rena

rena

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της γιορτής του Πατέρα η δράση « Με τον μπαμπά».

Περιελάβανε  Λαϊκό δρομικό αγώνα ενός (1) χλμ. επί της Χελμού-Διοικητηρίου με τη συμμετοχή μπαμπά και παιδιού.

 Η αφετηρία και ο τερματισμός ήταν  μπροστά στο άγαλμα της Νίκης.

Συνδιοργανωτές φορείς , ήταν  ο Δήμος Δράμας, σε συνεργασία με το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, την Ένωση Κυριών Δράμας και την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας (Drama Runners).

Η συμμετοχή ήταν τεράστια. Συμμετείχαν  όλοι οι μπαμπάδες με τα παιδιά τους .

Μεγάλη η συμβολή της Φιλαρμονικής  του Πολιτιστικού Οργανισμού-ΦΤΜΜ Δήμου Δράμας  και της  μουσικής  σχολής  της πόλης μας (Modern Music Academy).

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΤΕΡΑ 1

Σ ένα ασφυκτικά γεμάτο Κέντρο πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών, η Μελίνα Μποτέλλη, κατέπληξε τους θεατές με την μοναδική και ανεπανάληπτη ερμηνεία της.
Έκπληκτο το κοινό παρακολουθούσε επί δύο ώρες την καλλιτέχνιδα ,να ξεδιπλώνει όλο το μεγάλο της ταλέντο στο θεατρικό μουσικό μονόλογο ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ.
Η φαντασία τους ταξίδεψε μέσα από το μοναδικό έργο, μέσα από τα τραγούδια που έγραψε και ερμήνευσε η Μελίνα.
Ήταν κάτι φανταστικό.
Όρθιο στο τέλος το κοινό χειροκροτούσε .
Άνθρωποι όλων των ηλικιών και εντυπωσιακά πολλοί νέοι και έφηβοι ήταν εκεί και έζησαν την μοναδική θεατρική εμπειρία .Η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Ιφιγένεια Στεργιουλα, στο τέλος εκφράζοντας τους θεατές πρόσφερε ανθοδέσμη στην κ. Μποτέλλη και εκφράστηκε με τα καλλίτερα.

IMG 20220620 231653

Ο Βουλευτής Δράμας – Νέα Δημοκρατία κ. Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος είχε την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού με την αρμόδια Υπουργό Κα Λίνα Μενδώνη.
Στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν σε θέματα πολιτισμού της Δράμας από τα οποία προκύπτει η χρεία έργων, των οποίων η χρηματοδότηση μπορεί να εξασφαλισθεί από την ένταξή τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ.
Η λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων της Δράμας δεν περιορίζεται απλά σε διάφορες σημαντικές δράσεις. Αρκετοί σύλλογοι μας έχουν δραστηριοποιηθεί και προβεί σε αξιολογότατες προτάσεις προς το Υπουργείο με την προσδοκία της θετικής εξέλιξης τους .
Στο πέρας της συνάντησης, ο κ. Μπλούχος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Κα Υπουργό για την προσοχή και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει σε όλα όσα της προτείνουμε και της υποβάλλουμε αλλά κυρίως και πρωτίστως για τη θετική της ανταπόκριση. Να τονίσω ιδιαίτερα ότι η κάλυψη της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Δράμας για την λειτουργία του Φεστιβάλ και φέτος θα πραγματοποιηθεί από εθνικούς πόρους ενώ η συνέχιση αυτής της χρηματοδότησης αποτελεί ρητή δέσμευση του Υπουργείου και για τα ερχόμενα τρία έτη (2023-2025) από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Την πλήρη αδιαφορία και την μεγάλη απάθεια για την τύχη των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, αποκάλυψε η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας σε σχετική επερώτηση που έκανε η παράταξή μας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27/06.
Πιο συγκεκριμένα, μετά και τον πρόσφατο βανδαλισμό εγκαταστάσεων, τον οποίο παραδέχτηκε και ο κος Παπαεμμανουήλ, ρωτήσαμε πώς θα προληφθεί αντίστοιχο συμβάν στο μέλλον και πως θα διασφαλιστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων για να πάρουμε την απογοητευτική απάντηση ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει!
Με περισσή απάθεια, ο κος Παπαεμμανουήλ μας είπε ότι «έχουν ξαναγίνει παραβιάσεις στις εγκαταστάσεις» και ότι οι ζημιές που έγιναν είναι της τάξης «μερικών εκατοντάδων ευρώ» και άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!
Για μας όμως υπάρχουν πλέον δύο λόγοι ανησυχίας: ο ένας είναι ότι το ΧΚΦ παραμένει έκθετο σε κάθε επίδοξο εισβολέα και ο άλλος είναι η απάθεια των διοικούντων για μια υποδομή που λειτουργεί ως πόλος έλξης τουριστών για την ΠΕ Δράμας και όλη την Περιφέρεια και συμβάλει σημαντικά στην τοπική μας οικονομία.
Οι διοικούντες, προφανώς δεν νοιάζονται για όλα αυτά, αδιαφορούν και προτιμούν να χρεώνουν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας μας με έξοδα φύλαξης «νεκρών» κτιρίων (όπως το παλιό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης) και να αφήνουν αφύλακτες προσοδοφόρες εγκαταστάσεις που θα έπρεπε να τις προσέχουμε σαν τα μάτια μας αλλά και να εργαζόμαστε σκληρά για την αναβάθμισή τους!
Και όλα αυτά, τα κάνουν χωρίς το παραμικρό ίχνος ντροπής!

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*
Στις 18 Ιουνίου επισκεφθήκαμε το χωριό Κώτας (πρώην Ρούλια). Από αυτό το χωριό καταγόταν ο ήρωας μακεδονομάχος Καπετάν Κώττας και προς τιμήν του το χωριό μετονομάστηκε σε Κώτας.
Εκεί συναντήσαμε την κ. Αλίκη Ράμμου, εγγονή του Βασίλειου Ράμμου συναγωνιστή του Κώττα. Η κ. Αλίκη είναι η υπεύθυνη για το σπίτι του Καπετάν Κώττα, το οποίο λειτουργεί ως μουσείο και μας ενημέρωσε ότι το κτίριο δεν είναι πλέον επισκέψιμο λόγω ζημιών που έχει υποστεί από τον σεισμό του Ιανουαρίου.
Μας είπε συγκεκριμένα τα εξής: «Ήρθε μία επιτροπή, το κρίνανε ακατάλληλο προσωρινά και είπανε ότι θα ξανάρθουν αλλά δεν έχει έρθει κανένας. Μία κυρία από την επιτροπή, η οποία ενδιαφέρεται για το μουσείο μου είπε να μην δέχομαι κόσμο, να μη γίνει τίποτα γιατί έχουν πέσει σοβάδες. Είναι χαρακτηρισμένο κίτρινο και δεν μπορώ να σας ανοίξω για να μπείτε. Ο κόσμος έρχεται να δει το σπίτι του Κώττα και δεν μπορώ να τους ανοίξω για να μπούνε μέσα. Έρχονται και φεύγουν. Μέχρι την αυλή μπορώ να δεχθώ τον κόσμο να τους εξηγήσω δύο-τρία πράγματα αλλά δεν μπορώ να ανοίξω να μπούνε μέσα. Δεν μου επιτρέπεται. Αν μπορεί κάτι να γίνει, να διορθωθεί, να μπορούμε να δεχόμαστε κόσμο ώστε να μην χαθεί η ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα και του Καπετάν Κώττα γιατί εμείς είμαστε από αυτό το χωριό, εμείς το αγαπάμε το χωριό, άλλοι ίσως δεν το αγαπάνε. Σε αυτό το μουσείο έχουν έρθει τρεις πρόεδροι της Δημοκρατίας. Τα εγκαίνια τα έκανε το 1995 ως μουσείο ο Κωστής Στεφανόπουλος στις 11-11-1995, το 2005 ήρθε ο Παπούλιας για τα εκατό χρόνια από τον θάνατο του Κώττα και στο ενδιάμεσο είχε έρθει ο Σαρτζετάκης ανεπίσημα με 5-6 αυτοκίνητα απλά για να τιμήσουν τον Καπετάν. Αν θέλει να μας τιμήσει να έρθει και η κ. Σακελλαροπούλου αλλά να επιδιορθωθεί πρώτα το κτίριο και μετά».
Επίσης, μας είπε ότι «μπορεί ο Κώττας να ήταν σλαβόφωνος αλλά με μία φράση απέδειξε ότι είναι Έλληνας. Την ώρα που τον κρεμούσαν είπε “ντα ζίβι γκρτσια” που σημαίνει “να ζήσει η Ελλάδα”». Στη συνέχεια η κ. Αλίκη πρόσθεσε με παράπονο «εγώ είμαι του δημοτικού αλλά στο δημοτικό έμαθα για τον Ρήγα Φεραίο, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, για το 1821. Για τον Μακεδονικό Αγώνα γιατί δεν μαθαίνουν τα παιδιά; Όσο λειτουργούσε το μουσείο έρχονταν μαθητές από σχολεία και ότι μπορούσα τους μάθαινα για τον Καπετάν Κώττα και τον Μακεδονικό Αγώνα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει να διορθωθεί το σπίτι».
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό, μας είπε τα εξής: «Το χωριό αυτή τη στιγμή έχει εικοσιένα κατοίκους. Είναι όλοι μεγάλοι στην ηλικία, εκτός από ένα νέο παιδί που πάει τώρα στο λύκειο. Κάθε μέρα πηγαίνει με ταξί στο λύκειο στην Καστοριά. Εμείς είμαστε Νομός Φλωρίνης, αλλά η Καστοριά είναι πιο κοντά και πηγαίνει εκεί».
Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο χωριό του Καπετάν Κώττα και στο σπίτι του, το οποίο δεν είναι πλέον επισκέψιμο. Στον εξωτερικό του τοίχο, δίπλα στην πόρτα της εισόδου έχει επισημανθεί με ένα «Χ» κίτρινου χρώματος, εξ’ ου και αυτό που μας είπε η κ. Αλίκη ότι δηλαδή το χαρακτήρισαν «κίτρινο» οι μηχανικοί που το έλεγξαν. Επίσης, φαίνονται οι σοβάδες που έχουν πέσει και από τους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου. Το συγκεκριμένο σπίτι το είχε κτίσει ο Κώττας με την βοήθεια των συγχωριανών του το 1893. Μάλιστα υπήρχε σήραγγα μέσα σε αυτό που οδηγούσε σε κάποιο σημείο του χωριού, έτσι ο Κώττας σε μία καταδίωξη από τους Τούρκους διέφυγε μέσα από αυτήν και κρύφτηκε σε συγγενικό του σπίτι. Η σήραγγα αυτή σήμερα δεν υπάρχει. Ένας από τους γιους του Κώττα, δικηγόρος στο επάγγελμα, παλαιότερα είχε επισκευάσει το σπίτι και έτσι πήρε την μορφή που έχει σήμερα. Το σπίτι του Κώττα είναι ένα όμορφο παραδοσιακό σπίτι, όχι πολύ μεγάλο, το οποίο με σχετικά λίγα χρήματα θα μπορούσε να επιδιορθωθεί από το κράτος ώστε να είναι επισκέψιμο.
Ο Καπετάν Κώττας είπε «να ζήσει η Ελλάδα» την ώρα που τον κρεμούσαν οι Τούρκοι αλλά αυτοί που διοικούν το ελληνικό κράτος δεν βοηθούν να διατηρηθεί όρθιο το σπίτι του. Ένα σπίτι που έγινε μουσείο και μέσα από αυτό μάθαιναν τα παιδιά της περιοχής, τα Μακεδονόπουλα, την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα. Κατά τα λοιπά, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φροντίζει να σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών και να αποκαλεί «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς.
*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας τιμούν την επέτειο της Απελευθέρωσης της Δράμας την 1η Ιουλίου 1913 και συμμετέχουν στον εορτασμό των Ελευθερίων με ένα αφιέρωμα στον Ρήγα Βελεστινλή, τον εμπνευσμένο στοχαστή, τον « ακτιβιστή των Γραμμάτων και της Επανάστασης » και την περιώνυμη « Χάρτα της Ελλάδος ».
Σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας και το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς-Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας (Γενικά Αρχεία του Κράτους), σας καλούμε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη της Αρχαιολόγου, Διδάκτορος Ιστορίας της Χαρτογραφίας, Μαρίας Παζαρλή με θέμα: Ρήγα Βελεστινλή, Χάρτα της Ελλάδος: Ο τόπος και η Ου-τοπία της Επανάστασης.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας.
Η διάλεξη θα δοθεί τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 20:00,στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας.

Συγχαρητήρια στη Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συγχαίρει τη Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας που συγκροτήθηκε σε σώμα και μόλις ανέλαβε έργο.
“Συγχαρητήρια σε κάθε έναν ξεχωριστά:

• Πάττυ Κωνσταντινίδου: Γραμματέας
• Πάρη Παπαδόπουλο: Αναπληρωτής Γραμματέας
• Τρύφωνα Λαζαρίδη: Υπεύθυνος Οργανωτικού
• Μαίρη Βαμβακίδου: Υπεύθυνη επικοινωνίας
• Κυριαζή Τάσο: Συνδικαλιστικό – Αν. Οργανωτικού
• Πασταλτζίδη Μίλτο: Αν. Οργανωτικού
• Καρσανίδου Σοφία: Νομική Στήριξη
• Νταλίδου Μαρία: Οικονομικά και Αθλητισμός
• Ψαρρά Παναγιώτη: Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ποιότητα Ζωής, Περιβάλλον
• Καγκελίδη Αλέξανδρο: Υγεία, Αγροτικά θέματα
• Ηλιάδου Ελένη: Νεολαία, Παιδεία

Η δική σας προσήλωση και επιμονή στο έργο σας είναι αυτή που θα δώσει το μήνυμα που περιμένουν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες της Δράμας.”
Η βουλευτής τόνισε ότι μέσα από τις πρωτοβουλίες και δράσεις της Nέας Νομαρχιακής Επιτροπής θα επικοινωνηθούν οι προτάσεις του χώρου μας για τη διακυβέρνηση του τόπου. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία οι πολίτες χρειάζονται να σταθούμε δίπλα τους, να ακούσουμε την αγωνία τους και να τους προσφέρουμε μέσα από την πολιτική μας, λύσεις που απαντούν στα προβλήματα που βιώνουν.
“Στη Δράμα, αυτό το δύσκολο έργο το αναλαμβάνετε εσείς. Θα είμαστε όλοι μαζί συνοδοιπόροι στον κοινό στόχο”.
Τέλος η βουλευτής ενόψει των προσεχών εκλογών σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, τόνισε την ανάγκη διαρκούς εγρήγορσης της Νομαρχιακής Επιτροπής, ιδιαίτερα στο πεδίο της επικοινωνίας με τους πολίτες της Δράμας.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 διεξήχθη στο θέατρο Παραμυθίας στην Αθήνα ο τελικός του 1ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής. Ενώπιον της κριτικής επιτροπής που απετελείτο από την Μαίρη Βιδάλη, ηθοποιό, νυν Εντεταλμένη Σύμβουλο και Τομεάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, τον Θανάση Σκρουμπέλο, σκηνοθέτη/σεναριογράφο, μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, την Αλμπέρτα Τσοπανάκη, ηθοποιό/σκηνοθέτη/συγγραφέα, ιδιοκτήτρια του θεάτρου Παραμυθίας, μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, τον Μάνο Πετούση, παραγωγό/σκηνοθέτη θεάτρου και νυν Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Χαιδαρίου, τον Γιώργο Κοντοπόδη, ηθοποιό και την Ειρήνη Μακαρώνα ηθοποιό, παρουσιάστηκαν εννέα (9) μονόλογοι (από 167 που παρουσιάστηκαν εν όλω καθόλα τα στάδια του διαγωνισμού).

 

Παρέστη η Τζένη Κοσμίδου, ηθοποιός/συγγραφέας μέλος της τριμελούς επιτροπής που έκριναν τα κείμενα των μονολόγων και στην οποίαν μετείχαν και οι Γιάννης Ξανθόπουλος, σκηνοθέτης/σεναριογράφος και Νίκος Σκουλάς, ηθοποιός/σκηνοθέτης θεάτρου, και οι τρεις μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος καθώς και τα μέλη της Ε.Σ.Ε. Κλεοπάτρα Σβανά, μέλος της κριτικής επιτροπής της προκριματικής φάσης και Κώστας Παπαπέτρος και Νατάσα Μποζίνη, μέλη της κριτικής επιτροπής της ημιτελικής φάσης.
Παρουσίαση: Αλέξανδρος Κακαβάς, Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος,
Σκηνοθετική Επιμέλεια κινηματογράφησης: Αδαμάντιος Πετρίτσης, μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος,
Διεύθυνση Φωτογραφίας κινηματογράφησης: Κωνσταντίνος Κρητικός,
Φωτισμοί θεάτρου: Χρήστος Πουσίνης,
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Καρδακάρης
Α' ΒΡΑΒΕΙΟ

Ουρανία
Συγγραφέας: Δήμητρα Νικολαίδου / Ερμηνεύτρια: Δέσποινα Καρδογέρου (Αθήνα)

Β' ΒΡΑΒΕΙΟ
Φοβίες
Συγγραφέας/Ερμηνεύτρια: Μαρία Tσικριτσάκη (Καρδίτσα)

Γ' ΒΡΑΒΕΙΟ
Γυμνός χωρίς κινητό
Συγγραφέας Κωνσταντίνος Μυλωνάς / Ερμηνευτής: Γεώργιος Παυλόπουλος (Καστοριά)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ
Μαρίνα Παντελάκη
Τετρακόσια ογδόντα πέντε γραμμάρια
Συγγραφέας Ιωάννης Κοψίνης / Ερμηνεύτρια: Μαρίνα Παντελάκη (Πάτρα)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
Ιφιγένειας έξοδος
Συγγραφέας/Ερμηνεύτρια: Βασιλική Βασιλειάδη (Καλαμάτα)

ΕΠΑΙΝΟΙ (ισότιμοι κατά αλφαβητική σειρά τίτλου)
Το κέρασμα
Συγγραφέας: Γιούλη Αποκατανίδου / Ερμηνεύτρια: Νεφέλη Λαδά (Καβάλα)
Η κλεμμένη πλάτη
Συγγραφέας: Πηνελόπη Φιρτινίδου / Ερμηνεύτρια: Παναγιώτα Κασιμιάδου (Βέροια)
Σώπα, μη μιλάς
Συγγραφέας: Έλενα Χουσνή / Ερμηνεύτρια: Παρθενόπη Αρμενάκη (Σάμος)

Παρουσιάστηκε επίσης ο μονόλογος
Το πλέγμα
Συγγραφέας/Ερμηνεύτρια: Ευαγγελία Σγουρομάλλη (Αλεξανδρούπολη)

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ.Χρήστου Μέτιου, αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, με, εντός των κάτωθι δασών, δασικών εκτάσεων, πάρκων και άλσων του Νομού Δράμας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2022.
Η απαγόρευση αφορά το Περιαστικό Δάσος Κορυλόβου, το Περιαστικό Δάσος Προσοτσάνης, το Περιαστικό Δάσος Κυργίων, το Περιαστικό Δάσος Άγιου Παντελεήμονα Κ.Νευροκοπίου, το Περιαστικό Δάσος Καλλιφύτου, το Περιαστικό Δάσος Περιχώρας, το Δάσος Δυτικού Νέστου (Καράντερε), το Δάσος Φρακτού, το Δάσος Στάμνας, το Δάσος Σίλλης-Πρασινάδας και το Δάσος Θόλου-Αμισινού.
Το μέτρο αυτό ισχύει κάθε φορά που ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορίας κινδύνου 4 και 5) από την έναρξη της ημερολογιακής ημέρας που αναφέρεται στον παραπάνω χάρτη και για τη διάρκεια αυτής.
Η παρούσα απόφαση μπορεί να ενεργοποιηθεί και με δείκτη επικινδυνότητας 3, έπειτα από εισήγηση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δράμας και της Διεύθυνσης Δασών Δράμας.
Από την απαγόρευση εξαιρούνται πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές, αποκλειστικά για την μετακίνησή τους προς την κατοικία ή εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου.
Η επιβολή του μέτρου αυτού κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου για την πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών για την αντιπυρική περίοδο του έτους 2022.
Η εφαρμογή του ως άνω μέτρου (έναρξη-διάρκεια μέτρου, έλεγχος πεζών-οχημάτων κ.λ.π.) ανατίθεται στις Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Αρχές Δράμας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και τις εθελοντικές οργανώσεις.

ΧFoto4

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου ο βουλευτής Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος μετέβη στην ευρύτερη περιοχή του Κ. Νευροκοπίου – Δράμας μαζί με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Καβάλας κ. Ζαφειρία Κατσικέρη, και προέβησαν σε μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν, εξαιτίας της αιφνίδιας χαλαζόπτωσης.
Ο κ. Μπλούχος δήλωσε: «Είμαστε δίπλα κι έμπρακτα στους αγρότες μας. Τις επόμενες ημέρες τα αρμόδια συνεργεία του ΕΛΓΑ, πρόκειται να κινηθούν γρήγορα έτσι ώστε να καταγράψουν το ταχύτερο δυνατό το μέγεθος της καταστροφής , για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί μας».

ΧFoto1

Page 1 of 524
ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr