Monday, 05 February 2024 21:43

Τοποθέτηση βουλευτή Δ. Κυριαζίδη για την ασφαλή μετακίνηση – εξυπηρέτηση επιβατών

Written by

Κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου αναφορικά με τον διαγωνισμό για την προμήθεια 700 αστικών λεωφορείων για την ασφαλή μετακίνηση – εξυπηρέτηση επιβατών, παρέστησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ως μέλος της Επιτροπής κατά την τοποθέτηση του επισήμανε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πέρασε περίπου μια γενιά για να δούμε ένα στόλο υπεραστικών και αστικών λεωφορείων να αντικαθίσταται και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί έχει να κάνει και με την ανανέωση, αλλά και με την ασφαλή, θα έλεγα, μετάβαση των συμπολιτών μας, αυτών που πολλές φορές, δεν έχουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς. Οφείλω, βεβαίως να κάνω την αναφορά, ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί μέσα στην τετραετία για την ανανέωση. Αυτός ο στόλος, από τα 700 τώρα που μπαίνουν σε αυτόν τον διαγωνισμό, θα υπάρξουν άλλα 600 κι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό για την ασφαλή μετακίνηση επιβατών».
Εν όψει της συνεδρίασης ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Κυριαζίδης επικοινώνησε τόσο με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ Δράμας κ. Θεόδωρο Χατζόπουλο, όσο και με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Μακεδονία κ. Γιάννη Λάμπρου, ώστε να υπάρξει και σχετική πρόταση από πλευράς τους, έτσι ώστε να προχωρήσει και η αντικατάσταση των λεωφορείων στους Νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τα 230. Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε άλλους διαγωνισμούς, όπως τόνισε η αρμόδια Υφυπουργός κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου: «και επειδή στόχος μας, είναι να αντικαταστήσουμε συνολικά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νέα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, θα ήθελα να αναφέρω ενδεικτικά κάποιες από τις πόλεις, τις οποίες συζητάμε για έναν προϋπολογισμό πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αντικαταστήσουν τέτοια λεωφορεία. Ενδεικτικά πόλεις όπως, η Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη, Γιάννενα, Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Πάτρα, Χαλκίδα, Λαμία, Καλαμάτα, Ηράκλειο, Χανιά, Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Ξάνθη και άλλες. Αλλά, περιμένουμε τις προτάσεις σας κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και για άλλες πόλεις, που ενδεχομένως θα ενδιαφέρονταν για τέτοια νέα Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Λεωφορεία, για τις αστικές συγκοινωνίες. Θέλουμε λοιπόν, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να προτιμά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να αλλάξουμε την «κουλτούρα» των συμπολιτών μας βελτιώνοντας όμως πρωτίστως, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και καθιστώντας τα, πιο αποδοτικά και άνετα για τους επιβάτες. Σήμερα, μπαίνει ένα ακόμα λιθαράκι, προς αυτό το στόχο».
Επ’ ευκαιρία αυτής της συζήτησης ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Κυριαζίδης επεκτάθηκε και για τα ζητήματα τα οποία αφορούν τους οδικούς άξονες που «βασανίζουν» τον τόπο μας. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κυριαζίδης ανέφερε: «Έχετε σήμερα συνάντηση, κύριε Υπουργέ, με τον νεοεκλεγέντα τοπικό Κυβερνήτη, Περιφερειάρχη, τον κύριο Τοψίδη. Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν, είναι και ο άξονας Δράμα – Καβάλα. Έχουμε ζητήματα εκεί, ειδικότερα στο κομμάτι από Δράμα προς Καβάλα. Επίσης, θεωρώ θετικό, ότι στις 29 του μήνα, όπως μας ενημερώσατε, υπήρξε η απόφαση σας αναφορικά με τον άξονα Δράμα – Αμφίπολη, με την έννοια της δεύτερης φάσης. Ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει και υπάρχει μια ιδιαίτερη πίεση και προς τη δική μου πλευρά ως βουλευτή της Κυβέρνησης, αφορά τη σιδηροδρομική γραμμή. Βεβαίως, έχουμε ζητήματα που αφορούν ειδικότερα τις Σέρρες και τη Δράμα, όπως και την Καβάλα, η οποία επηρεάζεται κατά τι, με την έννοια του νέου σχεδιασμού της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Θα έχουμε, όμως, τον χρόνο, πιστεύω, να συζητήσουμε και γι’ αυτό, σε μεταγενέστερο χρόνο».
Τέλος, από τον κ. Βουλευτή εντός της εβδομάδος θα κατατεθεί σχετική πρόταση αναφορικά με την αναγκαιότητα ενός νέου σχεδιασμού όπου να αίρεται ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Δράμας και όχι μόνο.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr