rena

rena

2

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου
Στον κατάμεστο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ευγενείου του Τραπεζουντίου, στον Αρκαδικό Δράμας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουλίου 2021 η παρουσίαση του βιβλίου: «ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ των δικών μας η λαλιά την ιστορία μαρτυρά», του συντοπίτη Φαρμακοποιού Λεωνίδα Γαλανόπουλου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Δράμας, ο πρώην υπουργός ΑΜΘ και Πρώην Δήμαρχος Δράμας Μαργαρίτης Τζίμας , μετά της συζύγου του Μελίνας Μποτέλλη, ο νυν Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο πρώην Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης και πλήθος αυτοδιοικητικών παραγόντων του Δήμου Δράμας.

1
Η εκδήλωση, μια γιορτή και μια τιμή στους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στον Αρκαδικό, πλαισιώθηκε από την χορωδία του Π.Σ Αρκαδικού, με διευθυντή τον Μανώλη Παργεντάκη. Στην απόδοση των τραγουδιών ήταν ο Κώστας Θεοδοσιάδης και στη λύρα ο Γιώργος Αυγητιδης.
Το βιβλίο παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο τόσο ο Σελβιαριδης Παναγιώτης, καθηγητής νευροχειρουργικής Α.Π.Θ, όσο και η πολυτάλαντη Κοσσυφίδου Μαρία, εκπαιδευτικός. Στο τέλος, για το βιβλίο του, τις μνήμες που με κόπο και πολυετή προσπάθεια κατέγραψε σένα πολυσέλιδο πόνημα, αναφέρθηκε ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Λεωνίδας Γαλανόπουλος.

3
Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά, την οποία εξέδωσε η ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας, πριν την οριστική διάλυσή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας εξέδωσε στην πολυετή παρουσία της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου, σειρά βιβλίων για την ιστορία του τόπου, τα οποία αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και είναι πραγματικό λυπηρό που το έργο της δεν θα έχει πλέον συνέχεια.

IMG 20210724 222019
Σ’ ότι αφορά το πόνημα του κ. Γαλανόπουλου, για το οποίο όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια, αποτελεί μια πληρέστατη καταγραφή της ζωής των πρώτων προσφύγων κατοίκων στον Αρκαδικό. Μνήμες που ζωντάνεψαν ξανά μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου ακολουθώντας το αιώνιο ταξίδι της παρακαταθήκης τους για τις επόμενες γενιές.
Η ιστορία μιας ολάκερης γενιάς, που βίαια ξεριζώθηκε, μα ποτέ δεν ξέχασε τα όσα πέρασε, τους αγώνες που έδωσε για να γλυτώσουν τα παιδιά τους από τη φτώχια και τη μιζέρια.

4
Ιστορίες και μνήμες και των δικών τους παιδιών, καταγεγραμμένες για να μη μπουν στη λήθη του χρόνου, σε μια εποχή που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς.
Μια επίπονη και αξιέπαινη δουλειά, που αξίζει τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας. Όπως θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκαδικού, που στήριξε ένθερμα της προσπάθεια αυτή.
Συγχαρητήρια και στον αδελφό του Λεωνίδα τον Χαράλαμπο Γαλανόπουλο για τη φιλοτέχνιση του εξώφυλλο του βιβλίου και σ’ όλους όσους έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στηρίζοντας τον κ. Λεωνίδα Γαλανόπουλο προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο του.

5

6

7

209864322 496322405005409 6166742513045137246 n

"Τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση είναι μεγάλη ευκαιρία αποτίμησης της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και εθνικού αναστοχασμού.
2 αιώνες αγώνα για ελεύθερη πολιτική ζωή δεν φτιάχνουν ασφαλώς ένα παραδείσιο πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο κοινού εθνικού βίου. Όμως είναι ξεκάθαρο το ότι η καλύτερη περίοδος της σύγχρονης Ελλάδας, είναι η περίοδος της Μεταπολίτευσης, από την πτώση της δικτατορίας το 1974 μέχρι σήμερα.
Συχνά συμπολίτες που λησμονούν να κοιτάξουν το «όλον» της σύγχρονης Ελλάδας, θεωρούν τα τελευταία 47 χρόνια ως περίοδο απαξιωμένη, λόγω της παρελθούσης κρίσεως. Ασφαλώς ουδέν ψευδέστερον. Διότι σε τούτη την περίοδο άνθησαν όλα τα λουλούδια του κήπου.
Μεταπολίτευση grossomodo σημαίνει θεσμικότητα, ευημερία, ανάπτυξη και εξευρωπαϊσμός. Μετά την πολιτική και οικονομική περιπέτεια της τελευταίας δεκαετίας, καθώς και την πανδημική κρίση των τελευταίων 18 μηνών, καλούμαστε να μεταμορφώσουμε ποιοτικά την Δημοκρατία της Μεταπολίτευσης με εργαλεία κατά κεφαλήν καλλιέργειας.
Καλούμαστε επίσης να διασφαλίσουμε το ύψιστο αγαθό, την υγεία των συμπολιτών μας! Η επιστήμη συντάσσεται σε αυτόν τον αγώνα προσφέροντας το πιο χρήσιμο όπλο της το οποίο δέν είναι άλλο από τον εμβολιασμό! Μια ύψιστη πράξη ατομικής ευθύνης και απόδειξη της δημοκρατικής μας συνείδησης.
Για να νικιέται πάντα το σκοτάδι από το φως. Για να υψώνεται πάντα η ελπίδα, η ευγένεια κι η αισιοδοξία, υψηλότερα από την αναίδεια, την μεμψιμοιρία και την οπισθοδρόμηση".

 

Γραφείο Βουλευτή Ν. Δράμας
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κωνσταντίνου Δ. Μπλούχου

Στα πλαίσια των Ακριτείων Κ.Νευροκοπίου 2021, το κέντρο ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ,με την υποστήριξη του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, διοργανώνει παιδική εκδήλωση με θέμα: «Τοφιδάκι της Ευρώπης», ένα διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά από7 έως 15 χρονών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 25 Ιουλίου, στις 19:00 μμ στο γήπεδο
Κ. Νευροκοπίου, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της
εξάπλωσης COVID-19. Είσοδος δωρεάν με τη συνοδεία γονέα.
Με τη διάδραση του παιχνιδιού αυτού τα παιδιά γνωρίζουν περισσότερα για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την πολυπολιτισμικότητα, την αλληλεγγύη και το σεβασμό.
Η Ευρώπη έρχεται στη γειτονιά του Νευροκοπίου και καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Περισσότερες πληροφορίες:https://bit.ly/2V6SV7c

Στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, που διεξήχθη στο Μεγάλο Αρσενάλι Χανίων, η πόλη της Δράμας είχε μια σπουδαία σκακιστική διάκριση. Ο Καζάκος Μάρκος του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας κατέκτησε, ανάμεσα σε 42 αθλητές, τη δεύτερη θέση με επτά βαθμούς, σε ισοβαθμία με τον πρώτο νικητή. Συνολικά είχε έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.
Να σημειωθεί η αξία της επιτυχίας αυτής, καθώς το επίπεδο των νεαρών σκακιστών είναι υψηλότατο. Ανάμεσά τους, οι πρώτοι επτά της αρχικής λίστας έχουν βαθμολογία άνω των 2000 ΕΛΟ. Η επιτυχία του Μάρκου αποδεικνύει την άνοδο του σκακίου στην πόλη μας και είναι παράδειγμα για τα υπόλοιπα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα αυτό. Ως Σκακιστικός Όμιλος Δράμας, συγχαίρουμε τον Μάρκο αλλά και τους υπόλοιπους νικητές και ευχόμαστε στο μέλλον κι άλλες τέτοιες, αλλά και μεγαλύτερες επιτυχίες!

(Μία παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη
«Ο Γύρος του Θανάτου»)

Παραγωγή: Goo Theater Company

Φρούριο Καβάλας
Πέμπτη 29 Ιουλίου, ώρα 21.30

Η βραβευμένη παράσταση του Γιώργου Παπαγεωργίου «Αρίστος» , με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», έχοντας συγκεντρώσει την ευρεία αποδοχή του κοινού και των κριτικών, έρχεται την Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 21.30, στο Φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του Αρίστου.
Ο φίλος από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα γειτόνισσα της μάνας του, ένας αχθοφόρος του λιμανιού, ο παρακρατικός δοσίλογος περιπτεράς, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια - οι δύο έρωτες του, ερμηνευμένοι επί σκηνής από τρεις ηθοποιούς.
Οι ερμηνευτές ζωντανεύουν μια ιστορία που μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες της Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές πλευρές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, σε ένα σκηνικό χρόνο που φτάνει μέχρι το 1960 όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας, στον οποίο όλοι αναφέρονται, που είναι ο Αριστείδης Παγκρατίδης, ο φερόμενος ως «Δράκος του Σέϊχ σου», τον οποίο ο τύπος του 1963 (Ελληνικός Βορράς) τον αποκαλούσε «νεαρό ανώμαλο». Το 1966 καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης. Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου. Οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ήταν «Μανούλα μου, είμαι αθώος».

* Το βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Ο Γύρος του Θανάτου» τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος
* Η παράσταση τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης παράστασης από το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

 

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου
Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Δούσος
Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Δούσος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα
Σκηνογραφική/Ενδυματολογική επιμέλεια: Κατερίνα Αριανούτσου
Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου
Υπεύθυνη περιοδείας: Έφη Χριστοδουλοπούλου

Παίζουν

Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος, Ιωάννης Αθανασόπουλος

«Αρίστος»
Φρούριο Καβάλας
Πέμπτη 29 Ιουλίου, ώρα 21.30

Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη των παραστάσεων.
Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο, καθώς και σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Τιμές εισιτηρίων: 15 € Γενική Είσοδος, 12 € Φοιτητικό (με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας) – Παιδιά μέχρι 12 ετών, Ανέργων (με προσκόμιση ηλεκτρονικής ανανέωσης της κάρτας ανεργίας), Πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, Ομαδικά (άνω των 10 ατόμων)

Προπώληση: www.ticketservices.gr, καταστήματα public

Πληροφορίες:
- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (ώρες γραφείου)

- Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά 10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00.

 

*Το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24-7-2021 ώρα έναρξης 21.30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Οι programmers του Φεστιβάλ Δράμας παρουσιάζουν τις δικές τους μικρού μήκους
Αλήθεια του Γιάννη Σακαρίδη 14’
Η περίεργη αυτοκτονία ενός επιστήμονα που εργάζεται σε μια πετρελαϊκή εταιρία αλλάζει οριστικά τη ζωή δύο φίλων, οδηγώντας τους να ερευνήσουν και να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Χαμάμ της Βαρβάρας Δούκα 20’
Δύο οικογένειες από το 1843, στις απαρχές της δημιουργίας του Νέου Ελληνικού κράτους , ως το 1973, την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενάντια στη δικτατορία των Συνταγματαρχών, χωρίζονται και ενώνονται , στη διάρκεια των χρόνων, περνώντας ίντριγκες, θανάτους, ταραγμένες εποχές, όπως ακριβώς και η χώρα.... Ένας πίνακας αγαπιέται, μισιέται, αλλάζει χέρια, ακριβώς όπως και η χώρα.... Έχει τη δική του ψυχή ή αντανακλά ότι του προβάλλουμε; Όμως εξάλλου και η ζωή δεν είναι ένα τεράστιο μηχάνημα προβολής που κανείς δεν έχει δει τον χειριστή του;
Διαδρομή-3 του Θανάση Νεοφώτιστου 13’
Ως κάποιος που έχει αισθανθεί αρκετά συχνά το δυσάρεστο συναίσθημα του να φόβου να εκφράσω την ερωτική μου έλξη για κάποιον σε δημόσιο χώρο, ταυτίζομαι με τον Αμάρ, αυτό τον έφηβο που ανακαλύπτει την απαγορευμένη ερωτική έλξη του γι αυτή την όμορφη μουσουλμάνα κοπέλα. Καταλαβαίνω πως αισθάνεται παγιδευμένος και υπό κρίση από τους ξένους σε αυτό το συντηρητικό πλην γεμάτο σεξουαλική ενέργεια τραμ που κάνει την ιστορική Διαδρομή-3 στο κέντρο της γοητευτικής πόλης του Σαράγιεβο..

Βερίκοκα του Σπύρου Σιάκα 6’
Μυθοπλασία/Fiction, 6΄, 2015
Προσέγγιση της έννοιας του "Ανεκπλήρωτου" μέσα από την ιστορία ενός αγοριού και μιας πιατέλας με βερίκοκα στην παραλία.
Λεωφόρος Πατησίων του Θανάση Νεοφώτιστου 12’
Η μαμά του Γιάννη καθώς κατευθύνεται σε μια οντισιόν, για το ρόλο της Σαιξπηρικής Βιόλας, ανακαλύπτει ότι ο γιος της έχει μείνει μόνος του στο σπίτι. Περπατώντας στη Λεωφόρο Πατησίων, μιας από τις πιο αντιφατικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, θα παλέψει να ισορροπήσει όλους τους ρόλους της ζωής της μέσα από το κινητό της.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης (Σ.Ε.Μ.Μ.Θ), στο πλαίσιο της πάγιας θέσης του για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής στρατηγικής branding και την καθιέρωση μίας ενιαίας ταυτότητας για την υποστήριξη της προώθησης των εξαγωγών του κλάδου, υλοποίησε, σε συνεργασία με την εταιρία ICAP και την DK Marketing, την ανάπτυξη στρατηγικού σχεδίου δράσεων για την προβολή και την προώθηση του ελληνικού μαρμάρου στο εξωτερικό, με τριετή χρονικό ορίζοντα.
Το στρατηγικό αυτό σχέδιο αποτελεί μία ολοκληρωμένη προσέγγιση ανάδειξης του brand «Ελληνικό Μάρμαρο» σε παγκόσμιο επίπεδο και σε αυτό περιλαμβάνονται παραδοσιακές δράσεις επικοινωνίας και προώθησης, όπως η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές, αλλά και εκτεταμένη χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων εργαλείων marketing, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ισχυρού brand name και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του ελληνικού μαρμάρου διεθνώς.
Η εκπόνηση του συγκεκριμένου σχεδίου έγινε κατόπιν συζητήσεων του ΣΕΜΜΘ με φορείς όπως το Υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της εξωστρέφειας του κλάδου με την υποστήριξη κρατικών φορέων. Με στόχο την περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς στον παγκόσμιο χάρτη και τη διείσδυση του κλάδου του μαρμάρου σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές, το τελικό στρατηγικό σχέδιο δράσεων για την προβολή και την προώθηση του ελληνικού μαρμάρου, που επήλθε έπειτα από διαβούλευση μεταξύ των μελών του ΣΕΜΜΘ και είναι κοστολογημένο και διαστασιολογημένο από την ICAP και την DK Marketing, θα αποτελέσει τη βάση για την υποβολή προτάσεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των δράσεων και να αποτελέσει η υλοποίησή τους μέρος μίας εθνικής στρατηγικής.

«Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για το γεγονός ότι το έργο του κτηματολογίου δεν ευτύχησε. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί μια πολύ πρόχειρη παρέμβαση με την οποία απλά μεταφέρει στο νέο σύστημα, τις παλιές παθογένειες». Αυτά τόνισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το ν/σ «εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης».
Όπως σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος:
- Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι ένα σταθερό, αξιόπιστο και διαφανές πλαίσιο καταγραφής των εμπράγματων δικαιωμάτων των πολιτών.
- Κλείνετε εσπευσμένα τις υφιστάμενες εκκρεμότητες, τις αποτυπώνετε στο κτηματολογικό φύλλο που είναι η ακτινογραφία του ακινήτου και λέτε ότι έχουμε κτηματολόγιο.
- Όμως απλώς οι διεκδικήσεις και οι αμφισβητήσεις που υπάρχουν και στο υφιστάμενο καθεστώς του υποθηκοφυλακείου, απλώς μεταφέρονται στο νέο κτηματολόγιο. Δεν είναι θεσμική εξέλιξη αυτό. Είναι μια πολύ πρόχειρη κίνηση για να πούμε ότι κλείσαμε την εκκρεμότητα.
«Το σκεφτήκατε επίσης καλά ότι αν το δημόσιο δεν δηλώσει δικαίωμα εντός 60 ημερών, δεν θα έχει πλέον κανένα εμπράγματο δικαίωμα; Καταλαβαίνετε τι δρόμοι ανοίγονται; Φοβάμαι ότι η αγωνία σας να παρουσιάσετε έργο θα φέρει την κατάσταση του κτηματολογίου και των πολιτών σε πολύ δυσμενέστερη θέση από το ότι είναι στην πραγματικότητα», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.
H oμιλία εδώ
https://www.youtube.com/watch?v=vUT6Urn2M8U

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα alpha-news.gr παραχώρησε το στέλεχος της Ν.Δ. και υποψήφιος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Περικλής Κωφίδης όσον αφορά την υποψηφιότητα του.
Ο κ. Κωφίδης απαντά στις ερωτήσεις και καταθέτει τις θέσεις και τις απόψεις του σε θέματα που άπτονται του κομματικού και πολιτικού συστήματος.

ΕΡ. Είστε από τα πιο γνωστά και πεπειραμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με γνώση της τοπικής πολιτικής πραγματικότητας. Πιστεύετε ότι θα μπορέσετε, τόσο εσείς προσωπικά όσο και η πολιτική σας ομάδα, (στην περίπτωση που εκλεγείτε στις ερχόμενες εσωκομματικές εκλογές) να διεκδικήσετε από την σημερινή κυβέρνηση την ικανοποίηση των αιτημάτων της Δράμας;
ΑΠ. Κατ’ αρχάς είναι χαρά και τιμή για μένα, το ενδιαφέρον σας να φιλοξενήσετε στην ιστοσελίδα σας, τις αρχές και θέσεις μου, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, στις οποίες θα διεκδικήσω τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ, όπως ήδη έχω ανακοινώσει.
Στη ζωή μου έχω μάθει να εργάζομαι, να αγωνίζομαι να διεκδικώ και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση, για την υπεράσπιση κάθε υγιούς και δίκαιου αιτήματος, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μου. Δεν υπολόγισα ποτέ το κόστος και πιστέψτε με, κάποιες φορές ήταν επιζήμιο για μένα. Έχω μάθει να λέω «ΟΧΙ», και να υπερασπίζομαι το ορθό και δίκαιο. Δεν υπήρξα ποτέ συστημικός και δεν πρόκειται να γίνω!

"Δεν υπήρξα ποτέ συστημικός και δεν πρόκειται να γίνω!"

Βάσει λοιπόν των αρχών και πεποιθήσεων μου, το δυναμικό του χαραχτήρα μου, αλλά και τη διάθεση που έχω για προσφορά, μπορώ να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα στηρίξω, με κάθε τρόπο, εάν ο κόσμος με εμπιστευτεί, την ικανοποίηση των αιτημάτων του, μέσα από το θεσμικό ρόλο της ΔΕΕΠ αλλά και προσωπικά.
Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, να επισημάνω ότι, ο ρόλος της ΔΕΕΠ είναι να προωθεί προς την κεντρική εξουσία τα προβλήματα της περιοχής και να στηρίζει τις δράσεις των βουλευτών και δημάρχων του νομού για την υλοποίηση των αιτημάτων τους. Σε καμιά περίπτωση δεν τους υποκαθιστά και βεβαίως δεν τους παραγκωνίζει. Οι ρόλοι είναι διακριτοί και έτσι πρέπει να παραμείνουν.

κωφιδης2

ΕΡ. Ποιά εκτιμάτε ότι είναι τα στοιχεία τα οποία διαφοροποιούν την δική σας υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. από τις άλλες υποψηφιότητες;
ΑΠ. Κάθε υποψηφιότητα είναι σεβαστή και στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, εύχομαι κάθε επιτυχία σε όποιους ή όποιον τελικώς διεκδικήσει τη ΔΕΕΠ Δράμας.
Θα μπορούσα να σας απαριθμήσω πολλούς λόγους, για τους οποίους η δική μου υποψηφιότητα είναι η πλέον σοβαρή και αποτελεσματική, αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξει κάτι στον τρόπο διοίκησης της ΔΕΕΠ. Δεν είναι άγνωστη σε κανένα η αδράνεια και η απραξία που επικρατεί επί σειρά αιτών στο χώρο αυτό.

"Δεν πρόκειται να πληρώσουμε τη συνδρομή κανενός μέλος προκειμένου να εξαγοράσουμε την ψήφο του"

Στις «θέσεις και απόψεις μου», που δημοσιοποίησα πρόσφατα, αναφέρομαι στους τρόπους με τους οποίους σκοπεύω να διοικήσω τη ΔΕΕΠ, με στόχο την αναβάθμισή της.
Ξεκάθαρα, με πλήρη διαφάνεια, έχω δημοσιοποιήσει τις θέσεις μου οι οποίες πιστοποιούν τη διαφορετικότητα της σκέψης και δράσης μου, έναντι άλλων ενδιαφερομένων. Ένα μόνο θα σας πω, τόσο εγώ όσο και όσοι θα συμμετέχουν στο δικό μου συνδυασμό, δεν πρόκειται να πληρώσουμε τη συνδρομή κανενός μέλος προκειμένου να εξαγοράσουμε την ψήφο του. Όποιος θέλει να είναι μέλος της Ν.Δ. μπορεί να πληρώσει και τα 12 ευρώ υπέρ του κόμματος και ως κύριος της ψήφου του να επιλέξει τον πλέον κατάλληλο για την εκπροσώπηση του.

"Τολμώ να μιλώ για ενότητα, γιατί την πιστεύω"

ΕΡ. Έχετε μιλήσει αρκετές φορές για την ενότητα στον κομματικό σας χώρο, η οποία ακόμη και σήμερα αποτελεί ζητούμενο για την τοπική Ν.Δ. Εσείς μπορείτε να την διασφαλίσετε με την στάση και τις επιλογές σας; Με ποιο τρόπο;
ΑΠ. Βασικός στόχος της υποψηφιότητας μου είναι η ενότητα του χώρου της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο. Η ενότητα που θα φέρει και τη δεύτερη έδρα στο κόμμα της Ν.Δ .στο Νομό. Είναι εφικτό, αρκεί όλοι να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να αφήσουμε πίσω το «διαίρει και βασίλευε».
Όταν αφήσουμε πίσω το «εγώ» και δουλέψουμε όλοι μαζί για το «εμείς» και αυτό δεν αφορά τον απλό ψηφοφόρο μόνο, αλλά και όλα τα εκλεγμένα στελέχη και φορείς, τότε ναι μπορούμε να αισιοδοξούμε.
Προσωπικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι επιθυμώ την συνεργασία όλων των φορέων, την ενότητα του χώρου, γιατί απλούστατα ενωμένοι μπορούμε περισσότερα και καλύτερα.
Τολμώ να μιλώ για ενότητα, γιατί την πιστεύω, αλλά και γιατί μπορώ να την υπηρετήσω με γνώμονα την ευρεία αποδοχή που εισπράττω από υψηλόβαθμα εκλεγμένα στελέχη έως και τον απλό ψηφοφόρο. Η αποδοχή αυτή οφείλω να πω ότι με γεμίζει με επιπρόσθετη ευθύνη.

"Βασική αρχή μου, η απαλοιφή της παλαιοκομματικής αντίληψης περί κομματικού μηχανισμού"

ΕΡ. Ποια η σχέση σας με τον τοπικό κομματικό μηχανισμό και πως σκέφτεστε να λειτουργήσετε κατά την προεκλογική περίοδο;
ΑΠ.Η σχέση μου είναι άριστη με όλους. Δεν υπάρχουν στεγανά στη συνεργασία μου. Τολμώ και μπορώ να σηκώσω το τηλέφωνο και να επικοινωνήσω με όλους. Ο καθένας έχει κάνει τη δική του διαδρομή, κάτι έχει αφήσει στον τόπο και προσωπικά ουδέποτε ήμουν μηδενιστής. Υπάρχουν βεβαίως και κάποια στελέχη τα οποία για τους δικούς τους λόγους, δεν καλοβλέπουν την κάθοδο μου στις εκλογές και προσπαθούν να τη διαβάλλουν κατηγορώντας με δικαίως και αδίκως. Το προσπερνώ στο όνομα της ενότητας την οποία και θα υπηρετήσω με κάθε κόστος.
Βασική αρχή μου την οποία και θα δείτε να γίνεται πράξη, εάν εκλεγώ, είναι απαλοιφή της παλαιοκομματικής αντίληψης περί κομματικού μηχανισμού.
Η ΔΕΕΠ ανήκει σε όλους τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και στηρίξει την προσπάθεια κάθε υποψηφίου βουλευτή ή δημάρχου που κατεβαίνει κάτω από την ομπρέλα της και δεν πρόκειται να είναι κάτω από τη σκέπη κανενός, άρα και ελεγχόμενη από κανέναν. Οι προκλήσεις της νέας εποχής που ξημέρωσε για όλο τον πλανήτη μας, απαιτεί νέες πρακτικές και πολιτικές και όχι βολεμένους και καρεκλάτους…

κωφιδης4

"Η ΔΕΕΠ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός ανδρός"

ΕΡ. Κομματικοί παράγοντες από διάφορους χώρους, εκτιμούν ότι οι τοπικές κομματικές οργανώσεις έχουν κλείσει τον κύκλο τους και δεν τους δίνεται πλέον η δυνατότητα καμίας πολιτικής παρέμβασης και προσφοράς στον τόπο. Εσείς τι λέτε;
ΑΠ. Την άποψη αυτή δεν τη συμμερίζομαι. Οι τοπικές κομματικές Οργανώσεις δεν έχουν κάνει τον κύκλο τους και φυσικά έχουν τη δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης. Είναι η φωνή του κόσμου και αυτή δεν μπορεί κανείς να τη στερήσει ή να την περιορίσει.
Εάν επικρατεί αυτή η αντίληψη είναι από το λανθασμένο τρόπο άσκησης της διοίκησης από ορισμένα στελέχη του χώρου.
Εδώ μου δίνεται την ευκαιρία να πω ότι η ΔΕΕΠ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός ανδρός. Υπάρχει διοίκηση και οι συμμετέχοντες σ’ αυτήν θα πρέπει να έχουν ρόλους και να είναι ενεργοί πολιτικά.
Επειδή επικοινωνώ με πολλές κομματικές οργανώσεις του χώρου μας ανά την Ελλάδα γνωρίζω πολύ καλά πόσο κάποιες εργάζονται ορθά για το κόμμα και την κοινωνία σε αντίθεση με κάποιες άλλες που μοιάζουν με απλά με «συλλόγους σφραγίδες».
Είναι ευθύνη του εκάστοτε προέδρου και της διοίκησης του, το τι θα παρουσιάσει στον κόσμο. Κι αυτό φυσικά πηγάζει από το τι ο ίδιος προσδοκά από την ενασχόλησή του αυτή…

ΕΡ. Στην περίπτωση που εκλεγείτε, με ποιον τρόπο θα συνεργαστείτε με εκπροσώπους φορέων, κομμάτων και αυτοδιοίκησης, στη Δράμα;
ΑΠ. Ήμουν παρών όπου το κόμμα ζήτησε τη βοήθεια μου. Δεν ζήτησα ποτέ ανταλλάγματα. Έδωσα έντιμα τον αγώνα μου, ως απλός «στρατιώτης». Εκτιμώ ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ηγηθώ μιας προσπάθειας. Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, μπορούμε με σθένος και αποφασιστικότητα, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.
Τη συνεργασία μου με εκπροσώπους φορέων, κομμάτων και αυτοδιοικητικών, τη θεωρώ και δεδομένη και εύκολη υπόθεση για μένα.
Είμαι όπως είπατε και εσείς στην αρχή, γνωστός και πεπειραμένος, με γνώση της πολιτικής πραγματικότητας. Αυτό είναι ένα «όπλο» για μένα.
Και σήμερα που δεν έχω κάποιο θεσμικό ρόλο, συνεργάζομαι άψογα με όλους, και όχι μόνο με Νεοδημοκράτες. Χαίρω της εκτίμησης των ανθρώπων με ανοιχτά μυαλά και ανοιχτούς ορίζοντες.
Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μπορεί να είσαι, εκ των πραγμάτων, απέναντι από κάποιον άλλο. Μετά τις εκλογές όμως εκπροσωπείς όλους τους Δραμινούς. Προσπαθείς μέσω του δικού σου πολιτικού χώρου να πετύχεις πράγματα που θα ωφελήσουν όλους τους συμπολίτες σου και όχι μόνον τους αρεστούς προς εσένα.
Αυτές οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις έχουν πεθάνει. Αν θέλεις να βοηθήσεις θα το κάνεις. Από εκεί και πέρα το τι θα πράξει αυτός που ωφελήθηκε, στις εκλογές, είναι δική του υπόθεση.
Σας ευχαριστώ πολύ

 κωφιδης3

ΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΟΥ

Αγαπητοί μου φίλοι,
Αισθάνομαι την ανάγκη να σας γνωστοποιήσω τις θέσεις και τις απόψεις μου, αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύω να διοικήσω τη ΔΕΕΠ Δράμας, την προεδρία της οποίας θα διεκδικήσω στις εσωκομματικές διεργασίες, σε χρόνο που το κόμμα τις ανακοινώσει.
Ως υπέρμαχος των καθαρών λόγων και έργων κάνω γνωστές τις απόψεις μου, γιατί εκτιμώ πως οι ψηφοφόροι της ΝΔ πρέπει να τις γνωρίζουν, αλλά και όλοι όσοι θα συνταχθούν με την προσπάθεια μου, θα πρέπει να συμμερίζονται και να υπερασπίζονται τις αρχές και θέσεις μου.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΔΡΑΜΑΣ
Ως πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δράμας, θα λειτουργήσω με εξωστρέφεια και ενωτικό πνεύμα, υπερβαίνοντας κάθε αντιπαλότητα, με στόχο την ενότητα του χώρου.
Οι πόρτες της ΔΕΕΠ, θα είναι πάντα ανοιχτές προς σε όλους τους πολίτες, γιατί πιστεύω πως το κόμμα πρέπει και οφείλει να είναι πάντα ανοιχτό στην κοινωνία.
Η ΔΕΕΠ Δράμας, θα λειτουργεί υπό καθεστώς πλήρους οικονομικής διαφάνειας, με λογοδοσία σε τακτά χρονικά διαστήματα, προς τα μέλη της.
Θα μεριμνήσω για την ορθή λειτουργία της ΔΕΕΠ, έχοντας ανοιχτό σε καθημερινή βάση του γραφείου της, θα δημιουργηθεί γραφείο τύπου, το οποίο θα κάνει γνωστές στο ευρύ κοινό της θέσεις του κόμματος σε όλους τους τομείς.
Θα ξαναδημιουργηθεί το τμήμα γυναικών της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα και θα στηριχθεί ποικιλοτρόπως για να αναλάβει δράσεις, προβάλλοντας πέρα από το πολιτικό γίγνεσθαι, το κοινωνικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, ενισχύοντας παράλληλα τη συμμετοχή των γυναικών στον πολιτικό στίβο.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΔΡΑΜΑΣ
Η ΔΕΕΠ Δράμας, οφείλει να παράγει πολιτικό λόγο και να παρεμβαίνει σε καίρια θέματα επικαιρότητας, που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Ο τρόπος παρέμβασης της θα αποφασίζεται ανάλογα με τις περιστάσεις και με συλλογική απόφαση των μελών της.
Η ΔΕΕΠ Δράμας, θα προωθεί στην Κεντρική Διοίκηση κάθε ζήτημα που θέτουν στελέχη, φορείς, κοινωνικοί εταίροι και παραγωγικοί συνεταιρισμοί, συνδράμοντας στην υποστήριξη των ενεργειών και των πρωτοβουλιών τους, που αφορούν τοπικά ζητήματα και τομείς δράσεις τους.
Θα παρεμβαίνει στη κοινωνία διοργανώνοντας εκδηλώσεις (ημερίδες-συζητήσεις- ομιλίες), με θέματα όχι απαραίτητα κομματικά ή πολιτικά, αλλά τοπικού και γενικότερου ενδιαφέροντος, για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.
Θα οργανώνονται δράσεις φιλανθρωπικού χαραχτήρα και αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τις ΔΗΜΤΟ του Νομού.
Ως κομματική οργάνωση, η ΔΕΕΠ Δράμας οφείλει να έχει ευαίσθητα αντανακλαστικά, που θα τη φέρουν εγγύτερα στην κοινωνία και τους πολίτες.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ
Η ΔΕΕΠ Δράμας, θα λειτουργεί σε συνέργεια με τις ΔΗΜΤΟ του νομού. Θα συνεδριάζει στις έδρες των τοπικών ΔΗΜΤΟ, σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή και συνέργεια.
Ο λόγος τους, τα αιτήματα τους, θα ενισχύονται και θα στηρίζονται, προκειμένου να επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Θα αξιοποιηθούν τα περιφερειακά στελέχη, σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, για να έχουν ενεργό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες τους.
Θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας, με θεματικές αρμοδιότητες, που θα επεξεργάζονται τα εκάστοτε θέματα και θα τα παρουσιάζουν στον Πρόεδρο και στα μέλη της ΔΕΕΠ Δράμας.
Θα υπάρξει πλήρης σεβασμός στην λειτουργική αυτοτέλεια της ΟΝΝΕΔ. Ωστόσο, θα επιδιωχθεί συνεργασία μαζί της, αναδεικνύοντας το σημαντικό της ρόλο. Η ΔΕΕΠ Δράμας, θα υποστηρίζει οργανωτικά τις δράσεις της ΟΝΝΕΔ, όπου και όποτε της ζητηθεί.

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
Ως πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δράμας, θα μεριμνήσω ώστε όλα τα μέλη να εργάζονται συλλογικά, για την ανάδειξη του έργου της Νέας Δημοκρατίας, της επανεκλογή της στις επόμενες εκλογές με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Θα δώσω έντιμα τον αγώνα μου για το κόμμα που υπηρέτησα μια ολόκληρη ζωή, από όποια θέση κι αν μου ζητήθηκε, γιατί κάθε προσπάθεια μου έχει έναν μόνο στόχο: «Ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο και τους νέους μας, χωρίς ιδιοτέλεια και δεύτερες σκέψεις».
Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, αλλά και αποφασιστικότητας, για την υλοποίηση όλων όσων εκτιμώ ότι θα φέρουν ένα καλύτερο μέλλον.
Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι απευθύνομαι στη βάση του κόμματος. Δεν υπήρξα ποτέ συστηματικό στέλεχος, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Θέλω η ΔΕΕΠ Δράμας να αποκτήσει μια ελεύθερη ανεξάρτητη φωνή, που θα στηρίζει το κυβερνητικό έργο, θα προωθεί στην Αθήνα τα αιτήματα των Δραμινών και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός βουλευτή.
Αντίθετα θα στηρίζει το έργο του κάθε εκλεγμένου βουλευτή, ενώ θα δώσει τον αγώνα της ώστε να καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να εκλέξει ξανά, δύο βουλευτές στη Δράμα.
Αγαπητοί μου φίλοι, όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα και περισσότερα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε ρότα, να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να δούμε τον κόσμο στα μάτια.
Με γνωρίζεται όλοι σας, χρόνια τώρα, και ξέρετε πολύ καλά ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους που διστάζουν ή φοβούνται να πουν δημόσια την άποψη τους, ακόμη κι αν αυτή πειράζει πολλούς.
Γνωρίζετε επίσης ότι δεν προδίδω ανθρώπους, αλλά και δεν συμβιβάζομαι με όσους δεν δέχονται την αλήθεια, γιατί η αλήθεια αντέχει στο φως!
Ζητώ τη στήριξη σας, στο νέο αυτό εγχείρημα που κάνω και σας υπόσχομαι ότι δεν θα παρεκκλίνω από τις αρχές και τις αξίες μου.
Σας θέλω δίπλα μου στον αγώνα αυτό και είμαι εδώ για να ακούσω τις δικές σας θέσεις και απόψεις γιατί η ΔΕΕΠ Δράμας δεν επιτρέπεται να είναι υπόθεση ενός ανδρός.
Στον αγώνα αυτό θα πορευτούμε μαζί, όπως μαζί θα είμαστε και στην υλοποίηση των δεσμεύσεων μας. Ο καθένας από το πόστο που θα αναλάβει, τον χώρο ευθύνης του.
Είμαι εδώ για να συνθέσω και όχι να διαιρέσω. Επιθυμώ την ανανέωση της ΔΕΕΠ, χωρίς αυτό να σημαίνει τον αποκλεισμό παλαιών στελεχών που αποδεδειγμένα πρόσφεραν στην τοπική κοινωνία.
Είμαι εδώ για να απλώσω χέρι φιλίας και συνεργασίας σε όποιον το επιθυμεί. Οι προσωπικές φιλοδοξίες, σ’ ένα βαθμό, μπορεί να είναι και θεμιτές. Το κοινό συμφέρον όμως, είναι πάνω από κάθε προσωπική διεκδίκηση. Είναι απαίτηση της κοινωνίας και υποχρέωση όλων μας!
Σας ευχαριστώ πολύ.

Περικλής Κωφίδης
Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΕΕΠ Δράμας

64o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Καλλιτεχνική Εταιρεία «Μυθωδία» - People Entertainment Group
«Μήδεια» του Μποστ

Φρούριο Καβάλας
Πέμπτη 22 Ιουλίου, ώρα 21.30

 GIA 4120 crop

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία, σε συνεργασία με την People Entertainment Group, παρουσιάζουν την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια», σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 21.30, στο Φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας δεν ενσαρκώνει γυναίκα, αλλά ο εξαίρετος και βραβευμένος ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου πλαισιωμένος από ένα θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς: Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Γιάννη Καλατζόπουλο, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νίκορέστη Χανιωτάκη, Γιάννη Δρακόπουλο, Άννα Φιλιππάκη, Γεράσιμο Σκαφίδα, Άννα Κλάδη και τον Γιάννη Μαθέ στη μουσική διδασκαλία / ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων.

Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika.

Η παράσταση φιλοδοξεί, με τη σύγχρονη ματιά που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του, να μεταδώσει τον σπουδαίο σατιρικό́ λόγο του Μποστ που ασχολήθηκε με τόσο χιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Υπόθεση: Στη Μήδεια, ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μποστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσωνα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια!
Έτσι, θολωμένη η Μήδεια αρπάζει το χασαπομάχαιρο απ’ την κουζίνα και φευ! Σφάζει όποιον βρει μπροστά της!

Λίγα λόγια για το έργο:
Η «Μήδεια» του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) αποτελεί μια από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας κι έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία ανά περιόδους στο θέατρο Στοά με την Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Θανάση Παπαγεωργίου, όπως επίσης από άλλους θιάσους σε καλοκαιρινές περιοδείες στην Ελλάδα. Η τελευταία φορά που ανέβηκε στην χώρα μας ήταν το 2015 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.
Απ’ το πρώτο ανέβασμα του έργου το 1993, το χιούμορ του Μποστ, που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», πέτυχε το στόχο του και δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας. Με την μοναδικότητα της γραφής του, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μια -μέχρι δακρύων από τα γέλια- κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα, με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα.
Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα έργο που επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».

Διανομή:
Μήδεια Μάκης Παπαδημητρίου
Οιδίποδας Κώστας Τριανταφυλλόπουλος /Γιάννης Καλατζόπουλος
Ευριπίδης Γιάννης Δρακόπουλος
Καλόγρια Πόλυ Μαρία Διακοπαναγιώτου
Ιάσων Νικορέστης Χανιωτάκης
Τροφός Γεράσιμος Σκαφίδας
Αντιγόνη Άννα Φιλιππάκη
Ψαράς /Εξάγγελος Άννα Κλάδη

Συντελεστές:
Διασκευή - Απόδοση στίχων - Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Πρωτότυπη μουσική*: Monika
Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Βοηθός Σκηνογράφου: Έμιλυ Ονησιφόρου
Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Μαρία Φέξη
Χορογραφίες-Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη – Ερωφίλη Κλέπκου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Παπασάββα

* Η μουσική παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς

Μουσική διδασκαλία, προσαρμογή και ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων στο πιάνο: Γιάννης Μαθές

 GIA03407 both Oidipodes

• Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

• Διεύθυνση και Οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Γεωργοπούλου

• Παραγωγή: Μυθωδία - People Entertainment Group

 

• Social Media Marketing: Social Experience

 

«Μήδεια» του Μποστ
Φρούριο Καβάλας
Πέμπτη 22 Ιουλίου, ώρα 21.30

 

Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη των παραστάσεων.
Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο, καθώς και σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

 

Τιμές εισιτηρίων: 14 € Προπώληση, 18 € Γενική Είσοδος, 14 € Μαθητικό -Φοιτητικό – Ανέργων

Προπώληση: viva.gr

Πληροφορίες:
- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (ώρες γραφείου)

- Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά 10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00.

 

*Το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

 

 

 

Page 1 of 429

Kyriazidis Banner 2

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr