rena

rena

Την προσοχή όλων μας κατά την παραμονή σπίτι- λόγω κορονοιου- εφιστούν οι ορθοπεδικοί καθώς «καραδοκούν» διάφοροι ιδιαίτεροι λόγω εποχής τραυματισμοί!
Κι αυτό γιατί ενώ είναι γνωστό ότι στο σπίτι κατά την διάρκεια του Χειμώνα έχουμε πολλούς τραυματισμούς λόγω πτώσεων(Ηλικιωμένοι, νοικοκυρές) και ατυχημάτων στην κουζίνα, την Άνοιξη όμως τα πράγματα διαφοροποιούνται.

Η έντονη πρόθεση και συσσωρευμένη επιθυμία μας να βγούμε στο μπαλκόνι η τον κήπο μας κάνει απρόσεκτους. Αποτέλεσμα είναι να πέφτουμε πάνω σε «αόρατες» τζαμόπορτες, κυρίως τις συρόμενες που δεν είναι εντελώς ορθάνοιχτες όπως το Καλοκαίρι
Μάλιστα τα ατυχήματα έχουν αυξηθεί στις μέρες της πανδημίας καθώς η απαγόρευση έχει δημιουργήσει στρες και μεγαλύτερη επιθυμία για έξοδο τόσο σε μεγάλους όσο και στα παιδιά.

«Οι τραυματισμοί λοιπόν από πρόσκρουση σε κρύσταλλο ή γυαλί στο μέτωπο-πρόσωπο και στα άνω άκρα είναι αναπόφευκτοι» αναφέρει ο αναφέρει ο Δρ Ιωάννης Ιγνατιάδης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Διευθυντής τμήματος Μικροχειρουργικής Ιατρικού Ψυχικού και συνεχίζει.
« Οι τραυματισμοί στο πρόσωπο και το μέτωπο μπορεί να αφήσουν δυσμορφίες και σημάδια, ενώ στα χέρια είναι συχνά πολύ σοβαροί και μπορεί να αφήσουν αναπηρίες αφής ή και λειτουργικότητας (παραλύσεις) αν εκτός από μυς και τένοντες κοπούν και νεύρα ή αρτηρίες».

Σύμφωνα με τους ορθοπεδικούς η κάθετη πρόσκρουση με το γυαλί σε ένα άκρο είτε αυτό είναι πήχυς , είτε κνήμη κ,λ,π είναι ικανό να φθάσει μέχρι το κόκκαλο καταστρέφοντας τα πάντα στη διαδρομή του, δέρμα, μυς, τένοντες, νεύρα, αρτηρίες, φλέβες. Το γυαλί λοιπόν είναι κοφτερό σαν ξυράφι και τα τραύματα που προκαλεί ονομάζονται τραύματα τύπου γκιλοτίνας (Guilotine type).
Τα μέρη τού άνω άκρου, όπως εξηγεί ο κ Ιγνατιάδης, που τραυματίζονται συχνότερα είναι ο καρπός (29%), ο περιφερικός πήχυς (κοντά στο καρπό) (19%) και ο εγγύς πήχυς (κοντά στον αγκώνα) (17%) .

Η σοβαρότητα των τραυματισμών εξαρτάται από:
 Το πόσο βαθειά έφτασε το γυαλί στο χέρι και πόσο εκτεταμένο είναι το τραύμα σε φάρδος (πλάτος) και αυτό γιατί από το βάθος και το πλάτος εξαρτάται πόσα νεύρα αγγεία και τένοντες κόπηκαν,
 Το πόσο κοντά είναι προς την άκρα χείρα (τα δάκτυλα) το τραύμα. Συγκεκριμένα όσο πιο κοντά κοπεί ένα νεύρο προς την άκρα χείρα τόσο πιο γρήγορα αποκαθίσταται αν συρραφεί κατάλληλα,
 Την ηλικία και ενδεχομένως συνυπάρχουσες παθήσεις (σάκχαρο, αγγειοπάθειες, αρτηριοσκλήρυνση κλπ),

Η επιτυχία της αποκατάστασης εξαρτάται από τον τρόπο, τα μέσα και την εξειδίκευση του ιατρικού προσωπικού που θα αναλάβει το χειρουργείο (να ράψει τα νεύρα, αγγεία, τένοντες κλπ) και η ομάδα φυσικοθεραπείας που θα απευθυνθεί ο ασθενής μετά το χειρουργείο. Για το λόγο αυτό, όσον αφορά την επιλογή χειρουργού που θα αναλάβει την συρραφή των νεύρων (εφ’ όσον πρόκειται για βαρύ τραύμα) , καλό είναι οι γιατροί πού θα κάνουν την πρώτη εκτίμηση και σταματήσουν την αιμορραγία, μετά από καλή πιεστική επίδεση και ακινητοποίηση με νάρθηκα να διακομίζουν το περιστατικό σε εξειδικευμένο κέντρο όπου υπάρχει ομάδα μικροχειρουργών.

«Για την μείωση αυτών των ατυχημάτων και ως μέτρο πρόληψης για να μην προσκρούουν οι άνθρωποι και ιδιαίτερα τα παιδιά σε μπαλκονόπορτες με «αόρατες» τζαμαρίες, καλό θα είναι να τοποθετούνται ειδικά αυτοκόλλητα (ανεξίτηλα και αδιάβροχα) σε κατάλληλο ύψος ώστε να γίνονται ορατά και να προλαμβάνονται τα ατυχήματα» καταλήγει ο κ Ιγνατιάδης.

www.ignatiadismicrohand.eu, www.microhand-ortho-spine.gr,τηλ. 210 6974280, κιν. 6944251529.

Η 7η Απριλίου είναι η μέρα που «γεννήθηκε» ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας, με αποκλειστικό σκοπό του την απόκτηση του ανώτερου δυνατού επιπέδου Υγείας σε όλους τους λαούς παγκοσμίως. Ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας αυτής ίδρυσης του Π.Ο.Υ., βρίσκει φέτος τον πλανήτη αντιμέτωπο με μια πανδημία από τον SARS-COV 2 γνωστό σε όλους μας ως κορωνοϊό. Μια πανδημία, η οποία ενέσκυψε σφοδρά, χτυπώντας όλες τις χώρες χωρίς εξαιρέσεις, δοκιμάζοντας από την πρώτη στιγμή τα αντανακλαστικά τους σε επίπεδο πολιτικών επιλογών, υγειονομικών δομών και οικονομικών αντοχών.
Η χώρα μας δεν εξαιρείται από την πανδημία και την σκληρή δοκιμασία και μαζί με τις αντοχές της δοκιμάζονται μέρα με τη μέρα οι αντοχές κάθε Έλληνα πολίτη ανεξαιρέτως σε κάθε επίπεδο. Δοκιμάζονται σκληρά η ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά του Ελληνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο παρά τις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και ιατρικό προσωπικό, διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ κλπ, φαίνεται ότι μέχρι στιγμής αντέχει σθεναρά. Βεβαίως, θα πρέπει να τονιστεί ότι σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι Έλληνες μπορούν και επιδιώκουν την συνεργασία, καθώς η αρωγή, η προσφορά και η βοήθεια των ιδιωτικών δομών προς τις δημόσιες είναι τεράστια και εξαιρετικά σημαντική.
Η Δημοτική Παράταξη Project Δράμα 2020, ευχαριστεί και συγχαίρει το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και εργατικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, το οποίο υπερνικώντας τις τεράστιες δυσκολίες, βρίσκεται «μάχιμο και στις επάλξεις» προκειμένου να εξασφαλιστεί η ακεραιότητα της υγείας όλων των Δραμινών και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα κρούσματα, όπως επίσης και να τύχουν της μέγιστης δυνατής υγειονομικής περίθαλψης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται η αξία της Δημόσιας Υγείας και να στηρίζεται από όλους μας, αλλά, κυρίως, από το κεντρικό κράτος.
Σε αυτή τη μάχη, που δίνουμε τον τελευταίο μήνα και στη χώρα μας, δεν μπορεί να λείψει κανείς μας. Από την πλευρά μας, αποφασίσαμε να στηρίξουμε με αιμοδοσία το εθνικό σύστημα υγείας. Η αιμοδοσία των μελών της παράταξης θα διενεργηθεί τις επόμενες ημέρες, σε συνεννόηση με το αντίστοιχο τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, το οποίο, από την αρχή της κρίσης λόγω κορωνοϊού, έχει μεταφέρει τις εργασίες του στο παλαιό δημαρχείο της Δράμας, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Καλούμε όλους τους Δραμινούς να προσφέρουν αίμα τις δύσκολες αυτές ημέρες και να στηρίξουν και αυτοί με την σειρά τους, τους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται.
Επίσης, στα πλαίσια της παροχής κάθε δυνατής υποστήριξης των πολιτών, δηλώνουμε ότι ο τομέας της Κοινωνικής Πολιτικής της παράταξής μας, θα προβεί στην διενέργεια σχετικής διαδικτυακής συζήτησης με καλεσμένους τον κ. Ξάνθη Ανδρέα, Ειδικό Παθολόγο και τον κ. Δημήτριο Φλαμούρη – Συγγραφέα και Coach Θετικής Ψυχολογίας, η οποία θα λάβει χώρα την Μ. Τρίτη και ώρα 18.30. Την εκδήλωση αυτή θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι πολίτες διαδικτυακά και να συμμετέχουν με ερωτήσεις τους. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες μέσω της ιστοσελίδας μας και της σελίδας μας στο facebook.
Ευχόμαστε του χρόνου, ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας Υγείας να έχει βρει τον πλανήτη απαλλαγμένο από την πανδημία του κορωνοϊού και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπους.

 

Ο Απρίλης του 2020 είναι μάλλον ο δυσκολότερος μήνας, που θα βιώσουμε όλοι μαζί στην εργασιακή μας ζωή. Ένας δύσκολος μήνας για όλη τη χώρα και για την υγεία ολοκλήρου του ελληνικού πληθυσμού.
Είναι αδιαμφισβήτητο και δεδομένο ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και ότι εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες της υγείας του Δραμινού λαού.
Η 7η Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα υγείας. Μπροστά σε αυτήν την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που έχει προκαλέσει η παγκόσμια πανδημία του ιού SARS- CoV-2 , θεωρείται απαραίτητο ότι η μέρα αυτή πρέπει να είναι ημέρα πανελλαδικής δράσης όλων των εργαζομένων στις δομές υγείας, με σκοπό να ακουστεί η φωνή μας σε όλα τα πέρατα της χώρας και να φτάσει στα αυτιά των αρμόδιων αρχών του τόπου.
Στο πλαίσιο αυτό , αποφασίστηκε από τα τρία συνδικαλιστικά σωματεία του ΓΝΔράμας ( σύλλογος εργαζομένων, σωματείο νοσηλευτικού προσωπικού και Ένωση νοσοκομειακών γιατρών) να συμμετάσχουμε στο πανελλήνιο κάλεσμα για κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των νοσοκομείων της χώρας.
Τα αιτήματα μας είναι κοινά, δίκαια και αδιαπραγμάτευτα.
* Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μονίμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών
* Προτείνουμε πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
*Απαιτούμε επαρκή και κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Καλούμε όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές να στηρίξετε τα δίκαια αιτήματα μας και να σταθείτε δίπλα μας νοερά στον αγώνα που δίνουμε, μένοντας σπίτι σας, γιατί ο ιός είναι εδώ και μας απειλεί όλους.
Η κινητοποίηση θα λάβει χώρα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου την Τρίτη 7 Απριλίου και ώρα 10.30πμ .

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

"Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη γη "
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

1.Σωματείο εργαζομένων Γ.ΝΔράμας
2.Σωματείο νοσηλευτικού προσωπικού ΓΝΔράμας
3.Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Δράμας

 

Κατοίκον διανομές και από απόσταση
Μένουμε «Κοντά στον Συνάνθρωπο» με ασφάλεια
Η Ένωση Κυριών Δράμας- Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας βρίσκεται στο πλευρό των δεκάδων ωφελουμένων της σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας πραγματοποιώντας κατ’ οίκον διανομές ειδών πρώτης ανάγκης (με το ειδικά διαμορφωμένο βαν που διαθέτουμε) σε μοναχικούς, ανήμπορους και ηλικιωμένους ωφελούμενους του Φορέα μας καθώς και σε ωφελούμενους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν ενδείκνυται να βγαίνουν εκτός σπιτιού. Ακόμη, πραγματοποιούμε διανομές στον αίθριο χώρο του Φορέα για οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη (από απόσταση και χωρίς υπογραφές). Η διαδικασία γίνεται πάντα τηρώντας αυστηρά τους κανόνες υγιεινής για τη διασφάλιση της υγείας τόσο των ωφελούμενων όσο και των στελεχών και των εθελοντών. Προσπαθούμε καθημερινά να βρίσκουμε τρόπους να στηρίζουμε το συνάνθρωπο και κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βγούμε όλοι αλώβητοι από αυτήν την κατάσταση.

Να ενταχθούν και οι δικηγόροι στην καταβολή του επιδόματος των 800 Ευρώ – Επιστολή Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης

Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης κατάθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με Επιστολή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας με θέμα: «Να ενταχθούν και οι δικηγόροι στην καταβολή του επιδόματος των 800 Ευρώ – Επιστολή Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τους Υπουργούς:
– Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα
– Εργασίας κ. Ν. Βρούτση
– Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα

Θέμα: «Να ενταχθούν και οι δικηγόροι στην καταβολή του επιδόματος των 800 Ευρώ – Επιστολή Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας»

Μέχρι σήμερα οι δικηγόροι εξαιρούνται από την καταβολή του επιδόματος των 800 Ευρώ, παρ’ όλο που υπήρξαν ρητές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και του Πρωθυπουργού, πως δικαιούχοι του επιδόματος είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ο δικηγορικός κλάδος έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από το κλείσιμο των δικαστηρίων και την πλήρη παύση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των δικηγόρων. Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να υπάρχουν λειτουργικά έξοδα, μισθώματα, μισθοδοσία υπαλλήλων, εισφορές και πάγια έξοδα.

Οι δικηγόροι της Δράμας χαρακτηρίζουν ως κατάφωρη ανακολουθία, ύψιστο ερασιτεχνισμό και απόλυτο εμπαιγμό την εξαίρεσή τους, τονίζουν δε ότι με κλειστά τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία, τα κτηματολογικά γραφεία, με τους πελάτες να αδυνατούν έστω να προσέλθουν στα γραφεία τους λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας, είναι πασιφανές ότι έχουν σταματήσει να εργάζονται, όχι γιατί το επέλεξαν, αλλά γιατί υποχρεώθηκαν και ορθώς από την Πολιτεία.

Τέλος, θεωρούν τα επιδοτούμενα σεμινάρια που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ως κακόγουστο αστείο, ενώ καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.

Σας καταθέτω την Επιστολή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής
Χαρά Κεφαλίδου

Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι 49 συνάδελφοί του βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση απευθυνόμενοι προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα την επέκταση των μέτρων στήριξης στους γονείς που εξακολουθούν να πληρώνουν ενοίκια για φοιτητική στέγη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνουν πως ενώ για επιχειρήσεις και εργαζόμενους υπάρχει πρόβλεψη χρηματοδότησης μέρους τους ενοικίου από το κράτος, ενώ οι φοιτητές που σπουδάζουν εκτός του τόπου καταγωγής τους επέστρεψαν στις οικογενειακές τους εστίες, οι γονείς τους εντούτοις συνεχίζουν να πληρώνουν ενοίκιο για το φοιτητικό σπίτι, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις οικογένειες τόσο να εξασφαλίσουν τη διαβίωση τους όσο και να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Για τους λόγους αυτούς ζητούν να συμπεριληφθούν και οι γονείς φοιτητών που καταβάλουν ενοίκια, στα ανάλογα μέρα χρηματοδότησης ενοικίου για όσους ανεστάλη η σύμβαση εργασίας τους ή απολύθηκαν λόγω της πανδημικής κρίσης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
• Οικονομικών
• Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Επέκταση των μέτρων στήριξης στους γονείς που καταβάλλουν ενοίκια για φοιτητική στέγη»

Ανάμεσα στα μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από την πανδημία του κορωνοΐού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προβλέπεται και μερική καταβολή των μισθωμάτων για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τις δραστηριότητες τους, αλλά και τους εργαζόμενους τους. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τις δραστηριότητες τους θα καταβάλουν το 60% του μισθώματος ακινήτου σε περίπτωση που νοικιάζουν για το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου, ενώ το υπόλοιπο 40% θα χρηματοδοτείται από το κράτος.
Το ίδιο ακριβώς θα ισχύει και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους ή αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας τους, εξαιτίας των επιπτώσεων του ιού. Τα μέτρα όμως, αφορούν μόνο το ενοίκιο πρώτης κατοικίας.
Από την ημέρα που ανακοινώθηκε το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι φοιτητές που σπουδάζουν εκτός του τόπου καταγωγής τους επέστρεψαν στις οικογενειακές τους εστίες, ενώ οι γονείς συνεχίζουν να πληρώνουν ενοίκιο για το φοιτητικό σπίτι, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις οικογένειες τόσο να εξασφαλίσουν τη διαβίωση τους όσο και να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Επειδή το σύνολο των οικογενειών της χώρας πλήττεται βαριά από τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Επειδή τα εισοδήματα των οικογενειών μειώθηκαν δραματικά από τις επιπτώσεις στην οικονομία και την εργασία λόγω της πρωτοφανούς αυτής υγειονομικής κρίσης.
Επειδή ακόμα κι αν ένας γονιός έχει συμπεριληφθεί στα παραπάνω μέτρα, αυτό αφορά μόνο την πρώτη κατοικία, κι όχι και το σπίτι που νοικιάζει ως φοιτητική εστία.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
1. Προτίθεται η κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης για τους γονείς που καταβάλλουν ενοίκιο για φοιτητική στέγη, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι έχουν συμπεριληφθεί στα μέτρα στήριξης λόγω αναστολής της σύμβασης εργασίας τους ή επειδή έχασαν τη δουλειά τους;
2. Αν συνεχιστεί η πανδημία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν ανοίξουν μέχρι το τέλος του πανεπιστημιακού έτους -που σημαίνει ότι τα μέτρα θα πρέπει να επεκταθούν πέρα του προβλεπόμενου διμήνου (Μαρτίου - Απριλίου)- πώς η Πολιτεία θα στηρίξει τα νοικοκυριά που πληρώνουν ενοίκιο για τους φοιτητές;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Μαμουλάκης Χάρης
Αυλωνίτης Αλέξανδρος
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Φίλης Νίκος
Αβραμάκης Λευτέρης
Αγαθοπούλου Ειρήνη
Αναγνωστοπούλου Σία
Αυγέρη Δώρα
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Γκιόλας Γιάννης
Δρίτσας Θεόδωρος
Ελευθεριάδου Σουλτάνα
Ζαχαριάδης Κώστας
Ζεΐμπέκ Χουσεΐν
Ηγουμενίδης Νίκος
Θραψανιώτης Μανόλης
Καλαματιανός Διονύσης
Κασιμάτη Νίνα
Κατρούγκαλος Γιώργος
Κάτσης Μάριος
Καφαντάρη Χαρά
Κόκκαλης Βασίλης
Μάλαμα Κυριακή
Μάρκου Κώστας
Μεΐκόπουλος Αλέξανδρος
Μουζάλας Γιάννης
Μπάρκας Κώστας
Μωραΐτης Θάνος
Νοτοπούλου Κατερίνα
Ξανθόπουλος Θεόφιλος
Παπαδόπουλος Σάκης
Παπαηλιού Γιώργος
Παπανάτσιου Κατερίνα
Πέρκα Πέτη
Πούλου Γιώτα
Ραγκούσης Γιάννης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σκουρολιάκος Πάνος
Σκούφα Μπέτυ
Σπίρτζης Χρήστος
Τζάκρη Θεοδώρα
Τζούφη Μερόπη
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Τσίπρας Γιώργος
Χατζηγιαννάκης Μίλτος
Χρηστίδου Ραλλία
Φάμελλος Σωκράτης
Ψυχογιός Γιώργος

O Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, αναλογιζόμενος τις ευθύνες που του αναλογούν, αποφάσισε να κάνει πράξη την ρήση του Αριστοτέλη : «Οι συμφορές ενώνουν τους ανθρώπους.» και να ενεργοποιήσει ένα τραπεζικό λογαριασμό Ειδικού σκοπού στην Εθνική τράπεζα.

Ζητούμε από την διοίκηση του νοσοκομείου, τους διευθυντές των Κέντρων υγείας του νομού μας, την διεύθυνση του ΠΕΔΙ ( πρώην ΙΚΑ ) και του ΤΟΜΥ, να μας αποστείλουν εγγράφως τις ανάγκες τους σε υλικό προστασίας του προσωπικού, ούτως ώστε να μπορέσουμε να τις καλύψουμε (όσον το δυνατόν) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ, τους Δήμους, το Εμπορικό Επιμελητήριο, επιστημονικούς φορείς αλλά και με την συνδρομή απλών πολιτών.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε έρθει σε επαφή με πολλούς φορείς της πόλης και η απόφαση μας αυτή έχει μοναδικό σκοπό την διαχείριση χρημάτων για την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού των μελών μας, που μάχονται κατά του ιού στην πρώτη γραμμή. Με την βοήθεια όλων θα δημιουργήσουμε μια αποθήκη υλικού στο σύλλογο μας, ώστε να καλύψουμε και τις μελλοντικές ανάγκες των μελών μας, καθώς οι προβλέψεις των ειδικών αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και δευτέρου κύματος επιδημίας μέσα στον χειμώνα.

Δεδομένου ότι ‘Ο βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρή, ο δε καιρός οξύς, η δε πείρα σφαλερή, η δε κρίσις χαλεπή.’ Iπποκράτης .

 Ζητούμε την συνδρομή όλων σας για την επίτευξη του σκοπού μας.

                               ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ              ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ                                    ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ

 

Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών
Αναφορά προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών κατάθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με Επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στην οποία τονίζεται η άμεση λήψη μέτρων για την προστασία όσων διαβιούν και εργάζονται σε κλειστές δομές.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους Υπουργούς:
– Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη
– Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα
– Υγείας κ. Β. Κικίλια
– Εργασίας κ. Ν. Βρούτση
– Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο

Θέμα: «Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία – Ανοιχτή Επιστολή για άμεση λήψη μέτρων για την προστασία όσων διαβιούν και εργάζονται σε κλειστές δομές».

Τον κώδωνα του άμεσου κινδύνου κρούει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σε Ανοιχτή Επιστολή της σχετικά με την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία περιθαλπόμενων και εργαζομένων στις δομές παροχής υπηρεσιών κλειστής φροντίδας και περίθαλψης (π.χ. γηροκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, οικοτροφεία, ιδρύματα ασυλιακού τύπου, ξενώνες ψυχικής υγείας κλπ) ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, ηλικιωμένους και παιδιά.
«Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που ζουν στις κλειστές αυτές δομές είναι πλέον πιο ευάλωτα από ποτέ, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID19, καθώς και από σωματική και ψυχική κακοποίηση λόγω απομόνωσης, παραμέλησης ακόμη και εγκατάλειψης» επισημαίνει η Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Επιστολή της.
Σε περίπτωση που ο κορονοϊός εισβάλλει σε ιδρύματα κλειστής περίθαλψης στη χώρα μας, θα εκτυλιχθεί μια τραγωδία άνευ προηγουμένου, δεδομένου ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και οι ηλικιωμένοι, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι πρώτοι στη λίστα των θυμάτων της πανδημίας. Δυστυχώς, την τραγική αυτή εικόνα την έχουμε ήδη δει να συμβαίνει στη Γαλλία και την Ιταλία όπου έχουν πεθάνει χιλιάδες ηλικιωμένοι από την πανδημία.
Επειδή στην πόλη μου τη Δράμα λειτουργούν τέτοιες δομές, παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειές σας.
Η Αναφέρουσα Βουλευτής
Χαρά Κεφαλίδου

 

Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ακόμη 50 συνάδελφοί του, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία ζητούν τη λήψη μέτρων στήριξης των κτηνοτρόφων που απειλούνται με οικονομική καταστροφή λόγω των προβλημάτων διάθεσης των προϊόντων τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά ιδιαίτερα και την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, η οποία είναι μια κατ΄εξοχήν αγροτοκτηνοτροφική περιοχή.
«Τα 150 εκατ. ευρώ που έδωσε για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα ο Υπουργός Οικονομικών επίσης θα φανούν στο τέλος ότι είναι πολύ λίγα», υπογραμμίζουν οι 51 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη.
Παράλληλα σημειώνουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προτείνει γενναία μέτρα που θα ελαφρύνουν και θα στηρίξουν τις επαγγελματικές τάξεις και τους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής, μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή μας».
Ακολουθεί η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων που απειλούνται με οικονομική καταστροφή εξαιτίας των προβλημάτων στην διάθεση των προϊόντων τους λόγω πανδημίας του κορωνοϊού»

Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα του πρωτογενή τομέα που περιλαμβάνει εκτροφή τόσο μεγάλων ζώων (αγελάδες γαλακτοπαραγωγής και κρεατοπαραγωγής) όσο και μικρών (αιγοπρόβατα), συνεισφέροντας κατά 30% περίπου, στο σύνολο της αγροτικής παραγωγής στη Χώρα όσον αφορά στην ποσότητα και στην αξία. Η ιδιαίτερη δε, οικονομική σημασία της αιγοπροβατοτροφίας αποδεικνύεται από την παραγωγή υψηλών ποσοτήτων γαλακτοκομικών προϊόντων, με υψηλό βαθμό εξαγωγικής δραστηριότητας παγκοσμίως (φέτα, γιαούρτι). Αξιοποιώντας τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, που είναι αδύνατο να αξιοποιηθούν διαφορετικά, η κτηνοτροφία συμβάλει καθοριστικά στην περιφερειακή αγροτική ανάπτυξη και στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού στην ύπαιθρο.

Η οικονομική σημασία του κλάδου είναι μεγάλη, με την εξασφάλιση απασχόλησης, την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων υψηλής βιολογικής και διαιτητικής αξίας και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας με τη μεταποίηση και την εμπορία του κρέατος και γάλακτος. Ωστόσο, οι ανείπωτες συνθήκες που ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού επηρεάζουν όπως αναμενόταν και τον κλάδο των κτηνοτρόφων, ιδιαίτερα αυτών που εκτρέφουν αιγοπρόβατα.

Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία στον κλάδο των κτηνοτρόφων είναι ότι λόγω των μέτρων προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, έχουν, ήδη:
- περιοριστεί οι δυνατότητες σφαγής στις σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις της χώρας,
- μειωθεί οι εξαγωγές ζωικών προϊόντων αλλά και φορτίων ζώντων ζώων, λόγω της μεγάλης μείωσης των εμπορικών αποστολών,
- ακυρωθεί πολλές παραγγελίες, κάτι που οδηγεί σε αύξηση των αποθεμάτων, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να προχωρούν σε καταψύξεις προϊόντων,
- μειωθεί σημαντικά οι τιμές παραγωγού.

Να σημειωθεί ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχίσει να επιβαρύνεται, αφού οι περιορισμοί αυτοί θα συνεχίσουν να ισχύουν και κατά την περίοδο του Πάσχα, η οποία αποτελούσε διέξοδο για ένα μεγάλο μέρος της ζωικής παραγωγής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Όλα τα παραπάνω θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα και ιδιαίτερα των αιγοπροβατοτροφικών που ως υποκλάδος της κτηνοτροφίας έχει το ηπιότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα εκμεταλλευόμενος άριστα τους ορεινούς βοσκότοπους διασφαλίζοντας παράλληλα την αειφορική διαχείριση του τοπίου σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης επιγραμματικά και χωρίς να δίνει ακόμα πολλές λεπτομέρειες (όπως η επέκταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης μέχρι τις 15 Ιουνίου, η δυνατότητα προκαταβολής πληρωμών, η ευελιξία στο δεύτερο πυλώνα ώστε να ενισχυθούν οι γεωργοκτηνοτρόφοι που έχουν επηρεαστεί από την κρίση της πανδημίας καθώς και η απλοποίηση των ελεγκτικών διαδικασιών για τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις), καλοδεχούμενα αλλά τα γνωρίζουμε ήδη.

Είναι στην παλέτα της ΚΑΠ και όπως γνωρίζουμε όλοι είναι η πρώτη εύκολη προσφερόμενη λύση που όμως δεν θα λύσει τα προβλήματα που θα προκύψουν στο φετινό κατρακύλισμα του αγροτικού εισοδήματος. Τα 150 εκ. € που έδωσε για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα ο Υπουργός Οικονομικών επίσης θα φανούν στο τέλος ότι είναι πολύ λίγα.

Το ότι διαβάζουμε στο διαδίκτυο δηλώσεις σας για ενισχύσεις έως 100.000 € για τους αγρότες και 120.000 € για τους αλιείς αρκεί οι ζημιές να συνδέονται με τον κορωνοϊό δε σημαίνει τίποτε και μάλλον πρόκειται για μη υπεύθυνη πολιτική. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι ο σχεδιασμός και η εξειδίκευση των μέτρων για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα με τη μέγιστη ένδειξη ευαισθησίας που απαιτείται για έναν τομέα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή παραγωγής εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα για τη διατροφή μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προτείνει γενναία μέτρα που θα ελαφρύνουν και θα στηρίξουν τις επαγγελματικές τάξεις (και τους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής), μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή μας.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
1. Προτίθεστε να προβείτε στην εξειδίκευση μέτρων στήριξης προς τον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα τον κλάδο των κτηνοτρόφων;
2. Εξετάζεται από πλευράς του Υπουργείου σας το ενδεχόμενο να ενταχθεί ο κλάδος των κτηνοτρόφων στους επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού και να συμπεριληφθούν οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στους ΚΑΔ που θα λάβουν τη οικονομική ενίσχυση των 800 €;
3. Προτίθενται οι Υπηρεσίες του Υπουργείου σας να εξετάσουν τη χορήγηση ενισχύσεων deminimis στον κλάδο των κτηνοτρόφων ;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Θεοδώρα Τζάκρη
Αβραμάκης Λευτέρης
Αγαθοπούλου Ελένη
Αθανασίου Νάσος
Αναγνωστοπούλου Σία
Αραχωβίτης Σταύρος
Αυλωνίτης Αλέξανδρος
Βαγενά Άννα
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γεροβασίλη Όλγα
Γιαννούλης Χρήστος
Γκαρά Αναστασία
Γκιόλας Γιάννης
Ελευθεριάδου Τάνια
Ζαχαριάδης Κώστας
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ηγουμενίδης Νίκος
Θραψανιώτης Μανόλης
Καλαματιανός Διονύσης
Καρασαρλίδου Φρόσω
Κασιμάτη Νίνα
Κατρούγκαλος Γιώργος
Κάτσης Μάριος
Καφαντάρη Χαρά
Κόκκαλης Βασίλης
Λάππας Σπύρος
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μουζάλας Γιάννης
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μωραΐτης Θάνος
Ξανθόπουλος Θεόφιλος
Ξανθός Ανδρέας
Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
Παπαδόπουλος Σάκης
Παπαηλιού Γιώργος
Πέρκα Θεοπίστη
Ραγκούσης Γιάννης
Σαρακιώτης Γιάννης
Σκουρλέτης Πάνος
Σκούφα Μπέτυ
Συρμαλένιος Νίκος
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Τζούφη Μερόπη
Φάμελλος Σωκράτης
Φίλης Νίκος
Χαρίτου Δημήτρης
Χατζηγιαννάκης Μίλτος
Ψυχογιός Γιώργος

Μετά από αίτημα του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Κ.Υ Προσοτσάνης προς τον Δήμαρχο Θεόδωρο Αθανασιάδη σήμερα 06-04-2020 τοποθετήθηκε στο προαύλιο χώρο του Κ.Υ το iso box. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας να διαχειριστεί με ασφάλεια όλα τα ύποπτα κρούσματα του COVID-19.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στον επιχειρηματία της περιοχής που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του για την προσφορά του.

Page 1 of 272
ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - [email protected]