Monday, 09 March 2020 17:38

Δράσεις της λέσχης LIONS Δράμας

Written by


Έντονη ήταν η παρουσία της λέσχης Lions Δράμας τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας.
Την Πέμπτη 5 Μαρτίου οι Lions παρέδωσαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου 450 συσκευασίες σαμπουάν των 750 ml για τις οικογένειες που υποστηρίζονται από αυτό.
Η προσφορά αυτή ήταν το αποτέλεσμα της δράσης τους στην «Ονειρούπολη» όπου με το σύνθημα «κλειδώστε την αγάπη, ξεκλειδώστε την προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο» καλούσαν τους επισκέπτες να αγοράσουν ένα λουκέτο και να το κλειδώσουν στις μεγάλες μεταλλικές καρδιές που έστησαν εδώ και χρόνια γύρω από το κεντρικό σιντριβάνι του κήπου.
Την παραλαβή της προσφοράς έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος Δράμας, ο οποίος τόνισε ότι για πολλοστή φορά οι Lions Δράμας στηρίζουν το κοινωνικό έργο του δήμου, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους αυτή και ευχήθηκε να γίνει παράδειγμα και στους άλλους Συλλόγους της πόλης μας.
Το Σάββατο 7 Μαρτίου οι Lions, με την ευκαιρία της «παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας», διοργάνωσαν με πολύ επιτυχία ένα χορευτικό βραδινό στο ΝΗΣΑΚΙ με σκοπό να συμβάλουν στον εξοπλισμό του γραφείου, όπου γίνονται οι εξετάσεις των καρκινοπαθών από τον ειδικό ιατρό, στα εξωτερικά ιατρεία του Γεν. Νοσοκομείου Δράμας .
Με την ευκαιρία αυτή οι Lions τίμησαν ως «γυναίκα της χρονιάς» την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας κ. Ευγενία Σαραφίδου η οποία εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί με τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου να βοηθήσει τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας και αγωνίζεται, μαζί με άλλους φορείς , να γίνει επί τέλους μία ογκολογική μονάδα στο Νοσοκομείο.
Η κ. Σαραφίδου ευχαρίστησε τους Lions για την μεγάλη τιμή που της κάνουν και τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα συγκινημένη, διότι μία τοπική λέσχη συμπολιτών της αναγνωρίζει σήμερα τους συνεχείς αγώνες της για την στήριξη και βοήθεια στους καρκινοπαθείς, μέσα από τον Σύλλογο των Καρκινοπαθών. Με την ευκαιρία αυτή κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας να εξετάσουν το πάγιο για πολλά χρόνια αίτημα των κατοίκων της Δράμας για την δημιουργία ογκολογικής μονάδας στο Νοσοκομείο.
Στην εκδήλωση διαβάστηκαν επιστολές που έστειλαν οι Βουλευτές Δράμας κ. Δημήτριος Μπλούχος και κ. Χαρά Κεφαλίδου, οι οποίοι απουσίαζαν στην Αθήνα λόγω των σοβαρών γεγονότων των τελευταίων ημερών. Στις επιστολές τους εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους για το συνολικό έργο της λέσχης Lions και ειδικότερα για την ιδέα να βραβεύσουν την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών, η οποία για πολλά χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή στήριξης των συμπολιτών μας που η μοίρα στάθηκε λιγότερο τυχερή από τους υπόλοιπους υγιείς ανθρώπους και τόνισαν ότι συνεχίσουν να υποστηρίζουν το αίτημα όλων των πολιτών για την δημιουργία της ογκολογικής μονάδας στο Γεν. Νοσοκομείο Δράμας.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν επίσης η Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Δράμας κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, η οποία στην προσφώνησή της έδειξε ότι γνωρίζει το έργο της λέσχης Lions στον τόπο μας από την ίδρυσή της το 1961 μέχρι σήμερα. Γνωρίζει το Σχολείο που έκτισαν το 1999 και προσέφεραν στον Δήμο Δράμας στο οποίο σήμερα στεγάζεται το 27ο Νηπιαγωγείο. Γνωρίζει για την προσφορά τους στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων δηλαδή την «αίθουσα αισθητηριακών ερεθισμάτων», όπου εκπαιδεύονται παιδιά υπερκινητικά ή παιδιά με αυτισμό κλπ. , το εργοθεραπευτικό ποδήλατο για την εκγύμναση των τετραπληγικών, καθώς και την ειδική υπαίθρια μπασκέτα που προσέφεραν τον περασμένο χρόνο για την προπόνηση της ομάδας μπάσκετ του Ιδρύματος. Γνωρίζει, όπως και όλοι οι πολίτες της Δράμας για την δράση των Lions στην Ονειρούπολη, με τις καρδιές αγάπης, αποτέλεσμα της οποίας είναι η προσφορά που κάνουν κάθε χρόνο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπως έκαναν μόλις πρόσφατα την περασμένη Πέμπτη. Γνωρίζει το σπουδαίο πρόγραμμα με την μέτρηση της διαθλαστικής ικανότητας των ματιών των παιδιών προσχολικής ηλικίας που εφαρμόζεται από το 2014 με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου. Τέλος τόνισε ότι για όλες αυτές, αλλά και για άλλες μικρότερες αλλά το ίδιο σημαντικές δράσεις της λέσχης, αξίζουν στους Lions τα συγχαρητήρια όλων μας, σήμερα δε με την βράβευση της Προέδρου του Συλλόγου των Καρκινοπαθών , της κ. Ευγενίας Σαραφίδου, έδειξαν ότι αναγνωρίζουν και τιμούν μία συμπολίτισσα μας που επίσης προσέφερε πολλά στον τόπο μας και για το γεγονός αυτό αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στη λέσχη όσο και στην κ. Σραφίδου που δίκαια τιμάται σήμερα ως «γυναίκα της χρονιάς».
Η εκδήλωση έκλεισε με χορό και πλούσια δώρα που προσέφεραν τα διάφορα καταστήματα της περιοχής μας συμβάλλοντας έτσι με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια εξοπλισμού των Ε.Ι. του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr