ένας οργανισμός που χρειάζεται να οργανωθεί και να λειτουργηθεί με όραμα αλλά και πειθαρχία. Η δραστηριότητα μου έχει επιδείξει ήδη τους καρπούς της σε μια επιτυχή πορεία 33 ετών ως εμπόρου, εισαγωγέα, μέλους του διοικητικού συμβουλίου και προέδρου του εμπορικού τμήματος του επιμελητηρίου Δράμας επί σειρά ετών.

Ποιο θεωρείτε δυνατό σημείο σας;
Η εργατικότητα είναι πιστεύω το σημείο όπου όλοι αδιαμφισβήτητα έχουν αποτυπώσει ως κύριο σημείο από την έως τώρα πορεία μου. Η ικανότητα να διαχειρίζεσαι παράλληλα ένα σημαντικό μέρος υποθέσεων είναι αποτέλεσμα εμπειρίας και πολύ σκληρής δουλειάς. Ο Δήμος αποτελεί ένα οργανισμό που μοιάζει με πολυεπίπεδο και πολύπλοκο γραφείο κάτι που πιστεύω ότι μπορώ να φροντίσω και να εξελίξω.

Η οικογένεια σας, ποιό ρόλο παίζει στην ζωή σας; Δηλώνετε υπέρμαχος της παραδοσιακής οικογένειας;
Ζούμε στην περιοχή Πλατανάκια στο 23ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Δράμας - Ξάνθης όπου μαζί ζουν και 4 γενιές ανθρώπων. Κατοικώ στην Πλατανιά από το 1968. Η γιαγιά επικεφαλής 98 ετών, οι γονείς μου, η σύζυγος μου, τα 3 παιδιά μου 4η γενιά, αποτελούμε την οικογένεια. Αυτό δείχνει και την σημαντική σχέση που έχω με την παράδοση και τους οικογενειακούς δεσμούς. Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι εφόδια για να έχεις επιτυχία και σωστή σταδιοδρομία στη ζωή σου.

Κύριε Καγιάογλου, κατάγεστε από μια οικογένεια που άφησε επί σειρά ετών το στίγμα της στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου. Το γεγονός αποτελεί θετικό πρόσημο στην υποψηφιότητά σας;
Ναι ο πατέρας μου ο Νίκος Καγιάογλου διετέλεσε πρόεδρος της Πλατανιάς, Δήμαρχος Νικηφόρου και αργότερα Δήμαρχος Παρανεστίου. Το γεγονός ότι από μικρός είχα πολιτικά ακούσματα, με οδήγησαν στο να αγαπήσω την πολιτική. Σήμερα ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης των συνδημοτών μου, όχι ως γιός του Νίκου, αλλά ως Τάσος Καγιάογλου, που έδωσε τις εξετάσεις του και πέτυχε τόσα χρόνια, ως οικογενειάρχης, ως επιχειρηματίας, ως άνθρωπος. Προσωπικά έχω τη δική μου πολιτική σκοπιά και εκτίμηση των πραγμάτων, χωρίς να μηδενίζω το έργο και την προσφορά κανενός ανθρώπου για τον τόπο του, πόσο μάλλον του πατέρα μου. Και για κάποιους που θέλουν να υποτιμήσουν την πολιτική διαδρομή της οικογένειας μου, έχω να πω δυο πράγματα: πρώτον ότι μόνον όποιος εργάζεται κάνει λάθη και δεύτερον, η πολιτική διαδρομή του πατέρα μου δεν μπορεί και δεν έχει καμιά σχέση με τη δική μου, η οποία στηρίζεται σε άλλη φιλοσοφία και στάση ζωής.

Ποιο το όραμα σας για τον Δήμο Παρανεστίου;
Ο Δήμος Παρανεστίου παρ’ότι είναι μικρός από άποψη πληθυσμού, είναι πραγματικά ένα ακατέργαστο διαμάντι που πρέπει με τα κατάλληλα εργαλεία και ανθρώπους να δουλευτεί. Η ανάπτυξη των δυνατοτήτων και οι προοπτικές που υπάρχουν για την υλοποίηση προγραμμάτων στην περιοχή είναι τεράστιες. Υπάρχει προοπτική να κρατήσουμε τους νέους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις όπως και να επαναφέρουμε τον κόσμο σταδιακά στον ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Κύριε Καγιάογλου, την επομένη των εκλογών, ποια θα είναι η σχέση σας με τους συνδημότες σας;
Οι άνθρωποι του Δήμου Παρανεστίου είναι πραγματικά μοναδικοί, είναι άνθρωποι οικογενειάρχες, εργατικοί, φιλήσυχοι. Σε κάθε περίπτωση θα είμαι μαζί τους όπως είμαι και σήμερα, μέσα στα προβλήματα τους και μέσα στην καθημερινότητα τους, θα παρεμβαίνω εκεί που χρειάζεται, δίνοντας σε όλους την συμπαράσταση μου, θα είμαι ο Δήμαρχος όλων! Ο Δήμος θα είναι ανοιχτός για όλους τους Δημότες μας, προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα τους.

Κύριε Καγιάογλου, εν μέσω οικονομικών δυσχερειών, από που σκέφτεστε να αντλήσετε χρήματα για τον Δήμο σας;
Μπορούμε να διεκδικήσουμε από την κεντρική διοίκηση περισσότερα αποδεικνύοντας ότι ο Δήμος μας έχει μείνει πίσω και πρέπει να τον κρατήσουμε ζωντανό. Επίσης υπάρχουν Ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία μας δίνουν την δυνατότητα να αναπτύξουμε περισσότερο τις δομές στο Δήμου μας. Δεν έχουμε αυταπάτες, αλλά η εμπειρία που μας δίνει τόσα χρόνια η πράξη, μας δίδαξε και μας δίνει εργαλεία έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο Ευρώ που μπορούμε να αντλήσουμε για το Δήμο μας. Οι πολίτες θα έχουν σίγουρα τα ανταποδοτικά τέλη που τους αντιστοιχούν, δείχνοντας περισσότερο ανταπόκριση στις ευπαθείς ομάδες και τις μεγάλες ηλικίες.

Ως Δήμαρχος, για την αρμονική λειτουργία του δήμου και την επίτευξη των στόχων σας, θα συμπαράταττε πέρα από τους κρατικούς φορείς και με ιδιώτες;
Ο Δήμος είναι όπως είπαμε ένας οργανισμός ο οποίος λειτουργεί και αυτός με την σειρά του μέσα σε πλαίσια. Αναμφίβολα μια καλά «ρυθμισμένη» μηχανή λειτουργεί καλύτερα και μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα συνεργαζόμενη με άλλους φορείς. Δεν θα αποκλείσουμε τη συνεργασία, είτε με ιδιώτες, είτε με άλλους κρατικούς φορείς, για την επίτευξη των στόχων μας και την δημιουργία θέσεων εργασίας και παραμονής των ανθρώπων μας στον ΤΟΠΟ ΜΑΣ. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας γιατί πραγματικά αξίζει να ζούμε εδώ.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συνδημότες σας;
Το μήνυμα μου είναι να νιώθει ο κάθε δημότης μας το σύνθημα μας ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ ως μια πραγματικά ζεστή και αληθινή πρόταση για το Δήμο Παρανεστίου. Θέλουμε να γυρίσει το χαμόγελο πίσω στους ανθρώπους μας γιατί τους αξίζει. Το να δίνεις αισιοδοξία και θετική αύρα στους πολίτες πιστεύω ότι είναι στήριγμα στα δύσκολα τους και χαρά για εμάς.

Κύριε Καγιάογλου, είστε ενεργός πολίτης, πετυχημένος επιχειρηματίας και λάτρης του αθλητισμού, ως Δήμαρχος θα δώσετε έμφαση στους τομείς αυτούς;
Ο συνδυασμός και των τριών αυτών πυλώνων έφερε σε εμένα τα αποτελέσματα που έχω σήμερα ως πολίτης και ως άνθρωπος. Το ίδιο θα εφαρμόσω και στην θητεία μου εφόσον και οι πολίτες του Δήμου μας με εμπιστευτούν. Μαζί με όλη την εμπειρία και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται, είμαι έτοιμος να διαχειριστώ και να μοιραστώ την ευθύνη του Δημάρχου Παρανεστίου.

Ευχαριστώ πολύ.

1 1

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr