Friday, 01 March 2019 20:43

Στο ρυθμό του Ερντογάν, Πόντιοι, Κυβέρνηση και κόμματα...

Written by

του Θεόφιλου Κωτσίδη

Χωρίς να λογαριάζει τίποτα και κανέναν, ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας (θα μπορούσαμε να βάλουμε τη Δημοκρατία σε εισαγωγικά) προσβάλλει απροκάλυπτα την ιστορία και τη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, όπου μαρτύρησαν και γενοκτονήθηκαν πριν 100 χρόνια.

Ευρισκόμενος στην Κερασούντα την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε να προκαλέσει ξανά προσάπτοντας χαρακτηρισμούς στους Ποντίους, με μία δημόσια, προσβλητική και προκλητική δήλωση.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ακροατήριο του, έκανε λόγο για «συμμορίες Ποντίων που τους ρίξαμε στη θάλασσα».

Ο Τούρκος πρόεδρος ήθελε με τα λόγια αυτά να στιγματίσει και να αναδείξει τις εκκαθαρίσεις εναντίον των Ελλήνων στην περιοχή με αποτέλεσμα τον αφανισμό από τα πάτρια εδάφη του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Θυμός, οργή και αγανάκτηση για όσους ακούσαμε την προκλητική αυτή δήλωση από τους εξ ανατολών γείτονες. Αντίστοιχα συναισθήματα όμως και για την ανεπάρκεια της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής όχι μόνο να βάλει στο τραπέζι των διμερών σχέσεων το θέμα της Γενοκτονίας αλλά ακόμα και για να απαντήσει στον Ερντογάν.

Η Ελληνική Κυβέρνηση όφειλε να παρέμβει διπλωματικά διαμαρτυρόμενη για όλα αυτά, δείχνοντας τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη των 353.000 Ελλήνω του Πόντου που σφαγιάστηκαν από το καθεστώς των Νεοτούρκων. Δεν αρκεί η εκάστοτε πολιτική και πολιτειακή ηγεσία να "χύνει" τα δάκρυα της ανήμερα της 19ης Μαΐου...

Εκεί όμως που η κατάντια και η ξεφτίλα μας ξεπερνάει κάθε προηγούμενο είναι ο τρόπος δράσης και αντιδράσεις από τις Ποντιακές οργανώσεις 2ου και 3ου βαθμού που βρίσκονται στον αστερισμό της παραζάλης τους, με τις κάκιστες διοικήσεις τους, ΜΗΔΕΝΟΣ εξαιρουμένου. Βαθύς ο ύπνος!

Βλέπετε, για τα μέλη των διοικήσεων, ο δρόμος που πρέπει να διανύσουν μέχρι τις επερχόμενες διπλές ή και τριπλές εκλογές είναι πολύ πιο σημαντικός!

Πως να ξεχάσεις εξάλλου τις γελοιότητες του προεδρείου της ΔΙΣΥΠΕ, περί συλλογής στοιχείων για Ερντογάν, διεθνών δικαστηρίων και άλλα τέτοια επικινδύνως γελοία...

Το 2019, το οποίο, χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία, ορίστηκε ως "Έτος μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου" μας βρίσκει εντελώς γυμνούς και απροετοίμαστους όχι μόνο να αναδείξουμε σε διεθνές επίπεδο το ζήτημα της Γενοκτονίας αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Φωτεινές εξαιρέσεις από πρόσωπα και φορείς δεν φτάνουν...

Αυτά τα ολίγα πριν τη 19η Μαΐου 2019...

ΥΓ: Με κουμπαριές και χαβαλεδισμούς δεν χτίζεται ο σεβασμός σε καμία Ελληνοτουρκική, και όχι μόνο, φιλία...

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr