rena

rena

Άρθρο του βουλευτή Θ. Ξανθόπουλου

Από τη σύσταση της επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είναι η πρώτη φορά που γράφω σχετικά μ’ αυτό το θέμα. Αλλά είναι και η πρώτη φορά που η αντιθεσμική και τελικά παράνομη τακτική της ΝΔ έφτασε σ’ αυτό το σημείο.

Οι «τροχιοδεικτικές βολές» της τακτικής που σκόπευε να ακολουθήσει η πλειοψηφία της Επιτροπής (με την αγαστή συνεργασία του ΚΙΝΑΛ, εννοείται) ξεκίνησαν με το αίτημα εξαίρεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη. Το πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, δηλαδή η πλειοψηφία να αποφαίνεται για την σύνθεση της αντιπροσωπείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρασε (αυτήν την φορά ήταν πρόταση του ΚΙΝΑΛ) και έκτοτε ο ΣΥΡΙΖΑ, δρώντας θεσμικά και υπεύθυνα, παρέμεινε στην επιτροπή χωρίς τη συμμετοχή των παραπάνω βουλευτών του.

Ακολούθησε η πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου με στοιχεία που κατατέθηκαν σε άλλες υποθέσεις, σε μία προσπάθεια να επιβαρυνθεί η θέση του ερευνωμένου.

Ο αντιθεσμικός κατήφορος της ΝΔ ολοκληρώθηκε την Τρίτη !!!! Αρχικά περίπου στις 12.00 όλως αιφνιδίως, χωρίς να τηρηθούν οι προθεσμίες του Κανονισμού της Βουλής, χωρίς να προϋπάρξει πρόσκληση σε συνεδρίαση, ούτε καν χορήγηση εγγράφων, τηλεφωνικά κληθήκαμε να παραστούμε σε συνεδρίαση της επιτροπής στις 13.00 με θέμα την αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατά του εισηγητή της ΝΔ Θ. Πλεύρη!!!!! Το καθένα από τα μέλη της επιτροπής ήμασταν απασχολημένα σε άλλες επιτροπές της Βουλής και ήταν και πρακτικά αδύνατον να συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση. Μας διαμηνύθηκε ότι η συνεδρίαση είναι τυπική και λόγω μη τήρησης των προθεσμιών θα αναβληθεί η συνεδρίασή της.
Όμως κατά τη συνεδρίαση και με παρουσία μόλις 2 μελών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ (τόσα ήσαν δυνατόν να παραστούν), η πλειοψηφία κατά την προσφιλή της τακτική (και με τη σύμφωνη γνώμη του ΚΙΝΑΛ) προχώρησε στην εξέταση της ουσίας της αίτησης αντί να αναβάλει και με διαδικασίες fast track αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης. Αυτό δηλ. που είναι αδιανόητο για οποιοδήποτε σωματείο έγινε πράξη σε κοινοβουλευτική επιτροπή.
Στο πρωτοφανές αυτό γεγονός σταθήκαμε απέναντι, το καταγγείλαμε ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και, φυσικά, αρνηθήκαμε να παραστούμε στη εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων, τους οποίους η πλειοψηφία αποφάσισε να εξετάσει χωρίς τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, ήτοι τήρηση της μυστικότητας της ταυτότητάς τους.
Με τον τρόπο αυτό η ΝΔ αλλά και το ΚΙΝΑΛ, ως θλιβερός ουραγός, έδειξαν ότι στόχος τους είναι να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Νοvartis αλλά και να μην υπάρξει ουσιαστικά στο μέλλον μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στην χώρα μας, που θα καταγγείλει και θα αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως θεσμικά υπεύθυνη πολιτική δύναμη καταγγέλλει εκ νέου την απαράδεκτη στάση των βουλευτών της ΝΔ, που με τον τρόπο αυτό επωάζουν τα μελλοντικά σκάνδαλα στη χώρα μας και αφοπλίζουν τη Δικαιοσύνη. Η απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis είναι προφανής αλλά να είναι σίγουροι στη ΝΔ ότι είναι μάταιη. Η αλήθεια θα βρει το δρόμο της και όσοι εγκλημάτησαν θα πληρώσουν.

 

86724287

Σήμερα περισσότερο από ποτέ σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, που πλήττει σοβαρά και αυξητικά τη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών επιτάσσεται η αναγκαιότητα δημιουργίας θεσμοθετημένων δράσεων με την εμπλοκή και τη συνεργασία της Τοπικής αυτοδιοίκησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε πανελλαδικό. Η ενδυνάμωση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, η κινητοποίηση των πολιτών σε επίπεδο πολιτικό και η πραγμάτωση αλληλέγγυων, βιώσιμων σχημάτων συνεργασίας και αλληλοβοήθειας αποτελούν μονόδρομο για τις τοπικές κοινωνίες συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και την εξωστρέφεια μας.
Με βασική μας προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική στα πλαίσια των δεδομένων και των αναγκών που ανακύπτουν συνεχώς στα θέματα της σωματικής και ψυχικής υγείας του πληθυσμού οραματιστήκαμε τη δράση με τίτλο «Δραμινο-Υγεία» ενός θεματικού ιατρικού πάρκου διάρκειας 5 ημερών στην περιοχή της Ανάπλασης και παράλληλα σε δημόσιους χώρους της πόλης. Στο ιατρικό πάρκο θα βρίσκονται κινητές μονάδες υγείας, περίπτερα συλλόγων και φορέων, εθελοντές επιστήμονες σωματικής και ψυχικής υγείας παρέχοντας υπηρεσίες ενημέρωσης, πρόληψης, ευαισθητοποίησης, συμβουλευτικής, βιωματικά και συναφείς δράσεις. Στις θεματικές γωνιές της πόλης θα πραγματοποιούνται ομιλίες από εγκεκριμένους επιστήμονες υγείας.
Στο εγχείρημα μας αυτό καλέσαμε σε σύσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να επικοινωνήσουμε το όραμά μας. Συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Νομού και δήλωσαν ενθουσιασμένοι και αρωγοί της δράσης αυτής. Συγκροτήθηκε επιτροπή έργου με μέλη: τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Δράμας κ. Αλέξη Παναγιωτίδη, τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου κ. Καρατζόγλου, την κ Όλγα Βασιλείου γραμματέα του Ιατρικού συλλόγου , την κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου πρόεδρο του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων , την κ. Αγλαία Κατσιγιάννη από το Σύλλογο Παραπληγικών και την Ειδική Σύμβουλο σε θέματα κοινωνικής πολιτικής κ. Χειράκη Γεωργία.
Ευελπιστούμε να καταφέρουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας να υλοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου και να την καταστήσουμε θεσμό προς όφελος των δημοτών μας, μικρών και μεγάλων.

 1

Σειρά εθιμοτυπικών επισκέψεων σε Αρχές και θεσμικούς φορείς της Δράμας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης, με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, ο κ. Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, Αστυνομικό Διευθυντή Αθανάσιο Σέρτη συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο και τον Δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο Χριστόδουλο, οι οποίοι τον συνεχάρησαν και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, ενώ συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Οι εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

IMG 3220

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Κούρος, από πλήθος επιχειρηματιών και φορέων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, η εκδήλωση κοπής της πίτας για το νέο έτος του Επιμελητηρίου Δράμας, με επίτιμο προσκεκλημένο & κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος εκπροσώπησε & την Προεδρία της Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Χαιρετισμό επίσης απέστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

IMG 3413
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων & πολλών αιρετών, οι Βουλευτές Κωνστ. Μπλούχος, Θεοφ. Ξανθόπουλος ,Χαρά Κεφαλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γεώργιος Παπαδόπουλος, οι Δήμαρχοι Δοξάτου Θεμ. Ζεκερίδης, Κ.Νευροκοπίου Ιωάν. Κυριακίδης, Παρανεστίου Αναστ. Καγιάογλου, Προσοτσάνης Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας Απόστολος Παυλίδης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, Καβάλας Μάρκος Δέμπας, Ξάνθης Στυλιανός Μωραϊτης, οι Αντιπρόεδροι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Κουλουτμπάνης, Ηλείας Κώστας Λεβέντης.
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους παρουσίασε τα κυριότερα γεγονότα και δράσεις από τον απολογισμό του 2019. Αφού αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των επιχειρήσεων, αναφέρθηκε ότι η καλή μέχρι τώρα πορεία με την μείωση των φόρων και των σημαντικών αλλαγών για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος πρέπει να έχει συνέχεια. Ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως είπε, ο φορολογικός και ασφαλιστικός ανορθολογισμός της οικονομικής κρίσης έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα αποτυχία απορρόφησης του ΕΣΠΑ και κυρίως στις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ δήλωσε ότι τα έσοδα στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις κατά τη περίοδο εορτών και εκπτώσεων είναι ιδιαίτερα πεσμένα, πράγμα που προβληματίζει ιδιαίτερα. Τόνισε την πολύ καλή συνεργασία του Επιμελητηρίου με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ευχαρίστησε τον γενικό Γραμματέα για τις πετυχημένες ενέργειες τους, που αφορούν την πάταξη του παραεμπορίου και λαθρεμπορίου με ορατά αποτελέσματα. Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν το Επιμελητήριο με την παρουσία τους και ευχόμενος καλή χρονιά.

IMG 3361
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα επιτυχή αποτελέσματα στο κυνήγι του παραεμπορίου και λαθρεμπορίου, καθώς και στην βούληση του Υπουργείου να συνεχίσει τους εντατικούς ελέγχους, με μέθοδο και οργάνωση, πράγμα που τα προηγούμενα χρόνια είχε ατονήσει. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Κάτω Νευροκόπι και την δίοδο της Εξοχής με την Βουλγαρία όπου διαπίστωσε την αναγκαιότητα βελτίωσης των υποδομών αλλά και της λειτουργίας σταθμού ελέγχου στον δρόμο. Επίσης αναφέρθηκε στο Ελληνικό Σήμα για τα προϊόντα ΠΓΕ και την πρόθεση του Υπουργείου να δώσει στα Επιμελητήρια την διαχείριση του. Αναφέρθηκε στην αλλαγή της νομοθεσίας για τις Ανώνυμες Εταιρείες, καθώς και στην ψηφιακή διασύνδεση των διαφόρων υπηρεσιών, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και η ζωή του πολίτη. Επίσης η πρόθεση του Υπουργείου να ανακοινώσει σύντομα πρόγραμμα που θα αφορά και τις εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ τόνισε την τραγική εικόνα απορρόφησης του ΕΣΠΑ 2014-2020, την οποία δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση από λάθος σχεδιασμό και καθυστερήσεις. Όπως είπε, τα Επιμελητήρια είναι θεσμός που βοηθά στην ανάπτυξη και στην επιχειρηματικότητα, τα οποία ήδη προχωρούν με αισιοδοξία για το μέλλον, μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού τους. Τέλος ευχήθηκε σε όλους φορείς, το Επιμελητήριο και τον επιχειρηματικό κόσμο της Δράμας καλή χρονιά.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς επίσης και το Ξενοδοχείο Κούρος και τον Σάββα Τζαμτζή που στέκεται πάντα δίπλα μας με την προσφορά του.

IMG 3228

«Στο ασφαλιστικό, υπάρχουν δύο βασικές προσεγγίσεις: η νεοφιλελεύθερη που προσβλέπει στην ιδιωτικοποίηση μεγάλου τμήματος της ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων με συμμετοχή εταιρειών που προσδοκούν το κέδρος και η δική μας, της Αριστεράς, που θεωρεί βασικό πυλώνα του συστήματος την δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Με βάση αυτή την αντίληψη μας, το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να είναι δίκαιο, ανταποδοτικό και λειτουργικό, χωρίς συμμετοχή ιδιωτών», τόνισε σε δήλωσή του στο Star Βορείου Ελλάδος, για το ασφαλιστικό, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Το ασφαλιστικό είναι ένα σύστημα διαγενεακής αλληλεγγύης και αποτελεί αξιακό ζήτημα για την Αριστερά. Επομένως θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να έχει η χώρα ένα ασφαλιστικό που να απαντά στα προβλήματα και να εξασφαλίζει τις επερχόμενες γενιές», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οσον αφορά την πρόσφατη συζήτηση για τα εργασιακά στη Βουλή, ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε ότι έγινε μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση. «Καταθέσαμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας, για αύξηση του κατώτατου μισθού 7,5% φέτος και 7.5% του χρόνου και μετά να υπάρξει πλήρης εφαρμογή των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση έχει τις δικές της θέσεις. Αυτό είναι θεμιτό. Ενοχλητικό είναι να υπάρχει οξεία πολιτική αντιπαράθεση για δευτερεύοντα ζητήματα», συμπλήρωσε.

Δείτε τη δήλωση εδώ

https://www.facebook.com/watch/?v=676374986233947

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η διανομή δεμάτων του προγράμματος «ΣΥΝ - ΕΝΩΣΙΣ».
Οι εκατόν είκοσι πέντε (125) ωφελούμενες οικογένειες παρέλαβαν τα δέματα με τα τρόφιμα που τους παρέχει το πρόγραμμα και καλύπτουν τις μηνιαίες τους ανάγκες για σίτιση. Πριν τη διανομή πραγματοποιήθηκε ομιλία από την πρώην νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης και εθελόντρια της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. , Βαφειάδου Στέλλα, με θέμα την ασφαλή μέτρηση και τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στα λάθη που κάνουμε στη μέτρηση της πίεσης με αποτέλεσμα την αλλοίωση των τιμών. Ακόμη, έδωσε χρήσιμες οδηγίες για τη σωστή μέτρηση της πίεσης στο σπίτι , καθώς και συμβουλές σωστού τρόπου ζωής, άσκησης και διατροφής ώστε η πίεσή μας να βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα.
Το πρόγραμμα στήριξης οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες υλικής στέρησης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υλοποιείται βάση προκαθορισμένων εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων και αφορά στη χορήγηση πακέτων με βασικά είδη τυποποιημένων τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής που διατίθενται σε μηνιαία βάση. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ιδρύθηκε από μέλη της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και αποτελεί τον Φορέα Κοινωνικής Προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας. Έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση κοινωφελών προγραμμάτων, δράσεων ενίσχυσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργων ανθρωπιστικού περιεχομένου και δωρεών ευρύτερου ενδιαφέροντος για την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Δράμας και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας σας καλεί να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, στην κοπή πίτας των Κ.Α.Π.Η. και του προσωπικού του Ν.Π., που θα γίνει την Tετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6.00μ.μ. στο κέντρο «ΝΗΣΑΚΙ» στη Δράμα.

Ο Δήμαρχος Δράμας                 Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ

Μαμσάκος Χριστόδουλος             Δερματίδης Ανέστης

Με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Πάνο Σταμπουλίδη, συναντήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου το Δ.Σ. της Ένωσης Καταναλωτών Δράμας.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης για το παραεμπόριο και λαθρεμπόριο στο Επιμελητήριο Δράμας, ο κ. Σταμπουλίδης συνομίλησε με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, άκουσε προσεχτικά τις απόψεις τους και τους ενημέρωσε για τις πολιτικές που ακολουθεί η γενική γραμματεία στην κατεύθυνση προστασίας των καταναλωτών.
Αφού εξέφρασε την στήριξη του στην Ένωση Καταναλωτών Δράμας, δεσμεύτηκε να βοηθήσει όσο μπορεί την Ένωση, όσον αφορά τις προσπάθειες που καταβάλει.
Το Δ.Σ. της Ένωσης Καταναλωτών Δράμας ευχαριστεί τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανο Γεωργιάδη για την βοήθεια του στην συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

2

Page 1 of 258
ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - [email protected]