Friday, 18 August 2023 18:05

Θ. Ξανθόπουλος στο Α΄πρόγραμμα της ΕΡΑ: Οσα εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης για την οπαδική βία έχουν νομοθετηθεί εδώ κι ένα χρόνο-Τα περί “ραντεβού” υποτιμούν το θύμα της ακροδεξιάς ναζιστικής συμμορίας-Οι υποψήφιοι για την ηγεσία να συνθέσουν απόψεις στη

Written by

“Δεν ξέρω αν ο κ. Μητσοτάκης είχε επίγνωση όσων λέει ή βασίζεται στην μιντιακή του υπεροπλία, αλλά έχουμε ψηφίσει μόλις πέρσι, μετά την δολοφονία του Αλκη Καμπανού, τον Ν. 4908, σύμφωνα με τον οποίο θα υπάρχει μία μόνο λέσχη σε κάθε ομάδα με έδρα την έδρα της ΠΑΕ. Αυτό ισχύει εδώ και ένα χρόνο και δεν καταλαβαίνω ο κ. Μητσοτάκης όντας πρωθυπουργος, τι έρχεται να μας πει”. Αυτά υπογράμμισε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
Και συμπλήρωσε: ”Τα πράγματα είναι εκτος ελέγχου. Εγώ ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, είμαι Δόξα Δράμας, έχω διατελέσει αντιπρόεδρος στο ΔΣ της ομάδας που έχει ειδικό ιστορικό βάρος στην περιοχή μας. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Για τη βία έχει κάνει ο Γκαλεάνο μιά μεταφορά, ότι για τα δάκρυα δεν φταίει το μαντήλι. Αρα υπάρχουν οι κοινωνικές αιτίες οι οποίες βρίσκουν ευνοϊκό πλαίσιο στις κερκίδες των γηπέδων. Εάν δεν κάνουμε μια πολύ σοβαρή και εκτεταμένη συζήτηση ως κοινωνία, ως πολιτικό σύστημα, για το πως θα μπορέσουμε να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο της ακροδεξιάς επιρροής με την κερκίδα, είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε μέτρα που θα είναι αποτελεσματικά. Βεβαίως χρειάζεται αστυνόμευση και ένα λειτουργικό, αυστηρό θεσμικό πλαίσιο, αλλά στα κοινωνικά προβλήματα όπως αυτό, χρειάζονται πολύ ουσιαστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρχει το λίπασμα για ακραίες απόψεις. Σε μια κοινωνία ανασφάλειας και μηδενικών προσδοκιών το να θεωρείς όποιον ταυτίζεται με άλλη φανέλα εχθρό που πρέπει να εξοντώσεις, δεν είναι θέμα νομοθετικών πρωτοβουλιών μόνο”, είπε.
“Ο πυρήνας της οπαδικής βίας είναι συσπειρωνόμαστε γύρω από την ομάδα μας και όποιος δεν είναι με εμάς είναι εχθρός μας. Και αυτό είναι ο πυρήνας της φασιστικής νοοτροπίας. Αυτό που λέει η κυβέρνηση, ότι ήταν ένα ραντεβού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, είναι υποτιμητικό και για το θύμα. Το θύμα δεν έδωσε κανένα ραντεβού, για κανένα λόγο. Βρισκόταν σε ένα δημόσιο χώρο, έξω από το γήπεδο της ομάδας του και τον δολοφόνησαν. Ειδικά αυτοί οι Κροάτες των Βad Blue Boys, όπως του λένε, έχουν πατενταρισμένες ακροδεξιές και φασιστικές απόψεις”, τόνισε.
Οσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: “Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό επίπεδο αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία. Μιλούν με πολιτικά επιχειρήματα και προσπαθεί ο καθένας να αναδείξει το μοντέλο κόμματος και την πολιτική του πρόταση. Η αλήθεια είναι ότι η θερινή ραστώνη τα έχει επηρεάσει αυτά. Φαντάζομαι από Δευτέρα θα ξαναμπούμε στους ρυθμούς που απαιτούνται”.
Και κατέληξε: “Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αυτό που έπρεπε..Είναι ο εμβληματικός αρχηγός που πήγε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 3% στο 36%. Παραιτήθηκε. Είπε ότι θα ενισχύσει με την παρουσία του τις διαδικασίες αλλά δεν παρεμβαίνει. Και καλώς κάνει. Πρέπει εμείς ανεπηρέαστοι, γιατί, όπως και να το κάνουμε, ο Αλ. Τσίπρας αποτελεί παρακαταθήκη, να επιλέξουμε τη βέλτιστη λύση και οι υποψήφιοι να αντιληφθούν ότι πρέπει να συνθέσουν τις απόψεις τους στο μετά τον Τσίπρα πεδίο που εξελίσσεται μπροστά μας”.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr