Sunday, 27 March 2022 23:44

Επίσκεψη Ε΄ τάξης 10ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας

Written by

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Περιπέτειες στο Περιαστικό Δάσος

Στις 17 Μαρτίου 2022 ημέρα Πέμπτη, η Ε΄ τάξη του 10ου Δημοτικού Δράμας με συνοδούς την κα Προβατίδου Αλεξάνδρα και τον κο Μιχαηλίδη Χαράλαμπο εκπαιδευτικούς ΠΕ70 ( Δασκάλων) μετακινήθηκαν με το Αστικό Λεωφορείο της γραμμής « Σιδηροδρομικός Σταθμός – Κομνηνοί» προς το «Πάρκο του Αγνώστου Στρατιώτη» προκειμένου να πάρει μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Περιπέτειες στο Περιαστικό Δάσος» το οποίο σχεδίασαν εκπαιδευτικοί του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου.
Στην είσοδο του Πάρκου υποδέχτηκαν θερμά παιδιά και συνοδούς δυο ευγενικοί άνθρωποι ( η κα Κατερίνα και ο κος Νότης) . Επισκέπτες και επισκέπτριες ανταπέδωσαν τον χαιρετισμό και μετά από λίγο άρχισε η δράση.

Στο ξεκίνημα έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας και εμπιστοσύνης προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος και να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Κατόπιν τα παιδιά ασχολήθηκαν με κινητικές δεξιότητες οι οποίες είχαν ως στόχο τη διαχείριση διάφορων φόβων όπως π.χ. την υπέρβαση ενός εμποδίου με ασφάλεια, τη διάβαση υδάτινου κωλύματος και άλλων εμποδίων που θα συναντούσαν ίσως κατά την περιήγησή τους σε έναν δασικό βιότοπο.

Στη συνέχεια εξασκήθηκαν σε παιχνίδια προσανατολισμού στο δάσος, αναζητώντας δέντρα και φυτά με τη βοήθεια περιηγητικού χάρτη του συγκεκριμένου δάσους που επισκέφτηκαν, αλλά παράλληλα και καταγράφοντας σχετικές πληροφορίες από τις καρτέλες που είχαν τοποθετηθεί σε κάθε φυτό.
Μετά από αυτό, σειρά είχε η κάθε ομάδα να παρουσιάσει τη δουλειά της.

Η δράση έκλεισε με παιχνίδι ερωταποκρίσεων, που συντόνισαν η κα Κατερίνα Κορμά εκπαιδευτικός ΠΕ70 ( δασκάλα) και ο κος Αναγνώστης ( Νότης) Χούσανλης ΠΕ11 ( εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής) .

Τα παιδιά ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ γι’ αυτή την εξαιρετική εμπειρία που είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν μαζί τους, και έδωσαν υπόσχεση για μια νέα συνάντηση την επόμενη σχολική χρονιά που θα είναι τότε στην ΣΤ΄ τάξη.

Την κούραση που φαινόταν στα πρόσωπα των παιδιών, ήρθε να την ισοφαρίσει αλλά και να την ξεπεράσει ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση από το όλο πρόγραμμα.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την « Ομάδα εθελοντών φροντίδας και εξωραϊσμού του περιαστικού δάσους» που προσπαθεί και φροντίζει ώστε - το άλσος αυτό που ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία, όπως μου είπε η κα Ειρήνη Τριανταφυλλίδου Δημοσιογράφος και μέλος την ομάδας αυτής- να αποτελεί πνεύμονα ζωής, χώρο αναψυχής και στολίδι για την πόλη μας.

Τελειώνοντας θέλω να τονίσω ότι, αν γνωρίσεις τον τόπο σου, στη συνέχεια θα τον αγαπήσεις και τέλος θα συνειδητοποιήσεις ότι έχεις ευθύνη και χρέος να τον φροντίσεις, διότι δεν είσαι ιδιοκτήτης αλλά ο διαχειριστής του .

Μιχαηλίδης Χαράλαμπος
Δάσκαλος

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr