rena

rena

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων Covid -19 στον Νομό Δράμας η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«H Δράμα ανέβηκε επίπεδο συναγερμού και πέρασε από το επίπεδο 1, 'πράσινο - σε ετοιμότητα', στο επίπεδο 2, 'κίτρινο - σε επιτήρηση'.
Τώρα είναι η στιγμή εθνικής ανάγκης. Δεν υπάρχει χρόνος, ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Η καθολική χρήση μάσκας και η αποχή από συναθροίσεις όσο δυσάρεστη κι αν είναι, αποτελεί την ελάχιστη ηθική υποχρέωση προς τον εαυτό μας, τους οικείους μας, τον διπλανό μας, τους συμπολίτες μας».

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων του covid-19στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας μας αναγκάζει στην επανάληψη αυστηρών συστάσεων προς όλους του δημότες του Δήμου μας στην τήρηση των μέτρων υγιεινής σε όλους του δημόσιους χώρους Έτσι σε ότι αφορά στην λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης επισημαίνει, πως θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ με την εφαρμογή αυστηρής τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων . Μικροπωλητές , εκθέτες , παραγωγοί και καταναλωτές, υποχρεωτικά μόνο με χρήση μάσκας θα μπορούν να βρίσκονται στον χώρο λειτουργίας, ενώ οι πάγκοι των προϊόντων θα απέχουν το απαραίτητο διάστημα των τριών (3) μέτρων μεταξύ τους

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης μετά από την ενημέρωση που είχε σε σχέση με τα κρούσματα του covid-19 από τους υπεύθυνους φορείς παρακαλεί και προτρέπει τους δημότες του Δ. Προσοτσάνης να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στις υπηρεσίες του Δήμου και για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν να επικοινωνούν πρώτα τηλεφωνικά με τα παρακάτω τηλέφωνα στις ανάλογες Υπηρεσίες : 1. Δημοτολόγιο : 2522350143, 2522350243
2. Ληξιαρχείο: 2522350141, 2522350241
3. Εμπορικές Δραστηριότητες, Λαϊκές:2522021010
4. Ταμείο Δήμου : 2522350122
5. Έσοδα :2522350163
6. Κοινωνική Μέριμνα :2522021156
7. Βοήθεια στο σπίτι : 2522021153
8. Καθαριότητα- Ογκώδη αντικείμενα – Ηλεκτροφωτισμός-Πράσινο :2522022849
9. ΚΕΠ Προσοτσάνης: 2522021010
10. ΚΕΠ Φωτολίβους: 2521093003, 2521093802
11. ΚΕΠ Σιταγρών:2521074543, 2521074550
12. Για κάθε άλλη πληροφορία :2522350103
Επίσης, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τη διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Υπενθύμιση τήρησης μέτρων ενάντια στην εξάπλωση τουcovid-19

Με ιδιαίτερη ευθύνη και μέσα από την αγωνία υπεράσπισης της υγείας των συνδημοτών μας ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης, προτρέπουμε τους συνδημότες μας στην όσο πιο ευλαβικά γίνεται, χρήση της προστατευτικής μάσκας, σε όλους τους δημόσιους χώρους του Δήμου Προσοτσάνης και όπου αλλού. Η αυστηρή εφαρμογή, των προτεινόμενων από την Πολιτεία μέτρων υγιεινής, από τον κάθε έναν μας ξεχωριστά, σηματοδοτεί την υπευθυνότητα όλων μας, απέναντι στην οικογένεια μας αλλά και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο, όπως όμως και στην Εθνική Προσπάθεια αποφυγής αυστηρότερων μέτρων, τα οποία θα έχουν ταυτόχρονα πολλές επιπτώσεις, τόσο στην εθνική , τοπική οικονομία όσο όμως και στην ψυχική και σωματική ακεραιότητα όλων μας. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΔΙΑΦΥΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΌΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Ύστερα από την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τις κρίσιμες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού στην Περιφερειακή ενότητα Δράμας , με αίσθημα ευθύνης και με κύριο μέλημα την ασφάλεια των θεατών , αποφασίσαμε την αναβολή των προβολών των βραβευμένων ταινιών του 43ου Φεστιβάλ με φυσική παρουσία που είχε προγραμματιστεί για τις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερωθείτε για την δυνατότητα διαδικτυακής προβολής των ταινιών μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ. (undefined)
Ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Μένουμε ασφαλής , βάζουμε τοίχος στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του ΠΟΦΤΜΜΔ
Γεώργιος Δεμερτζής

Ο πρόεδρος του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ -
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ, κ. Γιώργος Δεμερτζής με επιστολή του προς τους καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, με αίσθημα ευθύνης λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν λόγω covid-19, προτείνει όπως η διδασκαλία των μαθημάτων και οι εξετάσεις γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Συγκεκριμένα ο κ. Δερμερτζής αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αγαπητοί καθηγητές και σπουδαστές του δημοτικού ωδείου Δράμας,
μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 και στο πλαίσιο προστασίας του συνόλου των ανθρώπων που επισκέπτονται, εργάζονται ή σπουδάζουν στο ωδείο αλλά και των συνδημοτών μας γενικότερα, ενημερώνουμε ότι:
- Δεν εγκρίνουμε τη μετακίνηση καθηγητών ή σπουδαστών από περιφερειακές ενότητες της χώρας που έχουν αυξημένο επίπεδο κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού.
- Προτείνουμε τα μαθήματα και οι εξετάσεις να υλοποιηθούν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα που όπως γνωρίζεται είναι στη διάθεση σας και σας ενημερώσαμε για τη διαδικασία με προηγούμενο mail.
- Πέραν των παραπάνω παρακαλούμε όλους τους καθηγητές να έρθουν σε επικοινωνία με τους μαθητές ή τους γονείς τους και προτείνουν να συνεχιστεί η διδασκαλία διαδικτυακά εάν και αυτοί το επιθυμούν.
- Η υγειονομική κατάσταση της χώρας είναι σε κρίσιμο σημείο. Το δημοτικό ωδείο λαμβάνει εξ αρχής όλα τα απαραίτητα μέτρα και τηρεί με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει ορίσει η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.
- Επειδή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο τρόπος που θα λειτουργούμε πιθανόν να αλλάξει με αυστηρότερα μέτρα και απαγορεύσεις, παρακαλώ όλους σας να προετοιμαστείτε κατάλληλα και να ενημερώσετε τους σπουδαστές σας.
Προέχει η ασφάλεια όλων μας».

Με την ευκαιρία του εορτασμού της «Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940» θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης/Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και συγκεκριμένα, στην πόλη της Δράμας, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ήλιου της 28ης Οκτωβρίου

-Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου

 

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.

 

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

7:30 Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα ηχήσουν χαρμόσυνα.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δράμας, κ.κ. Παύλου, μαζί με τον Ιερό Kλήρο της πόλης.
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα.Χρυσάνθη-Χριστίνα Βαμβούρη, Φιλόλογο-Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Δράμας

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, εντός του Ιερού Ναού κατά την Δοξολογία θα παραστούν από την πλευρά του πρωτοκόλλου μόνο οι εξής επίσημοι προσκεκλημένοι: ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, o Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., οι Βουλευτές Ν.Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Δράμας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Δράμας, εκπρόσωπος Αποστράτων Αξιωματικών, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών, εκπρόσωπος των Αντιστασιακών Οργανώσεων, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας.

 

11:30 Μετάβαση επισήμων στο άγαλμα της Ελευθερίας.

- Έναρξη τελετής

- Επιμνημόσυνη Δέηση

- Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., τους Βουλευτές Ν. Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, την Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Δράμας, εκπροσώπους φορέων και κομμάτων, εκπροσώπους Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας.

Καλούνται επίσης τα σχολεία της πόλης να συμμετέχουν στην τελετή κατάθεσης στεφάνων με εκπρόσωπους-σημαιοφόρους μαθητές, έναν από την Πρωτοβάθμια και έναν από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

- Τήρηση σιγής ενός λεπτού

- Εθνικός Ύμνος

- Λήξη Τελετής

 

19:00 Τελετή απονομής του «Μακεδονικού Βραβείου» έτους 2020 στο Μουσικό Σχολείο Δράμας. Τιμώμενη προσωπικότητα, για την εξέχουσα προσφορά του στην καρδιολογία και την ιατρική καινοτομία, ο Δραμινής καταγωγής Δρ. Κωνσταντίνος Αθ. Γκατζούλης.

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.
Τα σχετικά με την φωταγώγηση, το σημαιοστολισμό και τη διάθεση της Φιλαρμονικής ο Δήμος Δράμας.
Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης γενικώς η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.
Τελετάρχη ορίζουμε τον κ.Μιχαήλ Ελευθεριάδη, υπάλληλο του Δήμου Δράμας.
Οι φετινές εκδηλώσεις (τέλεση δοξολογίας, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων) θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν έως το μεσημέρι της Τρίτης 27/10 με το Γραφείο Δημάρχου Δράμας στo τηλέφωνο 2521350701.

 

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:30 π.μ., σε ύψωμα παρακείμενο του Τελωνείου Εξοχής Κ.Νευροκοπίου, πριν τη σήραγγα Ελληνοβουλγαρικής Φιλίας που οδηγεί τη Βουλγαρία και τα Βαλκάνια προς την Ελλάδα, έλαβε χώρα, μέσα σε ρίγη συγκίνησης και σε κλίμα κατάνυξης, η τελετή έπαρσης Νέας Μεγάλης Ελληνικής Σημαίας.

IMG 4475
Η ανέγερση νέας μεγάλης ελληνικής σημαίας στο σημείο αυτό και η όλη τελετή, έγιναν μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου και με την οργανωτική και τεχνική συνδρομή του Δήμου Κ.Νευροκοπίου.
Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ.Χρήστος Παπαθεοδώρου, o Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ.Γεώργιος Ζιμπίδης, η Βουλευτής Δράμας κα.Χαρά Κεφαλίδου, ο Δήμαρχος Κ.Νευροκοπίου κ.Ιωάννης Κυριακίδης, ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Εξοχής κ.Γεώργιος Κελέογλου, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Κ.Νευροκοπίου κ.Νικόλαος Νικολαίδης, κ.Φώτιος Φιλιππίδης και κ.Κωνσταντίνος Σιουμάνης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κ.Νευροκοπίου κ.Θεόδωρος Ιφόγλου, ο Δήμαρχος Δράμας κ.Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ.Αναστάσιος Καγιάογλου, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Δράμας κ.Κωνσταντίνος Αθανασίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας κ.Αθανάσιος Σέρτης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κ.Νευροκοπίου κ.Ιγνάτιος Μωυσίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κ.Νευροκοπίου κ.Γεώργιος Βαϊκτσίδης, καθώς και πλήθος κόσμου και κατοίκων της περιοχής.

IMG 4488
Η εκδήλωσε ξεκίνησε με την Ακολουθία Τελετής Επάρσεως της Σημαίας, που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ζιχνών & Κ.Νευροκοπίου κ.Ιερόθεο και από τον Μητροπολίτη Δράμας κ.Παύλο.
Ακολούθησε η έπαρση της σημαίας και στη συνέχεια, ακούστηκε και τραγουδήθηκε με εθνική υπερηφάνεια από όλους τους παρευρισκόμενους ο Εθνικός Ύμνος .
Τέλος, απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Μητροπολίτης Ζιχνών & Κ.Νευροκοπίου κ.Ιερόθεος.
Στον Χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας υπογράμμισε ότι :
«Στο πλαίσιο του θεσμικού μου ρόλου ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ανέλαβα αυτήν την πρωτοβουλία έγερσης Νέας Μεγάλης Ελληνικής Σημαίας στoν χώρο αυτό, στον χώρο του Τελωνείου Εξοχής Κ.Νευροκοπίου.

IMG 4509
Σε μια περίοδο που ο πατριωτισμός βάλλεται και τα εθνικά μας σύμβολα βεβηλώνονται, εμείς κρατάμε ψηλά το σύμβολο του έθνους μας, την σημαία που υπερασπίστηκαν οι γονείς μας από τον Σαγγάριο μέχρι την Πίνδο και εδώ δίπλα μας στα οχυρά .
Η Εξοχή είναι μια είσοδος της χώρας μας από τα Βαλκάνια. Η παρουσία της σημαίας μας δείχνει στον επισκέπτη της χώρας ότι εισέρχεται στην Ελλάδα, την χώρα που γέννησε την ευρωπαϊκή ιδέα, την χώρα που πολέμησε για την προάσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας, την χώρα που πολέμησε όσο καμία άλλη για την ανάκτηση της δικής της ελευθερίας και ανεξαρτησίας.
Σήμερα, που αμφισβητείται η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας περισσότερο από ποτέ, τέτοιες μικρές, καθημερινές πράξεις υπεράσπισης … γράφουν ΙΣΤΟΡΙΑ !».

 IMG 4519

2

Με την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, 80 χρόνια μετά, τιμάμε το ΟΧΙ της χώρας μας και κρατούμε ζωντανά στην μνήμη μας τη θυσία και τον αγώνα όλων των Ελλήνων που πρόσταξαν τα στήθη τους κατά την εισβολή της Ιταλίας του Μουσολίνι , με το έπος του ’40-41, αλλά και που αντιστάθηκαν στην μετέπειτα τριπλή κατοχή της πατρίδας μας (γερμανική, ιταλική, βουλγαρική).
Ένα μικρό έθνος έγραψε χρυσές σελίδες ηρωισμού και αυταπάρνησης απέναντι στις κατακτητικές ορδές των ισχυρών της εποχής, της Χιτλερικής Γερμανίας και των συμμάχων της.
Χάρη στους αγώνες και τις θυσίες του χθες, ζούμε σήμερα σε μία ελεύθερη, δημοκρατική, σύγχρονη Ελλάδα, πόλο σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης.
Η φετινή επέτειος σε όλη την χώρα δεν εορτάζεται με την καθιερωμένη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, παρά μόνο με εκδηλώσεις απόδοσης του ελάχιστου οφειλόμενου φόρου τιμής (δοξολογία, επετειακές ομιλίες, καταθέσεις στεφάνων), λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως, απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940.
Οι σημερινές συνθήκες, με την απειλή της πανδημίας του κορωνοϊού και την τρέχουσα υγειονομική κρίση, μας δείχνουν ότι ακόμα και σε περίοδο ειρήνης, η κανονικότητα δεν είναι πάντα εξασφαλισμένη.
Επιπρόσθετα, η κρίση που βιώνουμε στα εξωτερικά μας θέματα, με την επιθετική και επεκτατική συμπεριφορά της Τουρκίας , που έχει φτάσει στο σημείο ανοιχτής πλέον απειλής ή χρήσης βίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, έρχεται να μας θυμίσει ότι η εθνική κυριαρχία, αλλά και το αγαθό της ειρήνης, δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Είναι αξίες για τις οποίες ως κράτος, με συλλογική προσπάθεια, με εθνική ομοψυχία και αρραγής εθνική ενότητα, πρέπει να αγωνιζόμαστε καθημερινά.
Οι εθνικοί αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας αποτελούν λαμπρή παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας
Γεώργιος Παπαδόπουλος

Γιορτάζουμε φέτος, την 80ή επέτειο του αντιφασιστικού έπους του λαού μας, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες υγειονομικές συνθήκες. Η έξαρση της πανδημίας δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και σε όσες γίνουν, επιβάλλεται η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από όλους μας.

Η επέτειος του ΟΧΙ του ελληνικού λαού απέναντι στην ωμή και απροκάλυπτη επίθεση των ιταλικών φασιστικών δυνάμεων, στις 28 Οκτώβρη του 1940, αλλά και ο μετέπειτα εθνικός απελευθερωτικός αγώνας κατά την διάρκεια της κατοχής, θυμίζουν σε όλους μας, την μεγαλειώδη και διαρκή αντίσταση και μάχη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων κατά του φασισμού, του ναζισμού και των συνεργατών τους.

Είναι ευτυχής συγκυρία, που η φετινή επέτειος, έρχεται αμέσως μετά την ιστορική δικαστική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματικής οργάνωσης και τον εγκλεισμό της ηγεσίας και δεκάδων μελών της στη φυλακή.

Ολόκληρη σχεδόν η ανθρωπότητα, πριν 80 χρόνια, βάφτηκε με αίμα εξαιτίας της πρωτοφανούς βαρβαρότητας των ναζιστικών ορδών. Οι οποίες, με τεράστιο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, νικήθηκαν και επέστρεψαν εκεί όπου ανήκουν. Στους υπονόμους της ιστορίας.

Ας μην δώσουμε ποτέ ξανά χώρο στις φασιστικές-ναζιστικές ιδέες και εγκληματικές πρακτικές να σηκώσουν κεφάλι και να μολύνουν την κοινωνία με το αντιδημοκρατικό, ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Το χρωστάμε στην ιστορία μας. Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους και το καταναλωτικό κοινό ότι η ενδιάμεση χειμερινή εκπτωτική περίοδος ξεκινά την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020 και λήγει το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 (ν.4177/2013). Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, την Κυριακή 01 Νοεμβρίου 2020 η αγορά της πόλης μας προτείνεται να είναι ανοιχτή από 11.00π.μ. έως 15.00μ.μ.

Page 1 of 343
ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

parxarides triantafillos banner

koutsiana banner

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr