Monday, 15 January 2024 18:03

Η παρέμβαση του Βουλευτή Α. Νικολαΐδη για τα έργα του φυσικού αερίου στη Δράμα ανάγκασε την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης

Written by

Μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Αναστάσιου Νικολαΐδη συζητήθηκε στη Βουλή το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Δράμας από τις εργασίες για το φυσικό αέριο. Με κατάθεση επίκαιρης ερώτησης ο κ. Νικολαΐδης ανέδειξε το ζήτημα των τεράστιων καθυστερήσεων στις αποκαταστάσεις στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τομές να παραμένουν ανοιχτές σε πλήθος σημείων στην πόλη της Δράμας, προκαλώντας δικαιολογημένη αναστάτωση στους πολίτες, ενώ αποτελούν και σοβαρή πηγή κινδύνου για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης, ο Βουλευτής του Νομού Δράμας αποσαφήνισε πως η εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής, όμως δεν μπορεί να γίνει ανεκτό οι δρόμοι του Δήμου Δράμας να έχουν μετατραπεί σε ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Ο κ. Νικολαΐδης ζήτησε να μάθει ποιος ελέγχει τη σωστή εκτέλεση του έργου, γιατί υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις αποκαταστάσεις, αν υπάρχει έλεγχος στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας, πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες και πότε αυτές θα ολοκληρωθούν. Μάλιστα, χρησιμοποίησε και σχετικό φωτογραφικό υλικό από διάφορα σημεία της πόλης της Δράμας, το οποίο αποδεικνύει πως οι αποκαταστάσεις δεν έχουν γίνει μετά την τοποθέτηση των αγωγών και το οδόστρωμα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.
Στην απάντησή της, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου αναγνώρισε πλήρως τα προβλήματα που υπάρχουν στη Δράμα, αναφέροντας: «Συμμερίζομαι απόλυτα τις ανησυχίες των κατοίκων και δεν είναι ανησυχίες, αγανάκτηση θα έλεγα ότι είναι των πολιτών. Δεν πρόκειται να αμφισβητήσω καθόλου αυτό που περιγράφετε, το έψαξα και είναι όπως το λέτε». Η κ. Σδούκου επεσήμανε πως δεν είναι αποδεκτές οι κακοτεχνίες στην κατασκευή ενός έργου και η πλημμελής αποκατάσταση των δρόμων, τονίζοντας πως αυτά είναι θέματα της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΔΑ και του εργολάβου που ανέλαβε να κάνει το έργο και το Υπουργείο δεν έχει αρμοδιότητα να εποπτεύσει τη συγκεκριμένη σύμβαση. «Είναι ακέραιη η ευθύνη που έχει η εταιρεία που ανέλαβε να κάνει το έργο, σε ό,τι αφορά τις προθεσμίες, τις υποχρεώσεις της, την τήρηση του πλαισίου» σημείωσε η κ. Σδούκου και παρέθεσε στοιχεία που έλαβε μετά από σχετική ενημέρωση από την ΔΕΔΑ. Όπως είπε, «πράγματι μέσα στο καλοκαίρι υπήρχαν περίπου 6,5 χιλιόμετρα, από ότι γνωρίζω, που ήταν ανοικτά και είχαν καθυστερήσει και υπήρχαν κακοτεχνίες τα οποία τα έκλεισαν» και «αυτή τη στιγμή, αυτό που μπορώ να σας πω από την ενημέρωση που έχω είναι ότι εκκρεμούν άλλα 2,8 χιλιόμετρα». Η κ. Σδούκου, ολοκληρώνοντας την απάντησή της, ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης των υπολειπόμενων αποκαταστάσεων, λέγοντας: «Η φάση αυτή της κατασκευής που περνάμε τώρα, με αυτές τις δυσχέρειες που αναφέρατε, είναι παροδική. Με βάση τη δέσμευση της εταιρείας μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρουν, είναι ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τα υπολειπόμενα αυτά 2,8 χιλιόμετρα».
Σε δήλωσή του ο Βουλευτής κ. Νικολαΐδης ανέφερε τα εξής: «Ως μέλος της τοπικής κοινωνίας της Δράμας βιώνω μαζί με τους συμπολίτες μου τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητά μας, λόγω των εργασιών για την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ένα τόσο σημαντικό έργο υποδομής για τον τόπο να εκτελείται με τόση προχειρότητα, προκαλώντας σοβαρές δυσλειτουργίες στη ζωή των πολιτών.
Έλαβα την πρωτοβουλία για την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης, καθώς θεωρώ πως κάθε ζήτημα που απασχολεί τις Δραμινές και τους Δραμινούς θα πρέπει να αναδεικνύεται με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να ασκείται η απαιτούμενη πίεση, να ενεργοποιούνται οι αρμόδιοι και να φτάνουμε στον επίλυσή του.
Για την ουσία των ερωτημάτων μου, όσον αφορά τον τρόπο εκτέλεσης του έργου, η κυρία Υφυπουργός παρέπεμψε στη σύμβαση μεταξύ στη ΔΕΔΑ και τον ανάδοχο του έργου. Πάντως αποτελεί ένα σημαντικό βήμα η αναγνώριση του προβλήματος από πλευράς κυβέρνησης και η αναφορά σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των αποκαταστάσεων που υπολείπονται.
Είναι αυτονόητο ότι για το θέμα θα συνεχίσει να υπάρχει το απαιτούμενο ενδιαφέρον από την πλευρά μου και αν χρειαστεί θα επανέλθω. Έχουμε περάσει στην εποχή της αλήθειας, όπου οι όποιες υποσχέσεις θα πρέπει πλέον να έχουν αντίκρισμα. Η Δράμα ήρθε στο προσκήνιο και είναι χρέος μας να συνεχίσουμε με δυναμικό τρόπο να διεκδικούμε όσα πρέπει να γίνουν στον τόπο μας».

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr