Tuesday, 24 May 2022 19:33

«ΚΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ» Η βραβευμένη ταινία των Κωνσταντίνου Μουρατίδη και Γενοβέφας Κτενίδου, στην Δράμα, στον κινηματογράφο Ολύμπια

Written by

Δευτέρα 23, Τρίτη 24, και Τετάρτη 25 Μαΐου, ώρα 7:30
Είσοδος : 5 Ευρώ

Βραβείο στην κατηγορία Καλλίτερης Ταινίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πράγας(2021) και Πρώτο Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη(2022), στο Διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ HODU, της Ινδίας.
Την Δευτέρα, θα παρευρεθούν οι πρωταγωνιστές της ταινίας, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαρία Καραβία, Γενοβέφα Κτενίδου και ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωνσταντίνος Μουρατίδης.
Συμμετέχουν οι: Αργύρης Μαντζανίδης, Γιάννης Χρυσάκης, Μελίνα Κολυριώτη, Κώστας Μουρατίδης.
Μετά την πολύ πετυχημένη προβολή της ταινίας στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, όπου μεγάλος αριθμός θεατών παρακολούθησαν την ταινία και με ενθουσιασμό στο τέλος χειροκρότησαν όλους τους συντελεστές, ήρθε η σειρά της Δράμας.
Μια καλογυρισμένη, γλυκιάς αγωνίας ταινία, όπου το κοινωνικό δράμα, το ψυχολογικό θρίλερ, η περιπέτεια, και το μεταφυσικό δράμα, δένουν αρμονικά μεταξύ τους που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή, ο οποίος δυσκολεύεται να την τοποθετήσει μόνο σε μια κατηγορία από αυτές.
Συναισθήματα, καταστάσεις, ανατροπές, διλήμματα, ένα ένοχο παρελθόν αλλά και οι προκλήσεις που συναντούν οι χαρακτήρες της ταινίας στο σήμερα είναι παράλληλοι δρόμοι και συνδετικοί κρίκοι με την βροχή στο δάσος, τον πρωινό ήλιο, τα νυχτερινά άστρα, τον ήχο των δέντρων από τον δυνατό αέρα, την νηνεμία πριν την καταιγίδα…
Όλα τα γυρίσματα έγιναν στον Ν. Έβρο από όπου κατάγονται οι εμπνευστές και δημιουργοί της, Κωνσταντίνος Μουρατίδης και Γενοβέφα Κτενίδου. Μαζί τους η Μαρία Καραβία, που κατοικεί και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην Καβάλα και ο Σπύρος Μπιμπίλας, και οι δύο πρόθυμοι αρωγοί και συμπαραστάτες στις καλλιτεχνικές προσπάθειες που γίνονται στην Περιφέρεια.
Αποδεικνύεται έτσι ότι η απομακρυσμένη περιφέρεια έχει αξιόλογους δημιουργούς και καλλιτέχνες, οι οποίοι ανταγωνίζονται επάξια ταινίες σε διεθνή φεστιβάλ, και βραβεύονται.

unnamed 1
Το θέμα έχει ως εξής.
Μητέρα και κόρη ξεκινούν μια νέα ζωή στην κωμόπολη Καλλιθέα, στον μακρινό Έβρο. Όμως ένα σκάνδαλο του παρελθόντος βαραίνει το όνομα τους. Η δολιοφθορά του προγόνου τους στις εγκαταστάσεις του μεταλλείου προκάλεσε καταστροφές που άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στην τοπική κοινωνία και τις μνήμες των κατοίκων. Είκοσι πέντε χρόνια μετά, ένα μυστικό πέρασμα, το ημερολόγιο ενός προγόνου, ο φυγάς μπάτλερ και μια σκληρή γυναίκα θα αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές του εγκλήματος...

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr