rena

rena

received 843889503527902

Για μια ακόμη φορά ο θεατρικός μουσικός μονόλογος ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ συγκίνησε και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα από τους θεατές στο Αγρίνιο και τον Βόλο.
Η Μελίνα Μποτελλη με το μεγάλο υποκριτικό της ταλέντο και τη θαυμάσια φωνή της ,μέσα από το μονόλογο που έγραψε η ίδια κάθε φορά εκπέμπει μηνύματα αισιοδοξίας για τη ζωή,την οικογένεια και την τέχνη.
Ένας ύμνος στις αξίες της ζωής οικογένεια,μάνα ,τέχνη.
Οι θεατές βλέπουν μέσα από τους ήρωες και τις ηρωίδες του μονολόγου δικές τους πτυχές της δικής τους ζωής . Κάνουν ένα ταξίδι μέσα στη δική τους ψυχή.
Το καλό θέατρο βρίσκεται στην Ελληνική περιφέρεια ,μέσα από αυτή τη θεατρική παράσταση.
Η Μελίνα Μποτελλη με ταπεινότητα δεχόταν τις ευχαριστίες του κόσμου που περίμενε υπομονετικά να της σφίξει το χέρι και να την αγκαλιάσει.

received 528084599242998


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΛΑΜΟΥΡΗΣ
Ίσως η μεγαλύτερη αποτυχία της να είναι τα μπράβο που δίνουμε. Πόσο κρίμα είναι το που τα μοιράζουμε…
Πόσο κρίμα είναι που λέμε μπράβο ΜΟΝΟ στον αριστούχο άνθρωπο, στον ερευνητή, στον πρωταθλητή, στον πετυχημένο, στον πλούσιο, στον όμορφο, στον έξυπνο, στον “ικανό”.
Που λέμε μπράβο ΜΟΝΟ σε κάποιον που πέτυχε κάτι σπάνιο και “ιδιαίτερο”.
Και ταυτόχρονα ξεχνάμε να λέμε μπράβο σε ένα ζευγάρι που μεγαλώνει μια οικογένεια. Ξεχνάμε πόσο μεγάλο κατόρθωμα είναι το να μεγαλώνεις παιδιά και να συνεχίζεις να είσαι ζευγάρι.
Δε λέμε μπράβο σε μια μητέρα ή ένα πατέρα, που διαχειρίζονται τις τεράστιες πιέσεις και δυσκολίες της ανατροφής ενός παιδιού. Την αυτοθυσία, το άγχος, τις αγωνίες, την απίστευτη κούραση, την συνεχή ευθύνη, την αβεβαιότητα.
Δε λέμε μπράβο σε ένα ζευγάρι που έχει μια σχέση, γιατί ξεχνάμε πόσο απίστευτα δύσκολες είναι οι σχέσεις. Πόσο αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν και διαρκώς ξεπερνάνε κομμάτια του εαυτού τους, για να μένουν, και άλλη μια μέρα, μαζί.
Δε λέμε μπράβο σε κάποιον που μένει μόνος του και καταφέρνει με κάποιο τρόπο, να μένει λειτουργικός και να μην τρελαίνεται από τη μοναξιά που τον πονάει.
Δε λέμε μπράβο σε ένα παιδί, μόνο για το ότι κατορθώνει να διαχειρίζεται (καμιά φορά όχι ιδιαίτερα επιτυχημένα) τα έντονα συναισθήματά του και μεγαλώνει σε ένα κόσμο που συχνά ίσως φαντάζει απειλητικός.
Δε λέμε μπράβο σε μια γυναίκα, απλά και μόνο που είναι γυναίκα και πρέπει να διαχειρίζεται όλες τις προκαταλήψεις απέναντι στις γυναίκες (που δυστυχώς ακόμα κρατούν καλά στην κοινωνία μας) και τις υπέρογκες προσδοκίες από εκείνη, χωρίς να απελπίζεται. Που αντιμετωπίζει συχνά έναν εχθρικό κόσμο με διακρίσεις απέναντί της.
Δε λέμε μπράβο σε έναν άντρα που πρέπει να ανταπεξέλθει στις πιέσεις και τα στερεότυπα που η κοινωνία μας ορίζει, ώστε να θεωρείται άξιος στο είδος του. που συγκρίνεται με τους άλλους άντρες που ίσως ήταν πιο τυχεροί από εκείνον και που ξεκίνησαν από καλύτερη θέση, βιώνοντας συχνά μια αίσθηση κατωτερότητας που δεν έχει ό,τι και οι άλλοι.

Δε λέμε μπράβο σε μια νοικοκυρά, καθώς ξεχνάμε την αέναη σιωπηλή προσπάθεια που διαρκώς χρειάζεται να καταβάλει, για να καταφέρνει να κρατάει ένα σπιτικό σε τάξη, χωρίς κανείς να της το αναγνωρίζει.
Δε λέμε μπράβο στον οποιοδήποτε άνθρωπο που έχει έστω και έναν φίλο, γιατί ξεχνάμε πόσο δύσκολο είναι να νοιάζεσαι για κάποιον και να σε νοιάζεται και εκείνος, και να διατηρείς μια καλή σχέση.
Δε λέμε μπράβο σε έναν άνθρωπο που δεν έχει κανέναν φίλο, γιατί δεν αναλογιζόμαστε πόσο πρέπει να υποφέρει από την κατάσταση που ζει, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιεί πάντα.
Δε λέμε μπράβο σε κάποιον, ο οποίος έχει μια δουλειά, γιατί θεωρούμε δεδομένες τις θυσίες που κάνει, προκειμένου να διατηρεί τη θέση του. Τον αγώνα του να είναι υπεύθυνος και να διαχειρίζεται τους συναδέλφους του και το αφεντικό του.
Δε λέμε μπράβο σε έναν άνεργο, γιατί δε σκεφτόμαστε τον δικό του αγώνα και την δική του αγωνία, αλλά και το στίγμα της ανεργίας στην κοινωνία που ζούμε.
Λέμε μπράβο σε έναν ηθοποιό, επιχειρηματία, τραγουδιστή, μοντέλο, πολιτικό, αθλητή, δημοσιογράφο, συγγραφέα, ζωγράφο, γιατρό που έχει διακριθεί.
Λέμε μπράβο σε όσους έχουν κατορθώσει κάτι το “εξαιρετικό”. Στους “λαμπερούς” ανθρώπους. Η κοινωνία μας προβάλει τα εγχειρήματα μεγάλης δυσκολίας ως το μέτρο σύγκρισης για τη διάκριση και τον έπαινο.
Έτσι εμείς οι απλοί, “μη-λαμπεροί” άνθρωποι, νιώθουμε λίγοι όταν συγκρινόμαστε με τους “επιτυχημένους”. Η ζωή μας δεν έχει και κάτι το “ιδιαίτερο” σύμφωνα με τα κριτήρια επιτυχίας της κοινωνίας.
Γιατί ξεχνάμε πως κάθε μέρα καταφέρνουμε κάτι ακόμα πιο δύσκολο και εξαιρετικό.
Καταφέρνουμε να ζούμε χωρίς να χάνουμε εντελώς τα λογικά μας. Να ανταπεξερχόμαστε στις δυσκολίες με τις οποίες η ζωή καθημερινά μας φέρνει αντιμέτωπους. Να διαχειριζόμαστε τις ανασφάλειες μας, τους δαίμονές μας, την εύθραυστη φύση μας, την ακόρεστη ανάγκη μας για αποδοχή, τις απογοητεύσεις μας και τις ματαιώσεις των ονείρων και των προσδοκιών μας.
Και μέσα σε όλα αυτά, καταφέρνουμε να έχουμε δυο ανθρώπους γύρω μας. Και που και που να χαμογελάμε…
Μπράβο σε όλους μας!!

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, πρόσθετοι πόροι ύψους 2.506.150 ευρώ διατίθενται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Πρόκειται για ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας που θα καλύψουν ένα μεγάλο εύρος αναγκών του Νοσοκομείου, όπως αξονικός και μαγνητικός τομογράφος, ακτινολογικό μηχάνημα, μηχάνημα αιμοκάθαρσης, υπερηχοτομογράφοι, συστήματα ενδοσκόπησης, ηλεκτρικά κρεβάτια κ.ά.
Μέχρι σήμερα, για την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Δράμας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει διαθέσει 16,7 εκατομμύρια ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020: 11,3 εκατομμύρια για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και για υγειονομική αναβάθμιση των υποδομών του, 1,4 εκατομμύρια για προσωπικό και 4 εκατομμύρια ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Νοσοκομείου.
Με αφορμή τη νέα αυτή χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος είχε συνάντηση στο Νοσοκομείο της Δράμας με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κυρία Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών κ. Αριστείδη Μωυσιάδη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου.

Χρήστος Μέτιος: «Στόχος μας να ενημερώσουμε τους φορείς για τις δράσεις μας και να ακούσουμε τις προτάσεις τους για τον σχεδιασμό της τουριστικής μας πολιτικής τα επόμενα χρόνια»

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην πόλη της Καβάλας.

1
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, στελεχών της Διοίκησής του και εκπροσώπων από τους Δήμους, τους φορείς, τις ενώσεις, τους συλλόγους και τα σωματεία τουριστικών επαγγελμάτων της περιοχής.
Τα βασικά θέματα της συνάντησης ήταν:
• Ενημέρωση για τις δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας οι οποίες είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε είναι σε εξέλιξη.
• Κατάρτιση του σχεδίου δράσεων του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού ΑΜΘ (DMO).
• Διατύπωση προτάσεων για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2021-2027.
Στη συνάντηση τοποθετήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες, διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις οι οποίες καταγράφηκαν και πολλές από αυτές θα υιοθετηθούν.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Μέτιος δήλωσε:

2
«Στόχος της συνάντησης εργασίας που διοργανώσαμε ως Διοίκηση της Περιφέρειας στην Καβάλα ήταν να ενημερώσουμε τους φορείς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού για τις δράσεις μας αλλά και να τους ακούσουμε προκειμένου να λάβουμε υπ’ όψιν τις προτάσεις τους κατά το σχεδιασμό της τουριστικής μας πολιτικής για τα επόμενα χρόνια.
Είμαι ικανοποιημένος.
Θα ακολουθήσουν άλλες έξι παρόμοιες συναντήσεις, στις πρωτεύουσες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων και στα δύο νησιά μας, ώστε να καλύψουμε το σύνολο της Περιφέρειάς μας.
Επιδίωξή μας είναι να χτίσουμε μια αυθεντική τουριστική ταυτότητα και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να καταστεί ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός.»

3

Με πρωτοβουλία της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δράμας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5/12/2022, στο Δημαρχείο Δράμας, ΗΜΕΡΙΔΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με εισηγητές τους:
 Χαρίτση Αλέξη, βουλευτή Μεσσηνίας, Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
 Σαρακιώτη Γιάννη, βουλευτή Φθιώτιδας, Αν. Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Ξανθόπουλος Θεόφιλος.
Στην ΗΜΕΡΙΔΑ παρουσιάστηκαν από τους εισηγητές οι 6 Εθνικές Προτεραιότητες- δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον γενικό τίτλο «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ», όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στη ΔΕΘ 2022 από τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.
Διατυπώθηκαν τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις σχετικά με:
► την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
► την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών
► τη στήριξη του κοινωνικού κράτους
► την παραγωγική ανασυγκρότηση
► το ισχυρό δημοκρατικό κράτος
► τη δημογραφική κρίση

IMG 20221205 183755

Ακολούθησε πλούσιος διάλογος με τους εκπροσώπους των φορέων του Νομού μας. Την Ημερίδα μας τίμησαν με την παρουσία τους και συμμετείχαν στον τρίωρο διάλογο εκπρόσωποι από το σύνολο των φορέων της Δράμας, αυτοδιοικητικών, παραγωγικών, συνδικαλιστικών, πολιτιστικών. Συγκεκριμένα παρέστησαν ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Ζεκερίδης Θέμης, ο Πρ. του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας κ. Καραμπατζάκης Δημήτρης , οι επικεφαλείς τριών παρατάξεων του Δ. Δράμας κκ Χαρακίδης Κυριάκος, Κιόρτεβε Παρθένα (και Πρ. των Ιατρών του Νοσοκομείου μας), Ηλιόπουλος Στέργιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της Παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία κ Κατσιμίγας Κώστας, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Πολυτάρχης Βασίλης, οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου κκ Μαρούσης Γεώργιος και Τσιακμάκης Αχιλλέας, ο Πρ. των Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Μουρμούρης Όθων, ο Πρ. των Οινοπαραγωγών κ. Καλαϊτζίδης Γιάννης, ο Πρ. του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Πούλιος Αναστ., η Πρ. του Ιατρικού Συλλόγου κ. Βασιλείου Όλγα, ο Ταμίας της Οικολογικής Κίνησης κ. Δαμαλής Γιάννης, ο Πρόεδρος του ΕΚΔ κ. Σαβρίδης Γιώργος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΕΚ, ο Πρ. του Συλλόγου Δασκάλων/Νηπιαγωγών κ. Αρτεμιάδης Λάζαρος και μέλη του ΔΣ, ο Πρ. του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων κ. Τσιάρας Γιάννης και το μέλος του ΔΣ κ. Μωυσιάδου Τασούλα, το μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Κριατσιέλης Μιλτιάδης, ο Πρ. του Κέντρου Πολιτιστικής Ανάπτυξης ΑΜΘ κ. Παπουτσής Γιάννης. Ξεχωριστή τιμή για όλους μας η παρουσία αντιπροσωπείας του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Κατσιγιάννη Αγλαΐα. Οι εκπρόσωποι των φορέων δεν αρκέστηκαν να εκφράσουν τα οξυμένα αιτήματα των κλάδων τους αλλά έθεσαν επί τάπητος και τα χρόνια προβλήματα της Δράμας.

 

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του ότι, σύμφωνα με ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ψηφιστεί νέα ρύθμιση που θα ορίζει πως και για το έτος 2023 θα επιτρέπεται αναπροσαρμογή του μισθώματος έως 3% κατά ανώτατο όριο σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022 για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων. Δηλαδή διατηρείται το ισχύον πλαφόν του 3%.
Η ρύθμιση αυτή αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την ενεργειακή κρίση, δίνοντας μια πρόσθετη ανάσα βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις.

Συνολικά 365 άτομα παρακολούθησαν τις εκπαιδεύσεις κατά της έμφυλης βίας
Τη Δευτέρα 28/11/2022 ολοκληρώθηκε με το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Προσοτσάνης ο κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων από την ομάδα του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» με στόχο την προαγωγή της ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Προσοτσάνης. Η ομάδα του έργου μαζί με την κα Σεβαστή Χατζηφωτίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο ΔΠΘ, συζήτησαν με τους 32 μαθητές και τις μαθήτριες, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές του για την ισότητα των φύλων και τις στερεοτυπικές αντιλήψεις που διαιωνίζονται μέχρι και σήμερα ως προς τους κοινωνικούς ρόλους των δύο φύλων. Η συζήτηση βασίστηκε στους εξής άξονες: περιγραφή και επεξήγηση των μορφών έμφυλης βίας, κατευθυντήριες γραμμές ως προς τον ρόλο του μάρτυρα σε ένα περιστατικό έμφυλης βίας και παρουσίαση του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» και της ιστοσελίδας του.
Με την ολοκλήρωση της εισήγησης της κας Χατζηφωτίου, οι μαθητές/ριες είχαν την ευκαιρία να παίξουν το διαδικτυακό παιχνίδι «Change the plot. Be a gender hero!» και να συζητήσουμε σε μικρές ομάδες προβληματισμούς και καλές πρακτικές για την πρόληψη και την προαγωγή της ισότητας των φύλων.
Με αυτό το σεμινάριο ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στα σχολεία του Ν. Δράμας, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου 2022, συνολικά 120 άτομα (μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους καθηγητές/ριές τους) παρακολούθησαν τα βιωματικά σεμινάρια, ενημερώθηκαν και κινητοποιήθηκαν στον αγώνα κατά της έμφυλης βίας. Ο κύκλος αυτός αποτέλεσε το δεύτερο κύκλο παρεμβάσεων στα σχολεία, ενώ ο πρώτος έλαβε χώρα τον Απρίλιο-Μάιο 2022 με τα Λύκεια του Δ. Δράμας. Συνολικά και στους δύο κύκλους έγιναν 14 εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα οποία παρακολούθησαν 365 άτομα.
Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» στοχεύει στην προαγωγή της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δυο εκπαιδεύσεις στο προσωπικό της ΕΚΔ-ΣΑΦ και στους επιστήμονες ψυχικής υγείας των κοινωνικών υπηρεσιών του νομού Δράμας ως προς την διαχείριση των ατόμων που έχουν βιώσει κάποια μορφή βίας αλλά και όσων έχουν ασκήσει βία, από τον Νορβηγικό φορέα «Alternative to violence». Ακόμη, διεξήχθη πανεπιστημιακή έρευνα για τις αναδυόμενες μορφές έμφυλης βίας στο διαδίκτυο στα Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής, Πελοποννήσου και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας. Το πρόγραμμα Active citizens fund ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.
«To Mobile School Ταξιδεύει» στην Ονειρούπολη Δράμας
Καθημερινή παρουσία από το πρωί έως αργά το βράδυ

Για περισσότερο από ένα μήνα το τριετές έργο που υλοποιεί η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. «To Mobile School Ταξιδεύει» θα βρίσκεται στην Ονειρούπολη Δράμας 2022-2023.
Σύσσωμη η ομάδα έργου του φορέα με την βοήθεια των εθελοντών θα στηρίξουν την μεγάλη αυτή προσπάθεια με απώτερο στόχο να το προσεγγίσουν παιδιά Ρομά από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Παράλληλα μικροί και μεγάλοι θα λαμβάνουν ενημερωτικό υλικό για το έργο, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν με τα περισσότερα από τα τριακόσια πενήντα panels που έχει το mobile school.
Έπειτα από τρία χρόνια παρεμβάσεων μόνο εντός της Δράμας, το Mobile School από το 2020 έως και σήμερα βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είτε για κοινωνικούς είτε για οικογενειακούς λόγους είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες και δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

Το έργο «Το Mobile School Ταξιδεύει υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Στις 4/12, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Δράμας το Ομαδικό Πρωτάθλημα σκακιού Rapid και Παίδων ΑΜΘ σε διοργάνωση Σκακιστικού Ομίλου Δράμας. Με συμμετοχή έντεκα ομάδων στην ανοικτή κατηγορία και δέκα στην κατηγορία των Παίδων (κορίτσια και αγόρια Κ14), από όλους τους νομούς της περιφέρειας και τις Σέρρες, το τουρνουά επέστρεψε ύστερα από καιρό - μετά τον Κοβιντ- στην πρώτη του δυναμικότητα και στέφθηκε με επιτυχία. Βέβαια, ήταν και το πρώτο διασυλλογικό μετά την απώλεια του Βασίλη Θεοδωρίδη, στην μνήμη του οποίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη. Οι ομάδες αποτελούνταν από τέσσερις σκακιέρες, οι γύροι ήταν έξι και ο χρόνος σκέψης 15 +5.
Στην ανοικτή κατηγορία, 1η ομάδα βραβεύτηκε ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας (Καζάκος Μάρκος, Δεμιρτζόγλου Χρήστος, Ασημένιος Αστέριος, Γανιαρίδης Παναγιώτης) 2η η Ένωση Σκακιστών Δράμας (Σοιλεμετζίδης Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης Βασίλης, Κωνσταντινίδης Μαυρουδής, Σαχινίδης Κωνσταντίνος) και 3ος ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης (σε ισοβαθμία με την Ε.Σ.Δ. αλλά ήττα στο μεταξύ τους). Στην κατηγορία των Παίδων, 1η ομάδα ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης, 2ος ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας και 3ος ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας (Σπανδωνίδης Βασίλης, Σαχινίδης Σταύρος, Δεμιρτζόγλου Μαρία, Κρίβας Κωνσταντίνος). Στις πρώτες ομάδες και στους παίκτες τους απονεμήθηκαν κύπελλα και αναμνηστικά μετάλλια, αντίστοιχα. Επίσης, αναμνηστικές πλακέτες δόθηκαν σε όσους σκακιστές διακρίθηκαν για την επίδοση τους στην σκακιέρα τους. Αναλυτικά στην κατηγορία Όπεν: 1η σκακιέρα: ΙΜ Κανακάρης Γιώργος, 2η: Δεμιρτζόγλου Χρήστος, 3η: Ασλανίδης Τρύφων, 4η: Χαριστές Νικόλαος και στην κατηγορία Παίδων: 1η: Μπαλαφούτης Ηλίας, 2η: Θεοδωρίδης Χαράλαμπος, 3η: Τζίμα Δέσποινα, 4η: Ευθυμίου Ιωάννης-Μάριος.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, συγχαρητήρια στον διοργανωτή Σ.Ο.Δ. και φυσικά στους διακριθέντες, αλλά και θερμές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν για να διασφαλιστεί ο χώρος, να στηθούν τραπέζια, καρέκλες, σκακιέρες και ρολόγια, να γίνουν οι κληρώσεις και να υπάρχει η βέλτιστη δυνατή διαιτησία.
Όπεν: http://chess-results.com/tnr703101.aspx?lan=1
Παίδων: http://chess-results.com/fed.aspx?lan=1&fed=gre

 

Page 1 of 567
ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr