Monday, 11 February 2019 18:07

Κοπή βασιλόπιτας Ο.Ε.Β.Ε. Ανατ. Μακεδονίας- Θράκης και Σερρών στο Επιμελητήριο Δράμας

Written by

Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης & Σερρών έκοψαν τη βασιλόπιτα τους την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής Ν. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ο πρώην βουλευτής Ν. Δράμας, πρώην Δήμαρχος Δράμας και πρ. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Κυριάκος Χαρακίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ Δήμου Δράμας (ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Δράμας), κ. Γιώργος Ψαρράς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και Πρόεδρος του Περιφ. Επιμελητηριακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., κ. Χρ. Τοψίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, κ. Άγγελος Καλλίας και ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ ΑΜ κ. Δημ. Κυριαζίδης. Επίσης παρέστησαν οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών Ανατ. Μακεδονίας- Θράκης και Σερρών, καθώς και οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων της Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας.
Μετά την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας η οποία έγινε από τον Πρόεδρο της Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Δράμας κ. Όθωνα Μουρμούρη ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση επί των θεμάτων που απασχολούν τους ελεύθερους επαγγελματίες και ευρύτερα την τοπική κοινωνία ενώ παράλληλα τέθηκαν και κάποια ερωτήματα προς τον βουλευτή Ν. Δράμας, Χρ. Καραγιαννίδη.
Όπως επισήμανε ο κ. Καραγιαννίδης σχετικά με το θέμα της νέας ρύθμισης των 120 δόσεων και τον συνυπολογισμό παλαιών οφειλών προς τα ταμεία, που οδηγεί σε “κούρεμα” για οφειλές ασφαλισμένων, «προχωρά η διαδικασία, η οποία θα υλοποιηθεί κατά 99% και θα υπάρχει σχετική πλατφόρμα ώστε να μην χρειάζεται δικηγόρος στην όλη διαδικασία». Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια επισημάνθηκε από τον κ. Καραγιαννίδη ότι «πλέον συζητείται να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό και οι ελεύθεροι επαγγελματίες».
Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Δράμας κ. Όθων Μουρμούρης αναφέρθηκε στο θέμα του επιδόματος- σύνταξης των 360 ευρώ που θα λάβουν οι επαγγελματίες που θα συμπληρώσουν το 67 ο έτος της ηλικίας τους.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Στέφανος Γεωργιάδης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο καθεστώς των τραπεζών που κωλυσιεργούν να δώσουν δάνεια στους μικρούς επαγγελματίες κι έτσι δε δίνουν τη δυνατότητα της ανάπτυξης των μικρών επιχειρήσεων.
Ο πρώην βουλευτής Δράμας και πρώην Δήμαρχος Δράμας, κ. Κυριάκος Χαρακίδης τοποθετήθηκε – κι από την εμπειρία του ως πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου- στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και στο ποιες θα έπρεπε να είναι οι προοπτικές και οι δίοδοι ανάπτυξης των επιχειρήσεων στα σημερινά δεδομένα.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφετεριών & Κέντρων Διασκέδασης Δράμας κ. Ηλίας Ηλιάδης εξέφρασε τους προβληματισμούς του για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων που απασχολεί τους καταστηματάρχες. Ως προς αυτό το θέμα ο βουλευτής, κ. Χρ. Καραγιαννίδης, του απάντησε ότι γίνεται συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του θέματος όπου θα πρέπει να καθοριστούν κριτήρια για τα ποσά τα οποία θα προκύψουν μετά από τη διαβούλευση που θα γίνει μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, κ. Άγγελος Καλλίας, αναφέρθηκε στο θέμα των ενοικιαζόμενων δωματίων μέσω διαδικτύου (airbnb) τα οποία έχουν αυξήσει την ανταγωνιστικότητα με τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα οποία όπως επισήμανε δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό νομικό πλαίσιο. Επιπρόσθετα επισήμανε το γεγονός της οριζόντιας αύξησης της υποχρεωτικότητας των μισθών σε επίπεδο κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων αλλά και για το εργασιακό καθεστώς το οποίο είναι υψηλό και θα πρέπει, όπως τόνισε, να προβλεφθεί κάποια μείωση ή κάποια επιδότηση.
Ακόμη, ο βουλευτής Ν. Δράμας, κ. Χρ. Καραγιαννίδης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για θέματα τοπικού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, επισήμανε- αρχικά -αναφορικά με το θέμα του άξονα Δράμας- Αμφίπολης και τη σύνδεση με την Εγνατία οδό ότι «το έργο έχει καθυστερήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και επί κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκαν κάποιες καθυστερήσεις- παρά τη θέλησή της- αλλά θεωρώ ότι εντός του 2019 θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου».

 ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΟΕΒΕ ΑΜΘ
Για το θέμα της έναρξης λειτουργίας των φυλακών Νικηφόρου υπογράμμισε ότι «έχουν υπογραφεί από τα αρμόδια υπουργεία οι σχετικές αποφάσεις, μένει τώρα ο ΑΣΕΠ, η διαδικασία προσλήψεων κ.λ.π. Εκτιμώ ότι τέλη του 2019 με αρχές του 2020 θα ξεκινήσει η λειτουργία των φυλακών Νικηφόρου». Κατόπιν ερώτησης μέλους του Δ.Σ. του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών Δράμας σχετικά με το φυσικό αέριο επισήμανε ότι «υπήρξαν από εταιρείες διάφορες ενστάσεις αλλά το έργο είναι προς δημοπράτηση και η υλοποίησή του σίγουρα θα έχει μεγάλο χρονικό ορίζοντα».
Τέλος, να σημειωθεί ότι ήταν αισθητές οι απουσίες των βουλευτών Ν. Δράμας, κ.κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και Χαράς Κεφαλίδου, του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρ. Μέτιου αλλά και του Δημάρχου Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκου, οι οποίοι καλέστηκαν στην εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας των Ομοσπονδιών Α.Μ.Θ. για να συζητήσουν- παράλληλα- με τους επαγγελματίες της Περιφέρειας τα προβλήματα που τους απασχολούν και να προτείνουν από κοινού λύσεις. Οι βουλευτές Ν. Δράμας της αντιπολίτευσης «έλαμψαν» δια της απουσίας τους και έδειξαν ότι δεν έχουν ενδιαφέρον για τα προβλήματα των επαγγελματιών παρόλο που θα ήταν πιο εύκολος ο ρόλος τους καθότι είναι στην αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr