Thursday, 26 August 2021 21:48

TO ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Written by

TO ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-8-2021 ώρα έναρξης 21.30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αφιέρωμα στον κινηματογραφιστή Ντίνο Κατσουρίδη μέρος Α' (Ο σκηνοθέτης) ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ 1963 90’
Σε πρώτη έγχρωμη κινηματογραφική προβολή, σε συνεργασία με την Καρατζόπουλος
Ο μπακαλόγατος του παντοπώλη Παντελή (Κώστας Δούκας), ο Ζήκος (Κώστας Χατζηχρήστος), ονειρεύεται μεγαλεία και σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να τα φτάσει. Το αφεντικό του θέλει να παντρευτεί μια πολύ νεότερή του κοπέλα, τη Λίτσα (Ντίνα Τριάντη), και ο Ζήκος θέλει τη φίλη της τη Φιφίκα (Νέλλη Παππά). Όμως οι κοπέλες θέλουν να παντρευτούν τους αγαπημένους τους (Θανάσης Μυλωνάς και Νίκος Ρίζος). Όταν τα ζευγάρια «κλέβονται», οι γονείς θα τους δώσουν την ευχή τους και ο Παντελής κι ο Ζήκος θα μείνουν ο ένας παρέα με την γκρίνια του άλλου.

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο: Ντίνος Κατσουρίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Φιλίππου
Μουσική: Γιώργος Μουζάκης
Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Νίκος Ρίζος, Μαρίκα Νέζερ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά

Βιογραφικό
Ο Ντίνος Κατσουρίδης ήταν Κύπριος μοντέρ, διευθυντής φωτογραφίας και από το 1960 σκηνοθέτης. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, πήρε το πτυχίο του το 1947 και έδωσε κατατακτήριες στη Νομική, από την οποία δεν αποφοίτησε, λόγω «κοινωνικών φρονημάτων». Αποφοίτησε το 1951 από τη Σχολή Σταυράκου, κάνοντας ταυτόχρονα και τον καθηγητή φωτογραφίας. Υπήρξε βασικός συνεργάτης της Φίνος Φιλμ για 8 χρόνια. Σκηνοθέτησε το Θανάση Βέγγο σε εννέα συνεχόμενες ταινίες από το 1970 έως το 1982. Σημαντικότερες ήταν το Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση; που απέσπασε

τρία βραβεία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Α΄ ανδρικού ρόλου, σεναρίου και καλλιτεχνικής ταινίας και το Θανάση, πάρε το όπλο σου, που απέσπασε δύο βραβεία στο ίδιο φεστιβάλ (α΄ ανδρικού ρόλου και τιμητική διάκριση για τα σκηνικά στον Τάσο Ζωγράφο). Μία από τις σημαντικότερες συνεισφορές του στον ελληνικό κινηματογράφο ήταν η ταινία του Της Κακομοίρας (1963), όπου πήρε ζωή ο θρυλικός χαρακτήρας του Ζήκου με τον Κώστα Χατζηχρήστο. Το 2000 στο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμήθηκε για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο με τον Χρυσό Αλέξανδρο. Πέθανε το 2011 χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Φιλμογραφία
1960 Έγκλημα στα παρασκήνια
1965 Οι αδίστακτοι
1970 Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές
1971 Τί έκανες στον πόλεμο Θανάση;
1972 Θανάση πάρε τ’ όπλο σου
1979 Ο φαλακρός μαθητής
1980 Βέγγος, ο τρελός καμικάζι
1982 Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι
1987 Όνειρο αριστερής νύχτας

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr