Wednesday, 10 April 2019 19:07

Πασχαλινό Bazzar 18-19-20 Απριλίου

Written by

Μια αφίσα γεμάτη χρώματα της Άνοιξης άνοιξε την ημέρα μας σήμερα το πρωϊ
Ότι μπορεί να συμβολίσει την ζωή και την συνέχεια της, από αυτά που κρύβει μέσα του ο κάθε ένας από Εμάς, αλλά και που δεν επιτρέπουμε στην ζούγκλα της καθημερινότητας, να αφήσουμε να αναδυθούν
Μια αφίσα, που μπορεί να στέλνει το μήνυμα της προσπάθειας να βιώσουμε ακόμη μια χρωματιστή Άνοιξη, ταυτόχρονα όμως μας υπενθυμίζει πως για να βιώσουμε αυτό, πρέπει κάποιοι άνθρωποι, συνάνθρωποι μας, γείτονες, φίλοι, συγγενείς , να στηριχθούν στην προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε αυτό, που είναι το σημαντικότερο στην ζωή των φυσιολογικών ανθρώπων το παιδί μας /τους να ξεπεράσει έναν σκόπελο. Μια επιλογή που δεν ήταν στις επιλογές τους αλλά που δεν της παραδίδονται αμαχητί και στις περισσότερες πλέον φορές την νικούν και συνεχίζουν αφήνοντας την πίσω και συνεχίζοντας ακόμη πιο δυναμικά για την κατάκτηση της ζωής .

57331447 356475791646415 1535699388142190592 n

Άνθρωποι παιδιά , μανάδες , πατεράδες οικογένεια που δεν ήξεραν την δύναμη που έκρυβαν μέσα τους και που πλέον την μεταλαμπαδεύουν και σε άλλους , αλλά και σε όλους εμάς γιατί εκτίμησαν πως για να σταθούμε όρθιοι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί άλλοτε διεκδικώντας , πολλές φορές συμμετέχοντας όχι όμως σίγουρα αδιαφορώντας μπορούμε να κάνουμε την διαφορά και να αντεπεξέλθουμε σε ότι απλό αλλά και πολύ σοβαρό πρόβλημα βρεθούμε να αντιμετωπίσουμε
Δεν πέρασαν πολλά χρόνια όμως μέσα σε αυτά ένας σύλλογος που φτιάχθηκε , μάθετε πότε και γιατί παρακάτω κατόρθωσε να κάνει την διαφορά και να συνεχίζει να προχωρά με το ίδιο σθένος να επιτυγχάνονται οι σκοποί της ίδρυσής του, αλλά και με περισσότερους φίλους και υποστηριχτές γύρω του

Afisa

Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη (απόφαση 1364/1987 του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης) από γονείς απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από κακοήθες νόσημα και νοσηλεύτηκαν στα παιδο-ογκολογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 2 παιδο-ογκολογικά τμήματα, ένα στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης κι ένα στο ΑΧΕΠΑ που εντάσσεται στη Β΄ Παιδιατρική κλινική ενώ αντίστοιχη κλινική στο Γ.Ν. Θ. Παπανικολάου φιλοξενεί εφήβους και παιδιά που οδηγούνται προς μεταμόσχευση του μυελού των οστών.
Τακτικά μέλη της Λάμψης
Τακτικά μέλη του συλλόγου γίνονται μόνο οι γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, καθώς επίσης και παιδιά που νόσησαν στο παρελθόν κι έχουν πια ενηλικιωθεί.
Αρωγά μέλη της Λάμψης
Μπορούν να γίνουν όλοι οι φίλοι και φίλες που συνειδητοποιούν την ανάγκη να συμβάλουν με την υλική υποστήριξη ή την εθελοντική προσφορά εργασίας για την επιτυχία των στόχων της Λάμψης.
Σκοπός ίδρυσης της Λάμψης
• Η άριστη ιατρική και παιδιατρική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα.
• Η δημιουργία, οργάνωση στελέχωση και εξοπλισμός εξειδικευμένων Ογκολογικών, Αιματολογικών, Ακτινοδιαγνωστικών μονάδων.
• Η ηθική, κοινωνική και οικονομική συμπαράσταση για τη θεραπεία, αγωγή, εκπαίδευση και κοινωνική επανένταξη των παιδιών.
• Η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας, πληροφόρησης και άλλης μορφής συμπαράστασης στις οικογένειες των πασχόντων παιδιών.
• Η συνεργασία με κάθε αρμόδια αρχή για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.
• Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας για τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, η άρση στερεοτύπων και προκαταλήψεων.
Αυτόν τον σύλλογο καλούμαστε φίλες και φίλοι δραμινοί να στηρίξουμε σε αυτό το Πασχαλιάτικο κάλεσμα του για το Μπαζάρ, που θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα παραμονές του Πάσχα των Ελλήνων, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δεν θα περάσουμε αδιάφορα από το περίπτερο που οι γονείς και τα μέλη –φίλοι του παραρτήματος της ΛΑΜΨΗΣ ΔΡΑΜΑΣ θα έχουν στην Πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της πόλης μας με διάφορα είδη χειροποίητα.
Κατασκευές μοναδικές αλλά και δράσεις που απευθύνονται σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους , με ταυτόχρονη ενημέρωση και απόδειξη μέσω πράξης, πως όλοι μαζί μπορούμε, να είμαστε νικητές ενάντια σε κάτι που όταν δεν το γνωρίζουμε μας τρομάζει, αλλά που όταν βρεθούμε δυναμικά απέναντί του το τρομάζουμε εμείς .
Η Άνοιξη είναι δύναμη ζωής, το Πάσχα συμβολίζει νίκη ζωής και η παρουσία και συμμετοχή μας, στέλνει μηνύματα πως είμαστε όλοι με τον τρόπο του ο κάθε ένας, δίπλα σε ανθρώπους, που δεν περιχαρακώθηκαν, δεν κουκούλωσαν το πρόβλημα, αλλά ούτε,την αγωνία τους.
Το μοιράστηκαν και έκαναν και κάνουν, την εμπειρία τους εργαλείο αντιμετώπισης τόσο για τους ίδιους, όσο όμως και για τον κάθε έναν από εμάς .
Τους ανθρώπους του παραρτήματος της ΛΑΜΨΗΣ ΔΡΑΜΑΣ τους γνωρίζουμε εδώ και χρόνια.
Ας συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την προσπάθεια που κάνουν, γιατί πέρα από οτιδήποτε, κατά βάθος εκτιμούμε πως μας αφορά. Είμαστε μέλη της ίδιας κοινωνίας και ότι αντιμετωπίζει κάποιος σήμερα, εν δυνάμει μπορεί να το αντιμετωπίσουμε και άλλοι
Ας στηρίξουμε αυτούς που δεν νοιάζονται μόνον για τον εαυτό τους αλλά ανοίγουν δρόμους πιο εύκολους να τους διαβούμε ....

Κική Χεριστανίδου .

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr