Friday, 22 November 2019 18:52

Η Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α για τη Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α

Written by

‘Εμείς για εσάς. Οι άνθρωποί μας, η δουλειά μας, το έργο μας’

Πλημμύρισε με κόσμο η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας το απόγευμα της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου όπου η Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. του Δήμου Δράμας διοργάνωσε και πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: ‘Εμείς για εσάς. Οι άνθρωποί μας, η δουλειά μας, το έργο μας’.
Συστήνοντας ουσιαστικά τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις, τις παρεμβάσεις, τους ανθρώπους και το έργο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Δράμας.
Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. κ. Ελευθέριος Καλλινικίδης ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον πολυσήμαντο ρόλο της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α., στην προσφορά της στην τοπική κοινωνία, στον κοινωνικό και πολιτιστικό της ρόλο αλλά και στην καθοριστική συμβολή της στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Ο κύριος Καλλινικίδης εξήρε το έργο και τις προσπάθειες του ολιγάριθμου προσωπικού της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α και όπως χαρακτηριστικά είπε «Είναι όλοι και όλοι πέντε άνθρωποι διοικητικό προσωπικό οι οποίοι καλούνται υπό ασφυκτικές συνθήκες να φέρουν εις πέρας ένα δυσανάλογο μεγάλο όγκο εργασιών.,
Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. σημείωσε εμφατικά ότι αν δεν υπήρχε η Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. δεν θα γνωρίζαμε την ιστορία της Δράμας διότι όλοι αυτοί οι εξαιρετικοί ερευνητές, ιστορικοί και συγγραφείς βρήκαν ανοιχτή την αγκαλιά της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α, η οποία χρηματοδότησε ιδιαίτερα σημαντικές εκδόσεις που αποτελούν ιστορική παρακαταθήκη για τη Δράμα.
Σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο κ. Καλλινικίδης αναφέρθηκε στη διοργάνωση της φετινής Ονειρούπολης όπου για πρώτη φορά στη 16χρονη ιστορία της οι εθελοντές παρακολουθούν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από ομάδα παιδαγωγών και εμψυχωτών προκειμένου να εξοπλιστούν με εξειδικευμένες γνώσεις για να επιτελούσαν το εθελοντικό τους έργο.
«Δυστυχώς, « είπε ο κύριος Καλλινικίδης «ορισμένοι καταψήφισαν ακόμη και τη δαπάνη εκπαίδευσης των εθελοντών μας και πολλά άλλα…», αφήνοντας σαφείς μομφές σε όσους προσπάθησαν να δημιουργήσουν με τη στάση τους προβλήματα στη φετινή διοργάνωση.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία της εκπαιδευτικού, φιλολόγου, διδάκτορος και μέλους του Δ.Σ. της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. κυρίας Δήμητρας Πατρωνίδου , η οποία μίλησε ενδελεχώς για το εκδοτικό έργο της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. αναλύοντας εις βάθος «Το μεγάλο όραμα για τη μικρή μας πόλη, ένα όραμα που έχτισαν μεγάλοι άνθρωποι που έζησαν και έδρασαν στη Δράμα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μεταξύ άλλων, η κυρία Πατρωνίδου σημείωσε την τεράστια ιστορική αξία των 7 Επιστημονικών Συναντήσεων που έχει διοργανώσει η Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. αναλύοντας εμβριθώς τη μοναδική αξία και συνεισφορά της στην καταγραφή, προαγωγή και διάδοση της ιστορίας της Δράμας.
Ακολούθως η κυρία Έλσα Σαρακασίδου ψυχολόγος του ΚΔΑΠ ΜεΑ Δήμου Δράμας «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ» παρουσίασε τόσο τη δομή όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις οικογένειες που έχουν άτομα με αναπηρία.
Η κυρία Σαρακασίδου παρουσίασε την καθημερινότητα ενός ατόμου ΑΜεΑ που εξυπηρετείται στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ ΜεΑ, τις δραστηριότητές του, το ημερήσιο ατομικό του πρόγραμμα, καθώς και την ομάδα προσωπικού η οποία αποτελείται από ψυχολόγο, γυμνάστρια, τεχνική εκπαιδεύτρια, κοινωνικές φροντίστριες και οδηγό.

foto 12
Όπως χαρακτηριστικά είπε η κυρία Καρακασίδου «Η ΔΕΚΠΟΤΑ Δ.Δράμας με την απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος ΚΔΑΠμεΑ εδώ και 15 χρόνια συνεχίζει εντατικά την προσπάθεια της για να διευκολύνει την καθημερινότητα των οικογενειών με άτομο ΑΜΕΑ γιατί Δεν αρκεί να δηλώνουμε ότι η δομή μας αποτελεί πρότυπο κοινωνικής αλληλεγγύης το αποδεικνύουμε με τη δουλειά μας και το έργο μας».
Τέλος, η κοινωνική λειτουργός κυρίας Κατερίνα Κοσμίδου –Μικροπούλου παρουσίασε το Πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» το οποίο υλοποιείται από τη ΔΕΚΠΟΤΑ και εξυπηρετεί περί τα 250 άτομα τρίτης ηλικίας και άτομα με ι ιδιαίτερες ικανότητες τα οποία αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να καλύψουν τις προσωπικές τους ανάγκες σχετικά με τις απαιτούμενες υπηρεσίες σχετικά με την υγεία και την περίθαλψη τους. Η κάλυψη των αναγκών αυτών αποσκοπεί στην διευκόλυνση της καθημερινότητας τους, την ενδυνάμωση τους αλλά και βελτίωση της αυτονομίας τους.
Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι μαρτυρίες ωφελούμενων ηλικιωμένων κυριών του προγράμματος οι οποίες μίλησαν από καρδιάς για την προσωπική σχέση που έχουν αναπτύξει από τις φροντίστριες του Προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» συγκλονίζοντας πραγματικά όλους τους παραβρισκόμενους στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας.

fvto 3

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr