Thursday, 01 February 2024 19:54

Αναστάσιος Νικολαΐδης : «Το μείζον ζήτημα δεν είναι η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου, αλλά η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την εφαρμογή του»

Written by

Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ο Αναστάσιος Νικολαΐδης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τη βία στον αθλητισμό

«Το νομοθετικό πλαίσιο καθορίστηκε, είναι πλέον ζήτημα πολιτικής βούλησης η εφαρμογή του», τόνισε ο Αναστάσιος Νικολαΐδης, Βουλευτής Δράμας και εισηγητής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού».
«Ως ΠΑΣΟΚ, λειτουργώντας με υπεύθυνο τρόπο, υπερψηφίζουμε επί της αρχής το συγκεκριμένο νομοσχέδιο» σημείωσε ο Αν. Νικολαΐδης. «Ξεκαθαρίζουμε όμως ότι η θετική μας ψήφος δεν είναι λευκή επιταγή» πρόσθεσε.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος - Αλλαγής ανέφερε ότι «μέσα σε δύο χρόνια, τρεις νέοι συνάνθρωποί μας βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή και το πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή. Η πολιτεία δεν τους προστάτεψε ως όφειλε». Τόνισε, δε, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της βίας εντός αγωνιστικών χώρων, για δεύτερη φορά, σε χρονικό διάστημα μόλις δύο ετών, μετά τις δολοφονίες του Άλκη Καμπανού, του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και του Μιχάλη Κατσουρή.
Ο κ. Νικολαΐδης επισήμανε ότι το ζήτημα της βίας στον χώρο του αθλητισμού είναι ένα σύνθετο και πολύπλοκο πρόβλημα με προεκτάσεις πέρα από τον χώρο του αθλητισμού. «Για αυτό και θα πρέπει να εξεταστεί ακόμη και η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου δράσης μέσα από ευρεία διακομματική συναίνεση. Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται αναγκαία η λήψη πρωτοβουλιών που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της βίας στις ρίζες του, μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της οπαδικής βίας εντός και κυρίως εκτός γηπέδων. Με βάση το τρίπτυχο πρόληψη – έλεγχος – τιμωρία και με απόλυτη έμφαση στο επίπεδο της πρόληψης. Κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην επιτροπή, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις. Μία εξ αυτών αφορούσε την ανάθεση αρμοδιοτήτων στην Εθνική Επιτροπή Συντονισμού για πραγματοποίηση δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με έμφαση στα σχολεία. Ο κ. Υπουργός έκανε αποδεκτή τη σχετική πρόταση και αναμένουμε την εφαρμογή της στην πράξη».

PATT1275 μμε
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος- Αλλαγής, αναφέρθηκε και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο των γηπέδων, με την οποία όπως σημείωσε η κυβέρνηση κέρδισε χρόνο. «Με τη συγκεκριμένη απόφαση τιμωρήθηκαν χωρίς εξαίρεση όλοι οι φίλαθλοι, οι οποίοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα ή το αγαπημένο τους άθλημα. Δεν ξέρω πόσοι εντός της αίθουσας γνωρίζουν τον Γιάννη Παπαστεφανάκη. Είναι ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ που συγκλόνισε την Ελλάδα στον περσινό τελικό κυπέλλου. Τον γνωρίζω προσωπικά και είχε το θάρρος να μου στείλει ένα βίντεο, εκφράζοντας το παράπονό του ότι δεν γίνεται για λίγους χούλιγκαν να τιμωρούνται όλοι οι φίλαθλοι. Ξέρετε, για κάποιους ανθρώπους, όπως ο μικρός Γιάννης, το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός γενικότερα, είναι πηγή ζωής» σημείωσε.
Τέλος, ως προς την κατάσταση των γηπέδων ο Βουλευτής του Νομού Δράμας δήλωσε ότι συνδέεται έμμεσα με τη βία στους αθλητικούς χώρους. «Τα περισσότερα γήπεδα της χώρας, δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας, βρίσκονται συχνά μέσα στα κέντρα των πόλεων και είναι αφενός παλαιάς κατασκευής και αφετέρου δεν συντηρούνται επαρκώς. Η κατάσταση αυτή των γηπέδων ευνοεί την παραβατικότητα και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο των φιλάθλων που τα επισκέπτονται για να παρακολουθήσουν ένα αθλητικό γεγονός, αλλά και των ίδιων των αθλητών που αγωνίζονται σε αυτά» κατέληξε.

 

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr