Saturday, 02 March 2019 22:49

Χριστόδουλος Μαμσάκος: Ότι έχουμε καταφέρει, αλλά και ότι θα πετύχουμε στο μέλλον, είναι και θα είναι, αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας

Written by

Υπάρχει μια δύναμη που πηγάζει
από την αγάπη για τον τόπο μας.

 Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

«Δεν είμαι Δήμαρχος μόνο των ψηφοφόρων μου, αλλά όλων των Δραμινών και ο στόχος είναι να ανοίξουν οι πόρτες μας στο μέλλον και να δώσουμε ελπίδα, μέσα από δημιουργικές ευκαιρίες», αναφέρει ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογραφική ιστοσελίδα www.destanea.com.
«Η εμπειρία που απέκτησα είναι αναμφισβήτητα πολύτιμος οδηγός για την επόμενη τετραετία. Σαφώς και μπαίνω πιο έμπειρος και πιο μάχιμος στον εκλογικό αγώνα».
»Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν και κρίνουν χωρίς να επηρεάζονται από αυτούς που φωνασκούν μόνο και μόνο για να δηλώσουν την παρουσία τους».
»Προτιμήσαμε να εργαζόμαστε σκληρά για το καλό του τόπου μας και να μην αναλωνόμαστε σε μικροπολιτικές κόντρες, τακτικές που τις έχει απορρίψει ο λαός μας όχι μόνο σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας»
»Η λασπολογία πλέον δεν μπορεί να αποτελεί κομμάτι της σημερινής πραγματικότητας. Δεν δημιουργεί δημάρχους τουναντίον αποδομεί παρατάξεις που τη χρησιμοποιούν ως όπλο στην προεκλογική τους φαρέτρα», είναι μερικές από τις εκ βαθέων δηλώσεις του κ. Μαμσάκου ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Δεν περισσεύει χρόνος για να παράγουμε στείρο αντίλογο ή στοίβες δικογράφων που απλά δηλητηριάζουν το πολιτικό σκηνικό αλλά και τους συνδημότες μας».

 

Κύριε Μαμσάκο, σ’ όλη σας την Αυτοδιοικητική αλλά και επαγγελματική σταδιοδρομία πορευτήκατε με σεβασμό και υπευθυνότητα. Όπλα αναγκαία για μια χρηστή διοίκηση. Ήταν ανταποδοτικά τα αισθήματα του κόσμου προς το πρόσωπό σας;
Μια δημιουργική θητεία κα Τριανταφυλλίδου είναι αποτέλεσμα μιας άριστης σχέσης της διοικούσας αρχής με τους συνδημότες της. Εμείς όλα αυτά τα χρόνια ακούμε τους συμπολίτες μας, συνομιλούμε και μαζί σχεδιάζουμε το κοινό μας μέλλον, διεκδικούμε τους κοινούς μας στόχους με τόλμη και ειλικρίνεια. Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν και κρίνουν χωρίς να επηρεάζονται από αυτούς που φωνασκούν μόνο και μόνο για να δηλώσουν την παρουσία τους.

Η εμπειρία που αποκομίσατε, τέσσερα χρόνια τώρα στο τιμόνι του Δήμου Δράμας, εκτιμάται ότι θα την εξαργυρώσετε σε μέγιστο βαθμό, επ’ ωφελεία των Δραμινών, αν σας επιλέξουν εκ νέου δήμαρχο της πόλης;
Η εμπειρία που απέκτησα είναι αναμφισβήτητα πολύτιμος οδηγός για την επόμενη τετραετία. Σαφώς και μπαίνω πιο έμπειρος και πιο μάχιμος στον εκλογικό αγώνα και ξέρω πως και οι συμπολίτες μου έχουν ακόμα μεγαλύτερες αντοχές και μεράκι για να δουλέψουμε μαζί και να συνεχίσουμε το έργο που μαζί ξεκινήσαμε. Είναι αυτοί που επί σειρά ετών με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους μέσα από διάφορες θέσεις, όπως του Προέδρου της Χωριστής, του δημοτικού συμβούλου, του Προέδρου της ΔΕΥΑΔ και τα τελευταία χρόνια του Δημάρχου. Επίσης τα τελευταία χρόνια είμαι Πρόεδρος της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. (Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης), Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.ΑΝ. (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη), Υπεύθυνος Συντονιστής της ΚΕΔΕ στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, Αντιπρόεδρος της Στρατηγικής Διασυνοριακής Συνεργασίας «Nestos – Mesta» (Νέστος – Μέστα), μέλος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, μέλος του ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων Ελλάδος, Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε., Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Δράμας. Η πορεία μου αυτή μου έχει δώσει πολλά θετικά στοιχεία τα οποία μπορώ να χρησιμοποιήσω για να γίνω καλύτερος Δήμαρχος και το πιο σημαντικό, καλύτερος πολίτης αυτού του τόπου, πιο συνειδητοποιημένος και πιο δίκαιος.

Τι έχει αλλάξει στο Δήμο Δράμας επί των ημερών σας;
Όπως δηλώνει και το κεντρικό μας σύνθημα αλλάξαμε σελίδα και το σημαντικό αλλάξαμε σελίδα μαζί με τους Δραμινούς. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι πολλές και όλες σημαντικές. Από ζητήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών μέχρι και μεγάλα έργα που αλλάζουν ριζικά την εικόνα του Δήμου μας και δημιουργούν συνθήκες ώστε να αναβαθμιστεί η παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο. Θα σταθώ όμως σε αυτά που χρόνια απαιτούσαμε και μαζί καταφέραμε να δρομολογήσουμε.
Η ίδρυση σχολής Κινηματογράφου και η Καπναποθήκη της οδού Περδίκα είναι αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο γεγονός που δίνει νέα δυναμική στην οικονομική, πνευματική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας.
Η ανάπλαση της οδού 19ης Μαΐου, προϋπολογισμού που ξεπερνάει τα 8 εκατομμύρια Ευρώ, ξεκινάει σύντομα και στηρίζεται σε μια βιοκλιματική μελέτη σύνδεσης του Δημοτικού Κήπου με το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. Με το έργο αυτό αναδεικνύουμε τον κρυμμένο και αναξιοποίητο φυσικό και πολιτιστικό θησαυρό της πόλης μας, μετατρέπουμε τη Δράμα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, σε μια περιοχή τουριστικού προορισμού και ενδιαφέροντος. Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον. Παράλληλα, επενδύουμε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και στον Δημοτικό Κήπο με τις δύο διαχειριστικές μελέτες που δεν υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια, για να προχωρήσουμε συστηματικά στην αξιοποίηση αυτών των δύο περιοχών.
Επιπλέον, τα δύο έργα Interreg που εντάσσονται σε προγράμματα Διασυνοριακής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, όπου ο Δήμος Δράμας συμμετέχει ως συντονιστής, θα αναδείξουν τη φύση και θα δοθεί η δυνατότητα της ανάπτυξης του τουρισμού.
Τα πολυάριθμα έργα της ΔΕΥΑΔ, με κεντρικό αυτό της αντικατάστασης των σωλήνων αμιάντου της Ζώνης 3 που έχει ήδη ξεκινήσει, προϋπολογισμού άνω των 6 εκατομμυρίων Ευρώ, επιβεβαιώνουν ότι έχουμε επιτελέσει ένα τεράστιο έργο στον τομέα της σύγχρονης υποδομής στη Δράμα.
Επενδύσαμε και ανανεώσαμε τον μεγάλο θεσμό της Ονειρούπολης. Υλοποιήσαμε έργα οδοποιίας και ηλεκτροφωτισμού, κατασκευάσαμε, βελτιώσαμε και εξοπλίσαμε πληθώρα παιδικών χαρών, δημιουργήσαμε, συντηρήσαμε και εξοπλίσαμε αθλητικές εγκαταστάσεις στη Δράμα και στα χωριά μας και στηρίξαμε την ομάδα μας, την ένδοξη Δόξα Δράμας. Επενδύσαμε στον πολιτισμό και την παιδεία με διάφορα προγράμματα, όπως της Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών κατά την περίοδο των θερινών διακοπών.
Αγκαλιάσαμε και στηρίξαμε τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας με το ΤΕΒΑ, το πρόγραμμα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και με πληθώρα άλλων προγραμμάτων, ανακουφίζοντας περισσότερες από 5.000 οικογένειες σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τους συμπολίτες μας. Δημιουργήσαμε υποδομές ενίσχυσης της προσβασιμότητας των ΑμεΑ και ήμασταν και είμαστε δίπλα στους ηλικιωμένους μέσω των δομών του Νομικού Προσώπου, όπως με τη δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό 3 νέων χώρων φιλοξενίας στη Δράμα, στον Ξηροπόταμο και στη Χωριστή. Κάθε έργο που υλοποιείται στη Δράμα έχει ως κεντρικό άξονα τον άνθρωπο. Φροντίσαμε να συνδυάσουμε την ανάπτυξη με τον πολιτισμό και το πλούσιο φυσικό μας περιβάλλον.

Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να κάνετε πολύ περισσότερα; Πόσο ικανοποιημένος είστε από τη θητεία σας;
Ένας πολιτικός με όραμα και υψηλούς στόχους για τον τόπο του πάντα νιώθει ότι θα μπορούσε να κάνει περισσότερα γιατί καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του θέτει και οφείλει να θέτει τον πήχη διαρκώς πιο ψηλά. Κάθε στόχος που επιτυγχάνεται δίνει την ικανοποίηση της ολοκλήρωσης του και τη δικαίωση μιας οργανωμένης συλλογικής προσπάθειας αλλά είναι και η αφετηρία για το επόμενο βήμα, το επόμενο δημιουργικό στάδιο. Νομίζω ότι αυτό αποδεικνύεται από την διάθεση όλων μας για δουλειά και όχι για λόγια. Προτιμήσαμε να εργαζόμαστε σκληρά για το καλό του τόπου μας και να μην αναλωνόμαστε σε μικροπολιτικές κόντρες, τακτικές που τις έχει απορρίψει ο λαός μας όχι μόνο σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας. Ζούμε μέρες δύσκολες που δε μας δίνουν την πολυτέλεια να ξοδεύουμε χρόνο απολαμβάνοντας μια αποδομημένη πλέον έπαρση αυτοδιοικητικής εξουσίας. Ο χρόνος μας πρέπει να είναι παραγωγικός και να μην αποκλίνουμε των στόχων μας γιατί οι πολίτες ενδιαφέρονται για την βελτίωση της καθημερινότητας τους και όχι για παρωχημένες αντιπολιτευτικές τακτικές. Η λασπολογία πλέον δεν μπορεί να αποτελεί κομμάτι της σημερινής πραγματικότητας. Δεν δημιουργεί δημάρχους τουναντίον αποδομεί παρατάξεις που τη χρησιμοποιούν ως όπλο στην προεκλογική τους φαρέτρα.

Υπήρξαν φορές που φοβηθήκατε το πολιτικό κόστος στη λήψη κάποιας απόφασης;
Δεν φοβήθηκα αλλά θα ήταν ψέμα να πω πως δεν προβληματίστηκα. Κι ο λόγος είναι γιατί δεν ήθελα να προκαλέσω αδιέξοδες κόντρες να μην δημιουργήσω αίσθημα ανασφάλειας στους συνδημότες μου. Όταν διεκδίκησα να αναλάβω τον Δήμο μας γνώριζα εκ’ των προτέρων ότι θα υπάρξουν αποφάσεις δύσκολες αλλά δεν με τρόμαξαν ποτέ εφόσον αυτές ήταν αποτέλεσμα δικαιοσύνης και χάραξης έντιμης πολιτικής. Εδώ είμαστε όμως, όλη η ομάδα της παράταξης μου κι εγώ προσωπικά για να ακούσουμε κι εκείνους που εναντιώνονται σε κάποιες αποφάσεις που πήραμε και να μπορέσουμε να εξηγήσουμε τους λόγους που μας οδήγησαν στη λήψη αυτών και δεν είναι άλλοι από την υπεράσπιση του καλού του συνόλου. Δεν είμαι Δήμαρχος μόνο των ψηφοφόρων μου αλλά όλων των Δραμινών και ο στόχος είναι να ανοίξουν οι πόρτες μας στο μέλλον και να δώσουμε ελπίδα μέσα από δημιουργικές ευκαιρίες.

Με γνώμονα ότι όποιος εργάζεται κάνει και λάθη, είστε από τους ανθρώπους που τα αναγνωρίζουν; Κι αν ναι, ξέρετε να ζητάτε συγνώμη;
Ως άνθρωπος κα Τριανταφυλλίδου ξέρω να ζητάω συγνώμη και ως Δήμαρχος οφείλω να ζητάω. Ως Δήμαρχος λοιπόν κάνω την αυτοκριτική μου, ξέρω πως όποιος εργάζεται κάνει και λάθη, αρκεί να μην γίνονται εσκεμμένα και δυναμιτίζουν την αναπτυξιακή πορεία του τόπου. Λάθη γίνανε και έχουμε το σθένος να το αναγνωρίσουμε. Δεν ζούμε και δεν εργαζόμαστε σε γυάλα και κάποιες φορές η πρόκληση του μέλλοντος και η δίψα μας να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες για εμάς και τα παιδιά μας, μας κάνουν να προτρέχουμε. Αλλά τώρα έχοντας αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία θα μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε και τα λάθη που τυχόν θα γίνουν αλλά και τις επιπτώσεις όσων λαθών τελικά θα γίνουν.

Κύριε Μαμσάκο, δεν θα είναι υπερβολή αν έλεγα ότι το 80% του ψηφοδελτίου σας απαρτίζεται από νέα πρόσωπα. Ήταν επιλογή σας ή έτυχε;
Στην πολιτική οι καλοί συνεργάτες δεν είναι θέμα τύχης αλλά θέμα σωστής επιλογής. Το ψηφοδέλτιο μας στελεχώνεται από νέους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, που αναγνώρισαν την προσπάθεια μας αυτά τα χρόνια και ευθυγράμμισαν τους στόχους τους με τους στόχους της παράταξής μας για να γίνουμε όλοι μαζί ακόμα καλύτεροι. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να δημιουργώ νέες συνεργασίες γιατί αυτό εξελίσσει και εμένα προσωπικά ως πολιτικό.

Σας ενόχλησε που κάποια στελέχη σας, είτε δεν συμμετέχουν ξανά στα κοινά, είτε επέλεξαν άλλο βαθμό της Αυτοδιοίκησης για να πολιτευτούν, αλλά και κάποια ελάχιστα που αποφάσισαν να πολιτευτούν με άλλους συνδυασμούς; Νοιώθετε προδομένος;
Θα ήμουν ανειλικρινής αν σας έλεγα ότι δεν με στεναχώρησε η εξέλιξη κάποιων συνεργασιών μου. Αλλά με αυτούς τους ανθρώπους εγώ συμπορεύτηκα, δουλέψαμε για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας και να πάμε τη Δράμα μπροστά. Υπάρχει μια πικρία σε ανθρώπινο επίπεδο και είναι απόλυτα λογικό. Άλλα όπως λέει κι ο σοφός λαός όλα για κάποιο λόγο γίνονται και πάντα αυτός ο λόγος μας κάνει μακροπρόθεσμα πιο σοφούς. Εγώ θα ευχηθώ σε όλους καλό προεκλογικό αγώνα και εύχομαι να συνεργαστούμε ξανά όλοι μαζί για το καλό του Δήμου μας ακόμα κι αν ανήκουμε σε διαφορετικά παραταξιακά στρατόπεδα.

Κύριε Δήμαρχε, οι πολίτες προβληματίζονται αν οι συνυποψήφιοι σας, είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις των καιρόν (απλή αναλογική) ή αντιμετωπίζουν την περίσταση με καιροσκοπική διάθεση;
Κατανοώ απόλυτα την ανησυχία των συμπολιτών μου αλλά έχω επίσης απόλυτη εμπιστοσύνη στο κριτήριο τους. Όσοι αντιμετωπίζουν καιροσκοπικά την είσοδο τους στο πολιτικό σκηνικό του τόπου μας γίνονται ευτυχώς γρήγορα πλέον αντιληπτοί γιατί οι εξελίξεις τρέχουν με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από ότι παλιά και μένουν πίσω όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Έχουμε δείξει όλοι δείγματα γραφής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κριθήκαμε και κρινόμαστε καθημερινά από τον κόσμο. Ο κόσμος γνωρίζει ποιούς θέλει να ηγούνται των προσπαθειών του για ένα καλύτερο μέλλον και είναι εκείνος που βάζει στο χρονοντούλαπο της πολιτικής εκείνους που ήταν κατώτεροι των προσδοκιών του. Έχουμε μπει σε αναπτυξιακές διαδικασίες του μέλλοντος και δε θα επιτρέψουμε να σταθεί τροχοπέδη η φιλοδοξία και η ματαιοδοξία κανενός κι αυτή θα είναι πάντα η σημαντικότερη διαφορά μας με τις υπόλοιπες παρατάξεις. Είμαστε εδώ για όλους και όχι για λίγους.

Τι κρατάτε από τις υποσχέσεις που δώσατε στους Δραμινούς πριν από τέσσερα χρόνια και τι τους υπόσχεστε σήμερα, προκειμένου να ανανεώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό σας;
Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου εργαστήκαμε σκληρά ώστε να υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας. Προσπαθήσαμε να συμμαζέψουμε τη χαοτική κατάσταση που επικρατούσε στον Δήμο μας. Ενδεικτικό της κατάστασης αυτής ήταν η απένταξη του Κλειστού θόλου στέγασης αθλητικών δραστηριοτήτων (Φουσκωτό) στο γήπεδο «Κραχτίδη», το έργο της ανάπλασης της οδού Φιλίππου που είχε παρατήσει ο ανάδοχος εργολάβος θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία των επιχειρήσεων της περιοχής, ο ΧΑΔΑ που παρέμενε ανοιχτός, ενώ από το 2011 είχε δεσμευθεί η προηγούμενη δημοτική αρχή ότι θα αποκαταστήσει. Αυτά και πολλά άλλα, μικρά και μεγάλα προβλήματα, παραλάβαμε σε εκκρεμότητα, τα οποία έπρεπε να επιλυθούν άμεσα. Η δυναμική μας προσπάθεια, ώστε να δημιουργήσουμε μια ισχυρή προοπτική ανάπτυξης στον τόπο μας, απέφερε καρπούς και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Αυτό που κρατώ και αυτό που σίγουρα μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα ενώσουμε ακόμα περισσότερο τον Δήμο μας. Με αυτό το όραμα ξεκίνησα το 2014 κι αυτό το όραμα αγκάλιασαν όλοι οι συνεργάτες μου: να ενώσουμε τη Δράμα! Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπαίνουμε σε μια συνεχή διαδικασία ανταπαντήσεων σε κάθε μικροπολιτική αντιπολιτευτική κακοήθεια. Δεν περισσεύει χρόνος για να παράγουμε στείρο αντίλογο ή στοίβες δικογράφων που απλά δηλητηριάζουν το πολιτικό σκηνικό αλλά και τους συνδημότες μας. Πρέπει να συμπορευτούμε και να γεφυρώσουμε τις διαφωνίες μας και να παράγουμε έργο για το καλό του τόπου. Ξέρω πως είναι δύσκολο αλλά εγώ και η παράταξη μου θα προσπαθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και την επόμενη τετραετία.

Κύριε Μαμσάκο νοιώθετε ευνοημένος από τη ζωή ή πιστεύετε ότι όλα με κόπους κτώνται;
Πιστεύω ότι τα αγαθά κόποις κτώνται, αλλά πολλές φορές ευνοϊκές συνθήκες κάνουν πιο εύκολη ή αν θέλετε λιγότερο κουραστική την απόκτηση τους. Νιώθω ευλογημένος που γεννήθηκα μέσα σε μια δεμένη οικογένεια, με αξίες και αρχές που έχω μεταλαμπαδεύσει κι εγώ στα παιδιά μου κι εύχομαι να αποτελούν εφόδιο για την πρόοδο τους και την ευτυχία τους καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Το μεγαλύτερο μου επίτευγμα και θα μου επιτρέψετε να το πω γιατί είμαι πολύ υπερήφανος, είναι η δημιουργία της υπέροχης οικογένειας μου. Είναι αυτή που στήριξε το όνειρο μου να ασχοληθώ με τα κοινά, να συμμετέχω στον πολιτικό στίβο και να δώσω έντιμες μάχες για τον τόπο που αγαπώ. Έχω όμως κα Τριανταφυλλίδου και μια μεγαλύτερη οικογένεια που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή που θέλησα να προσφέρω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι για να πάμε πολλά βήματα μπροστά τη Δράμα: οι συνεργάτες μου, κομμάτι αναπόσπαστο της επιτυχίας αυτής και εργάτες ακούραστοι για το κοινό μας όραμα. Μαζί με αυτούς και τους συνδημότες μου έχουμε γίνει μια ομάδα ισχυρή που έχει ατσαλώσει την θέληση μου να κάνουμε πολλά περισσότερα και πολλά μεγαλύτερα για τον τόπο που τόσο αγαπάμε.

Πριν από τέσσερα χρόνια, στον επίλογο της προεκλογικής περιόδου και την νίκη της παράταξης σας, δεσμευτήκατε απέναντι στους Δραμινούς ότι θα ξεχωρίσετε τα «παράσιτα» που προσκολλούνται πάντα στην καρέκλα του νικητή, ότι θα είστε δίκαιος και ταπεινός, αλλά και δυναμικός εκεί που πρέπει, για να δώσετε ελπίδα στους Δραμινούς. Να σας ρωτήσω ευθέως κ. Μαμσάκο, πιστεύετε ότι κρατήσατε τον λόγο σας;
Νομίζω πως οι επιλογές μου, οι οποίες αποτυπώνονται ξεκάθαρα στην ανανέωση του ψηφοδελτίου της παράταξης μου, αποδεικνύουν και ενισχύουν αυτά τα πιστεύω μου. Εδώ είμαστε για να πάμε τον Δήμο Δράμας μπροστά και μέσα από αυτή την διαδικασία να γίνουμε καλύτεροι πολίτες όλοι και καλύτεροι πολιτικοί όσοι ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση. Η αλαζονεία του «εγώ» δεν μπορεί να προσφέρει ούτε κατ’ ελάχιστο σε διαδικασίες που προχωράνε και εμπλουτίζονται δημιουργικά από το «εμείς». Ότι έχουμε καταφέρει αλλά και ότι θα πετύχουμε στο μέλλον είναι και θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας, γι΄ αυτό καλούμε τους συνδημότες μας να είναι συνοδοιπόροι στην νέα μας προσπάθεια γιατί δεν περισσεύει κανείς στον αγώνα αυτόν.

Ανανεώνοντας τον λόγο τιμής σας προς τους Δραμινούς, τι θα τους λέγατε τώρα πλέον;
Δεν θα υποσχεθώ τίποτα διαφορετικό από αυτό που τους υποσχέθηκα το 2014: να ενώσουμε τη Δράμα για το καλό όλων μας. Θα εργαστώ με ακόμα περισσότερο μεράκι κι εγώ και οι συνεργάτες μου για να υλοποιήσουμε στόχους που δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε και νέους ακόμα μεγαλύτερους και δημιουργικούς που έχουμε θέσει για την επόμενη τετραετία. Υπάρχει μια δύναμη που πηγάζει από την αγάπη για τον τόπο μας. Ο στόχος ένας: το κοινό καλό κι αυτό είναι η αιτία, η αφορμή και το κίνητρο της κάθε μας προσπάθειας!

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr